20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ROMANIA VREA RIDICAREA MCV – Deputata PSD Simona Maya Teodoroiu, dupa intalnirea cu vicepresedinta Comisiei Europene Vera Jourova: „Am prezentat angajamentul colegilor deputati si senatori ai PSD – partidul care a finalizat negocierile de aderare la UE – pentru indeplinirea rapida a masurilor ramase in Mecanismul de Cooperare si Verificare, astfel incat monitorizarea Romaniei in cadrul MCV sa ia sfarsit, dupa mai bine de 15 ani... Acesta este si ramane un adevarat obiectiv de tara”

Scris de: V.B. | pdf | print

29 June 2022 11:53
Vizualizari: 3521

Partidul Social Democrat va depune eforturi pentru ca Romania sa scape in 2022 de monitorizarea Comisiei Europene prin Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), i-a transmis deputata PSD Simona Maya Teodoroiu (foto) vicepresedintei Comisiei Europene Vera Jourova marti, 28 iunie 2022.Prezenta alaturi de senatoarea PSD Laura Fulgeanu-Moagher la intalnirea cu Vera Jourova, fosta judecatoare CCR Maya Teodoroiu a discutat cu vicepresedinta CE si despre armonizarea legislatiei cu deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei, precum si despre proiectele noilor legi ale justitiei.


Iata postarea de pe Facebook a deputatei Simona Teodoroiu:


Am participat astazi, alaturi de colega noastra Laura Fulgeanu-Moagher, senator de Prahova, la intalnirea reprezentantilor grupurilor parlamentare din Parlamentul Romaniei cu doamna Vera Jourova, Vicepresedinte pentru valori si transparenta al Comisiei Europene. Am avut oportunitatea de a prezenta angajamentul efectiv si corect al colegilor deputati si senatori ai Partidului Social Democrat – partidul care a finalizat negocierile de aderare la Uniunea Europeana – pentru indeplinirea rapida a masurilor ramase in Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), astfel incat monitorizarea Romaniei in cadrul MCV sa ia sfarsit, dupa mai bine de 15 ani, urmand a fi inlocuita de mecanismele de monitorizare aplicabile tuturor statelor-membre, asa cum este cel privind respectarea statului de drept. Acesta este si ramane un adevarat obiectiv de tara: un obiectiv al politicilor publice si eforturilor legislative ale tarii noastre.

Am subliniat necesitatea pastrarii caracterului ireversibil al principalelor masuri privind calitatea actului de justitie, precum si faptul ca, indiferent de guvernele care se succed, cadrul legislativ privind statutul magistratilor si functionarea sistemului judiciar ar trebui sa se bucure de stabilitate si predictibilitate, fara sincope si fara pasi inapoi in privinta garantiilor de independenta si buna functionare a justitiei romane. In acest context, noile si necesarele modificari ale legilor justitiei (Legea privind organizarea judiciara, Statutul judecatorilor si procurorilor si Legea privind Consiliul Superior al Magistraturii) trebuie sa se bucure de dezbateri de substanta, cu consultarea principalilor actori ai sistemului judiciar si ai societatii civile. In egala masura, ramane o prioritate transpunerea rapida si completa a deciziiilor Curtii Constitutionale in materia codurilor (civil, procedura civila, penal, procedura penala), tinand cont totodata de jaloanele statuate de hotararile instantelor europene – CJUE si CEDO.

Comentarii

# Anca date 29 June 2022 13:07 +136

Din cauza PSD-ului avem MCV si acum ...

# Invictus date 29 June 2022 13:53 +106

Voi, PSD-ul de azi sunteti niste mari tradatori. Absolut orice emana din absolut gura oricarui membru al acestui partid confiscat miroase a mizerie, smen, minciuna, vrajeala, abureala la adresa poporului roman. Daca nu veti reusi sa modificati Constitutia ( si as pune pariu ca nu veti reusi) voi numai pupati Parlamentul din 2024 incolo decat doar daca incepe nato razboiul televizat in Romania ( prin prelungirea mandatelor de acum).

# Un om date 2 July 2022 12:10 +182

Maia i-a spus Verei si cum au macelarit legea pt avertizorii de integritate?!? O sa ridice MCV-ul la sfantu' astepta cu asa politicieni ... Desi Maia a fost si judecator in CCR e prag si pulbere, asemeni partidului pe care l-a reprezentat atat in CCR cat si in prezent ...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva