13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REVOLUTIONARII CER CAPUL CALAULUI – O noua solicitare de revocare a lui Augustin Lazar a ajuns pe masa lui Iohannis. Revolutionarii din Targu Mures acuza: “Suntem indignati ca in functia de Procuror General al Romaniei se afla un tortionar comunist in persoana lui Augustin Lazar... O unealta a sistemului dictatorial comunisto-securist, faptele sale imbracand forma unor crime impotriva umanitatii”

Scris de: George TARATA | pdf | print

5 April 2019 13:08
Vizualizari: 9317

Continua revolta impotriva Procurorului General al Romaniei Augustin Lazar, dupa ce acesta a fost demascat de Lumea Justitiei ca in 1985 si 1986, pe cand era presedintele Comisiei de propuneri pentru liberari conditionate a Penitenciarului Aiud, s-a opus eliberarii dizidentului anticomunist Iulius Filip, pe motiv ca nu a dat dovezi temeinice de indreptare, continuand sa poarte discutii dusmanoase la adresa Republicii Socialiste Romania si sa aduca injurii organelor de partid si de stat. Dupa Asociatia 21 Decembrie 1989 (click aici pentru a citi), o noua organizatie de revolutionari ii cere presedintelui Klaus Iohannis sa il demita pe Augustin Lazar. Este vorba despre revolutionarii din Targu Mures.


Asa cum publicatia DC News a prezentat in exclusivitate, joi seara, 4 aprilie 2019, revolutionarii din Targu Mures i-au trimis o scrisoare presedintelui Romaniei Klaus Iohannis in care isi exprima indignarea ca la 30 de ani de la caderea comunismului, in fruntea Parchetului General se afla un “tortionar comunist”. Revolutionarii din Targu Mures il descriu pe Augustin Lazar drept un “calau” si o “unealta a sistemului dictatorial comunisto-securist care incalca pe fata drepturile si libertatile fundamentale ale omului”, iar faptele pe care actualul Procuror General le-a comis sunt considerate ca fiind crime impotriva umanitatii.

In acest sens, revolutionarii din Targu Mures ii solicita lui Iohannis sa il demita pe Augustin Lazar si sa sesizeze organele abilitate pentru cercetarea faptelor pe care acesta le-a comis in anii in care era procuror comunist. De asemenea, revolutionarii ii cer presedintelui sa recunoasca meritele de luptator anticomunist al lui Iulius Filip, pe care Augustin Lazar l-a tinut in infernul de la Aiud, si sa-i acorde distinctia care i se cuvine pe masura eroismului sau.

Iata scrisoarea trimisa presedintelui Klaus Iohannis de catre revolutionarii din Targu Mures, publicata de DC News:

„Domnule Presedinte,

La 30 de ani de la revolutia romana din decembrie 1989, suntem indignati ca in functia de Procuror General al Romaniei se afla un tortionar comunist in persoana lui Augustin Lazar.

Din informatiile si dovezile prezentate in spatiul public, reiese faptul ca procurorul comunist Lazar Augustin a condus Comisia de eliberari conditionate de la penitenciarul Aiud in anii 1986-1989, comportandu-se ca un calau, unealta a sistemului comunist.

Din aceasta postura refuza in doua randuri eliberarea eroului anticomunist Iulius Filip, prelungindu-i calvarul cu inca 2 ani.

In mod evident rezulta ca procurorul comunist Augustin Lazar era o unealta a sistemului dictatorial comunisto-securist care incalca pe fata drepturile si libertatile fundamentale ale omului in Romania, faptele sale imbracand forma unor crime impotriva umanitatii.

Drept consecinta, cunoscand faptul ca dumneavoastra sunteti un aprig luptator pentru independenta justitiei si militati pentru ca aceasta sa-si faca datoria, si ca nu acceptati sub nici o forma personaje de asemenea factura in fruntea Ministerului Public, va cerem domnule Presedinte demiterea imediata a acestuia din functia de Procuror General al Romaniei si totodata sa sesizati organele abilitate in vederea cercetarii faptelor comise de procurorul comunist Lazar Augustin.

In acelasi timp va solicitam sa recunoasteti meritele de luptator anticomunist al domnului Iulius Filip, acordandu-i distinctia care i se cuvine pe masura eroismului sau.

Pentru conformitate semneaza urmatorii membri ai miscarii revolutionare din Targu Mures:

Prof. Man Nistor - Detinut politic si Vicepresedinte al Asociatiei Detinutilor Politici din

Romania si Luptator cu Rol Determinant in Revolutia Romana.

Hidos Claudiu - Urmas de Erou Martir,

Berghian Aurel - Ranit

Szabo Laszlo - Luptator cu Rol Determinant,

Blaga Radu - Ranit,

Vuta Aurel -LRD,

Milasan Teodor - Ranit,

Prunas Crinisor -LRD,

Szasz Istvan - LRD,

Bologa Valentin - LRD,

Pintea Gavril - LRD,

Reghian Constantin - LRD,

Cozma Ioan - LRD,

Oroian Ioan - LRD,

Pol Vasile -LRD,

Ganea Mihai Viorel -LRD,

Covaciu Iulian -LRD,

Moldovan Ovidiu -LRD,

Iernean Teodor -LRD,

Morariu Mircea -LRD,

Blasech Ladislau LRD”.

Sursa Foto: Facebook

Comentarii

# gelu date 5 April 2019 13:16 +20

Draga luju sapati cu toata forta pentru a afla cat mai multe despre scoala Securitatii de la Bran unde inainte de 89 erau instruiiti procurorii ce trebuiau sa devina sefi si sefuti in mecansimul de distrugere programata a destinelor opozantilor dictaturii oranduirii socialiste.

# gelu date 5 April 2019 14:39 +3

Aseara la Sinteza Zilei inca un detinut ce a fost torturat la Aiud in timpul domniei procurorului Augustin Lazar a declarat cu subiect si predicat cum unii detinuti erau omorati in bataii sau prin otravire iar femeile detinute erau violate de mai marii inchisorii, unele ramanand si gravide fapte despre care Lazar avea cunostiinta. In mod sigur acest Lazar a participat si el la violurile ce aveau loc tot la fel cum a incuviintat si musamalizat crimele ce se comiteau in numele luptei de clasa. Asta in timp ce acelasi Lazarica primea mita de la detinuti cutite cu buton ce erau produse in atelierele inchisorii, cutite pe care procurorul Lazar le vindea pentru a mai scoate un ban, cu toate ca bisnitarul avea un salariu foarte, foarte bun. Analizati cu toata atentia interviul integral al acestui detinut politic si scoateti in evidenta toate incalcarile grave ale drepturilor si libertatilor cetatenilor comise de tortionarul Lazar Augustin si faceti-le publice.

# gelu date 5 April 2019 15:37 +4

Acum v-ati prins cum s-a agonisit Laza Augustin averea??? Nu pe cai legale chiar si tinand cont de banii incasati ca procuror atat inainte de Dec. 89 si dupa. Lazarica s-a obtinut averea prin bisnita la diferite niveluri. Bisnita inceputa cu cutite automate primite drept mita de detinutii de la Aiud. Un asemenea cutit se vindea cu cateva sute de lei pe piata neagra, cutitele nefiind petru vanzare in comertul socialist de stat. Cutitele erau destinate exportului si trupelor de securitate. Iar daca Lazarica vindea 20 de cutite baga in buzunare cel putin 6000 de lei pe luna. Inmultiti cu 24 de luni perioada cat Lazarica a fost procuror sef la Aiud si vedeti ce suma a put obtinut ilegal in urma sefiei de la Aiud. Si la cate alte venituri ilicite a obtinut Lazarica in urma mitei pe care in mod sigur a primita in toti acesti zeci de ani cand s-a exercitat functia de procuror.

# Torționarii comuniști adăpostiți de nazistu Klau date 5 April 2019 15:51 +1

S-a ajuns într-o situație stranie. Torționarii comuniști gen Lazăr , adăpostiți de nazistu Klaus

# Societatea Timișoara nu dă și acu un premiu lu Lazăr? date 6 April 2019 01:04 +1

Da, și derbedeii de la Societatea Timișoara nu mai protestează acu? Fiindcă Agustin Lazăr e omu sorosiștilor și asta îl face premiant la societtatea lu Pește prăjit de la TM, este? Dezgustător, cîți sclavi a mai fătat ONGurile miliardarului în Romania!

# Gilu date 5 April 2019 13:35 +9

Daca asta stia ca are turul pantalonilor plin , de ce a iesit ca paduchele pe frunte , in loc sa stea in banca lui , bucurandu - se ca nu a fost descoperit ? A iesit la parada cu nadragii plini ... Te- au descoperit dupa miros ...Aici te afli in Romania, nu printre naivii aia de la CEDO , care cadeau pe spate in fata stiintei tale ... penitenciare ! Aviz tuturor celor tampiti si dornici de parvenire ....Oamenii va vede !

# X-link date 5 April 2019 14:15 +3

AFDR nu zice nimic oficial. Actualul ei sef a scaldat-o "daca documentul preznetat este real" ....

# Revolutia Furata-Tortionarii printre noi... date 5 April 2019 14:26 +6

La Revolutie, activistii de partid din CC si Comitele Judetene, Municipale, Orasenesti si Comunale ale PCR au mai primit 6 luni salariu apoi au fost inlaturati de pe posturi, ramand aparatul tehnic si administrativ; dar la procuratura si instante au ramas cu toti pe posturi,la fel s-a intamplat si la Securitate si Militie, inclusiv in sistemul de invatamant, a cazut doar Academia de Stiinte Social-Politice Stefan Gheorghiu si scolile interjudetene de partid, scolile militare de militie si securiate au luat culoare de cameleon in scoli de politie si servicii.Intreaga conducere a Statului a fost acaparata de structura de securitate, in fata po******tiei revolutionare a fost aruncata uniforma Armatei, in realitate comunistii s-au repliat si au pus mana pe putere.Acest tortionar a fost acum demascat. Sa fie judecat pentru crimele impotriva detinutilor politici, cum e posibil sa fie procuror general acest tortionar???

# BELGIANCA date 5 April 2019 14:31 +3

PACAT CA VA IROSITI TIMPUL CU SCRISORI PT OIERUL SEF . NU VA VA RASPUNDE NICIODATA. STITI PREA BINE CA ESTE FFF BINE SI FOARTECONFORTABIL IN HOTOLUI DE PRESEDINTE. DECI NU STIE NU VREA SA STIE SI NICI NU IL INTERESEAZA. DAR STITI BINE CA NU IL VA REVOCA PT CA ESTE OMUL CARE LA SCAPAT DE DOSARE SI O COCOLOSESTE PE SOTIA LUI. VOI MAI STITI CEVA DE ACEST DOSAR? BINE VA RASPUNDE PRECUM CUCUVEAUA CA ACEST PORCUSOR SEF SIA FACUT TREABA. DACA TIN BINE MINE ASA A RASPUNS CUCUVEAUA CIND A FOST INTREBATA CE PARERE ARE DE ACUZATIILE LA ADRESA ACESTUIA CORB LA CORB NU ISI SCOT OCHI SA NU UITAM CA SI TATAL CUCUVELEI ERA TOT PORCUSOR ECI DRAGI TREBUIE ESIT IN STRADA SI PUSA CU ADEVATATIN APLICARE CEIA CE FACE TOT TIMPUL REZIST CIND NU LE CONVINE CEVA. VOI AVETI TOT DREPUL SA DATI JOS CU ADEVARAT CIUMA ROSIEDECI CERETIVA DREPTURILE SI INCERCATI SA VORBITI CU TINERI CARE TREBUIE SA CUNOASCA TORTIONARI PARINTILOR SI BUNICILOR CARE AU FOST SUPUSI SI OMORITI DE ACESTE PERSONE SA FIE CONDAMNATI

# faracatuse date 5 April 2019 14:36 +4

Va dati seama ce-i tataia fundul lui lazarica la revolutie?! Cat de speriat a fost, stiind ce-a facut el in viata-i frumoasa de servant comunist?! Si va dati seama ce usurat a respirat cand dupa cateva luni a realizat ca se poate intoarce la paradeala, fiind om nou, capitalist, servind cu ardoare noua oranduire? Va dati seama ca asociatiile de revolutionari in afara comunicatelor trebuie sa iasa in strada? Pai cu ei stindard, iesim si noi, masa tacuta. Hai, aratati ca aveti asociatii pe bune, uniti-va si venim si noi!

# unul din lumea cea maqre date 5 April 2019 15:28 +1

ptr faracatuse// ai si n/ai dreptate,ACUM ,DE 3 ZILE ,I/A DISPARUT TUPEULE DE ARDELEAN INBIBAT DE PALINCA SI IMBUIBAT CU CLISA.DUPA REVOLUTIE II ERA FRICA DOAR CA O SA SE AUDA DE ,,SPAGA CU BRICEGE,,(de cind v/am tot spus ca toata justitia este invatata numai LA PARNOS,aduceti/va aminte ca au furat procurori si banii de mita pe care i/au jucat la barbut,si au luat cu suspendare).dupa revolutie i/a titiit curul pentru bricege,ACUSILEA II TITIIE SI MAI TARE PENTRU CA A ,,ACUMULAT ,,IN DEMOCRATIE SI PENSIE NESIMTITA SI ,,SALAR NESIMTIT,BASCA SI/A TRAS ,,CAMIN CULTURAL,,BA SI/A ARANJAT SI FOANFELE DE FETEBASCA CE O AVEA SI PRIN STRAINATATE.am corajul sa pui pariu 1 la 50 ca are banisori si in conturi in strainatate.VEZI COANA ,,VICTORITA LIPAN,,(apropos la coana baltag,alias popescu)te bateai cu pumnii in laptarii pe la antena 3 ca si PROCURATORII SINT MINJITII STATULUI (MAGISTRATI) SI CA MERIUTA SALARII NESIMTITE,VAZ CA ACUSILEA TOTI AMUTITARATI SI NICI UNU NU IESE SA DENUNTE MONSTRO

# BELGIANCA date 5 April 2019 14:38 +3

DAR NICI ACUM IN CEL DIN URMA CEAS ACEST PORCUSOR SEF TORTIONAR NU RECUNOASETE NIMIC EL A FOST CURAT PRECUM CARBUNELE. SI LIPSIT DE CEL MAI MIC GEST DE DEMNITATE. TOT CE ESTE PT ELFFFF IMPORTANT ESTE PT A OCUPA INCA UN MANDAT DE MARE PORCUSOR SEF INREST SINT DOAR VORBE DECI DRAGILOR JOS CU ACESTI TORTIONARI SI CEI CARE AU FACUT CRIME CONTRA UMANITATI

# REVOLUTIA FURATA-NEOCOMUNISTII PROCURORI PRINTRE NOI date 5 April 2019 14:53 +3

OLTEANU, Nicolae, procurorla procuraturile Curtea de Argeş şi Piteşti (1975-1990) primarul Municipiul Piteşti (1990); prefect, Argeş (1990); secretar general, Guvernul României, Bucureşti (1991); ambasador în Republica Ecuador (1991-1995). Activitate specializată, domeniul bancar din Bucureşti: director, Direcţia de Control şi Revizie, Credit Bank, Bucureşti (1996-1997); director general, Direcţia Juridică, Banca Română de Comerţ Exterior (1997-1999); preşedinte director general, World Trade Center, (1999-2001). Asistent, Cabinetul Preşedintelui World Trade Center, New York (2001-2004). Consilier, şef reprezentanţă, Banca Comercială Română şi Erste Bank Viena, la Moscova, Federaţia Rusă (2004~). Membru,Comitetul de Iniţiativă şi Susţinere a Candidaţilor pentru Premiul Nobel pentru Pace, Oslo, Norvegia (2000-2004). ESTE POSIBIL ASA CEVA, FARA NICI UN MERIT, L-AM CUNOSCUT PERSONAL, O NULITATE...!!??

# Amo date 5 April 2019 15:23 +4

Fratilor de fapt daca stam stramb si judecam drept , domnul Lazar a fost revocat din functie de Toader.Dar cine incalca la randu-i legea, decizia CCR-ului si se face ca "ploua" vizavi de toate noutatile care apar in mediul public nu Iohannis??? ce sa credem ca devine si el complice tinandu-l pe functie si spunand ca este foarte multumit de activitatea lui? Eu una cred ca este si el complice ca accepta asa ceva, ca este multumit de Lazar penrtu ca l-a acoperit in dosarele pe care le avea si se face ca "ploua" in ciuda faptului ca Asociatii, ONG-uri , Revolutionarii si multi altii i-au cerut presedintelui demisia lui Lazar. Ce sa credem....???de ce ploua afara......??????

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 5 April 2019 15:38 +2

PENTRU ONORABILUL DOMN OCTAV BJOZA.cu adinc respect va scriu urmatoarele .domnule bjoza,avind in vederea ATITUDINEA ALUIA NALT CA BRADUL ,PROST CA GARDUL SI CU MUCII PE PIEPT,AVIND IN VEDEREA ATITUDINEA FATISA SI SFIDATOARE FATA DE PRIETENUL LUI LAZAR AUGUSTIN CARE I/A ALBIT DOSARELE DE FURACIOS,cu respect va sfatuiesc sa/i aruncati in curtea palatului cotroceni tinicheaua pe care v/a oferit/o cu FATARNICIE SI IN TOTAL DISPRET FATA DE JERTRFA DUMNEAVOASTA DE VIATA PENTRU O SOCIETATE MAI BUNA DE CARE BENEFICIAZA TORTIONARUL DVS VISINESCU FICIOR AUGUSTIN LAZAR,TORTIONAR SEF ERIJAT IN FUNCTIE DE P.G.cu multa sinceritate si multa simpatie pentru jertfele aduse de dvs pentru neamul asta torturat,obidit si mintit.eu cred ca acea decoratie data de joianis este blestemata si este un scuipat si un sacrilegiu PENTRU JERTFELE DVS ALE FOSTILOR DETINUTI POLITICI CARE SI AZI SUFERA DIN CAUZA TORTIONARILOR DE ARDEAL CARE AU CONTORSIONAT JUSTITIA SI MAI RAU DECIT COMUNISTII.CU ADINCA CONSIDERATIE SI

# Statu-Palma-Barba-Cot date 5 April 2019 17:08 +2

Visinescu și Ficior au fost niște executanți! Urmeza sa intre la puscarie cei ce le dădeau ordine sau se făceau ca nu văd tortura fizica și psihica la care erau supuși cei anchetați, deși, conform legilor d-atunci aveau obligația de serviciu sa verifice ca sa nu sunt întâmple aceste abuzuri.Unu se pare ca e acum pornit pe tobogan la vale.Așa s-a-ntamplat atunci, așa se întâmplă și acum ,abuzurile, crimele continua dar ceva mai sofisticat,mai finut ,și cu protecția vestului, iar cei ce le comit cred ca scăpa. Exemplu Visinescu-Ficior ne demonstrează ca nu scapă .Crimele lor sunt imprescrptibile.

# popescu date 5 April 2019 17:55 +3

Vor inventa alte probleme ca sa iasa problema asta din primul rind! Uitati-va bine la ceea ce imping in fata ca alternativa ca sa stiti ce aveti de scris si spus! Chiar nu-i poate raspunde nimeni infectiei Timmermans? Nu se foloseste limbajul academic pentru ca jafurile vestice nu-l pot intelege!

# azi la tg, mures date 5 April 2019 21:38 +2

maine-n tara iures

# escu date 6 April 2019 09:05 +3

Cam timide protestele revoluționarilor. Erau, parcă, mai vocali când demonstrau împotriva ciumei roșii. Acum mimează și ei protestul, văzând unde erau torționarii comuniști. Lăzărică, dacă erai băiat deștept îți dădeai demisia de când badea Tudorică ți-a cerut revocarea din funcție. Acum postai în victimă, erai mângâiat pe creștet iar Johannis avea grijă să te blagoslovească cu o sinecură bunicică. Așa, vei ieși urât din scenă, dar cu o pensioară foarte bună, putând intra liniștit în avocatură.

# Jos cu Iohannis nesimtitul ! Cujm se poate asa ceva ? date 8 April 2019 18:11 +4

Cum se poate ca un tortionar sa mai fie pe pozitie , si inca la justitie, dupa ce a contribuit la a tortura oameni ? Ia bagati-o pe cracanata de Georgeta la beci sa vedem cum reactioneaza Ficusul ! Afara nesimtitule , din tara ! Ia-l si pe Lazar si pe Curvesi ! :eek:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.06.2024 – Buda nu se da dus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva