24 May 2025

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

POLITRUCII DE LA CCR FORTEAZA INCRIMINAREA PENALA A DELICTELOR DE PRESA – Curtea Constitutionala sfideaza legislativul si puterea judecatoreasca si incearca sa determine politica penala a Romaniei. Curtea politica a declarat neconstitutionala Decizia ICCJ nr. 8/2010 care a constatat ca infractiunile de insulta si calomnie au fost abrogate prin Legea 278/2006. Danilet jubileaza!

Scris de: L.J. | pdf | print

30 April 2013 16:05
Vizualizari: 10741

 

Decizie halucinanta a Curtii Constitutionale a Romaniei, care incearca iar sa determine reintroducerea in legea penala a infractiunilor de insulta si calomnie, prin sfidarea autoritatii judecatoresti, dupa ce in urma cu mai multi ani, mai precis in 2007, si-a permis sa sfideze vointa legiuitorului si sa declare neconstitutionala Legea 278/2006 prin care infractiunile de insulta si calomnie au fost abrogate din Codul penal.

Printr-o decizie a Plenului CCR din 29 aprilie 2013, judecatorii politici de la CCR – care au mereu ceva de impartit cu presa in ultima vreme dupa ce au fost demascati ca au nesocotiti vointa a 7,4 milioane de romani la referendumul din 2012 pentru demiterea lui Basescu – si-au permis de aceasta data sa declare ca neconstitutionala Decizia Sectiilor Unite ale Inaltei Curti nr. 8 din 2010 care, in urma admiterii unui recurs in interesul legii, stabilise ca Normele de incriminare a insultei si calomniei cuprinse in art. 205 si 206 din Codul penal, precum si prevederile art. 207 din Codul penal privind proba veritatii, abrogate prin dispozitiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006, dispozitii declarate neconstitutionale prin Decizia nr. 62/2007 a Curtii Constitutionale, nu sunt in vigoare.”


Decizia Sectiilor Unite ale ICCJ nr. 8 din 2010 nu a facut altceva decat sa constate ca infractiunile de insulta si calomnie date de art. 205 si 206 Cod penal au fost abrogate prin Legea nr. 278/2006. Aceasta dupa ce Curtea Constitutionala, prin Decizia 62/2007 a declarat neconstitutionala legea de abrogare a infractiunilor de insulta si calomnie si a determinat haos in justitie, multi judecatori nestiind ani in sir ce sa ia de buna: Legea 278/2006 de abrogare sau decizia 62/2007 a CCR care declara neconstituionala legea de abrogare. Din fericire, nimeni nu a mai fost condamnat pentru insulta si calomnie, practica judiciara stabilind ca o decizie a CCR nu este izvor de drept, intrucat politica penala o face Parlamentul si nu Curtea Constitutionala.

De retinut, ca singurul care s-a grabit sa aplaude cu mare fericire aceasta decizie a CCR este judecatorul Cristi Vasilica Danilet, cel proaspat revocat din CSM, care pretinde nici mai mult nici mai putin pe un site care ii face propaganda, ca infractiunile de insulta si calomnie ar fi reinviat. Asta o crede el!

CCR se imixtioneaza nepermis in activitatea legislativului si puterii judecatoresti

Prin decizia Plenului CCR din 29 aprilie 2013 – inca nemotivata - judecatorii politici de la CCR nu fac decat sa demonstreze ca nu dau doi bani pe legislativ si pe puterea judecatoreasca, incercand astfel sa determine ca instantele de judecata sa nu aplice Decizia ICCJ nr. 8/2010.

Chiar daca in Constitutie se prevede la art. 30 (6) privind libertatea de exprimare ca: „Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine”, este dreptul legislativului, adica al Parlamentului, sa decida cum anume se pedepsesc exprimarile care aduc prejudicii persoanelor. Faptul ca legislativul a eliminat pedeapsa penala pentru delictele de presa/de opinie nu inseamna ca aceste fapte nu pot fi pe viitor pedepsite, intrucat potrivit legislatiei Romaniei, acestea pot fi sanctionate pe cale civila. Ori Parlamentul a decis prin Legea 278/2006 ca delictele de presa/ de opinie sa nu mai poata fi sanctionate penal, abrogand art. 205 si 206 din codul penal referitoare la insulta si calomnie. Ca atare, ICCJ, prin Decizia Sectiilor Unite nr. 8/2010 a luat act de legea de abrogare, constatand abrogarea art. 205 si 206 din Codul penal cu urmatoarea argumentatie: „De aceea, cata vreme faptele de insulta si de calomnie, dezincriminate prin art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006, nu au mai fost reincriminate de puterea legiuitoare, singura abilitata intr-un stat de drept sa o faca, nu se poate considera ca faptele respective ar constitui infractiuni si ca textele de lege abrogate in care erau incriminate ar fi reintrat in vigoare.” Mai mult, in decizia ICCJ din 2010 s-a mentionat existenta Deciziei Curtii Constitutionale nr. 62/2007, insa pentru argumentele de mai sus s-a decis ca: „Au incetat sa mai fie in vigoare normele de incriminare a insultei si calomniei cuprinse in art. 205 si 206 din Codul penal

Iata comunicatul CCR din 29.04.2013, care anunta ultima isprava a judecatorilor politici impotriva libertatii de exprimare:

COMUNICAT – 29.04.2013... II. In aceeasi zi, Plenul Curtii Constitutionale, investit in temeiul art.146 lit.d) din Constitutia Romaniei si al art.29 din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, a solutionat exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 414 indice 5, alin.4 din Codul de procedura penala.

In urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a admis exceptia de neconstitutionalitate avand ca obiect dispozitiile art.414 indice 5 alin.4 din Codul de procedura penala si a constatat ca ”dezlegarea data problemelor de drept judecate” prin Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectiile Unite nr. 8 din 18 octombrie 2010, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr.416 din 14 iunie 2011, este neconstitutionala, contravenind Constitutiei si Deciziei Curtii Constitutionale nr. 62 din 18 ianuarie 2007, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 104 din 12 februarie 2007. Decizia este definitiva si general obligatorie.

Argumentatia retinuta in motivarea solutiei pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale va fi prezentata in cuprinsul deciziei, care se comunica celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Consiliului Superior al Magistraturii si Judecatoriei Iasi – Sectia penala si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.”

Judecatori ai CCR au evidentiat ca nu se poate impune Parlamentului cum sa faca politica penala a tarii

Pentru a demonstra ca CCR este o curte politica - a carei judecatori au de-a face mai mult cu politicul si poftele lor, decat cu legea, dar si ca dreptul constitutional nu e o stiinta exacta cum ar trebui sa fie, ci o aplicare a legii dupa cheful fiecarui judecator - amintim ca la Decizia CCR nr. 62/2007 prin care s-a declarat neconstitutional articolul din Legea 278/2006 prin care au fost abrogate infractiunile de insulta si calomnie, au existat opinii separate care au aratat ca politica penala o face Parlamentul.

Astfel in opinia separata a judecatorilor Ioan Vida (fost presedinte al CCR) si Kozsokar Gabor s-a aratat: „Ceea ce ne desparte de considerentele retinute de majoritatea membrilor Curtii Constitutionale pentru a admite exceptiile si a constata neconstitutionalitatea dispozitiilor art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006 nu este optica diferita in legatura cu importanta relatiilor sociale privitoare la apararea demnitatii umane si a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, la libertatea de exprimare, la viata intima, privata si familiala, la onoare sau la propria-i imagine, ci aprecierea diferita a libertatii legiuitorului in alegerea mijloacelor prin care intelege sa-si indeplineasca obligatia constitutionala de a apara aceste valori si de a asigura exercitarea efectiva a acestor drepturi si libertati. Suntem de acord ca demnitatea umana, consacrata ca valoare suprema chiar prin principiile generale ale Constitutiei, cu garantia prevazuta la art. 30 alin. (6) din Legea fundamentala, obliga legiuitorul ca prin elaborarea legislatiei si prin aplicarea acesteia sa asigure ocrotirea adecvata, efectiva si eficienta a acestei valori. Constitutia insa nu stabileste mijloacele juridice prin care trebuie realizata ocrotirea diferitelor valori sociale. Aceasta este lasata la libera apreciere a legiuitorului. Politica penala a statului poate avea diferite imperative si prioritati, in diferite perioade de timp, determinate de frecventa, gravitatea si consecintele anumitor fapte antisociale. in raport cu acestea, legiuitorul stabileste mijloacele juridice prin care se poate realiza protectia diferitelor relatii sociale, inclusiv aprecierea gradului de pericol social al anumitor fapte, care trebuie incriminate si combatute prin aplicarea unor sanctiuni penale. Avand in vedere aceste prerogative, apartinand exclusiv legiuitorului, aprecierea ca in prezent nu se impune apararea prin mijloace de drept penal a demnitatii, reputatiei si a dreptului persoanei la propria imagine si in consecinta, dezincriminarea faptelor de insulta si de calomnie nu contravine niciunei norme constitutionale, constituind doar o problema de oportunitate si de justificare practica. Operand aceasta dezincriminare, legiuitorul a avut in vedere ca legislatia in vigoare in alte ramuri ale dreptului asigura suficiente mijloace pentru combaterea si sanctionarea faptelor ce lezeaza demnitatea, onoarea si reputatia persoanei. Nereglementarea explicita a raspunderii civile si a sanctiunilor de aceasta natura, aplicabile in cazul faptelor de insulta si calomnie, nu inseamna vid legislativ (...) Demnitatea umana nefiind evaluabila in bani, iar afectarea acesteia fiind ireparabila prin sanctiuni cu caracter civil, nici sanctiunile cu caracter penal nu sunt de natura sa asigure mai multe satisfactii pe acest plan...”

* Cititi aici Decizia Sectiilor Unite ale ICCJ nr. 8/2010, declarata neconstitutionala de Curtea politica condusa de Augustin Zegrean


Comentarii

# Nu stiu ce sa mai cred... date 30 April 2013 16:23 +9

Cam dur tonul articolului si desi inteleg frustrarea acumulata fata de o CCR politica in ultima vreme, parca nici legea nu este atat de clara si tocmai asta a condus la aceasta intreaga \"marmelada\"de reglementari si de opinii, inclusiv in practica judiciara. Articolul la care se face referire, al lui Danilet, are totusi o referire legala (constitutionala) care cred ca trebuia facuta si in cadrul acestui articol, respectiv: \"Potrivit art. 147 alin. 1 din Constituție „Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale, îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei. Pe durata acestui termen, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale sunt suspendate de drept”. Iar daca stam stramb si judecam drept, Constitutia este suprema emanatie a legislativului si daca el, legislativul, si-a autoimpus o anume conduita (respectiv prin lipsa unei conduite active, de re-reglementare a chestiunii juridice neconstitutionale), atunci nu putem acum sa spunem ca aceasta lipsa de actiune a legislativului reprezinta altceva decat ceea ce chiar Constitutia spune ca este, respectiv o pasivitate sanctionata ca atare. Greu pana la urma de zis dar, desi nu credeam sa spun vreodata asa ceva, parca nici articolul lui Danilet nu este atat de departe de problema juridica analizata, cum nici acest articol, la randul lui, nu este - este exclusiv o polemica intretinuta de un cadru legislativ ambiguu si, asa cum bine se stie, doi avocati, 3 pareri.

# Ezoteric date 1 May 2013 01:41 +18

Daca ii iubesc in gura pe astia de la ccr ,e insulta ? Ce probleme aveti,zdrentelor,ce frica va mai e de voi,de imaginea pe care voi v ati creat o !! De prostiile cu care ati prostituat dreptul,in numele caruia vorbiti,analfabeti si imbuibati ce sunteti ! Vine pastele,poate v o fi ultimul ! 

# unul din lumea cea mare date 7 May 2013 03:05 +3

de ce dracului nu aboliti constitutias.????? de ce ne mai trebuie libertatea presei?sau a expresiei?dreptul la opinie? bai penalilor!!!!!!!!

# Aferim! date 7 May 2013 13:02 +3

Aferim, măgarii cu măgarii, nebunii cu nebunii să se aleagă, și vii cu Vii - întru voia lui Dumnezeu*!*_*

# Sebastian date 1 May 2013 09:18 +9

Problema incriminarii infractiunilor de insulta si calomnie in C. penal, indistinctiv daca sunt sau nu savarsite prin mass media, trebuie transata in cadrul unei dezbateri publice, fara a fi legata de numele judecatorului repudiat de colegii judecatori ori de \"judecatorii politruci\", despre care se face vorbire in articol. In opinia mea, intr-o societate in care de ani de zile faptele de insulta si calomnie sunt savarsite, in mod frecvent, de la \"capii\" statului si pana in ultimul catun, nu ar trebui sa fie dezincriminate. Sau, poate se considera oare ca daca fenomenul a ajuns la asemenea dimensiuni, poate fi interpretat a face parte din firescul unei societati sanatoase moral? Cu tot respectul ce-l port pentru jurnalistii ce administreaza acest site, cred ca articolul de presa nu este obiectiv. Nici interpretarea juridica nu pare deloc convingatoare. Ca sa nu mai vorbim ca initiativa dezincriminarii, total neinspirata, in opinia mea, a apartinut unui ministru de trista amintire.

# Istratie date 2 May 2013 08:20 +4

C.C.R. își arogă o nepermisă permisie. Zice, rupând fila carte, că textul pe care l-a distrus nu e bun. Păi, astfel se comportă și delapidatorii care își distrug registrele contabile când vine poliția. Nici Legea 47/92 nici Constituția nu conțin dispozitii care să permită controlul Î.C.C.J. căci în esență, despre asta-i vorba. Trebuie să ai tupeu ca să zici că art. 414 C.pr.pen. nu e constituțional dacă obligă instanțele să țină cont de cele hotărâte, în Secțiile Unite ale Î.C.C.J., prin D. nr. 8/2010. Prin urmare, această decizie, deși obligatorie, e facultativă pentru instanțe de unde consecința constatării [?] *neconstituționalității* tuturor hotărârilor judecătorești de achitare, în baza disp. art. 10 lit b C.pen., pentru infrațiunile de insultă și/sau calomnie. Că d-l Vasilică *se râde* ca proasta la panaramă lăudând turma de mistreți care au năvălit în răzorul cu flori e dovadă că, aidoma lui Morar ș.a., are minte de judecător C.C. dar, niciodată de judecător Î.C.C.J.   

# INSTANTA SUPREMA date 3 May 2013 09:08 -5

decenta este depasita, chiar titlul e o insulta, politruc e ala de scrie probabil ca trebuie facuta distinctia intre bine/rau, decent/insultator

# 1_Nota 10 pt. CCR date 3 May 2013 10:51 -14

DECIZIA NR. 206/29.04.2013 : CCR a decis luni că este neconstituţională decizia Secţiilor Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 2010 care, în urma admiterii unui recurs în interesul legii, stabilise că „Normele de incriminare a insultei şi calomniei cuprinse in art. 205 si 206 din Codul penal, precum si prevederile art. 207 din Codul penal privind proba veritatii, abrogate prin dispozitiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006, dispozitii declarate neconstitutionale prin Decizia nr. 62/2007 a Curtii Constitutionale, nu sunt în vigoare.”

# 1_Nota 10 pt. CCR date 3 May 2013 10:54 -13

DECIZIA NR. 206/29.04.2013 : CCR a decis luni că este neconstituţională decizia Secţiilor Unite ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 2010 care, în urma admiterii unui recurs în interesul legii, stabilise că „Normele de incriminare a insultei şi calomniei cuprinse in art. 205 si 206 din Codul penal, precum si prevederile art. 207 din Codul penal privind proba veritatii, abrogate prin dispozitiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006, dispozitii declarate neconstitutionale prin Decizia nr. 62/2007 a Curtii Constitutionale, nu sunt în vigoare.”

# 2_Nota 10 pt. CCR date 3 May 2013 10:59 -13

DECIZIA NR. 206/29.04.2013 -CITAT:În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate având ca obiect dispoziţiile art.414 Iind. 5 alin.4 din Codul de procedură penală și a constatat că ”dezlegarea dată problemelor de drept judecate” prin Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție - Secțiile Unite nr.8 din 18 octombrie 2010, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.416 din 14 iunie 2011, este neconstituțională, contravenind Constituției și Deciziei Curții Constituționale nr.62 din 18 ianuarie 2007, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.104 din 12 februarie 2007. Decizia este definitivă şi general obligatorie.- INCHEIAT CITAT

# Chestie de INTERES PUBLIC decisa de CCR date 7 May 2013 08:33 +3

faptul ca sunt behaituri diverse nu ar trebui sa deruteze

# 3_Nota 10 pt. CCR date 3 May 2013 11:02 -13

1) De data aceasta CCR are dreptate: efectul deciziei CCR din 2007 a fost ca articolele ref. la calomnie si insulta au reintrat in vigoare din momentul publicarii deciziei in Monitorul Oficial , dar in 2010 Inalta Curte de Casatie si Justitie a avut tupeul sa decida ca articolele mentionate mai sus nu mai sunt in vigoare !!!! 2) Motivul tupeului Inaltei Curti de Casatie si Justitie de a incalca decizia CCR din 2007 : un numar de judecatori care nu stiu sau nu vor sa aplice codul penal sa fie protejati cand de fapt ar trebui exclusi din magistratura si ar trebui sa plateasca cu libertatea si cu averile lor REFUZUL DE A APLICA LEGEA PENALA IN VIGOARE ! 3) Ce fel de judecatori sunt acestia care isi permit sa comita astfel de fapte (atat cei de la Inalta Curte cat si cei din celelalte instante implicati in aceasta speta ) ???????

# Incepand cu politrucii din CC... date 3 May 2013 11:38 +20

\"...ar trebui sa plateasca cu libertatea si cu averile lor...\"...leprele din CC, afiliate Cortocenilor. Trebuie schimbati toti, si alesi magistrati (judecatori) independenti, nu politici, care taie si spanzura dupa bunul plac al dictatorului.

# orice jur. e posibil sa aiba mintea stramb date 5 May 2013 13:04 +5

cand spui jurist spui: \"In mintea stramba si lucrul drept se stramba\"

# CSM-ul ce pazeste ????? date 3 May 2013 11:07 +2

Ce pazeste CSM-ul cand judecatorii refuza sa aplice legea SI cand judecatorii hotarasc ca ei pot anula articole din legea penala pe care colegii lor nu doresc sa le aplice ????????????

# INSPECTIA JUDICIARA ce pazeste ????? date 3 May 2013 11:11 +2

PLANGERI PENALE si EXCLUDEREA DIN MAGISTRATURA a tuturor judecatorilor ce nu au aplicat art. referitoare la calomnie si insulta dupa intrarea in vigoare a deciziei CCR din 2007 prin care era declarata neconstitutionala legea de abrogare a acestor articole !!! Idem pt. cei de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care au hotarat ca daca colegii lor nu doresc sa aplice o lege atunci acea lege nu mai este in vigoare !!!!!!!!!!!!

# carcotas date 30 April 2013 16:38 -15

Fata de placerea unora de a terfeli pe oricine trebuia sa vina si antidotul. Legea ne separa de barbarie, moralitatea ne separa de animale. Fiat justitia pereat mundus!

# emil date 30 April 2013 16:40 +42

Pentru mine cei din CCR  nu sunt  decat o gasca, De mult nu mai mira pe nimeni  deciziile contradictorii pe care le dau. Intr-un an o decizie este declarata neconstitutionala , in alt an aceiasi speta este declarata  constititutionala ,daca interesele o cer.Asa ca .... singura solutie :desfiintarea acestei gasti din  CCR si alegeri noi din randul magistratilor, fara implicarea politicului.  

# cuc date 1 May 2013 20:15 +11

nu din randula magistratilor ci al judecatorilor cu vechime si cariera stralucita sau din randul universitarilor renumiti - alesi prin votul judecatorilor nu procurorilor .

# bianca date 30 April 2013 16:56 +29

Incerc sa inteleg de ce inca ma mai mira deciziile dictate de chior ale ccr-ului. Nu sunt decat niste lingai securisti care raspund la comenzi. Decizie halucinanta? Pentru noi, da. Pentru ei... clar nu. Ce conteaza ca nu sunt decat niste marionete in mana unui papusar care duhneste?!!!! Iar justitiabilul karatist... o caricatura!

# Ar trebui stirpiti impreuna cu cel care i-a cocotat acolo. date 30 April 2013 16:57 +34

Nu doar revocati.

# N-aveti dreptate, date 30 April 2013 17:49 -22

de aceasta data!; si va mentionez ca nu am vreo mare apreciere fata de curtea constitutionala, cel putin in aceasta componenta. Totusi, din punct de vedere tehnic, aceasta decizie este corecta-decizia anterioara a C.C. a spus clar ca legea prin care s-au dezincriminat insulta si calomnia este neconstitutionala.In mod evident acea lege nu putea opera in continuare, dispozitiile anterioare ale incriminarii acestor infractiuni ramanand in vigoare.O lege care incalca Constitutia nu poate ramane in vigoare iar aia cum ca \"...Curtea Const. s-ar transforma in legiuitor pozitiv\" a fost o mare tampenie....hai, totusi sa discutam tehnic-juridic, si nu dupa niste simpatii/antipatii personale!

# anca perigueux date 1 May 2013 21:01 +6

Tu erai, Danilet, te-am recunoscut!!! Mai reusit era filmuletul xox!!!

# Un aspect minor dar ESENTIAL date 30 April 2013 17:57 +50

Mai oameni buni, dar inca o chestie vad ca nu o remarca nimeni, nici macar autorul: CCR declara neconstitutionala o Decizie a Sectiilor Unite ale Inaltei Curti??? Pai asta in baza a ce , fratilor??? De cand o decizie a unei instante judecatoresti poate forma obiectul de analiza constitutionala??? Dumnezeule mare!!!

# Excelenta observatia. S-a trecut o linie de demarcatie date 30 April 2013 18:19 +42

pe care CCR nu trebuia s-o treaca niciodata. Cenzura unei decizii a Inaltei Curti este inafara competentelor legale ale CCR.

# observatorul date 30 April 2013 18:39 +19

[quote name=\"Excelenta observatia. S-a trecut o linie de demarcatie\"]pe care CCR nu trebuia s-o treaca niciodata. Cenzura unei decizii a Inaltei Curti este inafara competentelor legale ale CCR.[/quote] perfect adevarat. insa nici iccj nu putea stabili ca art.205-207 cp nu sunt in vigoare, a iesit din vigoare norma de abrogare. iccj putea sa nuanteze, stabilind ca si daca ar fi in vigoare art.205-207 cp, ele nu pot fi aplicate, fiind flagrant neconforme cu principiul previzibilitatii statuat de jurisprudenta CEDO

# Ba ICCJ era in marja competentelor sale legale. date 30 April 2013 23:46 +14

Pe cind CCR si-a depasit grav aria de competenta. Iar atacul impotriva ICCJ denota o aroganta scapata de sub orice control. Iar redactorii noii Constitutii trebuie sa ia nota de acest fenomen si sa mute controlul de constitutionalitate la profesionistii autentici. Adica la ICCJ.

# Ezoteric date 1 May 2013 01:44 0

Cuuuuuum ? Profesionistii autencici de la ....iccj ??!! Ce stire tare ! Acolo sunt profesionistii !? Oauuuu ! Nu mi am dat seama,sincer !

# Am inteles unde bati cu ironia, Ezoteric. date 1 May 2013 11:09 +8

Dar cred ca nu se pot generaliza pacatele sectiei penale - la intreg corpul de magistrati ai ICCJ.

# s-a trecut linia date 30 April 2013 20:57 +19

Pentru ca la abrogarea insultei si calominei au fost autori exact cei care acum aplauda. Danilet si Macovei. Sa poata injura in voie. Dupa ce ani intregi au injurat si azi vad ca li se raspunde cu aceeasi moneda s-au gandit ca totusi legea era buna. Bai desteptilor, reincriminati si ultrajul in forma insul tei si a calomniei, ca dau faliment Romania Libera, Evenimentul Zilei si altele cateva! Tara de trogloditi ce suntem!

# manifest date 30 April 2013 20:59 +9

Trăim în România şi aici e posibil orice.

# Maria date 1 May 2013 18:18 +22

Subscriu : limitele legale pe care Curtea Constititionala se poate pronunta nu au fost respectate. O decizie a unei instante judecatoresti NU POATE FI OBIECT AL CONTROLULUI IN CONSTITUTIONALITATE.Decizia CCR este o ineptie ,oricum s-ar incerca argumentarea ei.Nu poate avea o baza legala.UNDE-in textul legii organice de functionare sau al Constitutiei - se scrie ca ar putea vreodata face obiect al controlului de constitutionalitate \"dezlegarile de drept\"sau \"hotararile instantelor judecatoresti\"?Asa CCR ar urma sa declare neconstitutionale si dezlegarile la peste,ca tot e Saptamana mare acum! Daca s-ar permite acest lucru(si tragic e ca, daca impotriva hotararilor tampite ale instantelor judecatoresti, mai ai cale de atac,ordinara sau extraordinara,impotriva ineptiilor CCR nu ai, ei paseaza,ei dau cu capul, ei se aseaza deasupra legii si TUTUROR CELORLALTE PUTERI DIN STAT,IMIXTIONAND IN ACTIVITATEA ACESTORA),ar insemna ca pt TOATE HOTARARILE JUDECATORESTI ALE INSTANTELOR ROMANE,INTRATE IN PUTEREA AUTORITATII DE LUCRU JUDECAT SI DEVENITE CU PUTERE DE LEGE sa se recunoasca posibilitatea de verificare in ... control de constitutionalitate!!!! realizati cat de inepta ar fi o astfel de situatie?! In plus, Legea 24/2000 privind normele de tehnica legislativa impune ca un text ,odata ce a fost abrogat - chiar si daca abrogarea lui a intervenit printr-un normativ discutabil ca legalitate si inlaturat el insusi ulterior- sa nu mai poata fi reintrodus in vigoare/resuscitat/inviat (nici macar de Paste sau de a doua venire a lui hristos!): doar si numai si numa daca puterea legislativa/Parlamentul doreste reincriminarea, doar puterea legislativa o poate face, emitand un nou text incriminator si dictand politica penala a statului. La fel de obligatorii sunt si deciziile Plenului ICCJ, oricat de cretine s-ar intampla uneori sa fie (pt ca si aici, din pacate, avem exemple consistente!) Se mai ignora un lucru, pe langa chiar normele organice si constitutionale de fundamentare a activitatii CCR si normele de tehnica legislativa : incadrarea in angajamentele luate de Ro in structurile europene si modul de intrepatrundere ca respect in ierarhizare legislativa si competente dintre legislatia interna si cea europeana ratificata de Romania, MAI ALES PENALA.dar nu ar fi prima data cand judecatorii constitutionali demonstreaza ca nu au cunostine elementare in legatura cu dreptul european si institutiile aferente (amintiti-va ca exista decizii CCR prin care onorabilii confunda halucinant atributiile institutiilor europene!). Din punctul meu de vedere, cel mai mult pt inexistenta infractiunilor de insulta si calomnie sufera factorii de putere (si aici ma refer la toate puterile statului) care nu suporta opinii contrare celor emise de la inaltimea functiilor si orgoliilor proprii, si care nu mai au posibilitatea sa puna pumnul penal in gura celor ce s-ar intampla sa le emita, stirbindu-le din aura de \"dumnezei\" autoproclamati pe domeniile in care viata-SI NU COMPETENTELE PROFESIONALE i-a favorizat sa ajunga. DECIZIA ccr IN DISCUTIE E NUMAI UN NUMAR DE CIRC JURIDIC(DIN PACATE TRAGIC, cu impact sinistru asupra sistemului de drept!) prin care \"dumnezeii constitutionali\"incearca sa se autoproclame mai dumnezei decat cei cocotati pe drept sau nu la ICCJ.

# Istratie date 2 May 2013 08:44 +12

Bravo Marie! ...Maica Domnului să te aibă în pază! Ai comentat excepțional banditismul C.C. 

# terchea-berchea CCR date 30 April 2013 18:01 +29

Intuiesc, sau văd ceea ce vede oricine, că trăim în umbra vremurilor lui Robespierre, sau al unui sinistru Fouché; cei din CCR, prin frugalul și frivolitatea gândirii lor sunt puși pe căsăpire(la ordin!) a tot ce i se năzare în mania grandorii, zevzecului Băsescu de la Cotroceni*!*_*

# un ciumete date 30 April 2013 18:29 +26

Poate că da, dar la noi e ediție „made in Romania” - democrație originală ...la discreția unor șmecheri(în cazul ăsta CCR) :-* , ce-i cred pe toți ceilalți mai proști ca ei*!* Vivat democrația „originală”, unde măgarul este rege(...guvernator RO*_*)  :o

# Manfred date 30 April 2013 18:43 -13

Insulta si calomnia au fost dezincriminate prin legea Monicai Macovei. Asta, pentru aducere aminte. Va ingrijoreaza ca veti plati pentru minciunile si \" vorbele de fumoar\"? De ce te temi,nu scapi...  :P

# măgăria = coabitare?! date 30 April 2013 19:08 +24

Redefinind insulta, și țiganii(varii rromi) și neuroticii se simt insultați, tocmai pentru a fi și ei băgați în seamă de cineva. Perversitatea gândirii a ceea ce azi e bine, mâine nu, au făcut și mai fac jocul nebunului de la Cotroceni :cry:

# Alfred date 1 May 2013 07:24 -5

mai avocat botist,dupa ce ca LUJU va posteaza toate mizeriile,vii acum si ii porcaiesti?Nu ti-e rusine?Vezi ca aia cu ,,de ce te temi ,nu scapi,,ai mai folosit-o si sub alte nick-uri.Asa ca,daca analizam stilul. parca ,parca te cheama Bota.

# iar bati campii date 1 May 2013 11:19 +4

Mai Alfred alias \"avocat traditional\", cand ti se spune ca esti obsedat de Bota, nu-ti convine. Trateaza-te omule. Boala psihica de care suferi se agraveaza. Azi, maine, vei avea impresia ca esti inconjurat numai de oameni cu chipul lui Bota. Si sa nu spui ca \"nu esti tu\" intrucat stilul tau de a scrie e inconfundabil.

# Alfred date 1 May 2013 11:21 0

Nu sunt ala

# indisciplinatu date 30 April 2013 20:29 +15

Din 2010, (W)C-CR-ul joaca geamparaua pe capetele cetatenilor acestei tari cu \"betivul\" din murfatlar...

# terfelitorilor date 30 April 2013 22:07 -10

va frige la ficati, aruncatori de rahat?????

# aspect esential date 1 May 2013 00:44 +7

Doar pentru cunoscatori- RIL - ul este o decizie - toate exceptiile avand ca obiect un RIL au fost respinse ca inadmisibile! CCR a declarat neconstitutionala\"dezlegarea data prin RIL\", dezlegare care contravine Constitutiei si deciziei 62/2007. Prin RIL se interpreteaza continutul normei pentru a se asigura practica unitara- prin RIL nu se interpreteaza constitutionalitatea normei si nici efectele unei decizii CCR!

# Camelian Propinatiu date 1 May 2013 08:02 +12

Cu alte cuvinte, nu mai poate fi blamat decât tâlharul care se afla deja dupa gratii, definitiv condamnat. Amuzant e ca deja un cetatean care are stiinta de un grav act de coruptie, de o paguba de milioane de euro, nu mai poate sesiza sub protectia anonimitatii organele statului, din moment ce toate comunicatiile sunt inregistrate sub pretext antiterorist si e aproape sigur ca va fi identificat si va incapea cu familie cu tot in ghearele armatei de bodigarzi, recuperatori, avocati si gazetari a sogunului, mogulului, nababului sau baronului protejat de statul român in postromânism.

# Laurentiu date 1 May 2013 10:13 -6

1. Sa judecam fara patima si manie. 2. Discutabila este prima decizie a CCR - atunci cand a hotarat ca legea de eliminare a calomniei si insultei din Codul penal este neconstitutionala. 3. Dar, odata ce s-a dat o asemenea decizie, care a ramas definitiva (si, mai mult, politicienii nu au facut nimic pt a o modifica in acord cu prima decizie a CCR) - Inalta Curte NU PUTEA SA DECIDA PESTE CCR. 4. Argumentul este foarte simplu pt cineva care a studiat dreptul: CCR judeca potrivit Constitutiei - LEGEA SUPREMA IN STAT, iar ICCJ judeca RIL-urile dupa niste LEGI (Codul de procedura penala si civila) INFERIOARE CONSTITUTIEI. In drept inferiorul nu poate rasturna superiorul. E ca si cum o judecatorie ar anula hotararea unei curti de apel. 5. Sunt convins ca personalul LUJU stie foarte bine asta, de aceea articolul mi se pare tendentios.

# dictatura Ponta-Basescu date 1 May 2013 20:24 +10

fara patima si manie dar cu nasu in suflet judeci mataluta . Intr-un regim basist nedemocratic , unde si premierul pare suparat pe presa care l-a adus la putere , exista tendinta de a baga pumnul in gura libertatii de exprimare

# CCR-ul o scaldă în ape tulburi! date 7 May 2013 13:23 +4

Adevărul este că CCR-ul o scaldă în ape tulburi de fiecare dată! Cu asemenea specimene a la Zegrean, Moțoc, Predescu(Ceaușescu), sunt și legislatorii și parlamentul și judecătorii de mai mare rușinea pentru România, ...dar cât timp le e cald scaunul și buzunarul plin, de la cine să ceri corectitudine, cinste și dreptate?! Bine zicea unul, mai șăgalnic: -Nu aici, pe Pământ, ci în ceruri, la Bunul Dumnezeu*!*_*  

# Sorin date 1 May 2013 10:28 +7

Aces forum este prea plin de parerologi, si prea putin de oameni care stiu ceva carte....decizia CC invocata nu are efect juridic direct, pentru ca infractiunile raman in continuare abrogate. Nici un judecator cu ceva, putin, in cap, nu va condamna pe cineva fara un text de lege, doar pe o decizie a CC. Deci, pana la modificarea legislativa, pe care Parlamentul poate sa o faca sau nu, lucrurile raman exact la fel, adica si calomnia si insulta sunt, de facto, abrogate.

# Sebastian date 1 May 2013 10:43 +14

Dar *de jure* cum sunt, daca legea abrogatorie a fost declarata neconstitutionala?

# logica de clasa primara date 1 May 2013 20:22 -11

ce legea nu interzice - este permis - ce era atat de greu de priceput ?

# Sebastian date 1 May 2013 21:17 +10

Domnule draga, dupa logica de clasa primara, despre care vad ca faceti cu usurinta si cu siguranta vorbire, o lege declarata neconstitutionala mai poate sa-si produca efectele?

# ARGUS date 1 May 2013 22:21 +6

Pe scurt:uite neagra,nu e neagra.Cam asa este justitia de la noi.Legi,decizii,interpretari,practica,in functie de interesele de moment ale celor puternici ori influenti.Trist,dar adevarat.

# Maria date 1 May 2013 21:31 +13

1. Legea invalidata ca neconstitutionala-DACA PARLAMENTUL NU PUNE NIMIC IN LOC IN 45 DE ZILE-este ABROGATA DE PLIN DREPT. 2. Legea 24/2000 privind normele de tehnica legislativa : un text odata abrogat , ramane abrogat, chiar daca actul de abrogare a fost invalidat ca nelegitim. Singurul indreptatit sa legifereze pozitiv, sa stabileasca o noua situatie prin prevedere legala, este PARLAMENTUL/puterea legiuitoare.Curtea Constitutionala NU este legitimata constitutional si legal sa legifereze. CCR DOAR VERIFICA IN FAPT SI IN DREPT CONSTITUTIONALITATEA:CONTROLEAZA,NU LEGIFEREAZA.

# Maria date 1 May 2013 21:46 +11

Doua sugestii,cu consecinte practice de cosmar : 1. Prin aceasta decizie,constitutionalii au intrat pe o decizie judecatoreasca de putere obligatorie-si aceasta inclusiv observand ierarhizarea actelor normative si puterea pretins-absoluta a Constitutiei.Atentie,in Ro nu functioneaza principiile din dreptul american. Daca acest lucru(incalcarea atributiilor puterii judecatoresti)s-ar considerat drept justificat,legitim,legal si constitutional de catre onor CCR, ar conduce automat la deschiderea posibilitatii de cenzurare in constitutionalitate A TUTUROR DECIZIILOR PRONUNTATE DE INSTANTE JUDECATORESTI DIN RO-situatie care s-ar dovedi (desi de dorit pt unii, mai ales pt unii infractori potentati financiar,din politic) o palarie prea mare pana si pt \"dumnezeii\"de la Constitutionala,care se pare ca au ajuns parerologi ai dezlegarilor si nu specialisti in stiinte juridice. 2. Daca logica parerologilor constitutionali ar functiona, va invit la un exercitiu draconic de imaginatie. Codurile din 2004 au fost abrogate inainte de a fi intrat in vigoare.Pt a se putea face astfel -si a se da pe piata noile coduri penal si de procedura,croite special parca pt salvarea infractorilor parlamentari de drept comun- Legea 24/2000 privind normele de tehnica legislativa a fost modificata expres. In amanarile succesive de intrare in vigoare a legislatiei penale si procesual-penale din 2004 exista cel putin o factura importanta de constitutionalitate,pe norma de tehnica legislativa si procedura parlamentara.Ce s-ar intampla daca, in control de constitutionalitate, s-ar invalida dispozitia de abrogare a Codurilor din 2004? Ar insemna ca asupra intregului sistem juridic sa se prabuseasca instantaneu legislatia penala si procedural penala din 2004, abrogata, ceea ce ar inmormanta TOATE CAUZELE PENALE IN CURS DE JUDECATA, SI AR DESCHIDE COSMAR DE DISCUTII IN CAI EXTRAORDINARE DE ATAC. Poate sunt pe campii cu stiintele juridice cei de la Curtea Constitutionala,dar nu cred ca-s dusi chiar in halul asta!

# Ma ...ria date 2 May 2013 08:56 -12

pentru maria- te dai specialista insa ai serioase\"fracturi\" in partea privind cunoasterea controlului de constitutionalitate! Ma voi exprima simplu, incata sa pot spera ca vei intelege. Nu decizia din RIL a fost declarata neconstitutionala  ceea ce ai putea observa din minuta. Dezlegarile/interpretarile ICCJ, date prin RIL si obligatorii, nu pot contraveni Constitutiei ori deciziilor CCR- in rest iti poti exprima nestingherita parerile, pentru unii te pot lua in serios! 

# Maria date 2 May 2013 17:19 +13

1.Competenta materiala a Curtii Constitutionale este statuata de legea organica de functionare si de Constitutie. NICAIERI nu scrie-atunci cand se delimiteaza ce chestiuni solutioneaza Curtea, ce rezolva sub aspect de constitutionalitate-ca ar fi competenta sa se pronunte asupra \"dezlegarilor in/de drept\"operate prin hotarari judecatoresti (indiferent de gradul,competenta,alcatuirea instantei care le pronunta si indiferent cat de intrate sau nu in puterea autoritatii de lucru judecat ar fi sau daca legea ar recunoaste acestora un regim particular-cum e cazul deciziilor de solutionare a RIL-urilor). Pe acest rationament, aproape TOATE ACTELE EMISE DE CELE TREI PUTERI IN STAT (ca sa nu luam in discutie si a 4-a, media)CONTIN \"DEZLEGARI DE/IN DREPT\", inclusiv cele care detaliaza aplicarea legii la nivel de instructiuni, ordine sau mai stiu eu ce regulamente particulare din vreun obscur consiliu local de la cucietii din deal si vale. Ce facem, aducem toate \"dezlegarile\"contrare constitutiei la \"relegat constitutional\"sub binecuvantarea stiintifico-juridico-fantastica a onoratei Curti Constitutionale? Nu ne aflam in sistemul de drept american. Controlul de constitutionalitate e clar determinat in textele legii lor organice,in constitutie si in textele de trimitere la procedura din coduri. DA, ar fi de dorit ca absolut toate hotararile judecatoresti pronuntate in Romania si toate actele emise de cele 3 puteri in stat sa fie in si cu respectarea Constitutiei/legii fundamentale-pt ca sunt prea numeroase situatiile in care acestea nu sunt astfel. Calea controlului in constitutionalitate e,insa ,strict determinata de lege. Curtea Constitutionala insasi a respins de nenumarate ori ca inadmisibile sesizari care priveau acte sau materii venite din afara limitelor competentelor sale organice. Unde avem acum \"dezlegarile de drept\"trecute in legea ei?Poate Curtea Constitutionala sa preia ca suprainstanta transarea constitutionalitatii tuturor hotararilor judecatoresti sau actelor emise de reprezentantii tuturor celor 3 puteri in exercitarea atributiilor lor? Ma indoiesc. 2. Deciziile de solutionare a RIL-urilor sunt echivalate ca putere legii, dar ELE NU SUNT LEGE SI NU INTRA IN SFERA DE ANALIZA CA SI CONSTITUTIONALITATE A CURTII CONSTITUTIONALE, chiar si cand s-ar da in dispretul Constitutiei/cu incalcarea ei!Deocamdata acesta e cadrul legal-e drept,poate o tema de gandire pt comisia d-lui Antonescu, de sinistra reprezentare a ganditorilor in modificarea Constitutiei.Legea de la acest moment NU permite constitutionalilor sa se pronunte asupra problemelor din RIL, nici macar asupra \"dezlegarilor\"-de-or fi de/in drept sau ... la peste. 3.Dupa cum stii,decizia nu a fost publicata deocamdata. Ceea ce discutam,discutam doar un comunicat,iar acesta poate fi radical diferit de forma finala (amintiti-va de paragraful decisiv disparutt/reaparut din artileria constitutionala legata de referendum din vara trecuta. E o practica si la niivel international-indicata de d-na Motoc-si la nivel dambovitean, cand, pe drumul de la Guvern pana la tipografia Monitorului oficial, textele incomode erau facute sa dispara de persoane suficient de interesate si suficient de bine plasate. Cazul unor norme din reglementarea activiotatii producatorilor de bere, sau norme din materia trecerii frauduloase a frontierei,cand s-a ajuns la abrogare implicita ,inlocuindu-se un articol, dar scapandu-se din vedere sa se mai treaca prevederea cu sanctionarea conduitei ilicite s.a.-Radu Stroe te poate lamuri,pt ca el insusi are cunostinta practica despre astfel de demersuri, ca, de altfel, si unul din juzii constitutionali,altul decat d-na Motoc). 4. NU AGREEZ POLUAREA SPATIULUI PUBLIC facilitata de abrogarea insultei si calomniei-in care pana si luju,mai precis, comentatorii articolelor luju.ro au excelat si continua sa exceleze. Una e,insa,parerea personala si alta observarea legii,analiza unor situatii in raport de norma legala aplicabila. Legea ar trebui sa fie aceeasi pt toti. 5.Observ ca in comentariul tau nu ai facut nici o referire concreta la lege si nici nu ai inlaturat cu argumente justificate prin raportare la lege ceea ce ar fi fost gresit dpdv stiintific/al interpretarii legii din ceea ce am scris , din ceea ce spui tu ca ar fi \"fracturi\",alegand atacul la persoana, care te descalifica si profesional si moral. Personal,prefer sa am \"fracturi\"stiintifice pe care sa le pot repara,la recomandari facute cu buna credinta,de catre cei care sunt ,profesional,superiori mie in cunoastere, pt ca fracturile de bun simt-cum e incazul dumitale- sunt uneori imposibil de reparat ... Sa speram ca fractura ta va fi o exceptie si ca bunul simt elementar de comunicare in spatiul public se va gasi pe undeva,in constiinta dumitale.Scutura-l de praf-daca reusesti sa-l gasesti- si poarta-l.Iti garantez ca-ti va fi de folos,chiar si atunci cand stiinta de carte te va vadi in lipsa de argumente.Succes!

# M....aria date 2 May 2013 23:00 -10

Este limpede ca nu ai cum sa pricepi/intelegi/cunosti- spui tu ca o decizie pronuntata in RIl este echivalenta legii- gresit! Legea este opera legiuitorului ! Chiar daca ar fi asa , cum legea poate fi supusa controlului de constitutionalitate ar insemna ca si un RIl poate fi supus acestui control! Pe de alta parte, daca o dezlegare data prin RIL nu ar putea fi supusa controlului de constitutionalitate, ar insemna ca un RIL sustrage legea interpretata de la controlul de constitutionalitate- zici tu ca astfel trebuie sa stea lucrurile ?  Oricum, parea ta nu ma va interesa pentru ca esti pe langa problema!

# Maria date 3 May 2013 00:18 +15

Conform Legilor 304/2004 si 202/2010 (pct 33, vizand art. 320 indice 7 aliniat 4),\" Dezlegarea data problemelor de drept judecate (n.n.;de catre ICCJ,in completul de solutionare prin decizie a unui RIL) este obligatorie pentru instante de la data publicarii deciziei in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I \".De asta am afirmat ca decizia din RIL \"are putere de lege/este echivalata legii \", in scop de unificare a practicii judiciare si fara ca,prin aceasta, sa se incalce competentele celorlalte puteri instat si nici ale Curtii Constitutionale,pe care ICCJ, daca va considera necesar,potrivit acelorasi legi,este abilitata sa deduca CCR in control de constitutionalitate problemele de competenta acesteia(nn:ale CCR), printre care,insa, NU SE NUMARA SI DECIZIILE IN SOLUTIONAREA RIL! IICJ NU LEGIFEREAZA!Decizia din RIL,insa,potrivit legii, este OBLIGATORIE pt instante- altfel spus, e ca si cum ar fi ea insasi o lege,asupra modului in care se rezolva litigiile deduse instantei,atunci cand acestea sunt chemate sa le treaca prin filtrul legii - si ,in absolut si categoric NU POATE FACE OBIECT AL CONTROLULUI IN CONSTITUTIONALITATE, pt simplul fapt ca legea proprie de functionare a CCR si Constituttia NU ABILITEAZA DPDV AL COMPETENTEI MATERIALE CCR SA SE PRONUNTE ASUPRA DECIZIILOR DIN RIL SAU ASUPRA \"DEZLEGARILOR DE/IN DREPT\". Rationamentul tau cu \" cum legea poate fi supusa controlului de constitutionalitate ar insemna ca si un RIl poate fi supus acestui control\" deschide poarta pt aducerea in control de constitutionalitate a tuturor hotararilor judecatoresti intrate sau nu in autoritatea puterii de lucru judecat, ori asta s-ar face peste (cu nesocotirea/cu incalcarea) procedurii de sesizare de catre instante a CCR, in caz de exceptii de neconstitutionalitate. Nu suntem in SUA,pt a avea posibilitatea pronuntarii direct de catre instantele de drept comun a constitutionalitatii/neconstitutionalitatii si rezolvarea directa ,ara a se mai investi CCR (decat in limitele pe care tot Legea CCR le stabileste,de precedent constitutional sau vadita inadmisibilitate)! Exceptiile de constitutionalitate invocate in fata instantelor de judecata (inclusiv daca s-ar pune o astfel de problema la dezbaterea unui RIL) TREBUIE sa urmeze procedura stabilita de lege, in Ro instantele nefiind abilitate sa proclame neconstitutionalitatea normelor-indiferent de rangul lor. In plus, NU TOATE NORMATIVELE /actele cu forta juridica de reglementare generala pe domenii reglementate de autoritatile executive (si nu numai)sunt cenzurabile in control de constitutionalitate,pt simplul motiv ca in legea de abilitate materiala organica a CCR acestea NU INTRA, chiar si daca ar fi vadit neconstitutionale! De pilda,CCR nu se poate pronunta asupra constitutionalitatii ordinelor de ministru, chiar daca prin acestea s-ar emite regulamente general valabile pt autoritatile subordonate ierarhic Ministrului. 2. Si da, astfel,prin deciziile ICCJ se poate considera ca aceasta autoritate a puterii judiciare emite decizii cu putere de lege, echivalate legii, dar care \"sunt sustrase controlului de constitutionalitate\",devenind intrucatva \"mai tari \"decat legea sau Constitutia, Ceea ce \"se sustrage controlului de constitutionalitate\"NU este normativul vizat prin RIL,rezolvat de ICCJ ca si interpretare,prin decizie, ci DECIZIA ICCJ ASIMILATA,PRIN LEGE,CA EFECTE,LEGII! 3. Nu am afirmat niciunde ca asa \"TREBUIE sa stea lucrurile\"si ca mi-ar conveni aceasta stare de lucruri, ci doar am facut trimitere la cadrul legal : fie ca ne place sau nu , potrivit legii proprii sau Constitutiei,oricum ar forta logica juridica a interpretarilor sale si textele de referinta, CCR NU ESTE ABILITATA LEGAL SA SE PRONUNTE ASUPRA DECIZIILOR DE RIL. 4. In sau \"pe langa problema\"sau cunostinta de cauza, eu am facut trimitere la argumente bazate pe textele legilor in vigoare, ceea ce dumneata nu ai reusit sa faci ... In mod firesc, cand legea afirma situatii clare,umorile ivite din necunoasterea legii, vadind doar propria nestiinta, ar trebui sa nu existe. Astept ARGUMENTE JURIDICE, si nu umori ,stimabile.Pana la gasirea lor,din toata inima,cu sinceritate,iti doresc numai bine!Succes!

# Ai sesizat bine, Maria date 4 May 2013 21:36 +5

Politrucii au utilizat, cu abilitate vecina cu perversitatea, un arhaism pretios: dezlegarea in drept. Este din aceeasi clasa de gaselnite juricoide cum este si verbul utilizat de procurorii DNA: instrumentare. Nefiind termeni precisi in materie juridica, ii apara pe cei care ii utilizeaza de eventualele retorsiuni pentru abuzurile lor. In cazul nostru, acesti gugulani ai dreptului au simtit fragilitatea balustradei pe care baleteaza si au dat un puf de arhaism care sa mai produca o oarecare confuzie protectoare. :-|

# Sebastian date 2 May 2013 08:58 +13

In opinia mea, Decizia pronuntata in trecut de catre ICCJ, in nesocotirea Deciziei CCR de constatare a neconstitutionalitatii Legii abrogatorii, reprezinta o eroare judiciara, ce a lipsit de eficienta Decizia CCR in practica judiciara. Oricat de ostilizat as fi fata de majoritatea de doua treimi a judecatorilor constitutionali, comandati politic, si oricata antipatie le-as purta, cred cu onestitate ca problema incriminarii ori dezincriminarii unor infractiuni nu poate fi tratata politic. Nu ne aflam intr-o ipoteza, de acum bine stiuta, in care vointa Parlamentului ar fi paralizata prin pronuntarea de catre CCR a unor hotarari comandate politic din garaj. Ne aflam intr-o societate in care din varful Statului si pana in ultimul catun insulta si calomnia au devenit o obisnuinta. Asta sa fie starea fireasca intr-un stat de drept reformat si modernizat, de inspiratie boicotisto basesciana si fanariota? Personal, am dezavuat inca din trecut initiativa acelui ministru al justitiei, de trista amintire, care a avut initiativa dezincriminarii unor infractiuni, care ar fi trebuit sa-si produca efectele juridico-penale intr-o societate aflata in criza morala. In plus, daca imi amintesc bine, in trecut, atunci cand s-a pronuntat hotararea CCR de constatare a neconstitutionalitatii Legii abrogatorii, aceasta institutie avea o alta compunere. Parca nu exista la acea vreme respectiva doamna care isi etaleaza pe Facebook toaletele si poezioarele, la un loc cu opiniile juridice exprimate in exercitiul profesiei, la locul de munca.

# silvia date 3 May 2013 13:31 -20

Aveti o obsesie domnule. Iulia Motoc este cel mai bun profesionist al Curtii Constitutionale, asa cum este si Simina Tanasescu la Drept. Au si fost colege. Decizia este data in 2012, asa ca era in Curte Iulia Motoc. Si era exact aceeasi compozitie ca si acum. Judecatori au voie sa aiba Facebook in toate tarile. Poate va face  politrucul Predescu. 

# Realitate, nu obsesie.... date 3 May 2013 13:57 +20

Un om bolnav psihic, nu are ce cauta in CC. Nu intrebati de argumente, le gasiti pe internet, inclusiv faptul ca a facut tratament in strainatate. Nu sunt povesti, este adevarul, si se pare ca tocmai de acest adevar se teme Iulia Motoc, sa nu mai fie dezvaluit de presa si televiziuni.

# silvia date 4 May 2013 14:08 -11

Aceasta este o aberatie totala. Eugen Mihaiescu, cel care a fost platit sa inventeze acest lucru in august nu a scris nicaieri in cartea lui de memorii despre Iulia Motoc. L-am vazut la televizor, se vedea clar ca nu o cunoaste pe Iulia Motoc deloc si nu a vazut-o in viata lui. Daca era ceva adevarat din aceasta calomnie ordinara, boala etc, se scrie de mult. Este o pura inventie ordinara care provine de la fostul decan al Facultatii de Stiinte Politice, Daniel Barbu care a fost pris cu falsuri de Iulia Motoc inainte sa -l gaseasca OLAF.Orice om care spune adevarul este bolnav psihic., nu? Asa era si la stalinisti.

# VIKY date 26 May 2013 17:02 +2

Iulica, erai la servici cand ai postat, sau ai avut liber pentru tratament?. Vezi ca de azi va trebui sa postezi cu alt pseudonim, ca asta l-au depistat...baietii. Vezi ce inseamna sa te apreciezi prea mult sub pseudonim?. Ai dat de banuit, si te-au prins putin...cu mata in sac. Era si normal, cand vine vorba de o psihopata, si care mai vrea sa ajunga judecator la CEDO. Cinstit Iulica, eu nici macar carnet de conducere nu ti-as da, ca esti un pericol public si ca pieton, iar la CEDO, te-ai potrivi ca nuca de perete. Sper ca poporul roman sa nu *beneficieze* de asemenea pacoste la CEDO.

# Sebastian date 3 May 2013 15:48 +12

Stimata Doamna Silvia, eu m-am referit la Decizia CCR pronuntata in anul 2007. Dupa stiinta mea, persoana admirata de catre Dumneavoastra nu facea parte din compunerea Curtii. Sub alt aspect, din respect pentru Dumneavoastra, ca Doamna, chiar nu doresc sa va mai raspund ceva, relativ la sustinerile de mare competenta profesionala ale persoanei despre care Dumneavoastra faceti vorbire. In ce ma priveste, sunt pe deplin edificat.

# Ptiu, piei drace*!* date 7 May 2013 13:37 +3

Ptiu, piei drace cu teorii sulfuroase*!* Bine zicea unul, mai șăgalnic: -Nu aici, pe Pământ, ci în ceruri, la Bunul Dumnezeu*!*_* Altfel spus, nebunii cu nebunii, măgarii cu măgarii, vii cu Vii!!!

# ARGUS date 4 May 2013 19:29 +3

CORECT SEBASTIANE

# curtea lui porcul salbatic basescu parnaie date 1 May 2013 12:11 +9

sau adunat infractorii la ccr fosti p c r :-x numiti de seful mafiei chiorul basescu zis parnaie cu dosarul casuneanu,alro,vila dante,flota,podul grand,e t c, 8) astia gunoiele lui zegrean un fost jurist la cap bistrita si turnator la securitate,aspazia o infractoare cu diplome false ,petre ciausescu -violatorul si spalatorul de dosare lui 8) motoc o corveta corupta,lau pus din garaj la cotrocica pe basica cu venin ,nu le convine de presa cai dau de golcu marsaviile lor sai vedem la puscarie cu chiorul :lol: :lol: :lol: :lol:

# DD date 1 May 2013 20:19 +7

ACEST TREND ANTIDEMOCRATIC SE DATOREAZA TRADARII LUI PONTA . FORTELE DE MANI******RE SI REPRESIUNE SECURIST-BASISTE AU FOST PUSE IN AVANTAJ DE PACTUL TICALOS AL LUI PONTA SI CEDARILOD SUCCESIVE PE LINIA JUSTITIEI POLITIZATE .

# ADEVARUL date 1 May 2013 23:48 +2

LA FAZA ASTA PONTA NU ESTE IUDA,CI PILAT-IUDA ESTE SE VEDE DEJA TREABA IN CCR SI SE NUMESTE SLUGA LUI BASESCU.UN PREMIER CARE SE SPALA PE MAINI NU O SA FACA HEPATITA CEL PUTIN,DAR FIIND PREA LAS SAU PREA PROST SA SE APUCE DE O REFORMA ADEVARATA A JUSTITIEI,VA FI SUFOCAT DE HOTI SI EXCROCI,CAT DE CURAND.

# ramona date 2 May 2013 17:17 +3

ACEST TREND ANTIDEMOCRATIC NU ESTE NOU ,SA NE AMINTIM DE PE VREMEA LUI NASTASE A FOST IMPLEMENTAT DE PREDA DE LA CCR

# ADEVARUL date 1 May 2013 23:57 +3

SI CE LIMBAJ DE SPECIALITATE-NOUL LEMN-FOLOSIM AICI,CAND LUCRURILE SUNT CLARE CCR-UL SE BAGA IN SEAMA DIN CONSIDERENTE PROPAGANDISTICE,APARTINANDU-I LUI BASESCU JOACA ASA CUM I SE CANTA.AR TREBUI REINVENTATA INCHIZITIA PT ACESTI PREAOTI MODERNI DIN CCR,SI PENTRU MAJORITATEA MEMBRILOR SISTEMULUI JUDICIAR-CARE ISI BAT JOC DE MISIUNEA LOR.SA VA FIE RUSINE NENOROCITILOR,DIN CAUZA VOASTRA LUCRURILE SUNT ASA DE BINE PUSE PE FAGASUL LOR,IN MOD SIGUR AR TREEBUI SA TRAITI IN MIZERIA PE CARE NE-ATI FACUT-O IN ULTIMILE DECENII,CA ALTFEL CREDETI CA VB. FARA ACOPERIRE-CCR-ISTILOR CENZURA VOASTRA A FUNCTIONAT SI PE VREMEA LUI CEAUSESCU,DAR LUCRURILE S-AU MAI SCHIMBAT UN PIC DE ATUNCI,DACA NU ATI OBSERVAT,SUNTETI IN CONTRATIMP,SA VA APARATI INTERESELE DE GUNOAIE.

# qq date 2 May 2013 12:29 +6

In Romania nu e democratie datorita politizarii justitiei si includerii presei in strategia de aparare - ca vulnerabilitate adica dusman al poporului . Sunt sigur ca Zgonea va percuta la comanda CCR . In restul tarilor mai sus mentionate justitia nu este politizata , infiltrata cu agenti SRI si procurorii nu sunt magistrati . Ponta a perpetuat prin numirile facute -Kovesi , Alina Bica , Codrut Olaru - politizarea basista a justitiei . In Romania coruptia generalizata va fi mult mai greu de desconspirat in presa datorita acestei interventii basiste din partea CCR In respectivele state presedintele nu are imunitate decat pentru declaratii politice deci raspunde si el pentru calomnie .Astfel Basescu isi neutralizeaza adversarii cu ajutorul lui Ponta .

# zegrean date 2 May 2013 13:11 +5

gunoiele ccr :P lingaii lui 8) chiorul :-x ei fac legii nu parlamentul :zzz acesti infractorii decorati de puscariabilul basescu cu dosare albite de mafia procurorilor corupti,toti facuti de chiorul colonei de securitate :-* care raspund bine la comanda lui porcul-criminal basescu demis :-* nu mai reprezinta numai pe hotii,din pdl-ccr-sri-sie-csm-dna si ani-nani -gumbix georgescu cel corupt cu case din spaga :D

# semnati petitia ca in curand von fi in afara legii toti date 2 May 2013 17:30 +2

http://www.petitieonline.com/forum/50662

# w0lfshad3 date 3 May 2013 00:00 +2

Asta dovedeste doar ca sunt prosti facuti gramada. Mai intai declara ceva si apoi se razgandesc. Asta nu va aminteste de altcineva? Presedintele parnaie poate? :D

# w0lfshad3 date 3 May 2013 00:02 +3

Asta constituie temei de condamnare pentru infractiuni de serviciu am uitat sa zic, fiindca cand am reclamat calomnia era dezincriminata, iar acum ca s-au razgandit inseamna ca au gresit cand au dezincriminat penal calomnia. S-au dat de gol singuri taranii :lol:

# Lingaul de Serviciu date 3 May 2013 03:35 +7

CEASUSESCU CCR ! CEASUSESCU CCR ! CEASUSESCU CCR ! Asa mai, venti mai in fata si strigati mai tare, si, ZEGREAN CCR ! ASPAZIA CCR ! MOTOC CCR ! URAAAAAA !!! Am insultat-calomniat cumva pe membri si pe membre, ha? Am instigat la URA, ha? Ma baga CCR la parnae, ha?..

# Lingaul de Serviciu date 3 May 2013 03:41 +5

ERRATAAA! CEAUSESCU CCR ! CEAUSESCU CCR ! CEAUSESCU CCR ! Asa mai, venti mai in fata si strigati mai tare, si, ZEGREAN CCR ! ASPAZIA CCR ! MOTOC CCR ! URAAAAAA !!! Am insultat-calomniat cumva pe membri si pe membre, ha? Am instigat la URA, ha? Ma baga CCR la parnae, ha?..

# VIKY date 3 May 2013 12:39 +16

Pana la urma, gunoiul de la Cotroceni a gasit solutia sa bage pumnul in gura presei. Acum va fi lumea lor, vor putea incalca legea fara ca cineva sa indrazneasca sa spuna sau sa scrie ceva, nu vor mai alerga sa faca dosare politice, ca doar prin interpretare-rastalmacirea vorbelor-vor condamna dupa pofta inimii. Acest cuib de viespi trebuie desfiintat urgent.

# Q\'s date 3 May 2013 22:12 +1

Stimabililor, am observat cu surprindere ca a-ti sters comentariul meu ! Oare , nu mai exista in tara asta scriere tiparita sau on line cu oameni neinregimentati \"organelor\"? Tragic , veti pierde mult din credibilitate.

# lidia date 4 May 2013 08:07 -4

Ca de obicei adevarul e la mijloc! CC nu a facut altceva ,decat a atraga atentia ca efectele dec sale sunt oblig,potrivit Const ! ICCJ a pronuntat o dec de interpretare a efectelor dec CC din 2007 si a interpretat-o gresit,ignorand chiar Constitutia!Reactiile virulente fata de o dec absolut normala(caci toate valorile cup in constitutie sunt ocrotite penal -demnitatea fiind o val scrisa in art 1 din Const,alaturi de viata pers,proprietatea,dr fundam etc) sunt insa justificate in parte ,caci -pt noi toti a ramas oculta motivatia initiatorului leg din 2006,care a propus dezincriminarea insultei/calomniei,desi demnit pers e val de rang const ,-treb sa recunoastem ca sensibilitatea subiectului deriva si din aceea ca unele inst au interv brutal in activ jurnalistilor ,cenzurand lib de exprimare prea agresiv,chiar cu consecinta condamnarii Ro la CEDO,de unde teama si tendinta de repudiere a incriminarii. Daca iesim din aceste emotii ,vom fi de acord ca demnitatea pers treb mentinuta ca val suprema in Const si treb aparata prin mij de dr penal,la fel ca toate val constitutionale, Ro are nevoie de asanare morala ! Infractiunile de insulta/calomnie nu treb consid ca infr cu subiect activ calif-jurnalistul-,ci de drept comun,ele putand fi savarsite de ORICEv pers, mai treb sa avem incred in inst,care in ult ani au dezvoltat o jurisp conforma CEDO,cand au cenzurat lib de exprimare,existand ,dealtfel, sufic instr de indreptare a hot judec,incl apelul la CEDO ! Deci,nu merita sacrificata aceasta val a demnitatii omului din motive de ordin emotional ,chiar justificate ,in parte. Lib de expr si demnitatea nu se exclud,se presupun reciproc si reprez baza promov dr si libert fundam ale omului ! PAste linistit SI SANATATE !

# Vlad Tepes date 4 May 2013 12:02 0

[quote name=\"lidia\"]Ca de obicei adevarul e la mijloc! CC nu a facut altceva ,decat a atraga atentia ca efectele dec sale sunt oblig,potrivit Const ![/quote] Asa este. Numai ca si competenta CCR este stabilita tot potrivit Constitutiei si a legii de functionare a Curtii. Iar sub acest aspect, nemuritorii au cam sarit parleazul, semanand in ograda vecinului.

# lidia date 12 May 2013 08:33 0

tocmai ca aveti dreptate! Posibilitatea cenzurii hot ICCJ chiar e prev de lg la care va referiti si e valabila exclusiv pt deciziile de interpretare pronuntate de ICCJ .Decizia controlata de curte face parte din aceasta categorie,nu e o simpla decizie de speta !!! Si sa nu uitam, ea a fost atacata in cadrul invocarii unei exceptii de neconstitutionalitate de catre o pers fizica,in contextul existentei unui dos in curs de judecata,pe masa unei inst judecatoresti din Ro ! Deci,CC era obligata sa exercite controlul de constitutionalitate.Asa prevad normele invocate de dv !!!!

# Sebastian date 4 May 2013 13:42 +7

*Cenzurarea libertatii de exprimare a presei* ??? Oare asta sa fie concluzia corecta? Eu nu cred asta. Nu suntem decat in prezenta unei ipoteze simple, in care faptuitorul unei infractiuni ce aduce atingere onoarei si reputatiei persoanei isi angajeaza raspunderea. *D______ jubileaza!*--Acesta este finalul titlului acestui articol scris in mod neprofesional. De ce ar jubila D_____, oare? Ar castiga el un proces de calomnie, in raport de modul fundamentat in care emisiunile Antenei 3 au fost pregatite de jurnalisti, intr-un Stat de drept? Eu as spune ca NU ! Si, desigur, doar daca am fi intr-un Stat de drept !!! Nu intr-un Stat in care citim in presa stenogramele interceptarilor din dosarele penale, aflate in faza de urmarire penala. Cum poate castiga un proces de insulta ori de calomnie un om care, primul lucru pe care il face cand intra telefonic intr-o emisiune televizata, intr-un exces de *modestie* afirma ca a citit *un vagon de carti*, dupa care e ridiculizat? Oare ne-a luat Dumnezeu mintile sa credem ca un astfel de om, repudiat de corpul magistratilor din care el insusi face parte, ar putea iesi invingator intr-un proces penal de calomnie, indreptat impotriva unor jurnalisti, care si-au proiectat si realizat emisiunea cu probe in sens profund juridic??? Eu as spune CA INTR-UN STAT DE DREPT, titulatul unei astfel de actiuni penale se plaseaza singur in ridicol. Dar oare avem onestitatea sa privim adevarul si realitatea in fata? Ma refer la jurnalisti acum. Oare avem onestitatea sa recunoastem ca exista si jurnalisti...fie de rea-credinta, fie foarte slab pregatiti profesional in profesia de jurnalism, fie cu o cultura generala precara, astfel incat sa nu-si poata permite sa isi exprime opiniile in subiecte in care sunt nepregatiti??? Viata mi-a adus in cale si astfel de oameni, din pacate. Oameni care nu stiau bine nici sa scrie corect erau acreditati la autoritati publice ca ziaristi. Si nu se limitau doar sa constate in mod obiectiv faptele...ci erau chiar purtatori de opinie, din pacate, fara sa aiba si competenta profesionala necesara. La fel, putem observa invitatii constanti ai emisiunilor TV. Vad acum cu ochii mintii o distinsa doamna care in mod invariabil, dar cu o consecventa si diligenta greu de imaginat, isi exprima opinia, pretins competenta, pe toate subiectele posibile, inclusiv pe acelea fata de care nu e pregatita profesional. Si atunci trebuie sa cream o impunitate in persoana acestor oameni, doar motivat de faptul ca sunt jurnalisti ori personalitati??? Nu ne ajunge oare un singur personaj care isi jigneste constant proprii concetateni, de la cel mai inalt nivel, fara sa suporte rigorile legii?

# Maria date 4 May 2013 16:34 +4

Regret,dar in acest caz, pe text de lege,CCR nu are nimic a face cu o pronuntare in respectarea competentei materiale proprii si in adevar/adevarului.Pe langa cele deja invocate (posibilitatea de aducere in control de constitutionalitate a tuturor deciziilor din RO, abaterea de la reglementarile europene asumate,impredictibilitatea practicii proprii- la precedenta Decizie,daca nu gresesc prea mult,insasi CCR sublinia ca nu e abilitata sa \"legifereze\"/transeze pozitiv exceptia de constitutionalitate,in sensul de a \"inventa/reinventa\"norma juridica, acolo unde Parlamentul nu s-a pronuntat in virtutea competentelor sale legale si constitutionale.E drept,asta cred ca era trecut prin opinie separata.Scuze daca gresesc facand apel doar la memorie.nu mai am timp sa verific acum- ,perspectiva \"clonarii\"rationamentul pe discutarea abrogarii legislatiei penale din 2004 etc ) ar mai aparea o problema: cea a unora dintre consecintele respectarii noii decizii si a consecintelor sale practica-asa cum cere legea. Spre exemlificare : - cand un text e declarat neconstitutional, PARLAMENTUL e cel care e obligat sa puna de acord in 45 de zile textul viciat cu Constitutia, altfel, DE PLIN DREPT,PRIN EFECTUL LEGII, textul e abrogat (cand Parlamentul nu reactioneaza legal si eficient),iar un text odata abrogat (mai ales de plin drept!)ramane abrogat conform Legii 24/2000. In acest caz ,cum se va proceda? Ce si cine va pune in loc si la ce? Parlamentul? Decizia e a ICCJ,emisa in exercitarea competentelor proprii! Ce amestec legal poate avea parlamentul pe decizii de RIL?Ce poate face Parlamentul decat sa dea legi?Verificarea aplicarii lor de catre puterile statului o face doar instanta. ICCJ (n.n.: in sens sa dea o erata sau mai stiu eu ce ,pt a pune de acord decizia din RIL cu sentinta CCR) ?In ce temei? Hotararile judecatoresti (si ,mai ales ,deciziile de RIL) NU SUNT LEGI PE CARE SA LE ABROGI/MODIFICI/COMPLETEZI! Daca apar idei noi in legatura cu materia unui RIL sau chiar orientari argumentate juridic si de unificare a practicii contrare, legea spune cum se procedeaza in cazul deciziilor de RIL.Nu putem avea hotarari judecatoresti intrate in autoritatea puterii de lucru judecat care sa fie modificate consecutiv unui control de constitutionalitate (exceptie facand cazul in care instanta sesizeaza CCR,dar refuza sa suspende judecata si da hotarare,iar CCR se pronunta dupa acea hotarare intr-un mod posibil de valorificat de partea interesata ,deschizand calea rediscutarii hotararii.dar si aceasta in limitele de procedura instituite de LEGE). Cat priveste succesiunea de decizii ale CCR,dpdv al operarii principiilor de actiune a legii in timp ,cum vom proceda? Mitior lex? Deciziile NU SUNT LEGI de incriminare/dezincriminare si nu suntem inca in cazul legislatiei penale ce se prefigureaza pt februarie 2014. Din pacate,CCR a gresit grav, transand problema fie prin umorile frustrarilor proprii din relatiile cu presa, fie al interesului de casta, DAR NU CU OBSERVAREA LEGII PROPRII,A CONSTITUTIEI SI EXIGENTELOR EUROPENE. Repet : cred ca incriminarea insultei si calomniei ar asana media si comunicarea cotidiana (sub aspectul preventiei,puterii educative prin teama de pedeapsa penala), dar acest lucru NU E DE COMPETENTA MATERIALA CCR,ci a PARLAMENTULUI!

# Adrian_83 date 4 May 2013 15:03 +3

Eu de cand am inceput sa citesc deciziile Curtii Constitutionale am ajuns la concluzia ca Romania nu este o democratie si Parlamentului efectiv ii este interzis de aceasta Curte sa legifereze acolo unde Constitutia ii permite sa faca lucrul asta. Conform Constitutiei este dreptul Parlamentului sa: - decida daca insulta si calomnia sunt considerate fapte penale; - daca le referendum se foloseste sau nu cvorumul de participare si daca se foloseste care este valoarea lui; - daca magistatii au sau nu dreptul la pensii speciale; - daca instanta constitutionala se poate sau nu pronunta asupra hotararilor Parlamentului. Abuzand de faptul ca deciziile sale nu pot fi contestate, Curtea Constitutionala a privat Parlamentul de drepturile de mai sus. Eu unu nu mai suport aceasta situatie dar nici nu pot face nimic ca sa schimb lucrurile. :sad:

# cetateanul neturmentat date 4 May 2013 22:54 +2

pe scurt:si decizia ICCJ si decizia CC sunt in afara legii.Ce a fost abrogat ,ramane abrogat(nb 45 de zile)Vorba romanului:ce a mancat lupul,ramane mancat.Deci,nu mai avem insulta si calomnie in legile din Romania.

# BTS date 5 May 2013 12:30 +3

Acesti dobitoci din CC uita un lucru esential si anume ca parlamentul a adoptat legea nr.278/2006,prin care ABROGA INSULTA SI CALOMNIA DIN C.P. In logica de 2 bani a acestor rebuturi comunisto-tembele,aceasta curte constitutionala poate sa declare neconstitutionala orice lege,chiar si votata de parlament sau de guvern. In aceeasi logica cretinoida orice lege poate fi declarata neconstitutionala prin vointa acestor 9 asa zisi judecatori. Atunci cine mai conduce tara,parlamentul,guvernul sau curtea constitutionala ? TREBUIE DESFIINTATA ACEASTA CURTE CONSTITUTIONALA CARE INCALCA LEGEA SI BUNUL SIMT,FIIND PLATITI DE CATRE STATUL ROMAN CU SALARII COLOSALE. DAR LEGEA DE DESFIINTARE VA FI DECLARATA NECONSTITUTIONALA....... :lol:

# ADEVARUL date 5 May 2013 21:00 +2

C.C.R-UL,C.S.M-UL SI CELELALTE INSTRMENTE ALE CONDUCATORILOR SUNT SIMPLE INSTRUMENTE DE MANI******RE SI FALSIFICARE A DATELOR PROBLEMEI NOASTRE DE FONDșINEFICIENTA INSTANTELOR,DOMNIA SUBIECTIVISMULUI INTERESAT-CULMEA PENIBILULUI FIIND COMISIA C.S.M-ULUI PRIVIND RELATIA CU SOCIETATEA CIVILA-TARE DRAGUTA TREABA-DAR NOI AVEM NEVOIE DE O JUSTITIE REALA,EFICIENTA SI NU DE UN MARE GRUP DE INTERESE.

# ADEVARUL date 5 May 2013 21:06 +1

C.C.R-UL,C.S.M-UL SI CELELALTE INSTRMENTE ALE CONDUCATORILOR SUNT SIMPLE INSTRUMENTE DE MANI******RE SI FALSIFICARE A DATELOR PROBLEMEI NOASTRE DE FONDșINEFICIENTA INSTANTELOR,DOMNIA SUBIECTIVISMULUI INTERESAT-CULMEA PENIBILULUI FIIND COMISIA C.S.M-ULUI PRIVIND RELATIA CU SOCIETATEA CIVILA-TARE DRAGUTA TREABA-DAR NOI AVEM NEVOIE DE O JUSTITIE REALA,EFICIENTA SI NU DE UN MARE GRUP DE INTERESE.

# adelina date 6 May 2013 14:21 +1

Insasi legea de organizare a CCR nu mai este constitutionala. Conform Noului cod de pr. civ., norma speciala care deroga de la cea generala, nu mai este aplicabila, ci se aplica norma generala, astfel ca legea de organizare a CCR care este o lege speciala, nu se mai aplica.

# Adelina... date 7 May 2013 09:39 +2

...ce vrei sa spui cu asta? Nu de alta dar m-ai facut curios si as vrea sa iti inteleg rationamentul.

# Mai pe scurt... date 7 May 2013 10:04 +2

Stiu ca e de pe un site similar dar sper sa nu existe vreo problema de \"concurenta\": http://www.juridice.ro/257935/curtea-constitutionala-vs-inalta-curte-de-casatie-si-justitie.html. Cred ca acest articol rezuma foarte bine MAREA PROBLEMA generata de aceasta decizie a CCR, respectiv imixtiunea Curtii in materia judiciara si arogarea de puteri judecatoresti, aspect (ironic sau nu) profund neconstitutional!

# Furnalul de la Paltinis date 7 May 2013 12:58 -3

O veste cu adevarat proasta pentru genul tabloid.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2025 – Nicusor s-a tras in poza cu finul lui Coldea. Seful spionajului francez, vizita secreta inainte de turul 2

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva