6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SE BAGA CINEVA CONTRA CORINEI? – CSM a declansat procedura de ocupare a functiei de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Judecatorii ICCJ interesati sa intre in competitie trebuie sa-si depuna candidaturile pana la 23 mai 2022. Surse: actuala presedinta Corina Corbu va candida pentru un nou mandat de 3 ani (Documente)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

2 May 2022 17:59
Vizualizari: 2975

Consiliul Superior al Magistraturii a declansat luni, 2 mai 2022, procedura de ocupare a functiei de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.Potrivit regulamentului (vezi facsimil 1), in cursa se pot inscrie orice judecatori care functioneaza la ICCJ de cel putin doi ani si nu au fost sanctionati disciplinar in ultimii trei ani. Termenul-limita de depunere a candidaturilor este ziua de 23 mai 2022, inclusiv.

Dupa aceea, candidatii trebuie sa-si depuna proiectele de management pana la 2 iunie 2022, inclusiv. Anuntul privind programarea interviurilor poate fi facut de catre CSM oricand dupa data de 8 iunie 2022 (vezi facsimil 2).

Surse avizate au dezvaluit pentru Lumea Justitiei ca judecatoarea Corina Corbu (foto) va candida pentru al doilea mandat de trei ani la conducerea instantei supreme. Amintim ca magistrata a fost numita de catre Sectia pentru judecatori a CSM la carma ICCJ cu 6 voturi „pentru” si 3 voturi „impotriva” (absent fiind judecatorul Bogdan Mateescu – click aici pentru a citi) in data de 18 iulie 2019, dar si-a inceput mandatul la 15 septembrie 2019.

Asteptam sa vedem daca si alti judecatori supremi se vor inscrie in competitia pentru presedintia Inaltei Curti sau daca, la fel ca in 2019, Corina Corbu va candida singura.

  

  

Comentarii

# FLOREA STEFAN date 2 May 2022 21:20 +1

Nu cred ca in fata unei scolarite silitoare,fara fundite,va avea suces cineva.

# santinela date 3 May 2022 14:54 +10

Vreti o parere ? Adica crrrrraaaaa !! Sint multe judecatoare cu "meseria" la ele,adica muuult peste aceasta piloasa !In rest nu este nimic de comentat nici despre alegerile "intre ei".

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.10.2022 – Tudoran loveste din nou. Un judecator numara lunile pana la pensie

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva