6 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ZIUA PRACTICIANULUI IN INSOLVENTA 2022: SPECTACOL ANIVERSAR - UNPIR a sarbatorit evenimentul la Ateneul Roman, in fata unui public alcatuit din 400 de practicieni in insolventa si invitati speciali: “Avem abilitatea necesara si reusim sa convingem ca suntem un pic mai priceputi in materie de insolventa decat altii. Cea mai mare satisfactie a noastra este sa reusim sa revigoram o societate care are probleme”

Scris de: L.J. | pdf | print

9 May 2022 17:00
Vizualizari: 2737

Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR) a sarbatorit in weekend Ziua Practicianului in Insolventa cu un spectacol aniversar organizat la Ateneul Roman, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, in fata unui public alcatuit din 400 de practicieni in insolventa si invitati speciali.Vad printre noi fosti profesori, actuali colegi si este un moment in care suntem mandri de aceasta profesie si ca ne putem intalni din nou. (...) Avem abilitatea necesara si reusim sa convingem ca suntem un pic mai priceputi in materie de insolventa decat altii. Cea mai mare satisfactie a noastra este sa reusim sa revigoram o societate care are probleme”, a declarat Niculae Balan, presedintele UNPIR (foto), in deschiderea evenimentului. 

Cuvintele au fost rostite in fata unui public din care au facut parte, ca invitati speciali, magistrati, profesori universitari si reprezentanti ai autoritatilor, intr-un moment in care profesia de practician in insolventa trece printr-o serie de schimbari legislative.

La randul sau, Catalin-Andrei Dascal, presedinte UNPIR Filiala Bucuresti, a subliniat faptul ca Ziua Practicianului in Insolventa 2022 este evenimentul UNPIR cu cel mai mare numar de participanti pana in prezent, aproximativ 400 de invitati, ceea ce arata unitatea si forta profesiei, importanta profesiei in economia de piata si recunoasterea ei de catre partenerii institutionali.

”Ultimul eveniment, in 2019, anterior pandemiei, s-a desfasurat la Palatul Regal, in Sala Tronului. (...) Dupa o vizita la palat se impune un concert. Cel mai potrivit era la Ateneul Roman, mai cu seama ca profesia noastra e o profesie de constructie, de reconstructie, de consolidare, (asa cum a fost si) istoria Ateneului Roman, acest monument de arhitectura, casa Filarmonicii si Festivalului George Enescu”, a adaugat Catalin-Andrei Dascal.


 

 

Invitati de renume

Pe lista de invitati speciali s-au regasit:
 
Toni Grebla, Prefect Bucuresti
Ion Popa, Presedinte UAAM
Alexandru Petrescu, Consilier, Ministerul Finantelor
Dorin Ciobanu, Presedinte ALARM
Sorin Lazar, Consilier, Curtea de Conturi
Nicolae Nitu, Directia generala antifrauda, ANAF
Claudia Bonto, Director Directiei Cooperare Sanctiuni Internationale si Finantarea Terorismului, ONPCSB
Prof. univ. dr. Marian Sacarin, ASE
Florin Dobre, Director General Administrativ, ASE
Dr. Nicoleta Tandareanu, fost judecator ICCJ
Csaba Bela Nasz, Judecator, ICCJ
Prof univ. dr. Augustin Fuerea, Consiliul Stiintific INPPI

”Va felicit ca ati tinut sa marcati cu acest frumos eveniment Ziua Practicianului in Insolventa si ca perpetuati acest bun obicei, pentru ca in profesia dvs. trebuie sa aveti si un cadru organizatoric institutionalizat in care profesia sa creasca, sa dobanditi experienta, sa puteti deveni un corp de profesionisti cu foarte multa solidaritate”, a declarat Toni Grebla, fostul Presedinte al Sectiei de Drept Privat din cadrul Consiliului Legislativ al Romaniei, desemnat recent ca Prefect al Bucurestiului.La randul sau, Ion Popa, presedintele UAAM, organizatia omologa UNPIR in Republica Moldova, a aratat ca in criza economica prefigurata la orizont practicienii in insolventa vor avea un rol foarte important de jucat.  

Sunt onorat sa fiu alaturi de voi in aceasta zi frumoasa. Nu ne-am mai vazut fizic de trei ani de zile. Ieri am stat circa cinci ore in vama (...) dar prietenia a fost mai sus decat toate celelalte si azi sunt alaturi de voi. (...) Noi suntem cei care stim sa gestionam situatia care azi ne leaga, criza care a fost si care vine, noi suntem cei care avem abilitatile necesare pentru a face fata acestei situatii. Economia Romaniei si cea a Republicii Moldova are nevoie de noi”, a spus Ion Popa.  Digitalizare

Tot in segmentul de cuvantari ale invitatilor, Alexandru Petrescu, fost ministru al Comunicatiilor si actual consilier in cadrul Ministerului Finantelor, a punctat orientarea UNPIR catre digitalizare, demersuri pe care uniunea le-a inceput inca din 2019 si le continua cu noi proiecte.

"Traim intr-o perioada in care mai toata lumea foloseste cuvinte precum reforma, reorganizare, restructurare, revalorificare, asa ca ma bucur sa fiu alaturi de dvs., filonul incontestabil al acestui tip de expertiza. (...) Dumneavoastra ati fost un corp de experti care ati reusit sa va adaptati foarte bine specificului perioadei prin care am trecut. Se gestioneaza dosarele online, se lanseaza licitatii online, tot ceea ce tine de activitatea dvs. se gestioneaza online si va felicit si va urez sa ramaneti sub acelasi elan al digitalizarii”, a afirmat Alexandru Petrescu.


A urmat un spectacol de muzica simfonica, acorduri de Vivaldi, Piazzolla si Mozart, oferite de Orchestra de Camera Radio si solistii Alexandru Marian, Radu Sinaci si Simina Croitoru, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR) reglementeaza si reprezinta in Romania profesia de practician in insolventa. La nivel national, UNPIR are 3.000 membri compatibili, organizati in 35 de filiale.Ziua Practicianului in Insolventa este un eveniment organizat anual prin care UNPIR cauta sa le multumeasca membrilor pentru profesionalismul de care dau constant dovada in activitatea lor de zi cu zi.


 

Comentarii

# Băran Gheorghe date 10 May 2022 20:50 +2

FUEREA DA, GREBLA NU . PIPEREA, UNDE -I ???

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2022 – Cine a lucrat-o pe Andrea Chis?

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva