16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TAICA LAZAR A UMILIT-O PE KOVESI – Nestiinta de carte n-a putut sa fie acoperita nici macar de prietenul de familie Augustin Lazar. Procurorul General a respins ca inadmisibila cererea de recuzare a sefului SIIJ Gheorghe Stan, formulata de Kovesi, intrucat acesta nu este procuror in dosar. Laura Kovesi insista: de la Bruxelles, fosta sefa DNA a trimis o noua cerere de recuzare a Adinei Florea

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 February 2019 17:17
Vizualizari: 7446

Nestiinta de carte a fostei sefe DNA Laura Kovesi (foto stanga) nu a putut fi acoperita nici macar de prietenul de familie Augustin Lazar (foto dreapta). Asa se face ca Procurorul General al Romaniei a luat luni, 18 februarie 2019, o decizie umilitoare pentru cea care se viseaza sefa a Parchetului European. Lazar a respins ca inadmisibila cererea de recuzare facuta de Laura Kovesi impotriva sefului Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) Gheorghe Stan.


Dupa cum se stie, Laura Kovesi s-a prezentat vineri, 15 februarie 2019, la sectia de investigare a magistratilor, unde fusese citata in dosarul in care este urmarita penal pentru luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa, ocazie cu care a formulat cereri de recuzare impotriva procuroarei Adina Florea si a sefului SIIJ Gheorghe Stan. Recuzarea Adinei Florea a fost respinsa de catre Gheorghe Stan, iar cererea de recuzare a acestuia din urma a ajuns la procurorul ierarhic superior, adica pe masa Procurorului General al Romaniei Augustin Lazar. Constient ca o admitere a cererii de recuzare formulata de Kovesi fata de Stan ar fi provocat un scandal urias, intrucat o asemenea masura era una pe langa lege, Lazar s-a vazut nevoit sa ii dea reject Lulutei.

Respingerea cererii de recuzare fata de Stan a fost luata in temeiul art. 67 alin. 2 din Codul de procedura penala care prevede ca cererea de recuzare nu poate fi facuta decat impotruva procurorului care lucreaza in dosar, or Gheorghe Stan nu efectueaza niciun act in cauza lui Kovesi. De asemenea, cererea de recuzare nu poate fi facuta impotriva procurorului care urmeaza sa se pronunte pe o cerere de recuzare, adica fix ceea ce a facut Laura Kovesi cand l-a recuzat pe Stan care urma sa se pronunte pe cererea de recuzare a Adinei Florea.

Iata prevederile art. 67 din Codul de procedura penala:

“Recuzarea

(1) In cazul in care persoana incompatibila nu a facut declaratie de abtinere, partile, subiectii procesuali principali sau procurorul pot face cerere de recuzare, de indata ce au aflat despre existenta cazului de incompatibilitate.

(2) Cererea de recuzare se formuleaza doar impotriva persoanei din cadrul organului de cercetare penala, a procurorului sau a judecatorului care efectueaza activitati judiciare in cauza. Este inadmisibila recuzarea judecatorului sau a procurorului chemat sa decida asupra recuzarii.

(3) Dispozitiile alin. (2) se aplica in mod corespunzator in cazul recuzarii magistratului-asistent si grefierului.

(4) Cererea de recuzare se formuleaza oral sau in scris, cu aratarea, pentru fiecare persoana in parte, a cazului de incompatibilitate invocat si a temeiurilor de fapt cunoscute la momentul formularii cererii. Cererea de recuzare formulata oral se consemneaza intr-un proces-verbal sau, dupa caz, in incheierea de sedinta.

(5) Nerespectarea conditiilor prevazute la alin. (2)-(4) sau formularea unei cereri de recuzare impotriva aceleiasi persoane pentru acelasi caz de incompatibilitate cu aceleasi temeiuri de fapt invocate intr-o cerere anterioara de recuzare, care a fost respinsa, atrage inadmisibilitatea cererii de recuzare. Inadmisibilitatea se constata de procurorul sau de completul in fata caruia s-a formulat cererea de recuzare.

(6) Judecatorul de drepturi si libertati, judecatorul de camera preliminara sau completul in fata caruia s-a formulat recuzarea, cu participarea judecatorului recuzat, se pronunta asupra masurilor preventive”.

O noua cerere de recuzare

Pe de alta parte, interesant este ca Laura Kovesi continua in acelasi stil. In cursul diminetii de luni, 18 februarie 2019, fosta sefa DNA a trimis de la Bruxelles o noua cerere de recuzare. Tot impotriva procuroarei de caz Adina Florea, pe care se vede limpede ca Laura Kovesi este disperata sa o scoata din dosar. Evident, si noua cerere de recuzare se va duce spre analiza tot la seful SIIJ Gheorghe Stan.

Trebuie spus insa ca, asa cum Lumea Justitiei a explicat, cererea de recuzare a lui Gheorghe Stan, mai exact admiterea ei, a vizat un castig pe termen lung. In cazul in care cererea de recuzare ar fi fost admisa, Gheorghe Stan ar fi iesit din dosar, iar in consecinta toate plangerile impotriva actelor efectuate de Adina Florea ar fi ajuns sa fie solutionate de catre Augustin Lazar. Cum ar fi solutionat acesta plangerile lui Kovesi, probabil banuiti.

Totodata, in cazul in care Adina Florea ar fi decis sa o trimita in judecata pe Kovesi, cu Gheorghe Stan recuzat, rechizitoriul ar fi mers catre avizare la Augustin Lazar. Caz in care exista o mare probabilitate ca rechizitoriul sa fie infirmat, iar Laura Kovesi sa scape asadar de trimiterea in judecata.

* Cititi aici mai multe despre planul Laurei Kovesi

Comentarii

# Gilu date 18 February 2019 17:42 +13

Bravo Gusti , ti - ai scuturat peruca , au sarit moliile din ea si ti- a venit mintea la cap ! Mintea de pe urma ... Nu te bucura prea mult ; culoarea galbena in care ai intrat de bunavoie , nu a disparut ...Ai sa dai sama ..

# DODI date 18 February 2019 17:44 +5

Și proasta-și dă în petec. Necazul slujirii este acela că personajul care se teme cel mai tare din România de un eventual succes al ei este ciolanis. Iar frica este cea care l-a împins pe cleptoman să-i dicteze tractoristului direcția de urmat: distrugerea cu orice preț a veleităților de preamărire a analfabetei juridice cu SPPist legat de fustă.

# DOREL date 19 February 2019 00:39 +6

Confirm pozitiv + sa ne amintim cuvintele maestrului Lucian Bolcas: aceasta Kovesi e de o prostie tulburătoare! Și b), de aici vine pseudonimul 'tulburatoarea'! Părerea mea...

# Obs date 18 February 2019 17:47 +3

Cum se face ca a formulat o noua cerere de recuzare, inainte ca Lazar sa emita oficial Ordonanta ?! O singura explicatie : au discutat in prealabil si i-a spus ca nu are de ales, ar fi insemnat sa incalce grosolan C.pr.pen.

# Dan date 18 February 2019 18:05 +1

Va rog sa ma luminati si pe mine cei care sunteti in domeniu: de cate ori poate cineva recuza pe procurorul de caz, adica o poate tine la infinit cu recuzarea?

# nu conteaza date 18 February 2019 23:11 +9

Cererea de recuzare poate fi facuta numai pentru motive de incopatibilitate a procurorului, aratand in cerere, care este incopatibilitatea acuzata si care sunt motivele de fapt. Atata timp cat gaseste (poate inventa incompatibilitati si motive de fapt FARA sa se repete!!!), poate face si cereri de recuzare. Repet, FARA sa se repete incopatibilitatea invocata sau motivele de fapt! Oricum, in cazul asta e clara dorinta de a trage de timp, n-are nici o legatura cu procedura penala...

# nu conteaza date 19 February 2019 00:38 +2

Scuze, INCOMPATIBILITATE!! Viteza, deh...

# Statu-Palma-Barba-Cot date 18 February 2019 18:12 +9

Nu numai ca s-a făcut de ras în acțiunile sale de recuzare acilea în tara dar s-a făcut de ras și la CEDO.Când CEDO va primi răspunsurile întrebărilor puse României în cazul cucuvelei,o sa-și dea seama cam câte parale face madama în chiar meseria ei.Or sa vază cu ochii lor și cum a țopăit 'mneaei direct la CEDO sărind etape ,sarind peste căile de atac puse la dispoziție în tara ,adecatelea or sa vaza si ei cam care e nivelul ei profesional.Cât privește accederea 'mneaei în funcția de 'procuror pe la UE.,vreau sa văz și io cum o sa pună UE un procuror cu grad profesional așa de mic intr-o funcție asa de mare.Ar fi ca și cum ai pune un doctor de bătături sa opereze pe creier!Hai sa vedem minunea!

# În culise date 19 February 2019 09:37 +1

Este foarte posibil să-i pună fundul "docentei în drept" pe postul mult râvnit... evident că nu au nevoie de o minte luminată, ci mai degrabă de o unealtă penală pentru noi, perfectă pentru ei.

# Pintea date 18 February 2019 18:28 +2

Surprinzator ca Lazar respectă si el o data legea! O fi vrut sa vada cum e! Au ei un PLAN! Insa mitomana aia e un caz patologic! Decrepiții de la Bruxelles, nu i-or fi sesizat delirul? Probabil insa ca si Lazar e dorit in marele parchet european care nici nu este bine infiintat si se va umple cu toti borfasii adunati de prin tarile pe care UE cu exigenta falsa le trage de urechi. Un parchet compromis inainte sa inceapa sa functioneze!

# proxy Edelweiss - fost sancționat pe lit. n) date 18 February 2019 23:45 +4

Procurorul de caz, în baza art. 67, alin. (5) să constate inadmisibilitatea celei de-a doua cereri de recuzare formulată de huidumă și să dispună prin Ordonanță aplicarea maximului amenzii precizate la art. 283, alin. (4), lit n) C.p.p. – „Abuz de drept”. Aimintrelea Huiduma o ține în cereri de recuzare e-mailate până la venirea Apocalipsei sau până la Trialul Judecății pe Dinapoi. Parol, monșer!

# florin date 19 February 2019 06:47 +3

Respingerea cererii de recuzare s-a facut nu pentru a impiedica un urias scandal ci pentru ca taica Lazar nu vrea sa o imbulineze la sfarsit. Practic cu toata stradania lui Tudorel de al demite pe Lazar, daca acesta semna recuzarea in secunda doi era inculpat pentru abuz in serviciu si favorizarea infractorului si suspendat de drept.... Aduceti-va aminte ca Bica a fost condamnata pe o speta similiara dar mult mai simpla, favorizarea infractorului in sensul ca a cerut sa se puna concluzi de condamnare cu suspendare in dosarul Tender, nu mita nu coruptie.....

# Lazar Cel Vopsit ia dat cu Flit la zana Covesi dolofana ! date 19 February 2019 16:31 +1

Oricum Lazar trebuei revocat cat mai repede ca sa nu mai prinda pensia acolo la CSM : pur si simple spurca locul ! :-x

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva