13 aprilie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NOUA LEGE A CAMERELOR DE COMERT E CONSTITUTIONALA – CCIR saluta decizia prin care Curtea Constitutionala a respins obiectia de neconstitutionalitate formulata de 51 de deputati USR, UDMR si neafiliati cu privire la proiectul pentru modificarea si completarea Legii camerelor de comert din Romania nr. 335/2007, care acorda gratuit CCIR o suprafata de teren la Romexpo: „Decizia reprezinta un castig, atat pentru CCIR, dar mai ales pentru Statul Roman, mediul de afaceri si locuitorii Capitalei”

Scris de: L.J. | pdf | print

3 martie 2021 18:30
Vizualizari: 3342

Camera de Comert si Industrie a Romaniei saluta decizia de miercuri, 3 martie 2021, prin care Curtea Constitutionala a Romaniei a respins obiectia de neconstitutionalitate formulata de catre 51 de deputati USR, UDMR si neafiliati in legatura cu proiectul de lege care acorda gratuit CCIR un teren de 46 de hectare la Romexpo.Este vorba despre proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii camerelor de comert din Romania nr. 335/2007.


Iata minuta CCR:


In sedinta din 3 martie 2021, Curtea Constitutionala, in cadrul controlului legilor anterior promulgarii, cu majoritate de voturi, a respins, ca neintemeiata, obiectia de neconstitutionalitate formulata de 51 de deputati apartinand Grupului Parlamentar al Uniunii Salvati Romania, Grupului Parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din Romania, precum si neafiliati si a constatat ca Legea pentru modificarea si completarea Legii camerelor de comert din Romania nr.335/2007 este constitutionala in raport cu criticile formulate”.


Ca reactie, Camera de Comert si Industrie a Romaniei a transmis ca „decizia CCR reprezinta un castig, atat pentru CCIR, care de astazi isi recapata respectul si recunoasterea cuvenite unei camere de comert nationale, in concordanta cu cele din toata Europa, dar si din lume, dar mai ales pentru Statul Roman, mediul de afaceri si nu in ultimul rand, pentru locuitorii Capitalei”.

In legatura cu „Proiectul pentru Romania”, vizand ansamblul imobiliar pe care intentioneaza sa-l dezvolte pe terenul de la Romexpo, CCIR mentioneaza ca acesta va contribui cu 345 de milioane de euro anual la bugetul de stat si cel local, urmand sa genereze peste 30.000 de locuri de munca.


Redam comunicatul CCIR:


De la bun inceput, CCIR a sustinut si a argumentat ca modificarile si completarile aduse Legii nr. 335/2007 a camerelor de comert din Romania sunt constitutionale si in deplina concordanta cu legislatia in vigoare. Decizia de astazi a CCR vine, astfel, sa intareasca argumentatia CCIR, in dauna celor care, din diferite motive, au contestat modificarile aduse actului normativ.

Decizia CCR reprezinta un castig, atat pentru CCIR, care de astazi isi recapata respectul si recunoasterea cuvenite unei camere de comert nationale, in concordanta cu cele din toata Europa, dar si din lume, dar mai ales pentru Statul Roman, mediul de afaceri si nu in ultimul rand, pentru locuitorii Capitalei.

Cu referire la ‘Proiectul pentru Romania’ reamintim faptul ca valoarea acestuia este de circa 2,87 miliarde de euro, ceea ce inseamna, conform studiilor, un aport la bugetul de stat, precum si la cel local, de 345 de milioane de euro anual, proiectul urmand a se finaliza intr-o perioada de cinci ani. De asemenea, trebuie precizat faptul ca acest proiect va genera peste 30 de mii de locuri de munca, un aspect deosebit de important mai ales daca tinem seama de situatia economica dificila provocata de pandemie.

Pe termen lung, proiectul reprezinta oportunitatea perfecta pentru ca Romania sa intre in randul statelor dezvoltate, oferind partenerilor din tara si strainatate un parc expozitional permanent, cu functiune multipla, avand capacitatea de a concentra evenimente majore, prin pozitia strategica in centrul de business al Capitalei Romaniei.

Totodata, proiectul va reprezenta un punct de intalnire al comunitatii, cu o identitate autentic romaneasca, care sa coaguleze entitati diverse, de la publicul larg pana la reprezentanti ai mediului de business, guvernamental, legislativ, academic, asociativ, profesional etc.

Nu in ultimul rand, bucurestenii si nu numai, vor avea la dispozitie o serie de atractii publice precum un nou parc central, gradini inierbate, arbori maturi si vegetatie luxurianta, alei de promenada, esplanada si piatete, toate acestea fiind cuprinse in proiectul de revitalizare a zonei Romexpo.

Toate detaliile privind proiectul de revitalizare a Complexului Expozitional Romexpo, le puteti regasi accesand site-ul oficial: www.proiectpentruromania.ro.


* Cititi aici forma proiectului de lege trecuta prin Parlament

* Cititi aici expunerea de motive

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.04.2021 – Tic-tac la CCR

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva