23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

OPRINA ESTE TINTA – Se incearca iar cumintirea judecatoarei Evelina Oprina din CSM. Dupa cercetarea inceputa impotriva secretarei se va forta sesizarea Inspectiei Judiciare impotriva lui Oprina pentru a se verifica daca a dat informatii catre Lumea Justitiei despre pensionarea lui Ionut Matei. Ghinion: Luju a aflat din alta parte. Coincidenta: operatiunea a fost declansata dupa ce Evelina Oprina si Gabriela Baltag au devoalat executia unor judecatoare, suspendate la indicatiile lui Mateescu

Scris de: George TARATA | pdf | print

6 May 2021 16:00
Vizualizari: 7333

Scandalosul caz in care seful CSM Bogdan Mateescu a cerut cercetarea secretarei judecatoarei Evelina Oprina din CSM pe motiv ca ar fi accesat si ar fi scurs informatii catre Lumea Justitiei despre pensionarea lui Ionut Matei ascunde in realitate cu totul altceva. Si anume o tentativa de cumintire a Evelinei Oprina (foto centru).


 

Asa cum Lumea Justitiei a explicat deja, presedintele CSM Bogdan Mateescu a solicitat sefei Curtii de Apel Bucuresti Luminita Cristiu-Ninu cercetarea secretarei Evelinei Oprina (grefiera detasata la CSM de la CAB) pe motiv ca aceasta ar fi accesat cererea de pensionare a lui Ionut Matei, iar informatii despre pensia lui Matei au aparut ulterior in Lumea Justitiei. Cu alte cuvinte, secretara Evelinei Oprina ne-ar fi dat noua informatiile. Ceea ce, dupa cum am mai precizat intr-un alt articol, este cat se poate de fals, in conditiile in care Luju are nenumarate surse in interiorul CSM, chiar si printre oamenii cu care Bogdan Mateescu colaboreaza extrem de bine (click aici pentru a citi).


Linistirea Evelinei Oprina


Interesant este ca desi cererea de pensionare a lui Ionut Matei a fost accesata si descarcata din platforma CSM de patru persoane, Mateescu nu a cerut decat cercetarea secretarei Evelinei Oprina. Ceea ce demonstreaza ca intreaga facatura are o tinta clara: Evelina Oprina.

Surse avizate (dintre cele pe care Bogdan Mateescu nu o sa le afle niciodata) au dezvaluit pentru Lumea Justitiei ca planul ar fi sa se incerce sa se puna presiune pe secretara Evelinei Oprina, astfel incat aceasta sa spuna ceva de rau de Oprina. Ulterior, in interiorul Sectiei pentru judecatori a CSM, Mateescu ar urma sa forteze sesizarea Inspectiei Judiciare pentru a se stabili daca Evelina Oprina a dat sau nu informatii catre Lumea Justitiei. O ancheta fara rost, in conditiile in care noi suntem cei care stim adevarul, iar adevarul este ca nu Oprina sau secretara ne-au livrat informatiile. Totusi, prin deschiderea unui dosar disciplinar impotriva Evelinei Oprina se spera ca aceasta va intelege in sfarsit sa se “cuminteasca” si sa nu se abata de la linia impusa in CSM de Bogdan Mateescu.


Este de fapt doar o noua actiune de hartuire a Evelinei Oprina. Una din lungul sir inceput dupa ce aceasta a anuntat ca il va contracandida pe Bogdan Mateescu pentru sefia CSM. Actiuni prin care au avut de suferit inclusiv oameni nevinovati, cum ar fi o judecatoare careia CSM i-a incetat detasarea doar pe motiv ca lucra la cabinetul Evelinei Oprina, si actiuni in care s-a mers pana acolo incat Oprina a fost pusa sa dea explicatii in legatura cu faptul ca este directoarea unei reviste de jurisprudenta, asa cum sunt si alti magistrati, la care scriu numerosi judecatori.


In acelasi context, observam ca atacul voalat impotriva Evelinei Oprina vine la scurt timp dupa ce aceasta a devoalat impreuna cu judecatoarea Gabriela Baltag, intr-o opinie separata facuta la hotarare CSM, modul in care doua judecatoare au fost executate de Consiliul lui Bogdan Mateescu. Este vorba despre judecatoarele Ileana Alexandru si Neluta Marinica Tudorache de la Tribunalul Calarasi, suspendate din functie la indicatiile lui Mateescu (click aici pentru a citi), hotarare care a fost apoi desfiintata de Inalta Curte (click aici si aici pentru a citi).


Pe de alta parte, in afara de “cumintirea” Evelinei Oprina, operatiunea declansata de Bogdan Mateescu mai are un scop: intimidarea tuturor surselor Luju si ale surselor ziaristilor din domeniul Justitiei in general, astfel incat acestea sa se teama ca pot fi oricand cercetate la ordinul lui Mateescu daca vorbesc cu presa.

Comentarii

# MN date 6 May 2021 17:39 +50

Cine dracu se crede acest judecator de judecatorie, dupacat cunosc eu mai are putin si se face anu si trebuie schimbat ca doar nu este pus pe viata. Dupa ce va fi schimbat nu se gandeste ca se poate intoarce roata?

# Oltean Sabin date 6 May 2021 22:52 +20

Cica Ionut Matei ar fi zis ceva iar luju a preluat fara sa citeze sursa (plagiat). Ha, Ha, Ha! Ce-o fi asa mare secret? Pana si ,,castigurile nesimtite'' ale celor de la cecere au ajuns publice. Da' circul trebuie sa continue astfel incat sunt livrate temele, una cate una.

# Gilu date 7 May 2021 13:40 +5

Pentru atata lucru ? Nu sunteti zdravăn! Mare secret ca se pensioneaza călăul asta...Se gasesc altii, sa fim noi sanatosi!

# menumorut date 7 May 2021 18:26 +2

Ionut Matei va manca pensie in loc sa mearga la puscarie

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva