SEFUL COMISIEI DE MUNCA EXPLICA MODIFICARILE LA PENSIILE MAGISTRATILOR – Deputatul PSD Adrian Solomon: „S-a eliminat acea esalonare a varstei de pensionare pana in 2045, astfel incat de la 1 ianuarie 2026 varsta de pensionare la magistrati va fi 65 de ani, iar baza de calcul va fi asemenea celei de la militari si angajatii din sistemul de ordine publica si siguranta nationala. Echitatea s-a realizat in aceasta forma. Ramane de vazut daca aplicarea legii va da si rezultatele scontate” (Video)
Cresterea brusca a varstei de pensionare pentru judecatori si procurori la 65 de ani inca din 2026 a fost necesara pentru crearea unei echitati intre magistrati, pe de o parte, si militari si angajatii din sistemul de ordine publica si siguranta nationala, de cealalta parte.
Explicatia a fost oferita miercuri, 23 aprilie 2025, de catre deputatul PSD Adrian Solomon (foto), presedintele Comisiei de munca din Camera Deputatilor.
Solomon a adaugat ca „ramane de vazut daca, in timp, aplicarea legii va da si rezultatele scontate”.
Amintim ca tot miercuri – la initiativa coalitiei PSD-PNL-UDMR, precum si a grupului minoritatilor nationale – plenul Camerei Deputatilor a votat eliminarea cresterii treptate a varstei de pensionare pana la 65 de ani. Aceasta crestere a varstei propusa initial era programata sa aiba loc pana in anul 2045 (click aici si aici pentru a citi).
Iata explicatiile lui Adrian Solomon (vezi video):
„E drept ca aseara am avut un raport care nu continea anumite amendamente ale colegilor de la USR. Astazi, ele au fost adoptate. S-a eliminat si acea esalonare a varstei de pensionare pana in 2045, astfel incat de la 1 ianuarie 2026 varsta de pensionare la magistrati va fi 65 de ani, iar baza de calcul va fi asemenea celei de la militari si angajatii din sistemul de ordine publica si siguranta nationala.
Prin urmare, echitatea s-a realizat in aceasta forma. Ramane de vazut daca, in timp, aplicarea legii va da si rezultatele scontate. Si daca mai sunt cateva imperfectiuni, datorita grabei, e clar ca aceasta graba pare a fi din cauza campaniei electorale, dar doar coincidenta face ca s-a dezbatut in aceasta perioada.
Comunicarea comisiei – stiti preabine – a venit la inceputul lunii martie. Dupa acea comunicare, s-a luat decizia initierii proiectului de lege, s-a mers pe filiera normala pentru obtinerea avizelor de la Consiliul Legislativ, CSM si celelalte institutii, astfel incat timpul de dezbatere a fost respectat. Astfel, depunerea raportului pe 23 aprilie a fost indeplinita de catre comisie. Si le multumesc tuturor colegilor pentru efortul pe care l-au facut si aseara, si astazi.
Speram ca la Senat imperfectiunile – daca sunt – sa fie rezolvate de catre colegii nostri, mai intelepti ca noi. Si, evident, fiind in camera superioara, vor putea decide in consecinta”.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Paralelisme și recorelări
23 April 2025 14:35
-4
# Conducerea corupta
23 April 2025 17:07
+1