18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

MIHNEA A PIERDUT – Eternul candidat la functia de decan al Baroului Bucuresti, avocatul Mihnea Stoica, a ratat sansa de blocare a alegerilor din 2023. Mihnea Stoica a fost pus sa plateasca 800 lei cheltuieli de judecata in dosarul in care a cerut suspendarea regulamentului electoral. Judecatoarea Iuliana Ostache de la Tribunalul Bucuresti a dat castig de cauza Baroului reprezentat de decanul Ion Dragne (Minuta)

Scris de: G.T. | pdf | print

22 September 2023 13:41
Vizualizari: 3080

Tentativa de blocare a alegerilor de la Baroul Bucuresti a esuat. Tribunalul Bucuresti a respins actiunea prin care s-a incercat suspendarea regulamentului pe baza caruia s-au organizat alegerile.


 

Este vorba despre actiunea depusa de avocatul Mihnea Stoica (foto), unul dintre candidatii pentru functia de decan, prin care acesta cerea suspendarea Hotararii nr. 14 din 18 iulie 2023 a Consiliului Baroului Bucuresti, prin care s-au adoptat “Regulamentul de organizare a Adunarii Generale privind Alegerea Organelor de Conducere a Baroului Bucuresti” si “Nota tehnica privind procedura votului mixt”. Practic, Stoica a solicitat organizarea alegerilor in doua tururi de scrutin si a contestat sistemul de vot mixt (vot online si vot fizic).

Decizia de respingerii a actiunii lui Mihnea Stoica a fost luata vineri, 22 septembrie 2023, de judecatoarea Iuliana Ostache de la Sectia a II-a Contencios Administrativ si Fiscal a Tribunalului Bucuresti. In plus, Mihnea Stoica a fost obligat la plata a 800 lei cheltuieli de judecata.

Astfel, in urma deciziei TMB, alegerile pentru Baroul Bucuresti vor continua. Incepute luni, 18 septembrie 2023, alegerile pentru functia de decan, Consiliul Baroului Bucuresti, Comisia de Disciplina si Comisia de Cenzori se vor incheia vineri, 22 septembrie 2023.


Iata minuta hotararii Tribunalului Bucuresti (dosar 23892/3/2023):


“Anuleaza cererea de interventie voluntara principala formulata de intervenientul Baiculescu Vasile pentru lipsa obiectului. Admite exceptia inadmisibilitatii cererii de chemare in judecata invocata din oficiu si de paratul Baroul Bucuresti. Respinge ca inadmisibila cererea de chemare in judecata. Obliga reclamantul sa plateasca paratului suma de 800 lei cu titlu de cheltuieli de judecata reprezentate de onorariu avocat. Admite cererile de interventie voluntara accesorie formulate de intervenientii Dragne Ion, Fenechiu Daniel Catalin, Teodosiu Flavia Cristina, Moloman George Claudiu, Nemes Vasile, Racoviceanu Silviana Mihaela, Tanasescu Mihai Alexandru, Friedmann Nicolescu Iosif, Grosu Florin Bogdan, Sora Radu Valentin, Oana- Alexandra Ijdelea, Julia Zorkoczy in sprijinul paratului Baroul Bucuresti. Respinge ca neintemeiata cererea intervenientului accesoriu Sora Radu Valentin privind obligarea reclamantului la plata cheltuielilor de judecata. Respinge ca neintemeiata cererea de interventie voluntara accesorie formulata de intervenientul Negoita Danut in sprijinul reclamantului. Respinge ca neintemeiata solicitarea reclamantului privind constatarea abuzului de drept procedural si obligarea intervenientilor Dragne Ion, Fenechiu Daniel Catalin, Teodosiu Flavia Cristina, Moloman George Claudiu, Nemes Vasile, Racoviceanu Silviana Mihaela, Tanasescu Mihai Alexandru, Friedmann Nicolescu Iosif, Sora Radu Valentin, Oana-Alexandra Ijdelea, Julia Zorkoczy in sprijinul paratului Baroul Bucuresti la plata unei amenzi judiciare. Cu recurs in termen de 5 zile de la comunicare. Cerere de recurs se va depune la Tribunalul Bucuresti. Pronuntata, astazi, 22.09.2023, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei. Document: Hotarare 22.09.2023”.

 


Comentarii

# AnaConda date 23 September 2023 22:55 +2329

ACESTA E CRIMINAL SADEA !

# Cucuveaua date 24 September 2023 19:19 +319

CE RANJET ARE ?!?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva