27 octombrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROIECTUL PENTRU ROMANIA, PERFECT LEGAL – Presedintele Camerei de Comert Mihai Daraban spulbera toate speculatiile in legatura cu cea mai mare dezvoltare mixta din Europa, care va fi la Romexpo: “Legea pentru trecerea terenului in proprietatea CCIR este constitutionala... Romexpo este o societate unde Camera de Comert are 92% din actiuni... Camera de Comert nu isi doreste un proiect imobiliar, ci un puternic pol de business pentru Romania... O investitie de rasunet pentu tot Bucurestiul”

Scris de: L.J. | pdf | print

13 octombrie 2020 17:15
Vizualizari: 2882

Cea mai mare dezvoltare mixta din Europa, la Romexpo. Asta propune Camera de Comert si Industrie a Romaniei condusa de Mihai Daraban (foto).

Cu toate ca proiectul este unul revolutionar, ceva nemaivazut pana acum in Romania, in ultimul timp s-a speculat mult pe aceasta tema, dar si in privinta terenului.

Pentru a lamuri definitiv lucrurile, presedintele CCIR spulbera intr-un interviu toate speculatiile facute in legatura cu acest proiect, dar si cu legalitatea lui:

”Legea pentru trecerea terenului in proprietatea CCIR este constitutionala”.Potrivit sefului CCIR, Romexpo este o societate unde Camera de Comert are 92% din actiuni. Mihai Daraban arata ca tot ce este deasupra terenului, suprafete betonate si cladiri, sunt proprietate a societatii Romexpo:


“Eliminam discutia cum ca acel teren ar fi loc viran”.


Presedintele Camerei de Comert a tinut sa mai adauge ca institutia pe care o conduce nu isi doreste un proiect imobiliar, ci un puternic pol de business pentru Romania. Iar acest proiect va crea zeci de mii de locuri de munca.


Proiect grandios


La Romexpo va fi primul Muzeu de Arta din Romania dedicat exclusiv sculptorului Constantin Brancusi. Totodata, pavilionul central va fi reconfigurat in Sala multifunctionala "George Enescu", oferind Capitalei un spatiu artistic la standarde internationale, care sa stimuleze potentialul mediului cultural contemporan si care, prin evenimentele gazduite, sa devina o atractie pentru publicul de entertainment inclusiv din afara tarii.

Centrul Expozitional Romexpo se va deschide spre comunitate, prin intermediul unei succesiuni de atractii publice: parc central, gradini inierbate, arbori maturi si vegetatie luxurianta, alei de promenada, esplanada si piatete. Noul parc, care va ocupa 30% din suprafata proiectului, va face o legatura directa cu Parcul Regele Mihai I al Romaniei si va realiza o conexiune verde de la Piata Charles de Gaulle pana in inima proiectului.

Zeci de mii de locuri de munca


Propunerea de revitalizare urbana include si cel mai puternic pol de business din tara, construit in conformitate cu principiile pentru "cladiri verzi", care va contribui la consolidarea atractivitatii investitionale si la sustenabilitatea economica. Componenta office va concentra principalele companii multinationale din segmentul tech si nu numai si va genera crearea a peste 30.000 de noi locuri de munca, o infuzie a capitalului uman care permite retentia tinerelor talente.

Totodata, alte 2.000 de locuri de munca sunt estimate pentru perioada constructiei. multifunctionala "George Enescu", oferind Capitalei un spatiu artistic la sta internationale, care sa stimuleze potentialul mediului cultural contemporan si care, prin evenimentele gazduite, sa devina o atractie pentru publicul de entertainment inclusiv din afara tarii.Iata o parte din declaratiile facute de presedintele CCIR, interviul integral fiind atasat la finalul articolului:


“De mai multi ani am monitorizat industria targurilor si expozitiilor, atat national, regional si la nivel european. Exista o tendinta de scadere a acestor manifestari pe fondul aparitiei comertuilui electronic. Acum cativa ani ne-am gandit ca exista o solutie ca zona Romexpo sa devina altceva, dar ramanand cu specificul de targuri si expozitii. Ne-am gandit si la veniturile CCIR, pentru ca trebuie sa fim pragmatici.

Am tinut sa dezvoltam acea zona si in contextul dezvoltarii urbane, pentru ca avem in lege si statut inclusiv dezvoltari urbane durabile. Am facut un sondaj, am avut si criterii cu privire la investitor, de preferinta roman. Am ajuns la concluzia ca pe acel teren trebuie sa venim cu o investitie de rasunet pentu tot Bucurestiul. Sa fie un oras in oras. (...)


S-a mers pe celebra cenzura prin omisiune. Sa se stie faptul ca acel teren apartine de Camera de Comert inca 33 de ani de acum incolo. A fost dat printr-o hotarare de Guvern inca din 2004. In 2010, Guvernul de atunci a incercat sa revoce acea Hotarare, dar definitiv si irevocabil am castigat la Inalta Curte. Hotararea initiala a fost pe 49 de ani, dar au trecut deja ceva ani si din acest moment mai sunt 33 de ani. Terenul nu este de vanzare, nu avem voie sa-l vindem.

Romexpo este o societate unde Camera de Comert are 92% din actiuni. Tot ce este deasupra terenului, suprafete betonate si cladiri, sunt proprietate a societatii Romexpo. Eliminam discutia cum ca acel teren ar fi loc viran. Sa se inteleaga foarte bine. Terenul ramane in continuare la Camera de Comert inca 33 de ani.

S-au facut speculatii ca o sa parcelam terenul, o sa-l vindem pe bucati. Lucrurile sunt foarte clare. I-am schimbat destinatia ca sa devina bancabil. Pentru ca in forma actuala nu poti sa accesezi finantari de sute de milioane de euro (…).


Legea pentru trecerea terenului in proprietatea CCIR este constitutionala. Camera de Comert nu isi doreste un proiect imobiliar, ci un puternic pol de business pentru Romania. Vor fi sute de societati comerciale care vor activa acolo. Venim in sprijinul agentilor economici din Romania”.

Comentarii

# Ioana M. date 13 octombrie 2020 17:52 0

Terenul inca nu e de vanzare.Dar printr o lege viitoare, poate fi. Asa cum terenurile date spre folosinta gratuita cultelor religioase , ulterior, printr o lege , au fost trecute in proprietatea cultelor (s a modific. L 239/2007 ). Aceste terenuri primite gratis de la stat pot fi vandute, sechestrate, scoase la licitatie, donate.

# Cetateanul date 13 octombrie 2020 18:15 +1

Deci un privat primeste un super teren. Daca ma angajez sa fac muzeul prostiei nationale imi da si mie careva gen terenul din parcul izvor? Intreb doar.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 149
    • VERDICTUL ZILEI - Va reusi regimul Iohannis sa desfiinteze SIIJ?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.10.2020 – Solutia din dosarul “Veveritei“ a aparut cu o zi inainte de pronuntare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva