20 February 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TAICA LAZAR COMUNISTU'– Presedintele Senatului il calca in picioare pe Procurorul General Augustin Lazar, care a pretins ca odioasele protocoale dintre PICCJ-SRI au fost incheiate pe baza unei hotarari a Guvernului Tariceanu: “Augustin Lazar incearca sa isi justifice actiunile de procuror comunist... Minte ca sa isi scape pielea... Unde in HG se vorbeste despre echipele mixte?... Constat ca este capabil de orice... Ceea ce face Augustin Lazar reprezinta o manipulare ieftina”

Scris de: George TARATA | pdf | print

26 October 2018 20:15
Vizualizari: 8446

Presedintele Senatului si liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu ii da o replica devastatoare Procurorului General al Romaniei Augustin Lazar (foto), disperat ca va fi zburat din functie si poate anchetat pentru semnarea protocolului cu SRI din 2016, dupa ce PICCJ a pretins ca semnarea protocoalelor odioase cu Serviciul Roman de Informatii a avut la baza o Hotarare de Guvern adoptata in 2005. Adica in timpul Guvernului condus de Tariceanu.


Calin Popescu Tariceanu acuza intr-o postare pe Facebook de vineri seara, 26 octombrie 2018, ca Augustin Lazar minte ca sa isi scape pielea si incearca o manipulare ieftina. Tariceanu il intreaba pe Procurorul General unde in Hotararea de Guvern din 2005 se vorbeste despre echipele mixte dintre procurori si ofiteri SRI sau despre faptul ca informatii trebuie ascunse acuzatului si apararii. In opinia lui Tariceanu, Procurorul General nu face altceva decat sa incerce sa isi justifice actiunile de procuror comunist, dar ii transmite ca se insala amarnic in cazul in care crede ca se poate sutrage de la a da explicatii.

Iata replica presedintelui Senatului Calin Popescu Tariceanu:

Procurorul general minte ca sa isi scape pielea

Constat ca Procurorul General este capabil de orice pentru a-si scapa pielea, chiar si sa minta in spatiul public. Comunicatul Parchetului General nu reprezinta altceva decat o interpretare proprie data hotararii de guvern din 2005. HG 231 nu se refera la protocoale, ci la aplicarea strategiei nationale anticoruptie. Strategia enunta o serie de principii care aveau la baza respectarea statului de drept, a legilor in vigoare si a drepturilor si libertatilor individuale. Nicidecum HG 231 nu stabilea incheierea de protocoale secrete precum cele semnate intre servicii si institutiile din justitie in ultimii 10 ani sau precum cel semnat de Augustin Lazar cu SRI in 2016.

Ceea ce face Augustin Lazar reprezinta o manipulare ieftina pentru a-si salva pielea, aruncand vina.

Trebuie spus adevarul: protocoalele semnate si dezvaluite in acest an au continut masuri care nu au fost prevazute in nicio lege. Protocoalele secrete au adaugat la legislatia in vigoare doar prin simpla intelegere dintre sefii din procuratura si cei din servicii.

Unde in HG 231 se vorbeste despre echipele mixte? In ce paragraf din HG se spune despre faptul ca informatiile existente la dosar nu trebuie sa fie puse la dispozitia invinuitului? Rolul de politie judiciara a fost stabilit prin mica intelegere dintre procuri si servicii, nu de HG. Raportarea procurorilor fata de servicii in termen de 60 de zile este o inventie a mintilor stralucite care au semnat protocoalele.

Augustin Lazar incearca prin comunicate precum cel al Parchetului sa isi justifice actiunile de procuror comunist. Practicile si metodele specifice perioadei comuniste nu se regasesc in HG. Ele au fost adaugate ulterior de catre conducatorii vremelnici ai institutiilor din justitie si de catre serviciile de informatii.

Daca Augustin Lazar considera ca prin manipulare isi salveaza pielea si poate fugi de dat explicatii pentru activitatea sa se insala amarnic. Procurorul General minte de ingheata apele doar pentru a deturna atentia de la acuzatiile care i se aduc”.

Prezentam comunicatul Parchetului General:

“Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este abilitat, in vederea lamuririi tuturor aspectelor care au condus la incheierea unor protocoale de cooperare intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii, sa faca urmatoarele precizari:

Prin H.G. nr. 231 din data de 30 martie 2005 privind 'aprobarea Strategiei nationale anticoruptie pe perioada 2005 - 2007 si a Planului de actiune pentru implementarea Strategiei nationale anticoruptie pe perioada 2005 - 2007', in cadrul domeniului prioritar II 'Combaterea Coruptiei' din Strategia Nationala Anticoruptie (S.N.A.) s-a prevazut ca 'in vederea cresterii operativitatii si eficientei in activitatea de urmarire penala va fi consolidat controlul efectiv si nemijlocit al procurorului asupra activitatilor de investigare si cercetare penala efectuate de politia judiciara. De asemenea, se vor pune la punct proceduri care sa permita sesizarea de indata a procurorului de catre structurile informative si de investigatie prin transmiterea oricaror informatii si suport probator referitoare la savarsirea unor acte sau fapte de coruptie sau crima organizata.'

Totodata, Obiectivul nr. 9 din cadrul Domeniului prioritar III: 'Cooperare interna si cooperare internationala' reglementeaza stabilirea unor proceduri clare de colaborare intre toate structurile cu atributii in lupta anticoruptie.

Planul de actiune pentru implementarea S.N.A. stabileste, fara echivoc, in sarcina Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directiei Nationala Anticoruptie (fost Parchetul National Anticoruptie), Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Justitiei, Ministerul Afacerilor Interne incheierea unor protocoale pentru stabilirea procedurilor de comunicare cu Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, alte structuri de informatii. A se vedea masura 4.5 – Sesizarea de indata a procurorului care instrumenteaza cazuri de coruptie sau crima organizata de catre structurile informative si de investigatie prin transmiterea oricaror informatii si suport probator referitoare la savarsirea unor acte sau fapte de coruptie sau crima organizata”.

*Cititi aici Hotararea Guvernului din 2005

Comentarii

# SANCHI date 26 October 2018 20:44 +1

Să fie clar: bietul Taica Lazăr a-ncercat, după cum l-a dus capul, să-și îndeplinească cu brio jobul de al cincilea om în stat. Toate chichițele cu care-i bombardat sunt... NESEMNIFICATIVE. Cinste lui că a recunoscut în ceasul al 13-lea rolul PRIMORDIAL al SRI în elaborarea... metodologiilor de aplicare a legii, ce au contribuit la buna funcționare a JUSTIȚIEI :) :) :) .

# ivonne date 27 October 2018 07:23 0

as vrea sa cred ca in urmatorii 3 ani ALDE-PSD nu vor reinvia probele cu ascultari/filmari/inregistrari,supravegheri, organe speciale de ancheta, arestarile ... etc. Ce dracu' dom'le, costa cel mai putin si papa o gramada de bani "la tehnic"! Va fi de furat la greu in tara asta, iar ALDE-PSD, deschid balu'

# Red date 27 October 2018 13:41 +2

Ce tot spui bre? Da pan' acu ce a fost? Cu toate" drepturile"procurorilor de a face orice filaje,ascultari,etc s-a furat ca in codru in Ro. Ce s-a dat aseara la A3 despre apropiatii lui udrea cu 400 apartamente prin miami! Ce a facut justitia aici? Ca fara ajutorul justitiei si a SRI acest tun nu ar fi fost posibil. Numai fraierii de rand au de suferit la greu din cauza aceste justitii mafiote care judeca si condamna pe probe obtinute ilegal,pe presupuneri, pe suspiciuni, pe acuzatii ce nu pot fi dovedite,pe prejudicii zero sau care nu pot fi dovedite,etc. Justitia mafiota cheltuie pe filaje de 10 ori mai mult decat prejudiciul dosarelor. Ce sens are o astfel de justitie? Nici unul. Respectiv trebuie desfiintate. Ah sa nu uitam de ANAF, alta institutie care distruge Ro. Culmea prostiei ANAF si impozitarea nuntilor. :lol: Ce fac politicienii in afara de super salarii si aranjamente pt ei insisi?Sa nu-l uitam pe Tariceanu cu T zero si reforma.deja trece iar anu si 000

# FRAIER date 27 October 2018 15:53 0

AU GUST IN (troacă) LA ZĂR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Când ai un așa nume și te mai și amesteci cu lăturile nu mai e nimic de spus.

# DOREL date 28 October 2018 06:54 +1

Ha, ha, ha, pai Lazărică, Codruța, Alina ca și Stanciu, Ionuț, Aida, Cristina, Horia etc. au fost protectorii hotilor portocalii care - numai ei - aveau dreptul fure nestingheriți! Parere mea..

# DODI date 26 October 2018 20:48 +21

Ca orice procuror comunist care se respectă tractoristul șef minte în speranța deșartă că va fi apărat de șeful cel mare. Greașala lui este că îl confundă pe marele cârmaci nicu cu micul cleptoman imobiliar din Cibin. Diferența dintre cei doi nu este numai de statură fizică ci și de statură morală (în defavoarea lui ciolanis). Nu vreau să iau apărarea lui ceaușescu dar ciolanis și tractoristul (ținând cont de ”calitățile” lor morale) sunt doar imitații ieftine ale unui om de stat. Și tot din cauza ”pregătirii profesionale comuniste” tractoristul și cleptomanul imobiliar nu sesizează direcția din care vine avalanșa. Este GHINIONUL lor că stau în calea ei și fluieră în vânt. Noi așteptăm și sperăm. Ei stau și disperă. După tractorist va urma, cum e și firesc, garcea și ciolanis.

# zn-zn*!* date 26 October 2018 21:06 +12

:-* "Ceea ce face Augustin Lazar reprezinta o mani******re ieftina pentru a-si salva pielea," ...deja ciuruita(!) de cele 20 referinte negative ale ministrului Toader, pt. revocare, - definitiv. :P Tractoristul Lazarica A., penibil,ieftin si ridicol, dar cu tupeul cat casa, Si tot latra limbute, sa scoata coada dracului prin gard, doar ii mai cumpara cineva chiciuri chinezesti de doi bani speranta, sau se crede inca in sedintele comuniste de mancat rahatul cu lopata?! :cry:

# Mihail date 26 October 2018 21:30 +1

SLUGA IEFTINA LA CARACTER, MANI******RE IEFTINA ! :lol:

# Edelweiss - Dumirit buștean (de Bukowina) date 27 October 2018 00:12 +6

Abia acuma m-am dumirit cum se poate lua condamnare la pedeapsa închisorii cu executare după achitare pe fond pe litera c a alin. (1), art. 16 C.p.p. :eek: Totul este să prinzi un complet în care :-? este un UNDERCOVER care stă mimetizat, camuflat, aidoma purcelușului în popșoi. :o Însă profitând de recentul demers iluzoriu al Forumului Juzilor Teleolteni și Transdoljeni, descopăr la nr. curent 905 dovada supremă a bănuielii legitime ce o aveam: președintele secției penale a CA Suceava - milogul botoșănean de pripas - hetriuc laurențiu-marius - a renunțat la camuflajul de până acum și și-a dezvăluit, în toată splendoarea hidoșeniei, cocleala aramei securistoide. Inga-l pe purcelușul diversionist-undercover la nr. crt. 905. link pentru imagine și statistică Bukowineană la data de 26 oct. 2016 aicișa: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2018/10/gunoiul-kaghebist-si-devoalat-arama-de.html

# Ultimul din clasa mea date 27 October 2018 01:00 +1

Mai stie cineva in ce luna, an, secol, mileniu ne aflam? Mai stie cineva proverbul: "Copii sefilor nostri vor fi sefii copiilor nostri", Saracul si iubitul, si invocatul, muntele nostru de ramanism, Stefan cel Mare nu o stia p-asta.

# marc date 27 October 2018 07:32 +3

Daca ar avea onoare si-ar da Demisia ( inainte de demitere) si ar pleca impreuna cu pupila paraditoare Luluta la Alba sau Sibiu,unde ar astepta ca noua structura de cercetare a magistratilor sa le bata la usa.Probabil ca astia au bagat in inchisori oameni pentru mult mai putin decat au facut ei,in numele luptei anticoruptie.Oricum suntem in tara in care unii au fost spalati de plagiat doar pentru ca erau intangibili si lingaii universitari i-au albit mai ceva ca la Nufarul.Asteptam ca cineva sa reevalueze lucrarile de doctorat (fara valoare stiintifica),dupa ce stabimea nu mai e in functie si desigur daca se constata ca au plagiat sa dea banii inapoi.Numai asa o sa se insanatoseasca tara asta,iar daca romanul vede ca raman in continuare metehnele comuniste si unii chiar daca au gresit,scapa doar pentru ca se ascund in spatele unor mari demnitati,care sunt in afara suspiciunii de vinovatie,(pe fostul procuror general si-au permis sa-l mazileasca,doar ca sa aiba ei partie libera)

# santinela date 27 October 2018 07:45 +2

Un individ gretos,caracter ZERO, la fel ca si stapinul sau von Strudel !

# Vr date 27 October 2018 11:01 +2

Bre Rarinc de Bukonina,ce parere ai de Hetriuc Marius Laurentiu,fost procuror,seful Sectiei Penale de la CA Suceava,semnatar si sustinator al petitiei Lazar?o fi sistem?asteptam nominalizarea lui negru pe alb in echipele mixte impreuna cu colaboratoarea lui de la DNA S uceava,mare sefa din Botosani?facem o hora pentru acest colaborator de nadejde Hetriuc?sistemul a aranfat perfect culoarele in justitie,scapi de drac,dai de tat su,si uite asa te baga in arest preventiv pt doua paini luare de mita,4 luni Hetriuc,cu proba doar interceptari trunchiate ale sri.Ti se va infunda bre Mariuse,si te va urmari toata viata tradarea si pacatele.succes in cariera....citeam cadoreai pe la ICCJ....sa executi in continuare...le vei primi in figura toate inapoi...inca putin,distrugator de destine,sper sa te califici in lotul lustratilor

# Edelweiss - Zicălaș de Adivăruri Bukowinene date 27 October 2018 15:03 +2

Am zâs chiar ast-noapte, cu vreu 11 ore înaintea commentului tău: Uiti sus la „Edelweiss - Dumirit buștean (de Bukowina) date 27 octombrie 2018 00:12”. Ăsta este efectul a 2 urgii: una bukowineană - bejenia judiciară a tot felul de calici botoșăneni, țigani ieșeni sau dezaxați vasluieni. Ai văzut ce-o putut face psihopatul, nevropatul și sociopatul vasluian la PJ Suceava? paradeală 100% - 8 semnatari din 8 ai organigramei! :eek: A doua racilă este cea a transformării cu forcepsul a porcușorilor în juzi. Ori, se știe din flocor că porcu-i******până moare, la fel și porcușoru-i porcușor până moare! :P post-script: eram intrigat unde îmblă celălalt procuror paraditor, mimetizat în jude CA (aparaschivei). Inga c-o apărut la nr. crt. 1445. Da amu mă întreb unde-i paraditoarea de nevastă-sa? Crecă-i plecată la piață să cumpere barabule, gogoșari, varză murată și morcuvi.

# luc raul date 27 October 2018 12:04 +3

ce le-a facut Tudorel astora doi Iohanos is Tudorel , le-a dat de ia julit rau de tot si acum nu nmai stiu cum sa o dreaga . Asta inseamna un profesiinist in functie !!!

# Dax date 27 October 2018 14:08 -4

Hotărârea de guvern 231 din 2005 prevede la articolul 2 următoarele: „Se aprobă Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2005-2007, prevăzut în anexa nr. 2”. Anexa numărul 2 prevede la rândul ei, la rubrica ”Indicatori de evaluare a stadiului realizării măsurii” următorul indicator: „Protocoale semnate de instituţiile implicate”. La categoria responsabili figurează următoarele instituții: „CSAT, SRI, SIE, structurile de informații departamentele MFP, MJ, MAI, ONPCSB, PNA si PICCJ”.

# dezinformare SRI date 28 October 2018 03:40 +2

În HGR 231/2005 nu există nici un capitol, rubrică sau text unde să apară cuvintele ”Indicatori de evaluare a stadiului realizării măsurii”. Fraieriții pe ciolanis sau tractorist. Aceștia cred că tot ce zboară este fabricat de SRI. Se vede treaba că și nemții dau rateuri. Un exemplu grăitor (!!!) este chiar ciolanis.

# Viorel date 28 October 2018 12:25 0

În HG 231/2005 scrie:”4.5 Sesizarea de îndată a procurorului care instrumentează cazuri de crimă organizată sau corupţie de către structurile informative şi de investigaţie prin transmiterea oricăror informaţii şi suport probator referitoare la săvârşirea unor acte sau fapte de corupţie sau crimă organizată” Deci, UNILATERAL, iar Protocoalele pomenite se referă la acest aspect, nu la COLABORARE sau ACȚIUNE ÎN COMUN. Dar, ”se poartă” cititul ”printre rânduri” după modelul Băsescu.

# Neanae date 27 October 2018 21:05 +1

Dom-le chiar ca-i doare rău pe toti ăștia loviți cu atâta eleganța de MJ, cu Lăzărică in frunte (Pruna, Macovei, Cioloș, Danilet si compania la care se adauga târtița tremurândă a sasului). Păi ca fie scoasă de la naftalina o HG din 2005, care are tot atâta legătura cu lansarea protocoalelor de toate culorile cât între un organ bine cunoscut si prefectura, trebe ca-i maaaare disperare. Adică daca unul a brevetat un principiu activ folositor intr-o patologie si niste dementi l-au folosit dupa aceea in alte scopuri decât cele prevăzute, alterând originile, dozajele si ambalajele, ce vina are acela? Daca unul intra cu mașina in gardul unuia care proiectează mașini si mai e si beat, ce vina are cel ce a creat mașina? Ploua cu fake-uri, doar doar sa se mai dreagă pe la gâlci si haita de #iști ...

# cozma date 28 October 2018 11:28 -1

augustin lazar si laura codruta kovesi vor ramane in istoria romaniei ca niste repere ale profesionalismului, cinstei si omeniei. tariceanu si dragnea vor ramerne ca tortionarii comunisti, niste jeguri

# ?????? date 31 October 2018 11:46 0

@ Popescu Tăriceanu nu este de acceași opinie cu Traian Băsescu care spunea că protocoalele au fost scrise împreună cu specialiști de la FBI și CIA ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.02.2024 – Verdicte in scandalul “Cum fac sex viitorii magistrati”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva