29 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NOTARII DIN UE AU UN NOU SEF – Consiliul Notariatelor din Uniunea Europeana l-a ales unanim presedinte pe Georgios Rouskas, care ii succede lui Pierre-Luc Vogel. Rouskas vrea ca in mandatul de un an pe care il va detine sa continue implementarea prioritatilor stabilite de predecesor, concentrandu-se pe combaterea spalarii banilor, protejarea sistemului de drept continental, adaptarea profesiei la noile tehnologii si asigurarea echilibrului intre cele 22 de organizatii notariale membre CNUE

Scris de: V.B. | pdf | print

17 January 2020 14:00
Vizualizari: 4642

Luna ianuarie a adus un nou presedinte pentru Consiliul Notariatelor din Uniunea Europeana. Marti, 14 ianuarie 2020, CNUE l-a ales in unanimitate pe notarul grec Georgios Rouskas (foto), din Atena, care il inlocuieste pe francezul Pierre-Luc Vogel, notar in Saint-Malo, ales in aceasta functie in decembrie 2018.


 

Anuntul a fost facut joi, 16 ianuarie 2020, de catre Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR).

Rouskas – care va activa ca presedinte al CNUE timp de un an, la fel ca predecesorii sai, activeaza ca notar din anul 1993. In fruntea Consiliului, noul presedinte isi propune sa se concentreze pe combaterea spalarii banilor, protejarea sistemului de drept continental, adaptarea profesiei la noile tehnologii, precum si asigurarea echilibrului intre cele 22 de organizatii notariale care alcatuiesc CNUE.

 

Comunicatul UNNPR:

 

Incepand cu data de 14 ianuarie 2020, Consiliul Notariatelor din Uniunea Europeana are un nou presedinte. Dl. Georgios Rouskas va conduce, timp de un an, destinele notariatului european.

In discursul de multumire sustinut in fata Adunarii Generale a CNUE, dl. Rouskas a declarat ca in mandatul sau va urmari implementarea si pe mai departe a prioritatilor de actiune propuse de notariatul francez, aflat la presedintia organizatiei in anul 2019. Raman pe agenda CNUE teme ca statutul profesiilor reglementate, combaterea spalarii banilor, protejarea sistemului de drept continental ca parte integranta a culturii europene, adaptarea profesiei la noile tehnologii si implicarea notariatului in proiecte concrete, ce au legatura cu Uniunea Europeana.

Dl. Rouskas a accentuat, totodata, necesitatea asigurarii unui echilibru intre cele 22 de organizatii notariale membre CNUE. Subliniind faptul ca apreciaza contributia importanta a notariatelor mari in apararea si promovarea intereselor profesiei, noul presedinte a afirmat ca se impune si recunoasterea aportului valoros al notariatelor mai mici. La finalul alocutiunii, el a facut apel la unitate si unanimitate in luarea deciziilor la nivelul Adunarii Generale a CNUE.

Nascut la Atena in 1964, dl. Georgios Rouskas a absolvit, in 1988, Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Nationale si Capodistriene din capitala Greciei. Incepand cu 1990, a activat timp de trei ani ca avocat pe langa Tribunalul de Prima Instanta din Atena. A fost numit notar in 1993.

Din 2015, este presedintele Consiliului de Administratie al Camerei Notarilor din Atena, Pireu, Marea Egee si Insulele Dodecaneze, fiind ales anterior membru al Consiliului de Administratie (intre 2003 si 2009), trezorier (intre 2009 si 2012) si vicepresedinte (intre 2012 si 2015). Este presedintele Comitetului de coordonare a camerelor notariale din Grecia si presedintele CNUE pentru anul 2020.

Dl. Georgios Rouskas este specializat in fiscalitatea bunurilor imobiliare, in dreptul imobiliar si in legislatia privind cadastrul. A avut numeroase interventii cu privire la aria sa de expertiza in cadrul seminarelor organizate de camera avocatilor, de cea notariala sau de cea a expertilor fiscali. A publicat un numar important de articole cu privire la domeniile mentionate mai sus, in reviste de drept sau de fiscalitate.

Infiintat in anul 1993, odata cu edificarea pietei unice europene, Consiliul Notariatelor din Uniunea Europeana este organismul oficial reprezentativ al profesiei notariale in relatiile cu institutiile Uniunii Europene. Notariatele nationale care fac parte din CNUE sunt cele din Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania si Tarile de Jos. Acestea reprezinta interesele profesionale a peste 40.000 de notari si 200.000 de angajati ai birourilor notariale din cele 22 de state membre CNUE. Notariatul roman a aderat la CNUE in anul 2007”
.

Comentarii

# Coltuc si asociatii sai date 17 January 2020 15:09 0

Felicitari.Un om foarte serios!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2024 – Bomba cu fas a lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva