12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 10.06.2024 – Intarzie salvarea lui Panioglu

Scris de: L.J. | pdf | print

10 June 2024 19:00
Vizualizari: 2269

* Desi toate discutiile politice se poarta in jurul rezultatelor alegerilor de la alegerilor locale si europarlamentare, premierul Marcel Ciolacu si-a facut timp de un anunt legat de taxe si impozite. Ce anume a declarat Ciolacu, cititi din articolul publicat aici.

 

* Se misca lucrurile pe Autostrada Sibiu-Pitesti. O autostrada care prevede si construirea unor tuneluri. Click aici pentru a afla noutatile.

 

* Completul de 5 al Inaltei Curti ar fi trebuit sa se pronunte luni, 10 iunie 2024, asupra recursului formulat de vestita judecatoare Daniela Panioglu (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti impotriva hotararii CSM de excludere din magistratura. Ne referim la cea de-a cincea excludere, dispusa de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara, la 4 martie 2024, in celelalte patru cauze in care a fost data afara din sistem Paniolgu fiind salvata de ICCJ. Instanta suprema nu a luat vreo decizie, amanand verdictul pana in toamna, mai exact pana in 9 septembrie 2024. Data la care, ne gandim, Panioglu va primi din nou o solutie favorabila, caci ICCJ are o slabiciune pentru ea, asa cum a dovedit de patru ori pana acum.Altfel, ne intrebam daca si in acest dosar judecatoarea Daniela Panioglu va fi aparata de avocatul Doru Traila, cel inculpat de DNA in dosarul de trafic de influenta alaturi de generalii SRI Florian Coldea si Dumitru Dumbrava.

In ceea ce priveste acuzatiile din cel de-al cincilea dosar in care Panioglu a fost exclusa din magistraura, acestea constau in “atitudinile nedemne in timpul serviciului fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii” (art. 271 lit. b din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor) si “exercitarea functiei cu rea-credinta” (art. 271 lit. s teza I din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor).

Asa cum am prezentat deja, cazul priveste comportamentul pe care l-ar fi avut Panioglu intr-o sedinta de judecata din 24 martie 2022, fata de procuroarea de sedinta a DIICOT, Florentina Lupu. Dar sa ne reamintim ce a retinut Inspectia Judiciara:

Inspectorii judiciari au constatat ca, din audierea inregistrarii sedintei de judecata, de la termenul din data de 24.03.2022, s-a retinut un comportament nedemn al presedintelui de complet fata de reprezentantul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, doamna procuror Florentina Lupu.

Astfel, doamna judecator prin modalitatea imperativa in care s-a adresat procurorului, prin corectarea si intreruperea permanenta a acestuia l-a plasat intr-o situatie de inferioritate, inducand ideea ca nu cunoaste dispozitiile legale sau ca nu detine o competenta profesionala adecvata, atitudine lipsita de respect si neconforma statutului de magistrat.

De asemenea, a facut aprecieri de natura a crea procurorului impresia ca solutia ce urmeaza a se pronunta in cauza este luata deja. Presedintele completului de judecata, doamna judecator Daniela Panioglu, a corectat permanent procurorul, nu i-a acordat cuvantul in sustinerea cererii introduse la instanta si a indus ideea ca acesta nu cunoaste dispozitiile legale.

Dialogul purtat cu reprezentantul Ministerului Public reflecta in mod evident nemultumirea fata de imprejurarea ca pentru aceleasi motive a fost adusa din nou in sala de judecata”.

 

* Daca judecatorii care vor sa ajunga la Inspectia Judiciara au aflat deja rezultatele de la proba interviului (click aici pentru a citi), procurorii care vizeaza un post de inspector se pregatesc de interviu. Acestia vor trebui sa se prezinte la interviu incepand de saptamana viitoare, 19 iunie 2024, proba urmand sa se incheie la 21 iunie 2024. Sunt 41 de candidati, printre care nume grele, precum Alexandra Carmen Lancranjan, zisa “Veverita”, Maria Militaru, Bogdan Pirlog sau Romulus Dan Varga. Iata-i mai jos:

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# DODI date 10 June 2024 19:44 -13

Explicația amânării este simplă: cei din Noua securitate au fost ocupați cu ”numărarea” voturilor pentru acoperiții care au ”catindat” la alegeri. Așa că nu a fost timp efectiv de scris bilețele albastre pentru câmpul tactic. Cu atât mai mult cu cât chiar dacă minciuna e cusută cu ață albă tot ia timp pentru însăilarea unor vorbe meșteșugite de justificare a ”pierderii ireparabile” a justiției române în cazul în care excluderea din magistratură a precupeței judecătoare Panioglu (de la Curtea de Apel București) ar fi pusă în practică.

# Visu date 10 June 2024 21:24 0

A mers cu optimizarea la iccj și fără sute de mi, dar în al cincilea, sperăm să nu se devoaleze…

# maxtor date 11 June 2024 00:44 -1

"caci ICCJ are o slabiciune"- o fi adaugat ceva pe marginea Dosarului....(intelegem ca se retine la injuratiri, nu da cu blesteme)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva