22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TREI JUDECATORI SANCTIONATI DE CSM – Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara i-a taiat indemnizatia judecatorului Catalin Vasilica Oprea de la Tribunalul Bucuresti pentru intarzieri in redactarea hotararilor. Pentru aceeasi abatere disciplinara judecatorul Florin Arinel Nita de la Tribunalul Braila a primit avertisment, iar judecatoarea Anca Maria Pena de la Judecatoria Sectorului 2 a fost sanctionata cu reducerea indemnizatiei (Minutele)

Scris de: G.T. | pdf | print

23 November 2022 14:37
Vizualizari: 5089

Trei judecatori au fost sanctionati disciplinar, in trei dosare diferite, intr-o singura sedinta a Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara condusa de Marian Buda (foto). Este vorba despre doi judecatori de la tribunal si o judecatoare de la judecatorie.


 

Toate cele trei sanctiuni disciplinare au fost dispuse miercuri, 23 noiembrie 2022, pentru comiterea aceleasi abateri disciplinare. Ne referim la “neredactarea hotararilor judecatoresti, din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”, abatere prevazuta de art. 99 lit. r) teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Astfel:

-judecatorul Catalin Vasilica Oprea de la Tribunalul Bucuresti a fost sanctionat cu diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 15% pe o perioada de patru luni.

-judecatorul Florin Arinel Nita de la Tribunalul Braila a primit avertisment.

-judecatoarea Anca Maria Pena de la Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti a fost sanctionata cu diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 15% pentru o perioada de trei luni.

Sanctiunile aplicate de CSM pot fi atacate cu recurs la Completul de 5 judecatori in materie civila de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.


Iata minutele hotararilor adoptate de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara:


“Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Oprea Catalin Vasilica-judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti. In baza art.100 lit.b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului Oprea Catalin Vasilica-judecator in cadrul Tribunalului Bucuresti sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 15% pentru o perioada de 4 luni' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. r) teza I din acelasi act normativ. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.


“Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva domnului Nita Florin Arinel-judecator in cadrul Tribunalul Braila. In baza art.100 lit.a) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica domnului Nita Florin Arinel-judecator in cadrul Tribunalul Braila sanctiunea disciplinara constand in 'avertisment' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. r) teza I din acelasi act normativ. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.


“Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Pena Anca Maria -judecator in cadrul Judecatoriei Sectorului 2 Bucuresti. In baza art.100 lit.b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Pena Anca Maria - judecator in cadrul Judecatoriei Sectorului 2 Bucuresti sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 15% pentru o perioada de 3 luni' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. r) teza I din acelasi act normativ. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva