24 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SUBIT, DUMBRAVA ARE PROBLEME CU ANI – Judecatorul Horatius Dumbrava, unul dintre cei mai vehementi contestatari ai Oanei Haineala, a devenit brusc suspectat de ANI de conflict de interese, dupa ce a cerut demisia de onoare sefei CSM. Dosarul e vechi de cateva luni si vizeaza faptul ca judecatorul Dumbrava ar fi solutionat favorabil un dosar al fostului sau sef de la Universitatea “Petru Maior”, unde a fost asistent universitar

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 January 2013 13:33
Vizualizari: 14133

 

Unul dintre cei mai aprigi contestatari ai noii presedinte a CSM Oana Haineala are dintr-o data probleme de integritate cu Agentia Nationala de Integritate, la cateva zile dupa ce i-a solicitat acesteia demisia de onoare, in numele Sectiei de judecatori a CSM. Judecatorul Horatius Dumbrava (foto), membru CSM, este verificat de inspectorii ANI pentru un posibil conflict de interese. Cazul anchetat de ANI priveste un dosar solutionat de Horatius Dumbrava, in perioada in care activa ca judecator la Curtea de Apel Targu-Mures, dosar in care era implicat un fost sef al actualului membru CSM.


Dumbrava acuzat ca a solutionat favorabil un dosar al unui fost sef de-al sau

Concret, in luna noiembrie a anului 2009, Agentia Nationala de Integritate l-a acuzat de conflict de interese pe rectorul Universitatii “Pentru Maior” din Targu-Mures, Marian Liviu Onoriu, dupa ce inspectorii au constatat, in urma verioficarilor, ca acesta ar fi aprobat incheierea unor contracte intre institutia de invatamant si societatea SC Transilvania Mix Trade SRL, reprezentata de sotia sa.

Rectorul Liviu Marian Onoriu a atacat in instanta decizia ANI, iar dosarul a fost judecat de Curtea de Apel Oradea, de judecatorul Horatius Dumbrava. In ianuarie 2010, Horatius Dumbrava a admis actiunea rectorului si a dispus anularea raportului de constatare al Agentiei Nationale de Integritate.

In opinia ANI, judecatorul Dumbrava s-a aflat in conflict de interese, intrucat nu s-a abtinut de la solutionarea acestui dosar, desi i-a fost subordonat rectorului Liviu Marian Onoriu, in perioada in care era asistent universitar la Universitatea “Petru Maior” din Targu-Mures.

Horatius Dumbrava a fost citat de ANI, dar nu s-a prezentat la audieri

Potrivit informatiilor detinute de Lumeajustitiei.ro, cercetarile fata de judecatorul Horatius Dumbrava au fost declansate in urma cu aproximativ sapte luni. Inspectorii ANI au solicitat documente de la institutii, insa judecatorul Dumbrava nu a fost audiat pana in momentul de fata. Totusi, conform acelorasi surse, Horatius Dumbrava ar fi fost invitat la sediul ANI sa se explice, dar nu s-ar fi prezentat pentru a da lamuriri cu privire la cazul in care este suspectat de conflict de interese.

Este posibil ca Parchetul sa-i deschida curand dosar penal lui Horatius Dumbrava pentru infractiunea de conflict de interese

Pe de alta parte, din surse judiciare aflam ca este foarte posibil ca in curand lui Horatius Dumbrava sa i se deschida si un dosar penal, pentru infractiunea de conflict de interese data de art. 253 indice 1 din Codul penal. 

Dumbrava e cercetat de ANI pentru ca a anulat un raport al ANI ca judecator

Conform art. 253, indice 1 Cod penal: “Fapta functionarului public care, in exercitiul atributiilor de serviciu, indeplineste un act ori participa la luarea unei decizii prin care s-a realizat direct sau indirect un folos material pentru sine, sotul sau, o ruda ori un afin pana la gradul II inclusiv sau pentru o alta persoana cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de servicii sau foloase de orice natura, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani si interzicerea dreptului de a ocupa o functie publica pe durata maxima”.

Conform CV-ului judecatorului Horatius Dumbrava, postat pe siteul CSM, acesta a fost “preparator universitar intre anii 1999-2001 la Universitatea Petru Maior Tg.-Mures, in specialitatea drept penal si drept procesual penal”.

Potrivit informatiilor vehiculate in spatiul public, judecatorul Dumbrava ar fi solutionat dosarul rectorului Universitatii in ianuarie 2010, cand, culmea, a solutionat un dosar al rectorului universitatii Onoriu Liviu Marian, care a contestat un raport intocmit de Agentia Nationala de Integritate, care il declarase pe rector in conflict de interese. In ianuarie 2010, judecatorul Dumbrava a anulat raportul ANI.

Daca Dumbrava a fost angajat al Universitatii Petru Maior in perioada 1999-2001 cum sustine in propriul CV, el ar fi intrat sub incidenta infractiunii de conflict de interese doar daca ar fi fost angajat al universitatii din 2004 incoace.

Ramane de vazut cat adevar este in ancheta ANI in conditiile date...

Desi am incercat in repetate randuri sa luam legatura cu judecatorul Dumbrava, pentru a afla punctul sau de vedere fata de informatia care a explodat joi in presa portocalie despre cercetarea sa de catre ANI, acesta este de negasit.

Comentarii

# Dan date 17 January 2013 16:02 +13

Procesul a avut loc in 2009, dar astia de la ANI abia acum s=au prins. Ce coincidenta domnule...

# VIKY date 17 January 2013 16:51 +13

Nu s-au prins...vor sa il "prinda". Ce ar trebui dovedit ar fi conflictul de interese dintre dictator si Morar in dosarul "Flota", conflictul de interese dintre dictator si "succesurile" de la Bruxelles, conflctul de interes a dictatorului la sedinta CSM,...

# Corul Laudatorilor date 17 January 2013 22:44 +9

Dupa Hotnews, B1, Laura Stefan si Giumbix de la ANI o asteptam si pe frumoasa doamna Iulia Motoc sa ne spuna ca Dumbrava are probleme! Cu alcoolul! E singurul domeniu unde Iulia Motoc este experta!

# Salvamar date 17 January 2013 17:17 +12

de cand ANI intervine in treburile justitiei si in actuiunile acesteia? Adica nimeni nu are voie sa spuna ceva de judecatori si procurori ca e atac la independenta justitiei si hop se trezeste ANI sa decida o astfel de incompabilitate. Asta e treaba CSM nu a ANI. Asta este un atac la independenta justitiei!

# VIKY date 17 January 2013 17:28 +8

De cand dictatorul dicteaza in tara. Sunt atatea probe impotriva acestui intrus suspendat, si nu se face nimic. Pana la urma va reusi sa dea jos guvernul, si sa instaureze dictatura cu acte in regula.

# De aia le-a si dat flit date 17 January 2013 17:29 +7

si nu s-a prezentat la audiere.

# VIKY date 17 January 2013 17:33 +7

Uite, ca in Siria, nu esti de partea dictatorului, esti impuscat. In Romania va mai dura pana se va ajunge acolo, dar pana atunci vor fi tarati prin tribunale si inchisi cei care nu il au pe "uzurpator in suflet".

# Fernandel date 17 January 2013 18:29 +7

Ce ar fi daca judecatorii ar uita intr-o zi sa mai mearga la serviciu ?! Toti sau cea mai mare parte !!! Sa mearga numai ''procororii'' sa numere pasii pierduti si sa ofteze pentru ''guvernatorul'' ce-l poarta in suflet !!! :o :o :o

# un nene date 17 January 2013 18:43 +8

Wow!!! Deci nu l-au recuzat, banuiesc ca nu au facut nici recurs, in schimb cerceteaza judecatorul ca nu s-a abtinut????? :eek: La ANI nu lucreaza niciun jurist? :o

# ANI nu a aflat ca fata primarului Basescu lucra la Luxten ? date 17 January 2013 19:28 +12

ACUM JUDECATORII TREBUIE SA INTELEAGA CA DACA NU SCAPA JUSTITIA DE BASESCU SI SECURISTI - VOR FI LA RANDUL LOR VANATI , INTERCEPTATI , SANTAJATI , INDOSARIATI DE SISTEMUL POLITICO-MAFIOT

# to be or not to be date 17 January 2013 19:59 +6

Santajul este josnic. Dar ce ne facem cu santajabilii? Daca n-ar fi santajabilii, probabil ca nici santaj n-ar mai fi. :-?

# zegrean e maretia dreptului personificata date 18 January 2013 00:30 +4

Statul roman a avut grija ca numai pensionarii sa nu poata fi santajati . Ce fel de interceptați pe siguranta nationala sunt aceia dovediti doar cu gainarii . Pai subordonatii celui mai mare hot din Romania - Basau care si-a dat singur casa ca primar , vad conflictul reprezentat de salariul luat de Dumbrava ca pe un mare act de coruptie ? .... Plimba ursul

# giumbix date 18 January 2013 00:23 +8

ghica alina si-a dat seama ca e groasa rau , cinste sclipirii ei de geniu ,dar vasilik ,monica macovei eminenta cenusie , haineala ,livia stanciu ,traian base nasul ,morar, haineala cred k e o gluma sinistra dar tavalugul dreptatii si onoareai celor multi si cinstiti va spulbera inevitabil smecheria si interesele lor murdare.procesul e ireversibil si atentie oamenii nu se mai lasa prostiti

# zegrean e maretia dreptului personificata date 18 January 2013 00:33 +8

Cei revocati se pot totusi inscrie in PDL pentru a-si implini vocatia de slugi .

# CORECT date 18 January 2013 00:44 +4

noroc k mai exista magistrati onorabili care doresc schimbarea in bine a societatii romanesti ,e ultima sansa.!!!!!!!aveti salarii f. bune raportat la peste 95% din po******tie .de justitie depinde reforma si progresul Romaniei in proportie de 80%.orice nedreptate sociala inclusiv de natura politica poate fi indreptata de o instanta corecta .responsabilitatea e a voastra intrucat ca niciodata in istorie acum exista si vointa politica.

# vor sa-l compromita date 18 January 2013 04:00 +7

ani este institutia care face dosare si condamna ca o adevarata justitie ? romania are 2 justitii ? procurorii ai ani sunt miscati pentru a denigra si acuza persoanele incomode pentru puterea din umbra care a pus ghearele pe resursele natiunii si a adus 22 de milioane de romani la numai 4 milioane de salariati dupa 23 de ani de la incalecarea unei tari cu petrol, gaze, aur, uraniu, carbune, ape, terenuri fertile, munti, mare, industrie, agricultura si nici o datorie externa ? cozile de topor uita ca printre acordurile de integrare in uniunea europeana politicienii au angajat plata unui tribut catre imperiu, indatorarea fara sens a intregii natiuni, privatizari dezastruoase si distrugerea a ceea ce toti romanii au reusit sa construiasca impreuna in anii comunismului pentru unicul scop al imbogatirii efemere a unor tartori cu gulere albe care se ascund prin coclauri de rusine si frica ? procurorii care au condamnat la inchisoare nevinovati nu sunt condamnati, n-au raspundere... ? pe acestia colegii lor nu-i ancheteaza ? cei mai santajabili sunt asezati in scaune inalte pentru a servi la acuzarea unor nevinovati ? asa au ajuns unii sa stea plini de emfaza printre gulere albe de hotzomani impaunandu-se cu iluzia puterii cand de fapt nu sunt decat distrugatorii unei natiuni care ar fi putut deveni prospera si respectata daca ar fi servit cu credinta interesul national ? mai ganditi-va domnilor magistrati... poate ca a sosit vremea ca adevarul sa iasa la lumina... lasatii pe cei intunecati sa mearga pe drumul lor... remarcati ca tarisoare din europa care au pe jumatate din numarul de cetateni ai romaniei si un pib pe cap de locuitor de aproape 40 zeci de mii de euro au mai multi angajati decat cele 4 milioane de salariati din romania... plus serviciul militar obligatoriu... incetati sa mai lucrati pentru aservirea natiei si luptati pentru propasirea ei asa cum toti cei de buna credinta au jurat atunci cand au fost numiti in functie... niciodata nu este prea tarziu pentru dreptate... sesizati ca sunteti folositi domnilor ?!?? daca nu va este frica de Dumnezeu... macar in adancul constintei voastre cautati onoarea si adevarul pentru a face in sfarsit dreptate romanilor... ignoratii pe cei care se folosesc de dumneavoastra si cautati sa intelegeti ca un csm condus de doua - trei paparude nu va servi nimanui.... cand csm-ul isi da cu parereadespre vinovatii ... se cheama ca protejeaza casta magistratilor de bratul inarmat al justitiei ? adica magistratii sunt mai egali in fata legii in raport cu un roman necajit ? nu va este rusine sa asezati in fruntea acestei institutii oameni contestati chiar de magistrati ? opinia publica este revoltata si deja nu va mai ia in serios pe niciuunul dintre voi... iar ani ar trebui sa devina o sectie a parchetului general... nu o justitie politica paralela cu justitia romana... suntem cu ochii pe voi multa vreme de acum incolo stimati magistrati... o sa asistam la prabusirea in gol a celor corupti... natiunea nu va mai trece cu vederea mai nimic... nimeni nu mai poate fi pacalit ... vom urmari privilegiile si averea procurorului morar multa vreme dupa ce nu va mai face parte din vre-o institutie publica... si vremea aceea va veni intr-o zi... basescu va pleca si el... restul sunt dintr-o generatie care va apune mai repede dacat cred unii... si vor veni timpuri grele pentru toate pupilele protipendadei imbuibate de nepasare...

# Intact date 18 January 2013 16:47 -2

Ce tare sare trustul Intact, prin membrul sau LUJU, in apararea aghiotantului lu' Moni Pivniceru. Cum mai srijina ei dezinteresati planul de subordonare a procurorilor de catre Ministrul Justitiei. Cum mai sar ei in sus, cand ii arde curul mult pupat de ai, al lui Felix. Nimic despre infractoul Felix? Asa aparati independenta Justitiei? Despre infractorul Judecator Costiniu si prietenul lui Voicu, nu scrieti nimic? Halal investigatori!

# Ciumeții Bădăranului date 20 January 2013 06:16 +1

Ten little black(at heart) prosecutors//Hanging on a tiny spider net// Play the terror with the bible// But people cursing, - reverse the net// And 9 prosecutors hang them selves// Remaining just one fool - for Gallows pole*!*// Just :-* one fool - for Gallows pole//  Hanging on a tiny spider net// Fall in delusions of grandeur// Offering himself - to the spider feast*_ 8) *

# Ioan date 21 January 2013 00:10 0

ANI (Agentia Nationala Infractorilor) pt. ca daca ei au stiu din 2009, insemna ca prin taxere au favorizat infractorul (sau infractorii) pt. ca multe se stie de catre infractorii de la ANi, numai ca nu fac nimica ca ii tine dosarele, pe care cum ii prinde la inghesuiala ca nu executa comenzile, sau se chisa contra vantului, de ex, cazul astora de la CSM, ANI un institut care nusi merita banii, un institut care toaca banii publici MOKA, si pana la urma justitia Romana (inca) fara doar si poate este subordonat politicului, asa ca mai lasati in****** mea fraza cu ,,nimeni nui mai presus de lege ,, ca sunteti penibili de borfasi care va perfindati mutrele pe la diferite televiziuni si incercati sa dati frumos in fata micilor ecrane, dar defapt sunteti niste borfasi !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.07.2024 – Judecatoarea la care a picat gruparea Coldea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva