18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

NOILE CONDITII PENTRU PENSIONAREA MAGISTRATILOR – Vedeti Anexa cu etapizarea varstei standard de pensionare a judecatorilor si procurorilor, a vechimii minime in functia de magistrat si a vechimii maxime asimilate luate in calcul la stabilirea pensiei de serviciu. Baza de calcul utilizata la stabilirea pensiei creste de la 12 luni la 25 de ani (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

29 May 2023 19:20
Vizualizari: 14921

In mediile magistratilor circula luni seara, 29 mai 2023, doua anexe de la amendamentele depuse la proiectul de modificare a pensiilor de serviciu initiat de Guvernul Ciuca si aflat in dezbatere la Camera Deputatilor (click aici pentru a citi amendamentele). Este vorba despre doua anexe (deocamdata neasumate oficial la nivel politic) ce stabilesc etapizarea varstei standard de pensionare a judecatorilor si procurorilor, a vechimii minime in functia de magistrat si a vechimii maxime asimilate luate in calcul la stabilirea pensiei de serviciu, precum si baza de calcul utilizata la stabilirea pensiei.


 

Astfel, conform Anexei 2, incepand cu 2024, magistratii cu vechimi asimilate din alte profesii juridice se vor putea pensiona doar daca au varsta de 50 de ani, o vechime de cel putin 20 de ani ca judecator sau procuror si o vechime de 5 ani in alte profesii juridice, astfel incat stagiul minim de cotizare sa fie de 25 de ani.

Treptat, vechimea asimilata scade, astfel incat incepand cu 2029 nu se va tine cont decat de vechimea in magistratura. Concret, in 2029 se vor putea pensiona judecatorii si procurorii care au o vechime de 25 de ani doar in magistratura si varsta de 54 de ani. Se va ajunge ca in 2035 pentru a iesi la pensie magistratii sa aiba varsta de 60 de ani si o vechime in magistratura de 25 de ani.


Iata Anexa 2 privind etapizarea varstei standard de pensionare a judecatorilor si procurorilor, a vechimii minime in functia de magistrat si a vechimii maxime asimilate luate in calcul la stabilirea pensiei de serviciu:O alta Anexa priveste veniturile din numarul de luni de care se va tine cont la baza de calcul utilizata la stabilirea pensiei de serviciu pentru magistrati. In acest sens, incepand cu ianuarie 2024 la baza de calcul se va tine cont de veniturile de pe ultimele 12 luni, urmand ca ele sa creasca treptat din ianuarie 2029, pentru ca incepand cu ianuarie 2043 la baza de calcul sa se tina cont de veniturile din 300 de luni de activitate, adica din 25 de ani.


Iata Anexa I referitoare la baza de calcul utilizata la stabilirea pensiei magistratilor:

 


Comentarii

# ur sulla date 29 May 2023 20:33 -2

Ha ! Ha ! Ha ! Cine dracu credeti ca o sa sustina bugetul pensionarilor astia cu 12 luni timp de 6 ani, care se dubleaza in urmatorii 3 ani, si uita asa, peste fo 25 ani, ajungem si noi la 300 ? Ba' baieti si fete, reveniti-va, in Ro nu mai sunt bani, nu mai sunt romani si nici muncitori romani. ... Si nici bani Banii ... sunt pe Revolut, pe e-coin, pe ce vreti voi, prin alte tari . Puneti naibii mana si dati si 6 % CASS ca nici bani de pyramidon nu or sa va mai dea astia. Poate faina de greieri Si asta e doar la magistrati... politai au listele lor, penitenciaristii, listele lor, jandarii ajisterea ...

# maxtor date 30 May 2023 01:05 -1

"statul de drept" are ca premisa ca puterile alea se bat intre ele (e blasfemie masonica la sf. treime),d-aia e nevoie de prezident,"garantu" :uite ca incepe sa functioneze!

# revoltat date 30 May 2023 06:44 -6

Judecator care s-a pensionat la 45 ani -si care a tinut nesolutionat un dosar de fond funciar inregistrat in anul 2010. SALARIU mare, PENSIE BABANA ! BRAVO ! BRAVO!

# morosan date 4 June 2023 18:00 -2

Nesimtitilor ! Iesirea l a pensie a hotilot (magistratilor) trebuie sa fie la 70 ani ( niste puturosi )

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva