23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Transformarea digitala in sectorul juridic se va petrece

Scris de: Av. Laura VICOL, deputata PSD | pdf | print

7 February 2024 13:35
Vizualizari: 1789

Am avut onoarea sa particip astazi la Conferinta ”LawTech”, eveniment organizat de Ambasada Marii Britanii la Bucuresti.


 

Suntem intr-un moment de schimbare de paradigma in ceea ce priveste utilizarea noilor tehnologii in toate aspectele vietii, iar zona Justitiei nu face exceptie. Totul se misca la acest moment mult mai repede decat ne-am fi putut inchipui in urma cu nu multi ani, iar adaptarea la acest nou ritm al realitatilor devine imperativa.

Transformarea digitala in sectorul juridic se va petrece, asa cum cum se petrece in atatea alte domenii ale vietii publice, dar si private.

Pentru institutiile statului, digitalizarea poate insemna sisteme mai eficiente pentru gestionarea dosarelor, arhive electronice sigure si procese de lucru optimizate. Acestea pot conduce la o reducere semnificativa a birocratiei si a timpului necesar pentru procesarea cazurilor, permitand o alocare mai eficienta a resurselor si o reactie mai rapida la nevoile cetatenilor.

In plus, digitalizarea poate contribui la transparenta si responsabilitatea institutiilor statului.

Transformarea digitala in sectorul juridic nu este doar despre tehnologie, ci si despre oameni. Schimbarea de mentalitate, educatia continua si deschiderea catre inovatie sunt esentiale pentru succesul acestei tranzitii.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva