S-au incheiat lucrarile conferintei interactive “Noul Cod penal si Noul Cod de procedura penala la inceput de drum” organizata de Universitatea Titu Maiorescu, Baroul Bucuresti si Editura Hamangiu. Ultimii pe lista discursurilor au fost doi dintre autorii noilor reglementari in materie penala. Vedeti aici imagini de la eveniment!
Conferinta interactiva ”Noul Cod penal si Noul Cod de procedura penala la inceput de drum” , organizata de Universitatea Titu Maiorescu, Baroul Bucuresti si Editura Hamangiu, s-a incheiat. In cea de-a doua zi de eveniment participanti au ascultat discursurile mai multor profesori in drept si judecatori, multi dintre acestia autori ai celor doua Coduri, dupa care au formulat intrebari, solicitand nu doar explicarea unor norme care pot fi interpretabile, dar si solutionarea unor situatii punctuale. Si in aceasta zi, caracterul interactiv al conferintei si-a spus cuvantul, neputandu-se respecta programul initial, datorita abundentei de intrebari venite din partea audientei. Acest lucru nu a parut sa ii deranjeze pe cei prezenti in sala, ba din contra.
Astfel, la fel ca si in prima zi de Conferinta, lucrarile au fost deschise de decanul Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Titu Maiorescu, Gabriel Ispas, care dupa o scurta prezentare a programului de sambata, 22 martie 2014, l-a invitat la prezidiu pe consilierul DIICOT, judecatorul Mihail Udroiu, care, din cauza decalarii programului si a timpului scurt acordat, ramasese cu restante din ziua precedenta in ce priveste raspunsurile acordate intrebarilor participantilor.
La finalul sesiunii de intrebari-raspuns, a urmat discursul decanului Baroului Bucuresti, avocatul Ion Ilie Iordachescu, care a vorbit audientei despre renuntarea la urmarirea penala, renuntarea la aplicarea pedepsei si amanarea aplicarii pedepsei, despre noile modalitati de individualizare a pedepsei si noile solutii procesuale, dar si alte teme.
De altfel, in ultima zi de conferinta au mai avut discursuri si Prof. univ. dr. Alexandru BOROI – Facultatea de Drept a Universitatii Titu Maiorescu din Bucuresti (Elemente de noutate in materia infractiunilor contra vietii); Prof. univ. dr. Mihai HOTCA – Facultatea de Drept a Universitatii Nicolae Titulescu din Bucuresti, avocat in Baroul Bucuresti si formator la INPPA (Aplicarea legii penale in timp); Lector univ. dr. Petrut CIOBANU – Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, avocat in Baroul Bucuresti si formator la INPPA (Camera preliminara); Judecator Raluca MOROSANU – Curtea de Apel Bucuresti, membru in Comisia de elaborare a proiectului Codului de procedura penala (Elemente de noutate in materia infractiunilor contra infaptuirii justitiei) şi Judecator dr. Andreea Simona UZLAU – CSM, membru in Comisia de elaborare a proiectului Codului de procedura penala, membru in Comisia de elaborare a proiectului legii de punere in aplicare a Codului de procedura penala (Principiile legalitatii si loialitatii administrarii probelor. Nulitatile si excluderea probelor nelegal sau neloial administrate).
Prezentam in continuare imagini din timpul celor doua zile de Conferinta:
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# hoțul
23 March 2014 00:21
0
# Goe
23 March 2014 07:24
+1
# ioanid
23 March 2014 08:42
+5
# pol
23 March 2014 08:52
+5
# BI
23 March 2014 11:24
+1
# b.c.d
23 March 2014 16:04
-1
# avocat traditional
23 March 2014 23:57
0
# ,,de cine sa facem noi misto,,
24 March 2014 00:22
0
# asa e avi
24 March 2014 00:27
0
# ioanid
25 March 2014 09:18
0
# UNBR-Dr.Vasile Botomei
23 March 2014 18:08
0
# POLO.NICU
24 March 2014 09:17
0
# lobotomiei batausu de femei
23 March 2014 19:04
0