14 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TAICA LAZAR FACE SCUT PENTRU NEGULESCU SI ONEA – Procurorul General Augustin Lazar reactioneaza penibil la acuzatiile de coruptie din DNA Ploiesti si anunta ca "dezavueaza campania desfasurata impotriva institutiilor justitiei de persoane aflate in proceduri judiciare, unele condamnate definitiv": "Problema Romaniei nu este functionarea defectuoasa a sistemului judiciar, ci tentativa de stopare a luptei impotriva coruptiei". Sefa CSM Simona Marcu ia pozitie in scandalul de la DNA Ploiesti

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

14 February 2018 16:07
Vizualizari: 6709

Tupeu cat casa din partea lui Augustin Lazar, cel care, din 2016, ocupa functia de Procurorul General al Romaniei. Dupa trei zile si trei nopti de inregistrari audio si documente prezentate de fostul deputat Vlad Cosma prin care sunt demascate tehnicile de fabricare a dosarelor celebre din ultimii ani de la unitatea de elita a Laurei Kovesi de catre vestitii procurori Lucian Onea si Mircea Negulescu, si tot atatea zile de tacere din partea Ministerului Public, pe site-ul mpublic.ro a fost postat mesajul Procurorului General fata de dezvaluirile facute despre DNA Ploiesti.


In loc sa anunte - asa cum ar trebui intr-un stat democratic in care se vegheaza in primul rand la respectarea drepturilor omului si a legilor in vigoare - ca sesizeaza Inspectia Judiciara, ca au fost declansate cercetari interne si ca Negulescu si Onea fac deja obiectul unui dosar penal, ca cere suspendarea din functie, pana la clarificarea situatiei, a tuturor celor care apar pe inregistrarile prezentate de Vlad Cosma, inclusiv a sefei DNA, Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar gaseste oportun sa precizeze ca problema in tara noastra nu este "functionarea defectuoasa a sistemului judiciar, ci tentativa de stopare a luptei impotriva coruptiei." Carevasazica, nu este nicio problema ca se fac abuzuri cat casa pentru fabricarea unor dosare penale cu amenintari si arestari, asa cum nu e o problema ca plangerile vin de la "inculpati" aflati in arest carora li se promite libertatea pentru un denunt. Asta in conditiile in care multe din dosarele DNA par sa fie cladite pe denunturi facute de "inculpati". 

Si nu doar atat! Lazar condamna si respinge pozitiile publice adoptate de politicienii care cer demiterea unor procurori cu functii de conducere, acuzandu-i pe acestia ca ignora procedurilor judiciare prevazute de art. 51 al. 2 si 7 din Legea nr. 303/2004 si infrang principiul separatiei puterilor in stat. Zau, chiar asa?!? Dar oare cine i-a numit pe acesti procurori in functie? Nu cumva niste politicieni?

De parca nu ar fi suficient, Procurorul General al Romaniei sustine ca inregistrarile facute publice de Vlad Cosma fac parte dintr-o campanie desfasurata impotriva institutiilor justitiei "de catre persoane aflate in proceduri judiciare in curs, unele condamnate definitiv".

Dincolo de faptul ca prezumtia de nevinovatie pare sa reprezinta un principiu din viitor pentru Augustin Lazar, care se refera la "persoanele aflate in proceduri judiciare in curs" ca la paria societatii, am fi curiosi sa aflam de la procurorul general ce crede despre faptul ca cei pe care astazi ii stigmatizeaza in comunicate publice de presa sunt aceeasi pe care procurorii din DNA Ploiesti si de la DNA central ii scot din arest sau ii cheama de acasa si ii pun sa scrie denunturi, chiar si dupa dictare. Sau denunturile sunt bune, indiferent de la cine vin?

Cireasa de pe tort este ca fata de toate dezvaluirile din ultimele zile, Augustin Lazar gaseste oportun sa ceara conducerii Consiliului Superior al Magistraturii "sa adopte o pozitie publica in apararea sistemului judiciar in fata acestor atacuri".

Iata mesajul Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Augustin Lazar, publicat pe site-ul Ministerului Public in data de 14 februarie 2018:

"Avand in vedere informatiile vehiculate in ultimele zile in mass-media, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar:

- dezavueaza campania desfasurata impotriva institutiilor justitiei, in mod deosebit a Ministerului Public, de persoane aflate in proceduri judiciare in curs, unele condamnate definitiv;

- respinge ferm generalizarea la nivelul intregii activitati a procurorilor a incidentelor procesuale si a cazurilor particulare de magistrati procurori cercetati disciplinar. Sistemul judiciar are proceduri legale riguroase de verificare a suspiciunilor de abateri disciplinare, inclusiv de genul celor lansate in media;

- dezavueaza actiunile de instigare publica la interventia politicienilor in activitatea judiciara pentru demiterea unor procurori cu functii de conducere, prin ignorarea procedurilor judiciare clar prevazute de art. 51 al. 2 si 7 din Legea nr. 303/2004, precum si prin infrangerea principiului constitutional al separatiei puterilor in stat;

- cere conducerii Consiliului Superior al Magistraturii garantul independentei justitiei sa adopte o pozitie publica in apararea sistemului judiciar in fata acestor atacuri;

- procurorul general isi manifesta increderea in capacitatea sistemului judiciar din Romania de a-si indeplini misiunea de infaptuire a justitiei la nivelul standardelor europene. De asemenea, isi manifesta increderea in capacitatea de autoreglare a sistemului judiciar prin identificarea si rezolvarea conform procedurilor legale a tuturor incidentelor procesuale si a cazurilor particulare de abateri disciplinare.

Asa cum de altfel retin si rapoartele MCV, problema Romaniei nu este functionarea defectuoasa a sistemului judiciar, ci tentativa de stopare a luptei impotriva coruptiei."

Sefa CSM judecatoarea Simona Marcu: "Ministerul Public, DNA si Inspectia Judiciara au un rol deosebit de important"

Tot miercuri, 14 februarie 2018, a iesit cu o declaratie de presa avand ca tema scandalul monstru din DNA Ploiesti si presedinta Consiliului Superior al Magistraturii, judecatoarea Simona Marcu, care a tinut sa subilineze ca este necesara urgentarea procedurilor fata de acest caz, in vederea redarii increderii cetatenilor in actul de justitie si in organele abilitate sa il infaptuiasca.

In acest sens, a subliniat ca cei care vor avea un rol important in solutionarea cat mai rapida a acestei probleme care zduduie din temelii credibilitatea DNA vor fi Ministerul Public,, Directia Nationala Anticoruptie si Inspectia Judiciara.

Prezentam in continuare declaratia de presa sustinuta de presedint CSM judecatoarea Simona Camelia Marcu, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii:

"Avand in vedere temele intens mediatizate si dezbatute public, referitoare la activitatea Directiei Nationale Anticoruptie,

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii isi exprima, in continuare, profunda ingrijorare cu privire la potentialul acestei situatii de a afecta autoritatea organelor judiciare si, implicit, de prejudiciere a actului de infaptuire a justitiei.

Trebuie reamintit faptul ca, potrivit Constitutiei Romaniei, Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei.

Consiliul isi reafirma disponibilitatea institutionala, in respectul cetatenilor, al dreptului acestora de a cunoaste adevarul, cu atat mai mult in situatii care pot afecta increderea in autoritatile judiciare, pilon de rezistenta al statului de drept.

Increderea cetateanului in justitie se construieste, iar responsabilitatea revine, in principal, statului prin toti actorii din sfera autoritatii judiciare.

Institutiile mass-media au un rol major in informarea generala si sesizarea eventualelor probleme functionale, dar clarificarea acestora revine doar institutiilor statului abilitate sa constate, sa decida si sa ia masurile legale, potrivit competentelor acestora.

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, in acest context, solicita tuturor institutiilor din sfera autoritatii judiciare, ca in limitele legale care garanteaza derularea cu obiectivitate a procedurilor si in respectul drepturilor tuturor persoanelor vizate, sa urgenteze aceste proceduri, pentru redarea increderii cetatenilor in actul de justitie si in organele abilitate sa il infaptuiasca sau in acelea chemate sa vegheze, potrivit legii, asupra modului de infaptuire.

Ministerul Public, Directia Nationala Anticoruptie si Inspectia Judiciara au in aceste imprejurari un rol deosebit de important.

Ne exprimam increderea ca profesionalismul celor abilitati sa actioneze in aceste imprejurari poate compensa presiunea mediatica a momentului.

Consiliul Superior al Magistraturii asigura opinia publica de faptul ca este in masura sa gestioneze si sa decida, in cadrul mecanismelor prevazute de lege, in toate ipotezele ce pot rezulta in urma derularii cu celeritate a procedurilor de catre autoritatile judiciare, de care depinde raspunsul decizional al Consiliului."

 

Sursa foto: Mediafax

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 14 February 2018 16:15 +26

FRECANGIUL LAZAR A REACTIONAT FOARTE CORECT!!!!!!!!!!ca maimuta la marmelada,si/a intins/o pe toata fata

# Sargent date 14 February 2018 16:19 +1

N-ati gandit ca CSM e alta Marie cu aceeasi palarie, nu? Ei, n-ati-o fripta ca ti-a-m dreso! Same ol' adica... Mermelica e ostatica serviciilor din martie 1990 si inca v-a mai ramane asa multi ani... si servitorul lor lazarica-zdreantza va ramane pe post de scut ptr boarfa principala... pana om iesi in strada... poate (ne mai gandim, inca)

# Edelweiss - Portetist de Nătărăi date 14 February 2018 16:25 +13

Hai că-i clar că moșulică ăsta obsolet e „out of date”. Agora freamătă de indignare, pregătind prin spate niște pari lungi și groși, croiți din lemn zdravăn de ulm și babalâcul ăsta tot repetă ca un Dandanache autist placa zgâriată a „atacului împotriva pi*dei * mamei lui”. Cât de TeNbel poate fi un înalt slujbaș statal, sau câtă nemernicie poate sălășlui în el ca, în fața acestor INDUBITABLE EVIDENCES ale Grupului Infracțional Organizat din domeniul ocupațional „Justiție”, să ieși cu ingenuă kretinătate și să încerci a (Ț+1) - a oară să vâri pe gâtul indignaților ciorba reîncălzită, acrită, infectă, a „ATACULUI ÎMPOTRIVA JUSTIȚIEI”. Bă lăzărică, bă, du-te draqului și-ți fă oleacă de „hangaroo”. Cu tot cu clopoțeii* ce-ți zornăie prin tărtăcuța obosită. Patria îți va fi recunoscătoare! // nota*: „hodoronc-hodoronc, zdronca-zdronca... Stii, m-a zdruntinat!... si clopoteii... (gest) imi tiuie urechile... stii asa sunt de ametit si de obosit... nu-ti fati o idee, Lulutza mea...”

# Tudorelll date 14 February 2018 16:31 +9

Din ziua de azi, credibilitatea intr-o justitie indepedenta a scazut la 0 (Zero). Sa mai apelam la justitie in vederea apararii drepturilor noastre? Sa mai pierdem timpul prin instante si pe la parchet pana ce trebuie sa primim raspunsuri negative si false? De azi, oricine in Romania este justitiar indepedent, adica fiecare isi va face singur dreptate cu ce arma alba poate, incepand cu cei in robe negre, cu procurori si judecatori ce slujesc sistemului, cu orice militian ce slujeste sistemului. Justitia nu imi apara interesele mele, ci imi fura interesele mele in folosul lor si a celor carora ei le slujesc. Adio justitie !!! Justitia Romana e moarta pentru mine si pentru altii.

# Sorin date 14 February 2018 16:40 +2

De vina suntem noi oamenii de rand ca am votat niste parlamentari slabi, nehotarati, lasi, parlamentari ce au emis legi si ordine de care cei in robe negre (mai negre decat moartea) se slujesc in vederea sfidarii a unui popor intreg. Mie scarba de acest parlament care au puterea de a legifera legi drepte pentru toti cetatenii ce i-au ales, si in loc sa se foloseasca de puterea cu care poporul i-a investit, acesti parlamentari da mana libera calailor in robe negre sa ne distruga vietile si carierile noastre. Bine a zis Basescu: ,,Sa traiti bine''

# Magra date 14 February 2018 16:43 +5

Arestatii pe amandoi pt. complicitate, tainuire si organizarea de grup infractional terorist la adresa poporului roman si a acestei tari. Doi penali si al 3-lea e la Cotroceni ca nu ia masuri ! Pe Pontache l-au zburat c-au ars unii intr-o taverna , legatura nefind prea evidenta ; aici insa e clar , deci jos cu cei 3 !

# Edelweiss - CupidOm de Bukowina date 14 February 2018 16:48 +2

Offtopiq: Vaileu, ce m-am zuitat! :eek: Grăim pruostii despre golanii, derbedeii, precupeții Dreptății și neguțătorii Adevărului și am uitat să urăm la Duomnișoare, Duoamne, Tuoamne, Babornițe și Cotoroanțe HAPPY VALENTINE's PIZ'DAY! :P

# ION date 14 February 2018 17:04 +3

tupeu de gunoier,oare chiar nu se stie ca acest Lazar a fost cercetat de DNA si apoi dosarul ia fost clasat,cum sa verifice acest infractor pe alti procurori infractori,cat trebuie asteptat ca acesti excroci sa fie dati afara si deferiti adevaratelor organe de ancheta

# Remember date 14 February 2018 20:39 +2

Lăzărică Gîngavu a devenit PROCUROR GENERAL deși avea dosar penal, prin Mapa profesională măsluită de romanticul duo Ko-Co. O fi presimțit în urină duduia Ciordy că va primi NUP! :P :P :P secundatv.ro/studiu-de-caz/augustin-lazar-numit-procuror-general-desi-avea-dosar-penal-la-dna-50064.html

# Valter Cojman date 14 February 2018 17:08 +3

Lazar e corupt si controlabil... Auzi la el!!!... Cica nu e important daca oameni nevinovati ajung in puscarie pe dosare fabricate cu dovez, denunturi si marturii false... Importanta lupta anticoruptie.. Pe romaneste spus, daca in tarile democrate, in care exista Justitie, actul justitiei se ghideaza dupa dictonul "Decat un singur nevinovat bagat la puscarie mai bine zece infractori scapati", "justitia" romana se ghideaza dupa dictonul stalinisto-nazist "Decat un singur vinovat scapat, mai bine o mie de nevinovati bagati in puscarie". Eu asta am inteles din spusele ...

# Pintea date 14 February 2018 17:12 +2

Ce altceva sa faca si el? Functionarea defectuoasa a sistemului de justitie, dovedita ca din cauza oamenilor lor care au fost pusi de ei sa lupte impotriva coruptiei, insa asta stopeaza lupta impotriva coruptiei? Adica ei insisi, nu? Logica lui taica Lazar. La acest taica Lazar, nu mercantilul evreu, penibilitatea este un mod de viata. Omul asta e slugarnic pentru ca are slugarnicia in gene, el chiar crede idioteniile pe care le debiteaza. A fost racolat si adus la Parchetul general (ce institutie lamentabila!) ca sa fie marioneta dnei K. Daca va uitati in CV-ul lui, are cursuri si specializari prin SUA, asa ca este clar punctul cardinal din care vine.

# Mulder, agentul mulder date 14 February 2018 17:19 +2

Singurul lucru care ma face sa am incredere in justiție este dsca se aplica legea talionului. Atat! Pana atunci, Zarzar asta e ca tot sistemul judiciar - defect total. Cand va aparea primul caz de procuror impuscat sau judecator omorat, atunci o sa inteleaga si magistratii romani ca sunt niste bieti cetateni care ar trebui sa cantareasca corect toate cazurile ce ajung in fata lor.

# unul din lumea cea mare date 14 February 2018 18:14 +2

frate mulder!!!!!!!!de muylta vreme am prezis ,,io,, ca o sa fie justite publica....IN STRADA,SI MULT NU MAI ESTE. ce ma intriga pe mine este ceea ce te intriga si pe tine ,NIMENI NU SPUNE CA IN SPATELE ATROCITATILOR STA SS/UL RECTE SRI

# CWQ date 14 February 2018 17:25 +1

Nu-mi vine să cred că un asemenea ... , este Procurorul General al României . Păi ăsta și cu Koveși nu merită să fie nici măcar paznici la stână , darămite apărători ai legii . Rușine să-ți fie , că pentru a o apăra pe această torționară și intrigantă în tot felul de jocuri politice , îți calci în picioare nobila meserie și duci în derizoriu respectarea legii și a drepturilor fundamentale ale omului .

# Dorina date 14 February 2018 18:05 +1

Mentalitatea lui e compatibila cu sleahta...

# mitica date 14 February 2018 18:10 +1

Mentalitate de securist! :-x

# cozma ioan date 14 February 2018 19:30 +5

stimata redactie daca puteti sa inserati un articol in care sa aratati ca lazar e repetent incurabil la notiunile constitutionale si anime in constitutie se stipuleaza strict functiile de procuror si judecator . notiunea de magistrat se foloseste pt functionarii superiori din csm, sefi de parcchete , adica managerii acestor formatiuni adtive . astazi latra ca justitia in sus magistratii in jos hau,hau dar tontul nu observa ca tocmai el si cheovesoaia sunt considerati magistrati, sadica functionari -manageri !apoi dnaul nu este inscris in constitutie sib incalca art 131 , care stipuleaza ca procurorii din m.p lucreaza pe langa instante ! si ca dna este facatura macoviciucii ! . va multumesc . va doresc multa putere de munca cu mafia ticaloasa ! cozma ioan mangalia

# Gilu date 15 February 2018 14:53 0

D.le Lazar,incetati va rog sa mai fiti August ...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva