15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PENTRU O MINCIUNA NORMALA – Busit din toate partile de romani sa iasa in fata natiunii, Klaus Iohannis a trantit o minciuna cat toate cele sase case: “Nu am avut niciodata un dosar penal in sensul sa fiu cercetat penal”. Lumea Justitiei publica din nou documentul care dovedeste ca Iohannis a fost urmarit penal de procuroarea DNA Claudia Rosu pentru abuz in serviciu. Werner a avut calitatea de invinuit, echivalentul suspectului de azi (Adresa)

Scris de: George TARATA | pdf | print

13 November 2019 19:38
Vizualizari: 18159

Klaus Werner Iohannis (foto) a mintit o tara intreaga miercuri seara, 13 noiembrie 2019, atunci cand a afirmat: “nu am avut niciodata un dosar penal, in sensul sa fiu cercetat penal”. Realitatea este cu totul alta: Klaus Werner Iohannis a fost cercetat penal si – mai mult decat atat – urmarit penal. Dovada exista, a fost deja publicata de Lumea Justitiei in octombrie 2016, dar o prezentam din nou in cadrul acestui articol.

Concret, Klaus Iohannis a fost urmarit penal pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata. Mai exact, actualul presedinte a avut calitatea de “invinuit”, termen juridic acordat persoanelor urmarite penal, echivalentul “suspectului” din actualul Cod de procedura penala. O calitate care se acorda atunci cand “rezulta banuiala rezonabila” ca persoana in cauza “a savarsit o fapta prevazuta de legea penala”.

De asemenea, Klaus Iohannis a fost cercetat penal pentru alte doua fapte: de neglijenta in serviciu si de abuz in serviciu.


Adresa procurorilor DNA Doru Tulus si Clauda Rosu

Dovada ca presedintele Klaus Werner Iohannis a fost urmarit penal pentru abuz in serviciu a fost oferita chiar de DNA. In 12 mai 2010, procurorii DNA Doru Tulus si Claudia Rosu i-au transmis jurnalistului Albin Marinescu o adresa in care confirmau ca Iohannis a avut nu un singur dosar, ci doua, care au fost conexate. Conform adresei, in septembrie 2009, Klaus Iohannis, avand calitatea de invinuit, a primit scoatere de sub urmarire penala pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si neinceperea urmaririi penale pentru infractiunile de neglijenta in serviciu si abuz in serviciu, intru-un dosar instrumentat, din informatiile noastre, de procuroarea DNA Claudia Rosu. De asemenea, DNA a dispus disjungerea cauzei si declinarea competentei in favoarea Parchetului Curtii de Apel Alba Iulia, unde la acea vreme adjunct era fostul Procuror General Augustin Lazar, in vederea continuarii cercetarilor fata de Iohannis pentru infractiunile de evaziune fiscala in forma omisiunii, in tot sau in parte, a evidentierii, in actele contabile ori in alte documente legale, a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, precum si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave. Din informatiile noastre, dosarul de la Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia a fost la randul sau inchis.

Iata adresa procurorului DNA Doru Tulus si Claudia Rosu (vezi facsimil la finalul articolului):

„In atentia d-lui Marius Albin Marinescu

In referire la solicitarile dumneavoastra privind stadiul cercetarilor in care se afla dosarele penale nr. 270/P/2006 si 5/P/2007, va facem cunoscut faptul ca, urmare conexarii acestora si definitivarii cercetarilor, in temeiul dispozitiilor art. 249 alin. 1, art. 11, pct. 1, lit. b, art. 10, lit. d din Cpp; art. 228 alin. 4 rap. la art. 10 lit. d din Cpp; art. 38 din Cpp si art. 42-45 din Cpp, prin Ordonanta nr. 270/P/2009 din 24.09.2009 s-au dispus urmatoarele:

-scoaterea de sub urmarire penala a inv. Iohannis Klaus Werner pentru infractiunea prev. si ped. de art. 248 ind. 1, rap. la art. 248 C. Pen; (pct. 1 din Ordonanta)

-scoaterea de sub urmarire penala a inv. Nicola Iordan pentru infractiunea prev. si ped. de art. 248 C. Pen; (pct. 1)

-neinceperea urmaririi penale fata de Iohannis Klaus Werner, Nicola Iordan si Nistor Dorin pentru infractiunile prev. de art. 248, art. 246 din C.pen., respectiv art. 26 rap. la art. 248 C.pen si art. 26 rap. la art. 246 C.pen (pct. 2);

-disjungerea cauzei si declinarea competentei de solutionare in favoarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, in vederea continuarii cercetarilor fata de invinuitii/faptuitori, astfel: Bucsa Radu Gabriel, notar public, pentru art. 289 C.pen., cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen., 26 rap. la art. 215 alin. 1 si 2 C.pen, cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen., art. 26 rap. la 291 C.pen, cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen. (pct. 1), Iohannis Klaus Werner, Nicola Iordan, Giura Mircea, Tanea Maria, Irimie Cornelia, Tuluc Gheorghe, pentru infractiunea prev. de art. 249 alin. 2 C.pen. (pct. 1); Iohannis Klaus Werner pentru infractiunea prev. de art.9 lit.b din Legea nr. 241/2005 (pct. 2); Nistor Dorin, pentru art.264 C.pen.; Suciu Dorin, pentru art. 291 C.pen.; art. 26 rap. la art. 215 alin. 1 si 2 C.pen., art. 264 C.pen., Braune Stephan Max Iohannes, pentru art. 221 C.pen, cu aplic. Art. 41 alin. 2 C.pen. (pct. 1)”.

Iohannis nu poate spune ca nu a stiut ca a fost urmarit penal

Trebuie sa facem o precizare extrem de importanta. Care la randul ei confirma ca Iohannis a mintit atunci cand a sustinut ca nu a fost niciodata cercetat penal si ca nu a avut dosar penal. Klaus Iohannis nu avea cum sa nu stie ca a avut calitatea de invinuit, deci ca a fost urmarit penal. Asta intrucat Codul de procedura penala prevede ca o persoana este instiintata de inceperea urmaririi penale impotriva sa si de acordarea calitatii de invinuit (in prezent suspect), dar si de scoaterea de sub urmarire penala.

Potrivit dispozitiilor procesual penale in vigoare la data emiterii ordonantei nr. 270/P/2009 din 24.09.2009 (art. 249 VCPP redat mai jos), solutia de scoatere de sub urmarire penala nu poate fi dispusa decat daca in cauza exista invinuit sau inculpat. Cu alte cuvinte, poate fi scoasa de sub urmarire penala doar o persoana urmarita penal (adica un „penal”, cum ar spune presedintele Romaniei).

Pe de alta parte, Klaus Iohannis nu avea cum sa nu stie despre calitatea avuta in dosar, fiind incunostintat oficial de cel putin doua ori in legatura cu acuzatiile care i se aduc.

Mai intai, parchetul i-a comunicat inceperea urmaririi penale si calitatea de invinuit. Tot atunci, i-au fost explicate drepturile procesuale – art. 202 din VCPP in vigoare la acea data prevedea ca:

Organul de urmarire penala este obligat sa explice invinuitului sau inculpatului, precum si celorlalte parti drepturile lor procesuale”).

Apoi, Klaus Iohannis a luat din nou cunostinta despre existenta dosarului penal in momentul in care parchetul a dispus fata de el scoaterea de sub urmarire penala sub aspectul infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si disjungerea cauzei la PCA Alba Iulia, in vederea continuarii cercetarii „pentru infractiunea prev. de art. 9 lit. b) din Legea nr. 241/2005” (evaziune fiscala in forma omisiunii, in tot sau in parte, a evidentierii, in actele contabile ori in alte documente legale, a operatiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate) si “art. 249 alin. (2) C.pen.” din Vechiul Cod penal (abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave).

Art. 249 din Vechiul Cod de Procedura Penala prevede ca:

„Scoaterea de sub urmarirea penala are loc cand se constata existenta vreunuia dintre cazurile prevazute in art. 10 lit. a)-e) si exista invinuit sau inculpat in cauza” si, de asemenea, ca:

„dispozitiile art. 246 (care spune ca „Procurorul instiinteaza persoanele interesate despre incetarea urmaririi penale”) se aplica in mod corespunzator”.


Comentarii

# Ion date 13 November 2019 19:52 +10

Numai niste neinformati si indolenti,spălați pe creier ,mai pot crede minciunile lui Pinochio Johannis Deindata !

# Sphinx date 13 November 2019 20:13 +19

DupaCONFERINTA de azi, ma ingrijoreaza starea de SPIRIT (ca sa nu spun mintala) a acestui paranoic KWJohannis !. Vreau "pas cu pas" puteri politice depline si totale in Romania , precum si aplicarea "solutiei totale" asupra PSD ma duce cu gandul la un FUHRER. Doamne fereste-ne de asa PACOSTE pe capul nostru 5 ani!.

# Pintea date 13 November 2019 22:08 +4

Un articol super la Q MAGAZINE: ”Asteptandu-l pe Klaus...” O analiza care spune totul. Saptamana aceasta ar fi cazul ca PSD sa fie extrem de agresiv cu Johannis, nu cu Dancila. Sa prezinte in fiecare zi camioanele austriece care duc lemn in strainatate, si alte, si alte matrapazlacuri comise de primarul sibian adulat de prostime. Daca nu il tratezi cu tupeu si obraznicie, tot el va invinge. Argumentul lui este numai tupeul si minciuna!

# Gery date 13 November 2019 23:44 +1

In spatiul virtual(sí nu numai!) are loc o lupta crancena pentru un statut social,care atrage niste privilegii.In primul rand,asa zisa imunitate(care este legitima pentru opiniile sí declaratiile politice).Dar in mentalitatea colectiva s-a operat ín profunzime,fabricand iluzii sí extinzand conceptul de imunitate practic la aproape orice actiune sociala a celor privilegiati.Se folosesc multe mijloace pentru "a convinge" oamenii ca asa este cum spun ei.Agresiunea prin functia detinuta,identificarea abuziva cu simboluri(care au efecte puternice asupra autonomiei psihice).Arsenalul este foarte vast."Se cade" sa dezvoltam anxietate fata de termeni ca: secret,compromitere,ocult,ín general fenomene care se asociaza cu mani******rea.Ca doar nu va spune careva:mai natiunea haideti sa va instruim ce sí cum se poate fenta din pozitia noastra!

# Jemapel Costel date 14 November 2019 06:51 +3

N-am mai reusit sa ma conectez la luju decat cu torbowser, ca-n rest.. server not found. Au inceput nevertebratele din servicii sa cenzureze articolele critice la adresa tatucului.. In fine.. Poate daca martafoiul asta n-a avea imunitatea aia inventata de ccr, la care manca el cu 2 maini ca renunta imediat ce este ales, poate ca nici n-ar mai fi ajuns in turul 2. Pe 24 oricum se va vota din ura pentru un candidat sau altul.. Scorul psd ne va arata cati oameni il urasc pe oberstrumf..

# livia date 14 November 2019 10:47 +2

Klaus Werner Iohannis nu minte asemeni oricarui alt ins , ci la Klaus Wener Iohannis minciuna este inselatorie deoarece Klaus Werner Iohannis vrea sa obţine pentru sine folosul ocuparii Presedentiei.Rugam juristii sa clarifice pentru toti romanii acesta farsava fapta infractionala iohannista.

# imun/teanu date 14 November 2019 11:03 +4

Aseara "montaj literar artistic". Regizat, si repetat, sa intre la cap (Bula, unde ea capul? /Uite capu', uite capu' * si l-a aratat). Intrebarile clar dinainte stiute (trimise de la "cotor"?) /cateva (mai) scapate de la control. Regizorul s-a cam chinuit, dar i-a iesit, actorii tinand partitura desi si cu trac (la sfarsit si carnati? /ca nu degeaba s-o fi dramatizat "specialista" inghitindu-i intregi). Magistral a fost "rolul" principal, in ipostaza umana cu si mimica pe masura. O fi invatat din greu sa invete pe dinafara (si intonatii si gesturi, aproape "normale"), dar si instructorul artistic s-a cam straduit sa nu se mai dea iar in barci la spectacol /oricum, "castravetele apa tot 90% are" (PSD - ciuma rosie /mai sanatoasa cea bruna?). Ce nu se poate afla, dupa cortina cine? * Intrebarea despre microfon in ureche desigur de la regie, sa-si declame cu efect poanta /dar daca implant?

# nae girimea date 14 November 2019 12:15 +2

@Ion . "Numai niste neinformati si indolenti,spălați pe creier ,mai pot crede minciunile lui Pinochio Johannis Deindata ! " Adevarat ! Dar sint atit de multi ! Vorba lui Voda catre Motoc : "prosti , dar multi !"

# Paduraru C. date 16 November 2019 06:39 0

Acest nazlst minte in permanenta la fel cum si-a batut joc de constitutia Romaniei si de biblie le mai murdareste cu labele lui jegoase.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva