15 March 2025

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROSTITUTIO IN INTEGRUM – Calcand in picioare Constitutia si legea, CCR a respins candidatura lui Calin Georgescu la alegerile prezidentiale. Hotararea Curtii arunca in aer relatia cu partenerul strategic SUA si scoate definitiv Romania de pe harta tarilor democrate. CCR a interzis dreptul unui cetatean de a fi ales, desi o asemenea interdictie poate fi impusa doar prin hotarare judecatoreasca. Tabara suveranista este obligata sa gaseasca un alt candidat in locul lui Georgescu

Scris de: George TARATA | pdf | print

11 March 2025 18:48
Vizualizari: 5759

Verdict asteptat la Curtea Constitutionala a Romaniei! Judecatorii CCR (foto) au respins, marti, 11 martie 2025, candidatura lui Calin Georgescu la alegerile prezidentiale din luna mai.



Hotararea CCR a fost luata cu calcarea in picioare a Constitutiei Romaniei si a legilor, in conditiile in care dreptul de a fi ales al unei persoane nu poate fi interzis decat prin hotarare judecatoreasca. Or, Calin Georgescu nu avea nicio condamnare prin care sa ii fi fost interzis dreptul de a candida si indeplinea toate conditiile cerute de lege pentru a deveni presedinte al Romaniei.


Decizia Curtii arunca in aer relatia tarii noastre cu partenerul strategic SUA, ai carui oficiali au criticat in termeni duri, in nenumarate randuri, atat anularea alegerilor din noiembrie, castigate in primul tur de Calin Georgescu, dar si posibilitatea ca acestuia sa ii fie interzisa candidatura, lucru ce s-a si intamplat. De asemenea, hotararea CCR scoate Romania definitiv de pe harta tarilor democrate, stiut fiind ca doar in dictaturi sunt interzise candidaturile persoanelor care nu sunt pe placul Sistemului aflat la conducere.


Pe de alta parte, in urma blocarii de catre CCR a lui Calin Georgescu, tabara suveranista este obligata sa gaseasca un alt candidat pentru alegerile din mai 2025.

Comentarii

# Decizie corecta date 11 March 2025 18:57 -52

Dreptul de a fi ales nu trebuie interzis prin hotărâre judecătorească. Dreptul de a fi ales este drept relativ, care poate fi restrâns in condițiile prevăzute de Constituție sau de lege. Orice drept trebuie exercitat ÎN CONDIȚII LEGALE, iar dacă nu este exercitat în acest mod este normală restrângerea sa. România este stat de drept, adică mai presus de toate este respectarea Constituției și a regulilor, inclusiv în privința modului de exercitare a dreptului de fi ales: adică nu trebuie exercitat abuziv, în afara legii, prin fraudă, ori în scopul de dăuna Constituției deci implicit drepturilor celorlalți cetățeni.

# JOS DICTATURA date 11 March 2025 19:00 +31

DICTATURA CIOLACU-SOROS-BOLOJAN IN COLONIA ROMANIA

# Ccc date 11 March 2025 19:01 -80

Normal. De așteptat! Bravo !

# O lecție de învățat date 11 March 2025 19:15 -85

Pentru orice cetățean: câtă vreme regulile sunt respectate, nimeni nu suferă vreo consecință defavorabilă. Mai ales trebuie respectate regulile constituționale, adică toate valorile promovate de Constituție: pluralism politic, UE, NATO, economie de piață etc. Dacă se militează împotriva acestor valori, se militează împotriva Constituției însăși și astfel militantul nu mai poate pretinde să i se acorde o poziție de autoritate, cum ar fi cea de Președinte - instituție prevăzută de Constituția împotriva căreia candidatul militează. Felicitări CCR și statului de drept, că păzește cetățenii de militanții care doresc schimbarea ordinii constituționale.

# Just date 11 March 2025 19:28 -32

Traiasca CCR , barosani adevarati! Doar nu au anulat alegerile in decembrie ca sa-l lase acum sa candideze.

# Pop Viorel date 11 March 2025 19:32 +37

Degeaba au murit tinerii in 89...Democratia in România este doar o minciuna!! Rușine România. Aveam de gind sa ma întorc acasă... in România. O sa plîngeți curind cind voti trimite copiii la RĂZBOI!!!

# Jurca date 11 March 2025 19:37 +26

Acest Frankenstein Politic numit CCR a dus la îndeplinire ordinele dictatorilor Ciolacu-Bolojan primite de la Bruxelles. Urmează taxe pentru înarmare și trimiterea romanilor pe front.

# pt Decizie corecta date 11 March 2025 19:47 +18

Ce condiții sunt specificate in constitutie si legea 370/2004 doamna? Va rog sa le enumerati si sa verificati care s-au aplicat de catre bec in respingerea candidaturii. Sa intelegem si noi. Dati-ne o lectie juridica cu aricolele din constitutie si lege, punct cu punct.

# ?????? date 11 March 2025 19:49 +2

@ De când le-a spus Ion Iliescu și la ziariști ,,Măi animalelor !'', s-au ''evidențiat'' și mulți politicieni , alte personaje importante, care se străduiesc să îl confirme pe Ion Iliescu ?

# Io date 11 March 2025 19:56 +80

Opinie sa ii zic, pamflet: Nu va bucurati. E un precedent periculos. Astfel incat, orice candidat al dvs, care nu place puterii politice, poate fi interzis.Oricand, oricum.De acum va pot suprima drepturile constitutionale.Cam asa era prin anii '47-50, apoi '77-89.Asa a fost si in 2020. Va urma.

# Un oarecare date 11 March 2025 20:20 +8

Atunci cum rămâne cu dreptul a peste 2M de alegători???? Tu te auzi ce baliverne zici acolo? Interpretezi legea după cu ți se pare, se vede ca ești un funcționar public, apropo, poți pleca acasă ca oricum ești degeaba pe acolo, toate directivele vin de la Bruxelles. Trăiască dictatura!!

# Pt doamna, domnul care cere lămuriri date 11 March 2025 20:54 -26

E foarte simplu, restrângerea dreptului de a fi ales e prevăzută în Constituție, in interpretarea data de CCR prin hotărârea 2/2024. Acea hotărâre e obligatorie, nu doar prin dispozitiv, ci și prin considerentele sale, indiferent de părțile care au figurat acolo (principul obligativității generale, art 147 alin 4 Constituție) În considerente țin minte că s-a stabilit ca atitudinile contrare valorilor constituționale ale unui candidat, face ca acesta sa nu mai întrunească condițiile de candidatură implicite in Constituție. Or candidatul in discuție, printre altele, contestă UE si pluralismul partidelor, valori înscrise în Constituție. CCR are dreptul exclusiv de decizie, indiferent de faptul ca aspectele sunt analizate in cadrul unei contestații față de hotărârea BEC.

# Roxana date 11 March 2025 21:15 +16

Cine se bucura acum nu realizeaza gravitatea situației. Nu mai este vorba despre cine cu cine tine, despre un om politic, ci despre incalcarea unor drepturi. Niste tineri au murit in ‘89 si au murit degeaba…Poporul asta nu mai are nicio sansa sa se trezeasca. Accepta orice umilință. Suntem si vom ramane sclavii oamenilor din sistem si sclavii Europei.

# pt Io date 11 March 2025 21:27 +1

Păi inainte de 1989 era tot cu forța cum e si după 1989. Doar ca atunci eram forțați sa facem lucruri care nu ne placeau pentru ca statul sa nu aiba datorii, sa nu participe la războaie, sa aiba po******tie numeroasa si sa fie independent, dar dupa aceea am fost fortati sa facem ce nu ne place ca statul sa aiba datorii, sa participe la războaie, sa fie depo******t și sa fie dependent. Ori așa, ori așa, tot faci ce zice partidul si propaganda, altfel ai probleme chiar daca legea e de partea ta, si inainte si dupa.

# ?????? date 11 March 2025 23:36 0

@ De reamintit și că de când PNL s-a aliat cu PSD și UDMR nu au mai cerut nici observatori internaționali care să supravegheze corectitudinea desfășurării alegerilor ?

# Cristian Bacilă date 12 March 2025 00:56 +3

Citind comentariile de aici, nu pot să cred că există in ziua de astăzi nişte idioţi aşa de mari incit să aplaude actele neconstituționale ale CCR si să mai şi incerce să ne explice punctul lor de vedere idiot. E ca si cum cineva ar veni sa le ia casa si banii din bancă si ei aplaudă şi incearcă să ne xplice că asa e drept.

# Indignat date 12 March 2025 05:34 +3

Pt ala/aia care sta cu valorile constitutionale in gura si cu principiile la fel de constitutionale in c.u.r.: esti sigur/a ca ai citit constitutia si nu vreo carte scrisa de beria sau goebbels? Au inceput cu interferenta straina, nu le-a iesit; au incercat cu finantarea, nada!au cautat legionari si lovitori de stat, tot ce au gasit a fost un mos de 101 ani...si, pt ca toate acestea s-au dovedit drumuri infundate i-au gasit pe sinecuristii de la cecere sa interpreteze! Sa adauge la lege! Sa judece ca o curte desi nu au acest drept! Tu probabil esti una dintre plosnitele profitoare ale acestui sistem. Care nu a auzit de meritocratie, pusa intr-o functie banoasa din atasament pt valorile ioropene. Daca te intreb care sunt alea, in afara de elgebeteala si trotineteala nu ai ce sa spui.Caci despre democratie nici tu nu ai crede! Stii ce ma distreaza? Faptul ca, mai curand decat ti-ai imagina tot ce ati facut se va intoarce insutit impotriva voastra!

# ?????? date 12 March 2025 08:26 0

@ Care a fost documentația instituției Avocatului Poporului referitoare la apărarea drepturilor alegătorilor care au votat Georgescu și Lasconi, observând că și alegătorii lui Ciolacu ar putea pretinde să li se apere votul dacă Georgescu este descalificat pentru turul 2 din motive invocate în deciziile CCR, în ordinea decisă de alegători rămânând Lasconi și Ciolacu calificați de votul alegătorilor ?

# ?????? date 12 March 2025 09:09 0

@ Deci,o speță în care dacă alegătorii nu au beneficiat de apărarea Avocatului Poporului pentru votul exprimat, pentru Georgescu , pentru Lasconi, pentru Ciolacu dacă este descalificat Georgescu, instanța constituțională a decis fără apărarea drepturilor de a alege a celor care și-au exprimat votul ? Observați și că pentru destituirea președinților se votează în parlament desfășurarea de referendum care este validat sau nevalidat de CCR , după ce se votează ?

# ?????? date 12 March 2025 09:16 0

@ Deci, nu s-a explicat dacă CCR a decis cu apărarea drepturilor alegătărilor de către instituția Avocatului Poporului sau fără apărarea drepturilor alegătorilor , anularea tuturor alegerilor din turul întâi al alegerilor , deci așa cum este actual legiferat procesele despre drepturile civile se desfășoară cu apărarea drepturilor celor în cauze , de către instituți sau persoane speciale , autorizate , în spețe ?

# Pt Decizie corectă date 12 March 2025 09:46 +6

Stimată doamnă, hotărârea CCR nu este o lege. Nu CCR, ci Parlamentul emite legi și a stabilit deja condițiile în care se restrânge dreptul de a fi ales. Nu există nicio bază legală sau constituțională pentru a obliga pe toți candidații să laude UE, cum credeți dumneavoastră. Mai studiați constituția și legile țării înainte să dați lecții de drept nesolicitate !

# ?????? date 12 March 2025 09:50 0

@ Deci, articolul 24 și 58 din Constituție stabilesc dreptul la apărare și rolul Avocatului Poporului , deci dacă drepturile de alegeri ale persoanelor fizice care au votat în turul întâi au fost apărate de către instituția Avocatului Poporului ?

# pt Roxana date 12 March 2025 10:11 0

Nu au murit degeaba la 1989. Au aratat ce se intimpla daca te lasi pacalit de presa altor state.

# Pt doamna/domnul care dezbate deciziile CCR date 12 March 2025 14:04 +16

Nu a zis nimeni ca hotărârea CCR este o lege. Nu este o lege, pt că decizia CCR este deasupra legii! Câtă vreme Constituția, care este superioară oricărei legi, consacră absolut că deciziile CCR sunt general obligatorii, păi ele sunt general obligatorii...nu are sens invocarea legii contra deciziei CCR. A zis CCR că un candidat trebuie să respecte, inclusiv prin atitudini, valorile constituționale, păi el trebuie să le respecte. Nu poate veni nici Parlamentul, nici nimeni, să zică altfel. Voința poporului, cel autentic, a înscris în Constituție puterea CCR de a da decizii general obligatorii. Vă convine sau nu, CCR e fortăreața Constituției, ea este autoritatea care îi aplică normele. CCR este tot organ reprezentativ al poporului că membrii îi sunt alesi de Senat, C. Deputaților și Președinte, adică cele 3 nuclee ale voinței po******re. Totodată, legiuitorul trebuie să implementeze legal eventuale omisiuni de ipoteze pe care Constituția, conform CCR, le consacră.

# Ursu Dan Aurelian date 13 March 2025 04:15 0

Curtea Constituțională s-a transformat, că de atâtea ori, într-un legiuitor pozitiv, edictând norme acolo unde nu există, intrând în sfera de competență a puterii legislative, actul său primar, acela de a anula alegerile, reprezentând ceea ce specialiștii numesc exces de putere. Mai întâi, nicio instanța, fie ea și de contencios constituțional, nu se poate autosesiza in virtutea unui principiu, altfel ar fi inutil controlul a posteriori, pe cale de excepție, a constituționalității legilor, fiind suficient ca CCR să scruteze normativul și să intervină din oficiu. Apoi, nu-și putea reforma propria hotărâre anterioară, cea de validare a turului unu. Dorind să apere democrația, unii o demanteleaza .

# Pintea date 13 March 2025 14:33 0

Nu stiu cum s-a pronuntat Curtea Anti-Constitutionala. Sedinta nu a fost publica? L-am vazut la tv pe presedinte, Marian Enache, care a iesit pe hol, probabil ca se ducea la toaleta, si le-a spus jurnalistilor ca Curtea s-a pronuntat in unanimitate, asa ca, sa plece de acolo. Asa se pronunta, pe hol? Nu trebuia ca "unanimii" sa citeasca pronuntarea? Daca vreunul dintre judecatori a vrut sa faca opinie separata, nu mai putea, deoarece Marian Enache a anuntat pe hol ca a fost unanimitate!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.03.2025 – Judecatorul cu suflet de procuror nu-si gaseste locul

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva