25 September 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

UNEALTA COLONIZATORILOR – Europarlamentarii Norica Nicolai, Victor Bostinaru si Emilian Pavel acuza propulasarea lui Kovesi la Parchetul European: „Daca va castiga, va fi un bun executant de ordine politice impotriva statelor din estul Europei... S-a dovedit ca in spatele doamnei Kovesi era un lobby si erau interese cu mult mai mari decat cele pe care ni le putem imagina la prima vedere... Punand sef un om cu foarte multe suspiciuni asupra sa, riscam sa plece dintre cele 22 de state-membre EPPO”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

28 February 2019 16:31
Vizualizari: 6500

Toti ochii pe Consiliul European! Dupa ce majoritatea europarlamentarilor din comisiile CONT si LIBE au votat-o pe fosta sefa DNA Laura Kovesi (foto 1) pentru postul de Procuror Public European, urmeaza cea mai dura parte: negocieri intre Parlamentul si Consiliul Uniunii Europene.

In acest context, Lumea Juridica (www.Juri.ro) a discutat cu europarlamentarii PSD Victor Bostinaru (foto 2) si Emilian Pavel (foto 4), precum si cu eurodeputata ALDE Norica Nicolai (foto 3) deopotriva despre jocurile de putere care au adus-o pe Kovesi pana in acest punct (click aici pentru a citi).


"Germania si-a sacrificat in mod profund dezonorabil propriul sau candidat, pentru a o privilegia pe Kovesi"

Astfel, vicepresedintele grupului S&D Victor Bostinaru a atras atentia asupra faptului ca europarlamentarii care au votat-o pe Kovesi marti si miercuri in comisiile CONT (Control bugetar), respectiv LIBE (Libertati civile, justitie si afaceri interne) nu au tinut cont de doua scandaluri majore din ultimul an legate de numele Laurei Kovesi. Este vorba mai intai despre revocarea de la conducerea DNA din cauza incalcarii Constitutiei si apoi despre dosarul de coruptie deschis pe numele aceleiasi Laura Kovesi, pentru presupuse fapte de luare de mita, marturie mincinoasa si abuz in serviciu.

In plus, Victor Bostinaru nu a exclus varianta ca voturile pro-Kovesi din comisiile CONT si LIBE sa fie rasturnate in perioada imediat urmatoare, in negocierea dintre Parlamentul si Consiliul European. Europarlamentarul nu a uitat nici Serviciul Roman de Informatii si pe fostul sef operativ al SRI, Florian Coldea, Bostinaru mentionand ca Laura Kovesi nu va mai beneficia in fruntea Parchetului European (EPPO) de sprijinul principalului serviciu secret din Romania. Alta situatie delicata care o va astepta pe Kovesi la Bruxelles va fi – potrivit lui Victor Bostinaru – anchetarea unor dosare vizand mari corporatii. In acest context, eurodeputatul PSD a amintit dosarele Microsoft si EADS din Romania, soldate cu sentinte ridicole sau de-a dreptul cu clasari: “Toate aceste lucruri n-au contat si s-a dovedit ca in spatele doamnei Kovesi era un lobby si erau interese cu mult mai mari decat cele pe care ni le putem imagina la prima vedere. Spun asta gandindu-ma la un lucru simplu: Germania si-a sacrificat in mod profund dezonorabil propriul sau candidat, pentru a o privilegia pe doamna Kovesi. Asadar este limpede ca atunci cand ai un asemenea spate si o motivatie politica atat de inalta, chiar si la scoruri stranse, s-a reusit salvarea candidatului manciurian. In confruntarea de astazi, s-a vazut inca o data ca Germania a invins Franta. Germania, cu toata masina sa de impins candidatul partidei, a reusit sa umileasca Franta”.

Click aici pentru a citi declaratiile lui Victor Bostinaru despre Kovesi

"Afirmatia ca fraudele si coruptia sunt specifice estului Europei contureaza un anume tip de abordare si de atitudine atat pentru Kovesi"

La randul ei, vicepresedinta eurogrupului ALDE Norica Nicolai a sustinut ca fosta sefa DNA va continua sa execute ordine politice si – mai mult – sa actioneze in spiritul unei Europe cu doua viteze, in care unele state membre sunt marginalizate. Concret, Nicolai s-a referit la persecutarea tarilor est-europene. Totusi, vicepresedinta ALDE Europa a dat de inteles ca situatia s-ar putea intoarce la 180 de grade, in urma negocierilor dintre Consiliul European si Parlamentul European. Aceasta intrucat Consiliul a demonstrat pana acum ca il sustine puternic pe candidatul francez, Jean-Francois Bohnert: "Dupa ceea ce s-a intamplat ieri si azi in Parlament si dupa unele afirmatii, am certitudinea ca doamna Kovesi va fi folosita in batalia pentru Europa cu doua viteze. Pentru ca afirmatia ca fraudele si coruptia sunt specifice estului Europei este una total neadevarata si care contureaza un anume tip de abordare si de atitudine atat pentru doamna Kovesi, cat si pentru cei care au sustinut-o".

Click aici pentru a citi declaratiile Noricai Nicolai despre Kovesi

"Punand procuror-sef un om cu foarte multe suspiciuni asupra sa (n.r. in contextul in care Laura Kovesi este suspecta in dosarul instrumentat de SIIJ), nu stiu cum vom reusi sa convingem celelalte 6 state-membre care inca nu sunt membri sa vina"

Nu in ultimul rand, eurodeputatul PSD Emilian Pavel (membru in Comisia LIBE) a subliniat ca votul din comisiile CONT si LIBE a fost unul politic, influentat de popularii europeni. De asemenea, europarlamentarul a explicat pentru care este procedura ce va urma. Totodata, Pavel a explicat ca in situatia in care Kovesi nu va castiga postul de Procuror Public European, se va declansa o campanie de victimizare a acesteia si chiar de lansare in politica.

Pe de alta parte, avand in vedere dosarul in care Laura Kovesi este urmarita penal de catre Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), Emilian Pavel a subliniat ca Parchetul European va fi puternic decredibilizat inca de la infiintarea lui. Iar aceasta decredibilizare risca sa provoace retragerea unor state-membre care fac in prezent parte dintre fondatoarele EPPO. In plus, europarlamentarul PSD a remarcat faptul ca atat la votul de marti din Comisia CONT, cat si la cel de miercuri din Comisia LIBE au fost prezenti eurodeputati care nu aveau ce sa caute acolo, nefiind membri ai acelor comisii. In schimb, au absentat alesi europeni care ar fi trebuit sa ia parte la procedurile de votare, fiind membri in respectivele comisii:

“Toate suspiciunile care sunt in jurul doamnei Kovesi nu sunt benefice primului procuror-sef european. Bun, am inteles: popularii au vrut s-o impuna. Dar impunand-o, au politizat foarte mult aceasta dezbatere si aceasta institutie. Noi incercam, prin aceasta institutie, sa cream un Parchet European la care inca nu participa toate statele-membre. Or, punand procuror-sef un om cu foarte multe suspiciuni asupra sa (n.r. in contextul in care Laura Kovesi este suspecta in dosarul instrumentat de SIIJ), nu stiu cum vom reusi sa convingem celelalte 6 state-membre care inca nu sunt membri sa vina. Mai mult decat atat: riscam sa plece dintre cele 22 care au acceptat deja sa vina, ultimul venit fiind chiar Olanda”.

Click aici pentru a citi declaratiile lui Emilian Pavel despre Kovesi

Comentarii

# Viorel date 28 February 2019 18:53 +1

Personal apreciez că LCK va ajunge să ocupe funcția, în ciuda realităților prezentate de europarlamentarii români. Dar, tot personal, apreciez că, tocmai ”calitatea” de subordonat necondiționat a LCK va fi ”călcâiul lui Achile” al acestei numiri. Dacă și numai DACĂ, în urma alegerilor din mai, structura politică se va schimba destul de mult astfel ca PPE să nu mai fie așa de influent, LLCK va fi PRIMA care va ataca ”mâna care a hrănit-o”. Acesta este CARACTERUL persoanei. Dacă, însă, PPE va rămâne tot la butoane, va fi VAI DE ROMÂNIA ! În subsidiar, va fi VAI și de ANTICORUPȚIA desfășurată de Parchetul european, iar noroiul” va fi aruncat tot spre România, căci deh, e româncă. Să sperăm că, până la urmă, le va veni decidenților, gândul cel bun și vor numi un om capabil și nu o ”unealtă”.

# escu date 1 March 2019 03:49 +2

PPE este disperat să pună în funcție un executant docil, chiar dacă reprezentanții celorlalte două state sunt sacrificați, mai cu seamă acum când se prefigurează că la europarlamentarele din acest an nu vor mai obține scorul scontat. Când vom avea și știrile de cum a fost instruită Luluța timp de două săptămâni la Bruxelles, cu marele sprijin al codoașei Macovei. Pe banii cui a stat acolo, inclusiv cu paza din dotare?

# TIPA date 1 March 2019 16:16 0

DPDV JURIDIC daca statele membre se retrag , EPPO VA AVEA COMPETENTA DOAR IN CEEA CE PRIVESTE indractiunile din GERMANIA SI OLANDA GEN DORITOARE DE KOVESI,HA,HA,HA. Conform Tratatului UE art.20, alin 4, pct. 110, 91 din preambului Regulamnetului UE 2017/1939 si alte dispozitii comunitare SI ALE TRATATELOR disp/ Regulamentului CE VIZEAZA INFIINTAREA PARCHETULUI EUROPEAN , INCLUSIV CELE CARE VIZEAZA ADOPTAREA ACTELOR IN CADRUL PARCHETULUI EUROPEAN ,A FORMEI DE COOPERARE CONSOLIDATA NU SE APLICA STATELOR CARE NU CONTINUA SA MAI PARTICIPE LA FORMA DE COOPERARE CONSOLIDATA. ALTFEL SPUS, DACA STATELE SE RETRAG , EPPO NU POATE INVESTIGA , ADOPTA ACTE IMPOTRIVA STATULUI CARE NU PARTICIPA LA FORMA DE COOPERARE CONSOLIDATA IN CONTINUARE. EI NU POT INVESTIGA SI ADOPTA ACTE DECAT IMPOTRIVA STATELOR CARE CONTINUA SA ADERE LA ACEASTA ACEASTA FORMA CONSOLIDATA , SAU ADERA LA EA CHIAR SI DUPA INFIINTARE.

# TIPA date 1 March 2019 16:22 0

EXEMPLU : DACA ROMANIA SE RETRAGE ORICE ACT ADOPTAT IN BAZA REGULAMNETULUI SI A ACTELEOR SUBSECVENTE CE VIZEAZA FUNCTIONAREA PARCHETULUI EUROPEAN NU POT FI OPUSE ROMANIEI. ALTFEL SPUS NU SE POT efectua acte de urmărire penală și exercita acțiunea publică , de a investiga, de a urmări penal și de a trimite în judecată pe autorii infracțiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii din cadrul statelor care se retrag din forma de cooperare consolidata, DE CATRE EPPO. CONCLUZIE: POT FI URMARITI PENAL.INVESTIGATI AUTORII DIN STATELE CARE CONTINUA SA ADERE LA FORMA DE COOPERARE CONSOLIDATA. PARCHETUL EUROPEAN NU ARE COMPETENTE CONFORM TRATELOR IMPOTRIVA STATELOR , AUTORILOR DIN STATELE MEMBRE CARE NU AU ADERAT SAU CARE SE RETRAG DIN FORMA DE COOPERARE CONSOLIDATA. Daca Romania se retrage KOVESI nu poate continua procedura, nu poate fi aleasa.

# PSD+ALDE : accelerarea dosarelor lu` Covesi date 1 March 2019 17:34 0

Sa vedem cum face ea dreptate din puscarie ;-) PS. Plesoianu presedinte ! :-*

# Duhu rau date 2 March 2019 17:17 0

Nu-i nimic, tu draga zeita vei imbatrani singura, fara copii si familie, fara urmasi care sa-ti duca samanta mai departe, fara bucurii cai ai facut bine ceva in viata ta. Ecact ka Iohanis si Merkel, tot asa de meschini si sterili, egoisti si diabolici. Vei plange madame, singura, bolnava si neajutorata, rugandu-te sa se termine mai repede. Iti vor trece prin fata ochilor, chipurile oamenilor nevinovati de care ti-ai batut joc, chipurile copiilor lor care au suferit si sufera. Si te va mangaia la batranete, ura lor adunata si concentrata asupra ta. Asa sa fie, si sa stii ca si dupa aia, va fi la fel, pentru ca blestemul asta ti-l transmit toti cei nevinovati carora le-ai calcat viata, demnitatea si viitorul in picioare! Si mai esti si frigida!

# Eleganta rau date 2 March 2019 18:56 0

Ia la ea ce ciorapi are! Aoleeeeuuuuuu

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.09.2022 – Comisia a mai terminat o lege

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva