28 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SE RENUMARA VOTURILE PRIN CARE CLOTILDE A AJUNS PRIMARITA – Premiera judiciara care zdruncina procesul electoral la Sectorul 1. Procurorul SIIJ Eugen Iasinovschi a dispus renumararea integrala a voturilor exprimate la alegerile locale, in urma carora Clotilde Armand a fost numita primarita la Sectorul 1. Masura a fost dispusa in dosarul penal deschis magistratilor din comisia electorala a Sectorului 1. Asta sa fie motivul pentru care USR vrea desfiintarea SIIJ? (Ordonanta)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

9 februarie 2021 17:23
Vizualizari: 7890

De asta tipa Uniunea Salvati Romania – in frunte cu ministrul Justitiei Stelian Ion – sa se desfiinteze Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie? In fix doua luni urmeaza sa aflam daca alegerile locale din 27 septembrie 2021 de la Sectorul 1 au fost sau nu fraudate! (Click aici pentru a citi)

Procurorul Eugen Iasinovschi din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie a dispus renumararea voturilor din cele 166 de sectii de votare de pe raza Sectorului 1 si confruntarea rezultelor obtinute dupa numararea voturilor cu datele inscrise in procesele verbale de consemnare a rezultatelor votarii pentru a se stabili daca alegerile in urma carora frantuzoaica Clotilde Armand a fost numita primar al Sectorului 1 din Capitala.


 

Decizia a fost luata de procurorul Iasinovschi in dosarul penal nr. 2194/P/2020 deschis la SIIJ ca urmare a plangerii penale impotriva procurorului Nicolae Sprincu de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2, care a detinut functia de presedinte al Biroului Electoral de Circumscriptie al Sectorului 1 – Bucuresti, a presedintelui USR Dan Barna si impotriva membrului USR Andrei Nicolaescu. In aceasta cauza, procurorul SIIJ Eugen Iasinovschi a dispus prin ordonanta din 2 octombrie 2020 inceperea urmaririi penale in rem cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid politic pentru obtinerea de foloase necuvenite, sustragere sau distrugere de inscrisuri si falsificarea documentelor si evidentelor electorale.


Masura dispusa de procurorul Iasinovschi de renumarare a voturilor, dincolo de faptul ca reprezinta o premiera judiciara care zdruncina procesul electoral de la Sectorul 1, are la baza "neconcordantele ce rezulta din probele administrate pana in prezent (inscrisuri, depozitii de martor, etc.)". De altfel, se retine in Ordonanta procurorului SIIJ Eugen Iasinovschi din 5 februarie 2021 pe care Lumea Justitiei o prezinta integral, ca dupa aceasta procedura este foarte posibil sa fie necesar accesul specialistilor criminalisti care sa efectueze constatari tehnico-stiintifice ale semnaturilor de pe procesele verbale de consemnare a rezultatelor votarii si de pe listele electorale.


SIIJ numara vot cu vot


Conform Ordonantei din 9 februarie 2021 pe care o prezentam integral in exclusivitate, s-a dispus, in vederea continuarii cercetarilor, efectuarea urmatoarelor activitati:

-identificarea buletinelor de vot corespunzator fiecarei sectii de votare;

-numararea voturilor din cadrul fiecarei sectii de vot si confruntarea rezultatelor cu numarul de votanti inscrisi pe listele de vot corespunzatoare fiecarei din cele 166 sectii de vot din cadrul Sectorului 1 Bucuresti, precum si a votantilor inscrisi pe listele suplimentare si care si-au exprimat dreptul de vot in sectiile acestui Sector;

-confruntarea rezultelor obtinute dupa numararea voturilor de la cele 166 de sectii de votare cu datele inscrise in procesele verbale de consemnare a rezultatelor votarii;

-predarea sacilor cu buletinele de vot si listele electorale de la cele 166 de sectii de votare din cadrul Sectorului 1 la camera de corpuri delict, unde vor fi pastrate pana la finalizarea cercetarilor in cauza.


Prin aceeasi Ordonanta s-a stabilit ca SIIJ nu va putea efectua aceasta activitate, dat fiind ca pentru efectuarea operatiunii de identificare a buletinelor de vot corespunzator fiecarei sectii de votare din cele 166 este necesara o incapere cu suprafata foarte mare care sa permita si pastrarea temporara a sacilor cu buletinele de vot in conditii de siguranta, or SIIJ nu dispune de asemenea incaperi.

Pe de alta parte, se retine in ordonanta, activitatea necesita un numar mare de lucratori de politie judiciare si mijloace de care SIIJ nu dispune, dar si atentie, "avand in vedere neconcordantele ce rezulta din probele administrate pana in prezent (inscrisuri, depozitii de martor, etc.) este foarte posibil ca dupa efectuarea operatiunilor descrise mai sus, sa fie necesar accesul specialistilor criminalisti care sa efectueze constatari tehnico-stiintifice ale semnaturilor de pe procesele verbale de consemnare a rezultatelor votarii si de pe listele electorale". Astfel, pentru realizarea acestui obiectiv, SIIJ precizeaza in ordonanta ca vor fi delegati lucratori de politie judiciara din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti.


Redam in continuare Ordonanta SIIJ:


Comentarii

# Neamul lui Bicilis date 9 februarie 2021 18:28 +12

Nu cred ca Stelica sa fie dezamagit de aceasta actiune propusa de SIIJ. :))))))))))) Poate asa constata ca SIIJ are oarece activitate! Ramane de vazut daca se si concretizeaza ceea ce a dispus procurorul Iasinovschi!? Poate este programat de urgenta sa-si faca vaccinul.... Sau poate serviciile din Franta si Romanika se reunesc in sedinta de urgenta si constata ca au dat buzna extraterestrii prin sacii cu voturi, sau efectul trunghiului Bermudelor s-a manifestat subit. Sau poate ca procurorul general dispune ca procurorul Iasinovschi sa efectueze singur aceasta cercetare... in acest caz sigur il apuca pensia. Asa cum in cazul dosarelor judecatorilor securici, ascunse pe la SIIPA, s-a ales praful de toata cercetarea, nu ar fi de mirare daca dispunerea procurorului Iasinovschi ramane doar pe hartie. Avand in vedere numarul urias al tradatorilor de tara ce activeaza in sistemele afiliate regimului marxist, astept reactia acestora. Banuiesc ca acum sunt in fibrilatii :))))))))

# Lita date 9 februarie 2021 18:42 +8

In sfarsit, SIIJ s-a decis sa actioneze. Intr-o alta tara care obisnuia sa ne dea lectii de "integritate", justitia s-a echivat sa ancheteze suspiciunile de frauda electorala: https://www.bitchute.com/video/nkwLZsMzyGOI/

# Gilu date 9 februarie 2021 18:51 +2

Sa nu ne bucurăm "prematur"(termen preluat de staboruri din cursurile de moase comunale,din anii interbelici);pana la luarea vreunei măsuri,Stelica minte mica,va desființa SIIJ...Nu credeti in minuni!

# MN date 9 februarie 2021 18:53 +8

sa dea domnu sa se faca dreptate dar parca nu cred, eu il intreb pe procurorul Iasinonschi de ce la data de 06.octombrie 2020 a fost chemat urgent la PICCJ, sa fie oare coincidenta?, chiar in ziua cand procurorul Sprincu Nicolae a fost chemat la SIIJ pentru audiere? si de ce procurorul Iasinovschi s-a dat bolnav ca este foarte racit si a lipsit de la serviciu. sa fie pura intamplare?.

# Sphinx. date 9 februarie 2021 19:09 +6

Cea mai FERICITA veste pe ziua de azi !!.

# Ioana M. date 9 februarie 2021 19:39 0

Ei...lasa ca o ajuta Stelica si desfiinteaza SIIJ :) :)

# coco date 9 februarie 2021 19:51 +4

Bravo SIIJ !!!!!!!!!!!! SIIJ - spaima securistilor !!!!

# Edelweiss - Ivory Tower Tribunus date 9 februarie 2021 20:13 +6

Mey, nu vă entuziasmați, dacă nu-l cunoașteți pe iașinovschi (ot Bukowina). Șâdeți calmi și băgași la creerașe scepticismul celor mai hârșâiți cu zona, cu persoanele, cu apucăturile și obicinuințele. Chill, men and women! :-| Însă, referitor la renumărătoare, Io* mă încăpățânez s-o încadrez în aceeași serie de evenimente misterioase: cum nu ai voie să deții teren la Băneasa Mall, lângă o vestită facilitate de pe Dr. Librescu, cum nu au voie israelienii să se priponească ca nuca în perete în thresholdul aeroportului Băneasa, la o azvârlitură de... microfon de același obiectiv, tot așa se poate pune o retorică întrebare: Da' ce, micronul ăsta gerontophil, chiar se crede de capul lui? Aidibre, șâdeți strâmb și cugetați drept! :-*

# mitica date 9 februarie 2021 20:23 +6

Daca se respecta legea multe capete si alti membrii din USR-Plus vor ajunge la puscarie

# Haiducul date 9 februarie 2021 20:24 +3

Este o golanie si renumararea. As spune ca din asta au de castigat inclusiv securistii de rit nou ce sprijina PNL si USR/Plus. Pentru ca se pleaca de la o ipoteza falsa. Adica se pleaca de la ideea ca in acei saci nu s-au adaugat voturi. Sau ca nu s-au scos voturi din saci. Ori s-a vazut pe filmare cu sacii erau scosi din incapere. Doar idiotii cred ca s-au numarat voturile in alta incapare, cand cladirea era pustie, si doar in prezenta reprezentantilor USR.

# VOX. date 9 februarie 2021 20:45 +7

Eu cred ca dupa 3 luni de la alegeri, procurorul asta NU actioneaza de "capul lui" fara un ordin .!!

# coco date 9 februarie 2021 21:52 +1

Cu procuroru Sprincu cum a ramas?? I-au gasit vreo vina??

# Gigel date 10 februarie 2021 01:12 +5

Bine ar fi sa fie lasat acest procuror sa isi faca treaba până la capăt, dar prea ma tem ca schiorul nostru number 1 împreună cu slugile lui nu il lasa sa meargă până la capăt, nu va e clar ca trăim de ani multi in republica procurorilor ???? Trăim într-o Românie N OR M A L A ! Într-o Românie E D U C A T A ! Într-o Românie a LUCRULUI BINE FACUT !!!! Vai de capul nostru....numai bunul DUMNEZEU ne mai scapa !

# Valter Cojman date 10 februarie 2021 07:45 +2

Oare mai au ce renumara? A nu se uita ca multe voturi au fost inlocuite cu altele in favoarea USR de catre carausii de rucsaci care aduceau buletine de vot masluite si scoteau buletinele de vot reale din spatiul unde erau depozitate. Printre voturile inlocuite erau si voturile pentru primaria generala..., nu numai pentru primaria sector 1...

# santinela date 10 februarie 2021 07:55 +5

Frectie la un picior de lemn. Inca de la aparitia primelor imagini cu mizeria de la sectorul I si dupa declaratia judecatoarei(vicepresedinta sectiei) procurorii SIIJ trebuiau sa se autosesizeze,sa deschida dosar penal,sa ridice sacii cu voturi,procese-verbale si tot ce mai era pe acolo si sa inceapa imediat renumararea . Asta era normal si apoi, in paralel, incepute audierile .Asa, dupa 3 luni, se aplica vorba aia celebra "procurorule fate ca lucrezi " !

# VIKY date 10 februarie 2021 08:47 +13

Nu uitati: Nici un demers facut in perioada domniei Nazistului, GuWernului Meu, Parlamentului Meu, nu va fi in folosul populatiei. Cu ajutorul sacalilor, cartitelor, infiltrati in toate domeniile din tara ei reusesc cu brio sa va spele zilnic pe creier. Nu era nevoie de 4 luni si 14 zile pentru a emite o ordonanta de renumarare a voturilor. Aveau filmari, aveau declaratii ale martorilor, si totusi a fost respinsa renumareare la acea vreme. De ce in alte parti ale tarii s-a reluat votarea doar pe ...suspiciuni, deoarece nu a iesit cine trebuia. Eu cred ca a fost frauda mizerabila la sec1, dar trebuia sa fie plantata aceasta creatura pentru a ceda totul firmelor particulare de casa (straine), si a indeparta toate firmele romanesti din sect1. Trebuie sa cedeze toate spitalele, contractele de investitii (nu conteaza ca nu se vor realiza nici dupa 10 ani, important este sa pompeze urgent banii acestor firme de casa), iar peste cateva luni, sub pretextul fraudei va fi demisa.

# Mihai date 10 februarie 2021 13:18 -59

Hahaha ! Va bucurați în zadar , Beșinovschi nu e ce pretinde , foc de paie ude , doar zgomot !

# Ada date 10 februarie 2021 13:38 -62

Ce consecințe pot fi privind rezultatul alegerilor? Niciuna. Nu există niciun cadru legal pentru a se decide la acest moment anularea alegerilor, indiferent care va fi cursul anchetei penale. In traducere, un procuror de la o directie aflata pe ultima suta de metri are chef sa faca putin scandal.

# Narcis date 10 februarie 2021 15:50 +1

Bravo SIIJ! Am ajuns sa ne bucuram peste masura atunci când se respecta legea si când un magistrat ia masuri reparatorii, pe care le gaseste juste.

# Shoshocul mic date 10 februarie 2021 17:29 -74

BESINOVSCHI ăsta și-a trecut numărul de telefon în ordonanță!!!!!!!! Cât de profi este !!!!!!! Mai avea puțin și scria în ordonanță și ce mănâncă la micul dejun. Adică chestii maro Ăsta va face dreptate??? Halal

# Tipa date 10 februarie 2021 18:45 +3

Acest Iasinovschi s- a grabit s- o albeasca pe procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan si pe Kovesi..Nu va faceti prea mari iluzii ...ca presteaza la ordin...

# HomoroceanuAdrianCamil Camil date 12 februarie 2021 16:54 -1

Este adevarat ca raul trebuie starpit din fasa pt a nu se extinde ulterior fiind greu controlabil,dar aceasta nu inseamna ca modalitatea eliminarii raului trebuie sa fie una brutala.De fapt,de ce i-a fost retras- de catreAUR-sprijinul politic parlamentarei D. IovanoviciSosoaca, adepta a stilului la halter , al categoriei "smuls"? Presedintele George Simion a declarat(parca laB1tv de unde a si transpirat - prin actionarul sauPaunescu ce a dat initial informatia-excluderii din AUR a D. I. S. ofiterului de informatii Robert Turcescu fost B1tv, informatie stiuta de D. I. Sosoaca)ca daca parlamentul i- a in considerare amendment ele propuse de AUR, ar putea sa voteze proiectul legislativ privind bugetul de stat. Aceasta inseamna ca i-a fost retras sprijinul politic zgomotoaseiD. IovanoviciSosoaca de catre conducerea AUR care astfel a prevenit, a evitat producerea ulterioara - votarii de catre AUR a bugetului de stat - a unui scandal mediatic pe tema tradarii idealurilor cu care a candidat p

# miratu/cascatu date 22 februarie 2021 20:16 0

:D :D :D Da! Băi, mitică, cum ai tu dreptate' ntotdeauna! Io zic să pui de-o pasenta!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.06.2022 – S-a decis soarta lui Scutea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva