5 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PLEACA SI GABI BALTAG – Judecatoarea Gabriela Baltag din CSM si-a depus cerere de pensionare. Intr-o singura sedinta, CSM va aproba 63 de eliberari din functie, prin pensionare. Patru vin de la Inalta Curte. Iata lista judecatorilor care cer pensionarea

Scris de: George TARATA | pdf | print

31 October 2022 17:29
Vizualizari: 12229

 

Incep sa se vada primele efecte ale intentiei Guvernului de a taia pensiile magistratiilor si de a creste varsta de pensionare. Intr-o singura sedinta, cea din 3 noiembrie 2022, Sectia pentru judecatori din CSM va aproba 63 de cereri de eliberare din functie, prin pensionare.Cea mai importanta plecare este cea a judecatoarei Gabriela Baltag, membru CSM (foto). De asemenea, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe masa Consiliului au ajuns patru cereri de pensionare.

Iata lista celor 63 de judecatori care cer eliberarea din functie, prin pensionare


 


 

Comentarii

# adrian date 31 October 2022 18:06 -85

Care e logica?Daca vor sa taie pensiile magistratilor atunci sa ramana in campul muncii.Nu e de vina guvernul.De vina sunt cei care au votat sa aiba magistratii aceste venituri.

# Maria date 31 October 2022 20:08 +206

Pensiile magistratilor sunt pensii de serviciu și sunt prevazitein Constituție.Acestea au fost calculate in baza Legii 303/2004. De ce Ciolanu nu taie pensiile parlamentarilor și primarilor.A fi parlamentar sau primar nu este o meserie.Aceștia își fac campanie electorală pe seama magistratilor. Aceștia ar trebui sa ia atitudine dar nu o fac. Dacă se va pleca masiv din magistratura instanțele mai ales tribunalele și curțile de apel vor intra in colaps. Nimeni nu conștientizează ce greu se ajunge in magistratura, ce legislație stufoasa și aiurea aveam dar ne trezim vorbind aiurea.Mai avem și un ministru care nu reprezintă pe nimeni doar pe el și ,,șefii,, lui.ca orice pădure care are uscături tot așa și in magistratura sunt oameni fff bine pregătiri profesional dar mai sunt și unii mai puțin ,,citiți,,dar asta nu înseamnă sa ne batem joc de actul de justitie. Dacă vor pleca magistrații din sistem atunci sa vedeți termene lungi in cauzele de pe rolul instantelor. O seara liniștita,

# marin date 1 November 2022 07:37 +77

se pregateste militianul digital, soldatul-bot, justitia digitala etc. ne vor judeca si ne vor linsa robotii. continuati sa dormiti.

# Aurel V. Zgheran date 1 November 2022 08:10 +323

Plecarea doamnei judecător Gabriela Baltag înseamnă stingerea unei voci curajoase, profesioniste și demne, unul din puținile bastioane consecvente și puternice întru apărarea drepturilor justițiabilului în primul și-n primul rând. Este o mare pierdere pentru România, țara în care dreptatea nu are dreptate...! Mai rămâneți, nu plecați, doamna judecător...! (Aurel V. Zgheran)

# Vasile date 1 November 2022 08:13 +278

# Maria, Un referendum referitor la justitie (raspunderea magistratilor, veniturile obtinute de acestia sa fie corelate cu performantele lor, varsta de pensionare ...) ar fi suficient de reprezentativ pentru tine ??? Sunt putini cei cu adevarat profesionisti dintre magistrati... Marea majoritate se complac in sistemul corupt din justitie pentru a nu fi luati in vizorul Inspectiei Judiciare, sunt obedienti fata de politicieni si oamenii cu bani multi E suficient sa te uiti la persoanele care sunt pe functii de conducere din justitie si ai imaginea perfecta a sistemului judiciar

# Mircea date 1 November 2022 08:31 +14

Cred că în acest caz va crește importanța mediatorilor, acolo unde se poate, precum și numărul acestora mai mult ca sigur. Probabil va fi o mică „revoluție”.

# justitiareala.ro date 1 November 2022 12:23 -20

Nu e nicio problema Vor veni cei noi,neprisaniti si fara scrupule

# santinela date 1 November 2022 13:06 +160

Tot respectul pentru o mare doamna si o femeie cu stinta de carte.Doamna Baltag un adevarat magistrat si din pacate vor ramine in sistem numai cozi de topor !

# diversiune politica date 1 November 2022 13:46 +58

Regret pensionarea acestei luptătoare împotriva abuzurilor statului paralel. O româncă deosebit de curajoasa care a luptat împotriva sistemului securist basist koveshist makovist condus de ambasade Domnul sa-i dea o viață lungă si sănătate.

# Caragea Alexandru date 4 November 2022 10:08 0

Magistratii dau un exemplu negativ in intraga societate.Ce se intimpla daca fiecare profesie ia exemlul lor ? In costitutie scrie ca toti suntem egali iar lor ar trebui sa li se ia dreptul de a se exprima asupra propriilor salarizari.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.02.2023 – Numirea sefilor PICCJ si DNA intra in linie dreapta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva