14 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PARTENERIAT CU INDUSTRIA DE PLATI ELECTRONICE – Curtea de Apel Galati a devenit partener al Asociatiei de Plati Electronice din Romania. APERO este un organism profesional non-profit reprezentativ al industriei de plati electronice din Romania, care reuneste principalii actori implicati in digitalizarea serviciilor de plati: banci, procesatori de plati, consultanti si companii IT. Alti parteneri ai APERO sunt BNR, Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei si Asociatia Romana a Bancilor

Scris de: L.J. | pdf | print

9 March 2023 12:36
Vizualizari: 2794

Mutare inedita pentru lumea instantelor si a parchetelor. Curtea de Apel Galati – condusa de judecatorul Cosmin-Razvan Mihaila (foto) – a anuntat marti, 7 martie 2023, ca a dobandit statutul de partener al Asociatiei de Plati Electronice din Romania. APERO este un organism profesional non-profit reprezentativ al industriei de plati electronice din Romania, care reuneste principalii actori implicati in digitalizarea serviciilor de plati.Acesti actori sunt in principal banci, procesatori de plati, consultanti si companii IT. De asemenea, APERO are drept parteneri o serie de factori de decizie institutionali, printre care se numara Banca Nationala a Romaniei (BNR), Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei (ADR) si Asociatia Romana a Bancilor (ARB). Detalii despre parteneri gasiti la adresa https://apero.ro/parteneri .

CA Galati transmite ca acest parteneriat reprezinta recunoasterea eforturilor depuse de instanta pentru digitalizarea platilor taxelor si pentru imbunatatirea accesului cetatenilor la serviciile publice.


CA Galati se pregateste si de alt parteneriat


Cu aceeasi ocazie, Curtea de Apel Galati a informat ca instanta se afla in proces de a deveni membru al Consiliului National pentru Transformare Digitala. CNTD reprezinta o structura participativa formata din entitati de stat, private si din mediul academic non-profit, care depun eforturi pentru realizarea transformarii digitale a Romaniei. Consiliul are rolul de a facilita implicarea tuturor actorilor interesati — institutii publice, reprezentanti ai companiilor de profil, ai camerelor de comert si industrie, ai partenerilor sociali, ai organizatiilor neguvernamentale ale mediului de afaceri din sectorul digital, ai mediului academic, reprezentanti ai institutiilor de invatamant superior sau ai institutelor de cercetare cu activitate in domeniul digital — in dezbaterea propunerilor si a masurilor care au scopul de a contribui la transformarea digitala a economiei si societatii romanesti, in linia directiilor de actiune europene. Gasiti detalii atat pe site-ul https://www.adr.gov.ro/cntd, cat si pe portalul https://cntd.e-guvernare.ro .


Curtea a facut deja pasi importanti pentru digitalizare


Amintim ca in 2022, Curtea de Apel Galati a lansat noul sau portal aflat la adresa de internet https://cagl.ro , care ofera acces partilor, reprezentantilor si publicului la principalele servicii oferite de toate instantele din circumscriptie: inregistrare dosar nou pe rolul instantei, declararea unei cai de atac intr-un dosar, depunere documente intr-un dosar deja existent, plata taxei judiciare de timbru intr-un dosar, eliberarea certificatelor de grefa, eliberarea copiilor legalizate ale hotararilor judecatoresti.

Cu caracter de premiera, plata taxei judiciare de timbru este integrata complet in pasii de solicitare online a serviciului — prin redirectionare intre portalul Curtii de Apel Galati, www.ghiseul.ro si inapoi — similar cu mecanismul de plata online din cadrul comertului electronic privat.

In acest scop, tot cu caracter inedit, CA Galati a incheiat un Acord de interconectare cu Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei (ADR), care este partener APERO si care administreaza Sistemul National Electronic de Plata online cu cardul a taxelor si impozitelor (SNEP), disponibil la adresa www.ghiseul.ro.

In cadrul acestui proiect-pilot, instanta condusa de Cosmin Mihaila a dezvoltat, in stransa colaborare cu APERO, ADR si cu Ministerul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii (MCID), o interfata programatica (API) pentru integrarea platii online a taxelor cu portalul curtii (https://cagl.ro), interfata care poate fi foarte usor extinsa pentru plata taxelor si impozitelor in relatia cu orice autoritate si institutie publica din Romania.

Comentarii

# Eu date 9 March 2023 13:38 +15

Daca omul asta intra in csm eram departe

# Jaques de la Molay date 9 March 2023 18:11 -1

Ce deaku cauta astia aici? Orfi banca ori firma. Cine dreaku mai lucreaza cu astia cu platile? Daca platesti la amante pe bani cu cardul ai bulit o. Ce idiotenie!!!!!

# Cucuveaua Mov date 10 March 2023 11:31 0

@ Eu....o sa-ti iasa pe nas, pe urechi si mai ales pe usa din dos digitalizarea pe care o aplauzi acum. Noteaza inca de pe acum mesajul asta. Ce e asa de aplaudat in demersul asta de digitalizare?

# maxtor date 10 March 2023 17:07 0

plati???? oug80 e neconstitutionala:tradatorul ponta a abrogat precedenta lege,"(6) Ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertăţile şi INDATORIRILE prevăzute de Constituţie, drepturile electorale şi nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică.", IN RAPORT CU "Drepturile, libertăţile şi îndatoririle fundamentale CAPITOLUL I Dispoziţii comune Universalitatea ARTICOLUL 15 (1) Cetăţenii beneficiază de drepturile şi de libertăţile consacrate prin Constituţie şi prin alte legi şi au obligaţiile prevăzute de acestea. "

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.04.2024 – Deliberari cu judecatoarea ICCJ Lavinia Lefterache: “Esti idioata?”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva