16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SURPRISE: KOVESI, AI 19 DOSARE – S-a gasit mega-dosarul cu protocoalele semnate de Kovesi in 2009 cu SRI! Toate plangerile penale pe protocoale au fost conexate in cauza nr. 622/P/2018 aflata la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie. Dosarele nu s-au gasit pana acum intrucat la noua Sectie nu s-au despachetat sacii cu miile de dosare venite din toata tara (Document)

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

17 February 2019 11:47
Vizualizari: 9276

Victorie! S-au gasit toate plangerile penale formulate impotriva Laurei Codruta Kovesi si a fostilor sefi ai SRI, George Maior si Florian Coldea, despre care se credea initial ca au fost tinute in fisete de procurorii Sectiei parchetelor militare din PICCJ. Toate aceste plangeri au fost conexate intr-un mega-dosar care nu a fost mentionat de Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) nici in comunicarea oficiala privind cele 18 dosare aflate in lucru referitoare la Laura Codruta Kovesi trimisa Colitiei Romanilor din SUA, dar nici in raspunsul acordat Lumea Justitiei, prin care solicitam sa ni se comunice daca plangerile penale vizand semnarea protocoalelor de catre Kovesi, Coldea si Maior se afla la aceasta structura.


Eroarea de comunicare exacta a datelor solicitate a fost provocata de factori de forta majora, intrucat procurorul general al Romaniei Augustin Lazar nu a binevoit sa ofere conditii propice de munca pentru noua Sectie, care a inceput sa functioneze in octombrie 2018. Lazar a preferat in schimb sa inghesuie in 3 camere de la etajul 5 al Parchetului General miile de dosare aflate in sacii veniti de la toate unitatilor de parchet din tara, procurorii care isi desfasoara activitatea la aceasta Sectiei si mana de greferi. Toti si toate in 3 camere! Nu este pentru prima data cand se vorbeste despre conditiile in care se lucreaza in SIIJ, si nici prima data cand Augustin Lazar este criticat pentru "alocarea resurselor" catre Sectie, nefiind totodata nicio noutate ca procurorul general al Romaniei s-a opus infiintarii Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie.

Kovesi, 19 dosare penale

In aceste conditii, cu un personal cu mult sub schema prevazuta de lege, dosarele despre care am solicitat zilele trecut informatii si care initial, dintr-o eroare umana de inteles, nu s-au depistat, au fost in cele din urma gasite. Tot raul spre bine, important este ca dosarele s-au descoperit si ca Laura Codruta Kovesi va trebui sa raspunda in fata legii pentru modul in care, in 2009, a semnat protocolul cu SRI, care a nenorocit mii de oameni, protocol declarat ilegal in totalitate de Curtea Constitutionala la data de 16 ianuarie 2019.

Si cel mai sigur va raspunde, daca tinem cont ca dosarul cuprinde toate plangerile facute impotriva semnatarilor protocolului din 2009.

Conform precizarilor oferite Lumea Justitiei de procurorul sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, Gheorghe Stan (foto), plangerile penale la care am facut referire prin adresa din 12 februarie 2019 (Click aici pentru a citi) au fost conexate intr-un singur dosar penal ce a primit numarul 622/P/2018.

Cauza, potrivit datelor oferite de Gheorghe Stan, a fost declinata la SIIJ de catre Sectia parchetelor militare din cadrul PICCJ, stabilindu-se ca structura competenta pentru solutionarea dosarului este SIIJ, data fiind calitatea de procuror a Laurei Codruta Kovesi.

Prezentam in continuare precizarile procurorului sef Gheorghe Stan oferite Lumea Justitiei:

"In urma verificarilor suplimentare efectuate a rezultat faptul ca la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie este inregistrata sub nr. 622/P/2018 (dosar declinat de catre Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie) cauza penala avand ca obiect sesizarile formulate de persoanele mentionate in solicitarea dvs., impreuna cu alti petenti, privitor la semnarea si punerea in aplicare a Protocolului de cooperare nr. 00750/003064 din 04.02.2009 dintre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii.

Aceasta sincopa de comunicare se datoreaza volumului imens de cauze, memorii, sesizari inregistrate pe rolul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie cat si numarului foarte mare de informatii pe care personalul auxiliar din cadrul Sectiei trebuie sa-l gestioneze zilnic in evidentele acesteia".


Comentarii

# unul din lumea cea mare date 17 February 2019 12:07 +16

vraiste,vraiste ,vraiste!!!!!!!!asta/i in toata mermeleala,numai joianis de la cotroceni se lafaie intr/un dormitor de 600 mp.oare acolo/si tine arhiva personala cu dosarele penale si dosarele caselor furate??doamne ce popor de prosti mai si punem flori pe asfalt,macar floraresele sa cistige bani daca prostimea ii pierde.la dracu,ma intreb cit mai rabda prostimea toate hiperbolele astea demne de caligula

# DODI date 17 February 2019 18:04 +4

Nu contează numărul dosarelor penale, ci finalizarea cel puțin a unuia care să îi asigure o vacanță prelungită în vastele spații de la Târgșor. Sau, dacă nu vrea cu Bica ci mai aproape de casă, poate alege Aiudul sau Gherla. Dacă e pe ales ar trebui să se grăbească ca să nu se ocupe locurile.

# SPARTAKUS date 17 February 2019 15:24 +10

Cred ca a sosit momentul in care abuzurile ale justitiei,survenite in urma unor practici de ancheta,de inspiratie sovetica,puse la cale de L.Kovesi,va trebui sa dispara.Romanii au fost si sunt efectiv infiorati de sloganele si lozincele care au tinut locul unor analize pertinente,ce privesc derapajele din justitie.Permament se pomeneste despre independenta procurorilor,stat de drept,impartialitatea magistratilor,dar prea putin s=a facut pt.stoparea tavalugului strivitor,al unui stat care permite abuzarea propiilor cetateni,fara ca magistrati sa raspunda pt.asta.Atunci cand cei de la putere au mai incercat sa mai faca ceva in acest sens,totul a fost contestat si stopat de catre Iohannis,prin folosirea prerogativelor de care poate uza,care agreaza legea catuselor.Acest mare functioanar,ma refer la prezident,in materie de imoralitate se afla in acelas compartiment cu Kovesi!Sper ca Dumnezeu ne va sacapa de acestea doua personaje,eminamente nocive pt.natiunea romana!!!!!

# TIPA date 17 February 2019 21:29 +3

CONFORM ART. 67 ALIN. 5 COD PROC. PENALA PE CEREREA DE RECUZARE IN IPOTEZA PREV DE ART. 67 ALIN 2 NU SE PRONUNTA LAZAR CI ADINA FLOREA, RESPECTIV PROCRURORUL IN FATA CARUIA S-A FORMULAT CEREREA . ACEST PROCUROR RESPINGE CEREREA DE RECUZARE SI CONSTATA INADMISIBILITATEA CERERII DE RECUZARE A D-LUI STAN. ALTFEL SPUS, IN IPOTEZA PREV DE ART. 67 ALIN 2 LAZAR NU ESTE COMPETENT SA SE PRONUNTE PE CEREREA DE RECUZARE A D-LUI STAN. CHEIA ESTE ART. 67 ALIN 5 CE VA EXPLICA CLAR CA NU LAZAR SE PRONUNTA PE CERERE. ART 70 ALIN 2 ESTE O ALTA IPOTEZA LEGALA CE IL EXCLUDE PE LAZAR DE LA PRONUNTAREA PE CERERE. CONCLUZIE: IN TEMEIUL DISP. ART. 67 ALIN 5 ADIA FLOREA RESPINGE CERERA DE RECUZARE A D-LUI STAN CONSTATAND INADMISIBILITATEA.

# kivia date 18 February 2019 11:15 +1

dDeja Kovesi Codruta este fugita din tara si seascunde in spatele stapanuilo ei bruxelisti, ceea ce dovedeste ca este f.f.f.vinovata.

# ANGHEL ION GABRIEL date 18 February 2019 15:59 +1

acest material - https://www.luju.ro/magistrati/parchete/surprise-kovesi-ai-19-dosare-s-a-gasit-mega-dosarul-cu-protocoalele-semnate-de-kovesi-in-2009-cu-sri-toate-plangerile-penale-pe-protocoale-au-fost-conexate-in-cauza-nr-622-p-2018-aflata-la-sectia-pentru-investigarea-infractiunilor-din-justitie-dosarele-nu este blocat la postare pe facebook ! ATENTIE LUJU FACEBOOK IMPIEDICA DISTRIBUIREA MATERIALELOR DESPRE KOVESI PE RETEAUA D E SOCIALIZARE .... FACETI O PROBA VERIFICATI SI RAPORTATI ACEASTA MARE ANOMALIE IN CARE SECURISTII LUI KOVESI SUNT DISPERATI SI INCALCA ORICE LEGE SI MASURA D E BUN SIMT LEGATA DE INFORMAREA PUBLICA .... CHIAR ASA AU AJUNS SA CENZUREZE FACEBOOK ???

# Botomei Vasile, doctor in drept date 18 February 2019 16:48 0

Dr.Botomei Vasile,are pe rol la ICCJ, contestatie impotriva duratei procesului penal, privind dosarul 901/VIII/1/2018, in care este cercetata dna Lura Codruta Kovesi, Florian Coldea si George Maior, in legatura cu protocolul ilegal inchaiat prin abuz in serviciu din 2009. luju, a primit dovada dosarului.

# Perfect ! In puscarie cu plagiatoarea ce-a distrus oameni ! date 19 February 2019 16:26 +1

Nu se mai pooate mai magistratilor onesti sa va faca de ras aceste specimene prapadite si nesimtite , strecurate in pozitii caldute cu ajutorul SRI . PSD+ALDE , adormitilor , reduceti bugetul ticalosilor la jumate macar ! Pacat ca poate-s si baieti buni pe acolo ... :o

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva