nadamas

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

Curtea de Apel Bucuresti a lansat site-ul www.cab1864.eu. Presedintele Dan Lupascu: "Ce avem pe site e mai bun ca Jurindex... care e un fel de car cu fan, in care daca trebuie sa cauti un ac e destul de greu!"

Miercuri, 28 decembrie 2011 13:35 | Scris de L.J. | pdf | print | email

 

Curtea de Apel Bucuresti, sub conducerea presedintelui Dan Lupascu (foto) a inaugurat, miercuri, site-ul www.cab1864.eu o baza de date importanta care cuprinde de la legislatia veche pana la cele mai noi modificari legislative, o mie de hotarari ale Curtii de Apel Bucuresti, dar si modul in care functioneaza o instanta precum CAB, si atributiile pe care le are fiecare sef de sectie, precum si ghiduri pentru presa si justitiabili. De asemenea, tot miercuri a fost deschis oficial si muzeul justitiei romane, cuprinzand hotarari judecatoresti vechi, dar si reconstituirea unei sali de judecata din trecutul apropiat. Site-ul si muzeul au fost lansate de conducerea Curtii de Apel Bucuresti, iar la lansare au participat multe nume grele ale sistemului judiciar: Dan Lupascu, presedintele CAB, Lia Palade, procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, Ion Ilie Iordachescu, decanul Baroului Bucuresti, consilieri ai Baroului Bucuresti, dar si actuali judecatori ai Curtii de Apel Bucuresti si fosti conducatori ai Curtii.


Iordachescu: “Protocolul incheiat intre CAB si Palatul de Justitie va fi un prim pas spre reglementarea relatiei dintre avocati si magistrati”

Decanul Baroului Bucuresti, Ilie Iordachescu, a sustinut primul discurs de inaugurare a site-ului si a muzeului, acesta declarandu-se onorat sa participe la eveniment, insa a precizat ca “initiativa crearii unui muzeu apartine domnului presedinte Dan Lupascu, insa am inteles sa colaborez cu aceasta instanta, am incheiat un protocol de colaborare si prima actiune a acestui protocol este chiar muzeul. Ideea edificarii unui Palat de Justitie a apartinut ministrului Justitiei Vasile Boerescu, iar cladirea avea sa fie terminata in 1895, an in care Carol I a pus la subsolul edificiului pergamentul cu insemnele regale. Ulterior, in perioada interbelica, au existat ceva probleme legate de samsari, iar in 1988 Palatul a fost golit de activitatea de Justitie. La acea vreme se dorea un Palat al Justitiei la Vacaresti. Dupa 1989, Palatul de Justitie a fost intr-o stare dezagreabila, abia in 2000 s-a luat in discutie reconstructia sa, iar in 2003 Palatul renovat s-a dat in folosinta. Imi exprim convingerea ca protocolul incheiat intre CAB si Baroul Bucuresti va fi un prim pas spre reglementarea relatiei dintre avocati si magistrati”, a conchis decanul Baroului Bucuresti, Ilie Iordachescu.

La randul sau, procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, Lia Palade, a precizat ca “spre deosebire de avocati, procurorii vorbesc mai putin, asa ca si eu o sa fiu scurta. Acest muzeu inaugurat in Palatul de Justitie reprezinta legatura intre trecut-prezent si viitor. Si noi, procurorii, am avut o contributie la acest muzeu, tocmai de aceea rog presa, si pe jurnalistii prezenti in sala, daca stiti cum arata o roba de procuror de dinainte de anii 40, va rog sa ne ajutati.

Dan Lupascu: “Site-ul este un instrument important nu numai pentru magistrati si avocati, dar e o baza de date importanta si pentru justitiabil”

Presedintele Curtii de Apel Bucuresti, judecatorul Dan Lupascu a mentionat ca la conceptul si realizarea site-ului au lucrat 16 judecatori, dar si expertul european Dieter Schlafen, care si-a utilizat experienta mai ales in strangerea de contacte internationale. “De peste 10 luni lucram la acest site, care a putut fi lansat si cu ajutorul STS-ului, care ne-a sprijinit foarte mult. Am denumit site-ul cab1864.eu, pentru ca in 1864 apare Curtea de Apel Bucuresti pentru prima data mentionata intr-un act normativ. Palatul de Justitie are 16 sali, toate botezate cu nume celebre ale unor mari juristi, oameni de drept, selectati dintr-o lista cu 50 de nume. Este foarte important sa ne cunoastem trecutul ca sa stim ce vom face in viitor, este un omagiu pentru cei care au facut ceva pentru Justitia romana. Site-ul este un instrument important nu numai pentru magistrati si avocati, dar este o baza de date importanta pentru justitiabili.” intrebat cat a costat realizarea unui astfel de site, Lupascu a raspuns: “Ma intrebati numai de bani sau va referiti si la munca si sacrificiile umane facute pentru realizarea sa? Site-ul a costat doar 4.700 de lei, achizitionarea softului cu care avem inclusiv turul virtual al Palatul de Justitie, cu fiecare sala de judecata. De altfel, pe citatiile expediate de la Curtea de Apel Bucuresti va fi inscrisa si denumirea salii in care va avea loc procesul, astfel ca fiecare justitiabil va putea sa intre pe site si, cu ajutorul turului virtual, va stii unde sa mearga. De asemenea, in turul virtual se va putea vizita si Biblioteca CAB, dar si sala de documentare, nu va arata exact ca in pozele de acum, nu vor fi microfoane, cu exceptia celor care sunt ascunse si pe care nu am putut sa le scoatem”, a glumit Lupascu.

Acesta a adaugat, prezentand sectiunile site-ului, destul de laborios realizate, ca cei mai multi judecatori care activeaza la CAB au varste cuprinse intre 30-40 de ani, ca sunt 71 de posturi nebugetate, in conditiile in care numarul cauzelor a crescut semnificativ. O statistica ce a adus tuturor zambetul pe buze a fost legata de faptul ca numai 21% din judecatorii CAB sunt barbati, restul de 79% sunt femei. “Poate si de asta Justitia e de genul feminin”, a adaugat Lupascu, spre deliciul tuturor judecatoarelor prezente in sala. “Chiar in muzeu puteti gasi mapa profesionala a primei femei judecator din Romania, Iolanda Eminescu, nepoata celebrului poet Mihai Eminescu”, a continuat presedintele CAB.

In ceea ce priveste baza de date cuprinzand jurisprudenta Jurindex (initiata de judecatorul vrancean Adrian Neacsu), presedintele CAB, judecatorul Dan Lupascu a mentionat ca: “ce avem pe site e mai bun ca Jurindex, avem peste 1.000 de hotarari judecatoresti ale Curtii de Apel Bucuresti, numai ca aici puteti cauta hotararile care va intereseaza dupa cuvinte cheie, dupa materii, avem si jurisprudenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, jurisprudenta Curtii Constitutionale, spre deosebire de Jurindex, care e un fel de car cu fan, in care daca trebuie sa cauti un ac e destul de greu”. Avem de asemenea, Recursuri in Interesul Legii promovate de CAB, dar si cele solutionate de ICCJ, in ordine cronologica si pe materii, dar si cele admise/respinse. In final, presedintele Lupascu a aratat ca sunt cu 60.000 de dosare mai mult de solutionat, in conditiile in care sunt 200 de posturi de judecator libere.

Accesari:11914

Comentarii

# Rocambole date 28 decembrie 2011 15:30 +6

Uitati-va in imagine la madam Lia Palade cat de figuranta, de plina de ea este, ce a cautat acolo?

# cochet date 30 decembrie 2011 12:52 -1

Din cate se vede vorbea la telefon. Poate era si obosita. Ce vad insa este ca un idiot incearca sa manjeasca un profesionist valoros care a facut pentru institutie, in doi ani, cate n-au facut altii in zece!

# cineva este absent date 30 decembrie 2011 21:41 +4

uica bota cu haiducii lui au plecat in palestina? :sad:

# IOAN DUSCAS date 28 decembrie 2011 16:12 -1

CAM CUM TE POTI SIMTI CAND OM CINSTIT FIIND TOTUSI DATORITA UNOR INFRACTORI DE CALIBRU DIN DOMENIUL MAGISTRATILOR , A SERVICIILOR , A POLITIEI , JANDARMERIEI SI DIN ZONA POLITICA ZI DE ZI GUNOAIE CARE IN TEORIE AR TREBUII SA TE APERE DE ACESTI BANDITI IN PRACTICA TE DENIGREZA SUSTINAND CA AI AVEA LEGATURA CU NU STIU CE INFRACTIUNI !! CA AI FI HOMOSEXUAL DESI NU AI AVUT NICICAND DE A FACE CU ASA CEVA !! CA AI FI TIGAN DESI NU AI NICI O LEGATURA CU ACEASTA NATIE DE KKO!! DESI BUNICUL MAMEI MELE A AVUT NISTE PROPRIETATI IMPRESIONANTE EU NU AM PRIMIT NICI MACAR UN METRU PATRAT PENTRU CA ACELEASI GUNOAIE UMANE SUNT FLAMANDE !! DECI STATUL MAFIOT ROMAN NU ARE BANI PENTRU A DESPAGUBI PE CEI PE CARE II FURA DAR ARE SUME IMPRESIONANTE PENTRU A ACHIZITIONA APARATURA IN VEDEREA DISTRUGERII PE ORICE CALE A CELOR CARE NU SUNT BUCUROSI CA STATUL MAFIOT ROMAN IA FURAT ! ZI DE ZI SE FABRICA TOT FELUL DE SCENARII PENTRU A FI COMPROMIS DE ACEIASI MAFIOTI !

# intram in UE date 30 decembrie 2011 21:58 +3

FELICITARI pentru toti care lansat site .. acum trecem la treaba

# IOAN DUSCAS date 28 decembrie 2011 16:22 +1

DECI GUNOAIELE DIN SERVICII IMI ACORDA O ATENTIE DEOSEBITA DESI DUPA LEGE NU EXISTA NICI UN MOTIV SA MA BUCUR DE ATENTIA LOR !!! SUNT SUPRAVEGHEAT IN SISTEM BIG BROTHER !! MEREU CINEVA DINTRE ACESTI BOLNAVI OBSERVAND IN DIRECT CUM FAC SEX CU SOTIA , CUM MANANC, CUM MA CAC , CE ARTICOLE CITESC PE INTERNET , DECI ABSOLUT TOT CE FAC EU ESTE DE INTERES PUBLIC !! DESI LEGEA PREVEDE CA ETICHETA SUSPECT DE TERORISM NU POATE FI PUSA DECAT IN CAZUL EXISTENTEI UNOR INDICI TEMEINICI TOTUSI MIE MAI SUS MENTIONATELE GUNOAIE MI-AU PUS ACEASTA ETICHETA FARA SA EXISTE ABSOLUT NICI UN INDICIU CI DOAR PE BAZA FAPTULUI CA ASA VOR EI !! DESI LEGEA PREVEDE POSIBILITATEA MONITORIZARII PE O PERIOADA DE O LUNA CU POSIBILITATEA PRELUNGIRII PENTRU INCA O LUNA DE ZILE TOTUSI GUNOAIELE RESPECTIVE MA MONITORIZEAZA DE APROAPE 6 ANI DE ZILE ,CAM DE CAND AM INCEPUT SA DERANJEZ GUNOAIELE CARE IMI FURARA PROPRIETATILE !! IN FIECARE ZI PUN DIFERITE PERSOANE SA SPUNA DIFERITE CHESTIUNI IN IMEDIATA MEA APROPIERE !

# IOAN DUSCAS date 28 decembrie 2011 16:31 +1

! IN FIECARE ZI PUN DIFERITE PERSOANE SA SPUNA DIFERITE CHESTIUNI IN IMEDIATA MEA APROPIERE PENTRU CA EI SA LE INTERCEPTEZE SI SA POATA TRAGE ANUMITE CONCLUZII PRESTABILITE AVUTE IN VEDERE LA INTOCMIREA TEXTULUI DE CATRE RESPECTIVII BANDITI !! AZI DE EX MERGAND LA POLITIE PENTRU CAZIER AVEAU UN BAIAT CARE IN MOMENTUL IN CARE AM INTRAT IN SECTIE EL A INTRAT IN FATA MEA SI A INCEPUT O DISCUTIE AIUREA INTRE FUNCTIONARA SI PERSONAJ ASA CA AM IESIT URGENT AFARA PANA CAND ACESTA A PARASIT CLADIREA !! MAI TARZIU VENIND ACASA APROAPE DE INTRAREA IN BLOC ERA POSTATA O FETITA CARE IN MOMENTUL IN CARE M-AM APROPIAT EU A SPUS IN APARENTA CATRE UN ALT COPIL CE AR FIFOST LA VREO DOUAZECI DE METRI DAR IN REALITATE A FOST PUSA DE CATRE BANDITI DIN SLUJBA STATULUI MAFIOT ROMAN PENTRU CA MAINE SA SE SPUNA CA OI FI AVAND EU CEVA CU ACEA FETITA DE A SPUS EA ASA CEVA !! ACELEASI GUNOAIE UMANE SE MIRA CA DE CE LE BATE DUMNEZEU !!

# Bitza date 28 decembrie 2011 17:49 +6

cineva sa ii aduca o perna LIEI, ca ii e somnic saracutei:zzz ... asa de importanta a fost lansarea asta :lol:

# jiji date 28 decembrie 2011 18:31 +1

bre nea lupascu las-o bre draq...siteu are un design jenant pentru 2011 ...da-o bre draq la cate relatii ai mata nu putea sa faci un site mai ca lumea ? :-*

# Ghitza date 28 decembrie 2011 19:23 +5


Citeza pe jiji
bre nea lupascu las-o bre draq...siteu are un design jenant pentru 2011 ...da-o bre draq la cate relatii ai mata nu putea sa faci un site mai ca lumea ? :-*
pai daca are relatii inseamna ca il duce si capul sau ce ?!?! :D :lol: deja vorbim de tehnologie, stiinta, chestii grele - nu au nici o treaba cu modul in care se practica justitia in Romania :-*

# Gâgă date 28 decembrie 2011 20:40 +5

Pai daca stii COPY/PASTE pentru a copia din rechizitoriul Parchetului in motivarea sentintei... nu este de ajuns?   Tov.MIRANCEA DUMITRU inca nu a ajuns nici macar la faza asta.... primeste direct pe mail sentintele, de la uzina de falsuri a DNA-ului.

# CI date 28 decembrie 2011 20:56 0

Lia vrea, dar nu poate. O joacă procurorii de la PCAB cum vor. Nu există mai mare bătaie de joc în dosare penale, decât la PCAB. Rețeta e unică: se țin dosare la macerat vreme lungă până nu se mai poate face nimic, probelor în acuzare li se caută cu încăpățânare o justificare, astfel ca dosarele să nu mai ajungă în instanță. PCAB e raiul infractorilor. E una din explicațiile pentru care PCAB e bine văzut, inclusiv pe Luju.ro...I-ați auzit voi pe Doru, Dorel sau alți papagali să înjure la Palade & Co.? Nici poveste!

# DOREL date 29 decembrie 2011 09:19 0

Mai draga, de unde ai scos-o ca LuJu vede bine PCAB si pe Lia Palade ? Si, b): ca sa stii pe viitor, cariera magistratilor e in competenta CSM. Adica si a procurorilor, nu te mai mira atat ! Procurorul sef are competente f reduse, partile au la dispozitie mijloace procesuale pentru a constrange procurorul sa respecte legea, procurorul superior nu se poate imixtiona cu de la sine putere, trebuie sa fie sesizat. Tu mai intreaba, eu iti raspund fara sa ma supar ...

# Mina de Aur date 29 decembrie 2011 13:49 +2


Citeza pe DOREL
Mai draga, de unde ai scos-o ca LuJu vede bine PCAB si pe Lia Palade ? Si, b): ca sa stii pe viitor, cariera magistratilor e in competenta CSM. Adica si a procurorilor, nu te mai mira atat ! Procurorul sef are competente f reduse, partile au la dispozitie mijloace procesuale pentru a constrange procurorul sa respecte legea, procurorul superior nu se poate imixtiona cu de la sine putere, trebuie sa fie sesizat. Tu mai intreaba, eu iti raspund fara sa ma supar ...
Ma DOREL da tu esti mina de aur frate, nu stiu ce ne-am face fara tine... pai si daca procurorul sef incalca legea prin declinari aiurea (desi era de competenta lui sa solutioneze) sau daca procurorul ierarhic superior al procurorului sef incalca legea nedorind sa intervina in cauza, desi in mod legal ar trebui conf. C.p.p., si o paseaza mai departe la parchetele din subordine ... astea nu sunt abuzuri in serviciu fra ?!?! sau in jungla romaneasca se aplica cine da cu pumnul mai tare in masa ?

# mahnitu' date 28 decembrie 2011 21:45 +6

Iordachescu a fost chemat ca sa interpreteze maneaua ...of of offf ce mahnit sunt, ca cozonacu e mai mic....of of offf si aoileu, sa traiasca dom'Lupascu....of of offf, sa traisca si gincerica care ne-a cam lasat in rahat. Mai maaaaiiiiiiii!

# io date 29 decembrie 2011 13:26 +3

unde se pune de chiolhan e si iordachel p-acolo. cred ca mutra il da de gol . sa-i stea in gat la mincinos.

# tot un raspuns date 29 decembrie 2011 06:54 +4

... va spun eu ce cauta toti...CIOLANUL... si daca magistratii aveau ceva treaba pe acolo, nu acelasi lucru se poate spune de avocati. nea iliuta! mai pune bre de niste protocoale, iote poti sa faci unul si cu c.e.d.o. ca e la moda si poate vine mine domn`barsan ca avocat la baroul lu`matale. acu ca tot veni vorba...nea bota! de mata ce sa zic... te-ai la fund rau de tot si vorba lu` saracu farfuridi...mie mi-e frica de ...tradare! mai stii, acu ca s-a infiintat baroul ilfov traditional, scuze penal si niminea nu zice nici pas, pai mata care lupta si lupta, lasi sa-si faca de cap toti netotii care nu stiau cum sa te mai umileasca si cum sa te jigneasca? eu vreau sa cred ca esti un bun crestin si nu esti razbunator, dar nici chiar asa ca vorba aia " ce tie nu-ti, place, altuia nu face!". pe langa raspunsuri ramane totusi o intrebare, pe care ar trebui sa ne-o punem ficare noua insine in fiecare dimineata///cand dracu o sa ne trezim?

# unne date 29 decembrie 2011 09:33 +4

aduceti curtea de casatie inapoi, comunistilor ! afara cu impostorii din palat !

# matei basarab date 29 decembrie 2011 10:17 0

O natie de basinosi trogloditi, tari in clanta si atat. Rusine, porcilor comunisti! Manca-v-ar Coreea de Nord.

# clik romana date 29 decembrie 2011 10:21 +1

Dupa poza, CAB pare sa spuna....ba Ilie, stai lipit de mine ca-mi cam vine sa ma partzai, si daca baga astia de seama, sa zici ca tu ai tras-o. Ai capito? Altfel, zbori cu portocoliu' tau cu tot. Cu portocolu'....na ca uite-mi vine iar...protocolu', bata'l sa-l trasneasca...Deci, stai lipit de coasta mea si baga zambetul de "marea adunare generala".

# urare pt iordachel date 30 decembrie 2011 11:44 0

noi iti uram sa vina mintea la cap si sa lasi ifosele de mare avocat ca nu-ti sta frumos cind minti. si-ti mai uram colegial sa treci sa pui osul la munca ca ai zeciuit destul sudoarea adevaratilor avocati.si-ti mai uram sa pui mina pe carte sa-ti acoperi lacunele.Nu de alta, dar  Bota e cu 7 clase mai instruit si mai destept decat tine. si-ti mai uram sa lasi fundurile politice si sa intelegi ca profesia noastra pe care comunistii ca tine vor sa o confiste e liberala. capisco tavarasu?? daca nu intelegi iti ******ram sa iei legatura cu raposatul din coreea de nord. noi nu te vom jeli!! :D :D :D

# Minerva date 30 decembrie 2011 16:18 +2

Dorele esti cumva in suferinta,ai oarece probleme de sanatate ? Daca este asa eu unul iti urez insanatosire grabnica. Comentariile tale de pana acum demonstrau o buna cunoastere a "problemelor din justitia romaneasca" .Dar comentariul din 29.12/09:19 m-a dezamagit total.Ce s-a intamplat cu tine ? S-a aprins liminita prea tare si nu mai vezi? Cum poti sa afirmi ca procurorul sef are competente reduse ? O avea el competente reduse doar pe hartie ca in realitate lucrurile stau viceversa.El este tartorul tuturor procurorilor din subordine si nimeni nu ii iese din cuvant.Daca cineva o face a zburat si din acel moment luminita incepe sa aiba alte nuante pentru recalcitrant.Chestia cu partile care au la "dispozitie mijloace procesuale pentru a constrange procurorul sa restecte legea" m-a lasat perplex. Profund uluit m-a lasat si afirmatia ca procurorul superior nu se poate imixtiona cu de la sine putere .Toate acestea daca veneau de la altul era altceva,dar asa, ceva nu este in regula.

# vorbeeee date 30 decembrie 2011 18:49 +2

dorel catel nu trebuie bagat in seama. e un mic latrau care se dadea inginer pe aici si infiera baroul lui bota. un trepadus cu minte de bibilica

# Dan date 30 decembrie 2011 23:45 +2

Mai oameni buni. Nu ar putea bulangii astia de la diferite parchete, toti psihopatii si toti coruptii - sa-si taie venele si sa ne lase drac' in pace? Sunt 1000 de tineri gata sa le ia locul, mult mai curati si poate mult mai scoliti ca ei. Sa dea Dumnezeu ca anul care vine sa mai aduca si un pic de curatenie printre gunoaiele aste despre care tot vorbim. La Multi Ani!

# Dan date 30 decembrie 2011 23:56 +1

Mai oameni buni. Nu ar putea bulangii astia de la diferite parchete, toti psihopatii si toti coruptii - sa-si taie venele si sa ne lase drac' in pace? Sunt 1000 de tineri gata sa le ia locul, mult mai curati si poate mult mai scoliti ca ei. Sa dea Dumnezeu ca anul care vine sa mai aduca si un pic de curatenie printre gunoaiele aste despre care tot vorbim. La Multi Ani!

# CI date 1 ianuarie 2012 08:32 0

Să le ia locul, dar cu examen, nu ca în avocatură cu un simulacru de testare! Dacă sunt școliți, să o arate. Să nu intre în magistratură prin ușa din dos, la concursul cu 5 ani vechime! Să intre la INM! la mulți ani și ție!

# CI date 1 ianuarie 2012 08:38 +1

Să le ia locul, dar cu examen, nu ca în avocatură cu un simulacru de testare! Dacă sunt școliți, să o arate. Să nu intre în magistratură prin ușa din dos, la concursul cu 5 ani vechime! Să intre la INM! la mulți ani și ție!

# un alt dan pt avocati date 31 decembrie 2011 13:11 +1

LA MULTI ANI AVOCATILOR DIN CELE DOUA BAROURI!!! fie ca noul an sa-i  lumineze pe traditionali si sa scape de acest Iordachescu un fel de Kim Jong-il al baroului si de cei asemenea lui care nu vor decat functii si bani nemunciti.

# oo date 3 ianuarie 2012 23:03 0

pe iordachel -mascariciul cu fata de betiv- cind il schimbati ? ne strica imaginea la monitor.

# DUTESCU VASILE date 19 februarie 2012 09:10 0

de ce presedintele de instanta nu cere odata cu depunerea delegatiei de catre avocat si dovada ca este avocat cu drept de exercitare a acestei functii .Vezi -alistar victor-suspendat de barou dar avocat cu tupeu la dosarul 2791/300/2007 la sec 3

# justitiabil date 15 iunie 2012 13:17 +1

Excelenta idee.Este cel mai bun site de institutie publica din tara.Felicitari pentru lansare si actualizari.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Accidentul lui Dan Condrea a fost:

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 29.05.2016 – Coldea pe faras. Dosare din zona medicala, sesizate de SRI, zac la Parchetul Capitalei

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER