20 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CSM a cerut Ministrului Justitiei sa suplimenteze masiv personalul din Justitie. 90% din judecatorii tarii avertizeaza ca instantele nu sunt pregatite sa aplice noile coduri fara magistrati si grefieri suficienti

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

18 March 2012 11:40
Vizualizari: 8701

 

In sedinta Plenului CSM de joi, membrii CSM au decis sa trimita la Ministerul Justitiei un proiect de hotarare de guvern, care sa coreleze necesarul de resurse umane din sistem, in raport de studiile de impact referitoare la intrarea in vigoare a noilor coduri. In document se atentioneaza asupra pericolului ca prevederile noilor coduri sa nu poata fi puse in aplicare din cauza numarului insuficient de judecatori, procurori si grefieri. Decizia a fost luata, deoarece CSM nu are atributii de initiator de legi, iar potrivit studiilor de impact elaborate de Ministerul Justitiei, reiese ca va fi nevoie de suplimentarea schemelor de personal. Pentru aceasta initiativa s-a elaborat un document la care au lucrat, din informatiile noastre, judecatorii Mona Pivniceru, Ana Labus, Horatius Dumbrava, Marius Tudose si procurorii George Balan si Florentina Gavadia si altii.


Muschetarii” din CSM vor peste 1700 de posturi suplimentare

Imediat dupa decizia Plenului CSM, pe siteul www.membricsm.ro, judecatorii Dumbrava, Danilet, Neascu si Serban au publicat un material in care sustin ca ei sunt cei care ar fi convins CSM sa solicite Guvernului suplimentarea efectivelor din Justitie cu 1784 de posturi de judecatori, procurori si grefieri. Autorii materialului au anexat si un proiect de hotarare de guvern, pe antet CSM, in care au avansat urmatoarele cifre: „suplimentarea la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu 72 de posturi de judecator, 72 posturi de magistrat-asistent si 72 posturi grefier. De asemenea, proiectul mai prevede pentru restul instantelor si parchetelor din tara suplimentarea schemelor de personal cu 392 de posturi de judecatori si 604 posturi de grefieri la celelalte instante, precum si 177 posturi de procuror si 395 posturi de grefier”. Pe siteul celor patru membri ai CSM se mai arata ca: „Marea majoritate a judecatorilor sunt de parere ca este oportuna decuplarea, ca date de intrare in vigoare, a Noului Cod Penal si Noului Cod de Procedura Penala de Noul Cod de Procedura Civila. Mai mult decat atat, au apreciat ca intrarea in vigoare a Noului Cod Penal si Noului Cod de Procedura Penala ar trebui sa aiba loc numai dupa suplimentarea si restructurarea schemelor de personal, precum si dupa asigurarea infrastructurii necesare si a pregatirii profesionale corespunzatoare, in cursul anului 2013”.

Presedintele CSM, Alina Ghica, considera utopica cifra de 1700 avansata de „muschetari”

Referitor la initiativa CSM de a trimite la Ministerul Justitiei un material referitor la acordarea schemelor de personal pe viitor cu volumul suplimentar de activitate care il va presupune intrarea in vigoare a noilor coduri, presedintele CSM, Alina Ghica, ne-a confirmat ca acesta a fost adoptat de plen. Cat priveste cifrele avansate de grupul Dumbrava – Neacsu – Danilet si Serban pe siteul lor, judecatoarea Alina Ghica , ne-a declarat stupefiata: „CSM nu poate suplimenta numarul de posturi in sistem, pentru ca din nefericire nu are asemenea atributii. Plenul a hotarat in virtutea studiilor de impact sa trimita la Ministerul Justitiei un proiect de hotarare de guvern prin care sa se aprecieze asupra oportunitatii suplimentarii posturilor in sistem. Despre cifra de peste 1700 de posturi avansata de cei pe care i-ati enumerat, ce pot sa va spun.... Este o utopie, sa presupunem ca ne-ar da Guvernul 1700 de posturi, de unde poti sa recrutezi atatia judecatori, procurori si grefieri? Nu poti recruta atatia oameni decat abandonand principiul calitatii recrutatarilor. Nu luati de bune tot ce spun altii!...

Sondaj de avertizare - Instantele nu pot aplica viitoarele trei coduri

Potrivit unui centralizator al raspunsurilor trimise de instante cu privire la intrarea in vigoare a celorlalte trei coduri (procedura civila, penal si procedura penala) – material publicat pe www.membricsm.ro – magistratii si personalul auxiliar de la instantele din tara au dat urmatoarele raspunsuri:

1. Sunt judecatorii, personalul auxiliar si instantele pregatiti/pregatite sa aplice Noul Cod de Procedura Civila si legea de punere in aplicare a acestuia incepand cu data de 1 iunie 2012?

La aceasta intrebare, au raspuns un numar de 13 curti de apel, 39 de tribunale si judecatoriile din raza acestora. Dintre acestea, 83,33 % din numarul curtilor de apel, 87,1 % din numarul tribunalelor judecatoriile din raza acestora au raspuns ca instantele nu sunt pregatite pentru intrarea in vigoare, la 1 iunie 2012, a noului Cod de procedura civila si a Legii de punere in aplicare a acestuia. Principalele argumente avute in vedere au fost urmatoarele:

- infrastructura este total depasita in acest moment, exemplificandu-se in acest sens simpla raportare la dispozitiile noului Cod de procedura civila, in conformitate cu care, in fata primei instante, cercetarea procesului se va desfasura ca regula in camera de consiliu, ceea ce prespune ca cel putin la nivel teoretic fiecare judecator sa detina un astfel de spatiu pentru solutionarea cauzelor care i-au fost repartizate; in acelasi sens, se arata ca in studiul de impact se vorbeste de o suplimentare a spatiilor cu destinatia sala de judecata, activitate ce nu poate fi realizata pana la data preconizata a intrarii in vigoare a noului Cod de procedura civila;

- este necesara acordarea unui interval de timp suficient pentru infiintarea instantelor de tutela si de familie;

- instantele au reclamat necesitatea suplimentarii schemelor de personal cu posturi de judecator si personal de specialitate, astfel cum a reiesit din studiile de impact (de exemplu, potrivit studiilor de impact, la nivelul tribunalelor si curtilor de apel se vor inregistra cresteri semnficative ale volumului de activitate, fiind prin urmare esentiala suplimentarea schemelor de personal); in caz contrar, s-a subliniat ca reglementarile privind accelerarea procedurilor judiciare vor ramane la nivel pur teoretic, data fiind cresterea constanta in ultimii anii a numarului de cauze pe rolul instantelor;

- in acelasi sens, trebuie avuta in vedere si perioada de timp necesara pentru ocuparea posturilor de la nivelul judecatoriilor, prin organizarea de examene de admitere, si a celor de la nivelul instantelor superioare, prin organizarea de examene de promovare;

- in acelasi cadru, modificarile preconizate a fi aduse Codului de procedura civila prin Legea de punere in aplicare a acestuia pot reclama necesitatea modificarii Regulamentului de ordine interioara al instantelor judecatoresti, precum si adaptarea programului ECRIS, masuri care vor necesita o perioada de timp semnificativa de la data publicarii in Monitorul Oficial a Legii de punere in aplicare;

2. Pot face fata judecatorii, personalul auxiliar si instantele acestor noi reglementari in conditiile in care nu exista vreo certitudine cu privire la suplimentarea schemelor de personal si la finantarea acestor scheme, ca si a infrastructurii de catre executiv, asa cum prevad studiile de impact publicate de Ministerul Justitiei pe site-ul sau in data de 5 ianuarie 2012?

La aceasta intrebare, au raspuns un numar de 10 curti de apel, 32 de tribunale si judecatoriile din raza acestora. 100 % din numarul curtilor de apel, 93,7 % din numarul tribunalelor si judecatoriile din raza acestora au raspuns ca instantele nu pot face fata acestor noi reglementari in conditiile in care nu exista vreo certitudine cu privire la suplimentarea schemelor de personal si la finantarea acestor scheme ca si a infrastructurii de catre executiv, asa cum prevad studiile de impact publicate de Ministerul Justitiei pe site-ul sau in data de 5 ian. 2012. Argumentele avute in vedere sunt, in principal, cele prezentate in raspunsul la intrebarea nr. 1.

3. Care credeti ca este perioada optima de pregatire profesionala a judecatorilor si personalului auxiliar, calculata de la data publicarii Legii de punere in aplicare a Noului Cod de Procedura Civila, respectiv a republicarii Codului de Procedura Civila?

La aceasta intrebare, au raspuns un numar de 11 curti de apel, 31 de tribunale si judecatoriile din raza acestora. Dintre curtile de apel, 9,09 % au apreciat ca perioada optima de pregatire profesionala este mai mica de 6 luni, 72,72 % au apreciat ca este necesara o perioada de pregatire profesionala de cel putin 6 luni, iar 18,18 % au apreciat ca aceasta perioada ar trebui sa fie de cel putin 1 an. La nivelul tribunalelor, 9,67 % au apreciat ca perioada optima de pregatire profesionala este mai mica de 6 luni, 67,74 % au apreciat ca este necesara o perioada de pregatire profesionala de cel putin 6 luni, iar 22,58 % au apreciat ca aceasta perioada ar trebui sa fie de cel putin 1 an. S-a apreciat ca pregatirea profesionala a judecatorilor si personalului auxiliar nu se poate realiza intr-un termen scurt, in raport de complexitatea, importanta si intinderea actului normativ in discutie. Este necesara asigurarea posibilitatii de cunoastere aprofundata a legii procesual civile, in scopul unei aplicari eficiente si uniforme de catre toti cei carora li se adreseaza. O astfel de pregatire nu este posibil a fi desfasurata in prezent, intrucit dispozitiile noului Cod de procedura civila vor suferi modificari substantiale prin Legea de punere in aplicare a acestuia.

4. Este oportuna decuplarea, ca date de intrare in vigoare, a Noului Cod Penal si Noului Cod de Procedura Penala de Noul Cod de Procedura Civila? Cand ar trebui sa intre in vigoare NCP si NCPP tinand cont de suplimentarea si restructurarea schemelor de personal, de pregatirea profesionala, precum si asigurarea infrastructurii necesare?

La aceasta intrebare, au raspuns un numar de 9 curti de apel, 31 de tribunale si 89 de judecatorii. Dintre acestea, 88,88 % din numarul curtilor de apel, 96,77 % din numarul tribunalelor si judecatoriile din raza acestora au raspuns ca este oportuna decuplarea, ca date de intrare in vigoare, a Noului Cod Penal si Noului Cod de Procedura Penala de Noul Cod de Procedura Civila. In acelasi timp, majoritatea covarsitoare a instantelor au apreciat ca intrarea in vigoare a Noului Cod Penal si Noului Cod de Procedura Penala ar trebui sa aiba loc numai dupa suplimentarea si restructurarea schemelor de personal, precum si dupa asigurarea infrastructurii necesare si a pregatirii profesionale corespunzatoare, in cursul anului 2013.”

Comentarii

# avioane date 18 March 2012 12:31 +5

Acesta este curat delir...Daca pana si pe Ghica a stupefiat-o. Daca se dau vreo 100 de posturi de magistrati si inca vreo 200 de grefieri, sa le para bine. Si chiar si acestia, de unde sa fie scosi? Prin clonare? Si CSM si MJ sunt total rupti de orice realitate. Dau din gura si unii si altii, dau vina unii pe altii iar in final nu rezolva absolut nimic.Problema e ca nu mai impresioneaza pe nimeni cu divagatiile lor.

# PT DELIRUL CU AVIOANE date 19 March 2012 17:04 -1

LASA, DRAGA, O SA VI SE JUDECE DOSARELE NOAPTEA SI O SA LE MAI CITEASCA PAPA DE LA ROMA, NU MAGISTRATII!

# pentru majuscule date 19 March 2012 17:20 +1

Nu mai tipa, ca noi auzim, daca tu nu, pune-ti un aparat auditiv. Draga, daca nu stii in Romania se judeca deja demult si noaptea. Dar pentru asta nu vor plati magistratii daunele la CEDO, ci voi, justitiabilii si eventual Guvernul, pentru situatia in care a adus justitia. Dar nu-i nimic, voi formulati in continuare actiuni de dorul lelii in loc sa apelati la mediere, mergeti la judecata pentru ca v-a furat vecinul 20 de centrimetri din gard, ca v-a inundat vecinul de la unu, desi stati la doi, ca a latrat prea tare pisica de pe strada paralela, si mai ales, nu uitati sa va revoltati apoi ca va poarta pe drumuri paratul sau faptuitorul, dupa ce declarati cai inadmisibile de atac. Succesuri!

# cu minuscule date 19 March 2012 17:31 0

Si sa nu uit. Continuati sa oferiti spagi in vami, la ghisee, in trafic, pentru obtinerea unui post fara sa aveti competenta necesara, sa va platiti BAC-ul, continuati sa dezamblati caile ferate furand sinele de tren, votati-l pe Dan Diaconescu ca va da cica 20.000 de euro lunar daca stati, nu munciti nimic, ca munca e pentru prosti. Cereti inapoi toate taxele de prima inmatriculare,de pod, de aer, salariile de pe vremea lui Burebista, dati peste oameni pe trecerile de pietoni la raliuri prin oras, faceti scandal in discoteci si spargeti sticle in capul altora (ca doar al vostru e prea tare), continuati sa revendicati prin a saptea spita terenuri pe care oricum nu intentionati sa le lucrati, dar credeti ca printr-o minune candva vor valora milioane de Euro si apoi incepeti sa strigati din rasputeri ca justitia e corupta si ineficienta. Pai mai draga, magistratii au initiat in tara asta milioane de procese, ei au dat mita si cand nu le-a iesit pasenta au fugit la DNA, pana ati ingropat sub dosare nu pe magistrati, ci pe voi? Ei sunt de vina ca sunteti intoleranti, necivilizati, inculti multi dar cu aere de Florin Salam si cu manele de alea "Dusmanii mei...au, au..."? Nu, voi faceti asta si o faceti zilnic, datorita unei democratii extrem de prost intelese. Acum poti scrie cu majuscule, poate te ajuta:D

# marmota date 19 March 2012 19:00 +2

numarul imens de dosare din ultimii ani ii datoram profesorului distrat boc, aceasta nulitate absoluta a legilor romanesti. acest narod a promovat legi neconstitutionale, aberante, a incalcat toate principiile de drept, a sprijinit casta mafiota a lui iordachescu si speram ca o sa intre la bulau. sa ne spuna cum au furat prin licitatii trucate, cum a falsificat voturile, cum MJ plateste oficiile baroului patronat de florea, barou care nu este infiintat legal. are multe de spus despre cum noi palmasii am strins cureau si trepadusii puterii au strins...averi impresionante. il vedeti pe ariciul de boldea ce avere a facut? ia imaginati-va citi bani are udrea, anastase etc in comparatie cu acest limbric politic.

# PT MINUSCULE date 19 March 2012 18:08 +1

minuscule, tu chiar nu ai inteles mesajul. Sa fie de la multele dosare din multele materii pe care le judeci noaptea?! Nu crezi ca ar fi timpul sa te specializezi si tu?! Sau esti la o judecatorie de la tara si ati preluat si dosarele de competenta tribunalului?

# minuscul de tot date 19 March 2012 18:25 0

Iar te inseli. Sunt judecator de ocol. Pardon, asesor po******r.^ luni la Stefan Gheorghiu, dar cuuull... Si ca sa vezi ca uite inveti, si stii scrie si fara sa tipi, stiu si inglish. uat did iu seid?

# HA, HA date 19 March 2012 19:04 +3

PACAT. ESTI FOARTE STRESAT SI IN CONDITIILE ASTE PRECARE, DIN PACATE JUDECI. IA O PAUZA SI NU II MAI URI PE JUSTITIABILI. INCALCARI ALE LEGII VOR FI MEREU, FII RECUNOSCATOR CA MANANCI O PAINE. SI LASA OBSESIILE PRIVIND FOLOSIREA TASTATURII. IAR TIPETELE PE CARE LE AUZI OBSESIV, TI SE TRAG DE LA ....CE?

# TASTATURA CARE TIPA date 19 March 2012 19:15 +1

SE VEDE DE LA O POSTA INTELEGEREA GREOAIE A CONTINUTULUI UNEI COMUNICARI SI AUTOSUFICIENTA. DAR IATA, CU TOATE ASTEA, AI SUPRAVIETUIT IN SISTEM SI CHIAR STII SA TE PRODUCI PE FORUMURI. BRAVO! TOT TIPA TASTATURA?

# tipi tu si nu te asteptai date 19 March 2012 22:45 +1

uell, uell... ce bine ca te-ai lamurit ca judec. Da, judec, boi ca voi. Care habar nu aveti in ce tara traiti. Stimabile, nu majusculele ma deranjeaza, ma deranjeaza ce faceti, cum traiti, ce standarde impuneti si ma intreb, aveti copiii? V-ar place sa creasca, sa traiasca intr-o lume de frustrati? Mie sincer nu.Stiti tipa pe forumuri, nu faceti nimic ca lumea asta sa fie mai buna. Si voi tipati la noi? Sa va fie groaza, dar GROAZA, cand tara asta se va destepta din impostura indusa de politicieni si de politruci, iar atunci mai poti scrie cu majuscule si sa desparti in silabe ce nu stii desparti. Ori crezi ca ne motiveaza ca magistrati niste ofense necurmanite in spatele unui salariu pentru care voi radeti?Cine dracu v-a invatat asta, ca puteti trai intr-o lume fara justitie? Si daca puteti, gau uan...

# AFARA DIN MAGISTRATURA date 20 March 2012 20:49 +2

WOW....JUDECI BOI? CA NOI.... ASTA E ATITUDINE DE JUDECATOR?! TOVARASE, TREBUIE SA FII URGENT DAT AFARA DIN MAGISTRATURA! TE ASCUNZI IN SPATELE TASTATURII SI ESTI UN PERICOL. 

# lion date 20 March 2012 20:54 -1

TU vorbesti, latraule?

# oarescine date 18 March 2012 13:14 -1

da, este nevoie de personal la acest moment si cu atat mai mult va fi nevoie cand va fi sa intre celelalte coduri.posibilitati ar mai fi de recrutare dar cum sa fie vazute , pentru ca doar ei au dreptul sa decida, sa gandeasca, sa taie si sa spanzure ! care ar fi ? ca simplu om ce am stat cativa ani prin salile tribunalelor pot sa va spun ca trebuie sa se uite in propria curte si vor observa ca exista personal care poate fi avansat , poate pe o perioada determinata si apoi, daca da dovada ca e competent si merge, sa fie definitivat in functie. Ma refer aici nu la cei care jdueca, la judecatori, la celalalt personal din tribunale, care in acest moment cunoaste cel mai bine cum sta treaba si ce are de facut in eventualitatea unei promovari- cunoaste deja munca celor ce judeca si ce presupune ea. luati un inginer de pe strada care invata pe deros intr-un an cateva carti si intra la inm/csm si ce mai aveti dvs. ii mai trebuie cativa ani pana se aduna, pana invata cum sta treaba.

# marmota date 18 March 2012 18:43 +6

ce spune cocoana? scade calitatea pregatirii personalului? dar ce facem cu calitatea proasta a solutionarii litigiilor?sute de dosare pe capul unui judecator care nu are timp sa citeasca atata maculatura. mai bine marirea numarului de judecatori si scaderea numarului de dosare, degeaba esti un judecator cu stiinta de carte daca nu ai timp sa pregatesti dosarul.

# emi date 19 March 2012 10:41 0

Niciodata nu vor spune ca sunt pregatiti sa puna in aplicare caeste coduri!!!! Acestea s-au publicat in monitorul oficial din 2009, este inadmisibil sa spui si acum dupa 3 ani ca nu suntem pregatiti!!! Nu inteleg de ce le-au mai publicat, daca nu se pot pune in aplicare? Oricum majoritatea solutiilor sunt date in modalitatea copy-paste!!!si acum, asa ca nu vad de ce se tipa atat ca nu este suficient personal? modalitatea de abordare va fi aceeasi indiferent numarul de personal.

# PT NAIVA EMI date 19 March 2012 17:08 0

DRAGUTA MEA, SE SCHIMBA COMPETENTA SI SE INSTITUIE NOI ATRIBUTII (DE EXEMPLU O NOUA FUNCTIE DE JUDECATOR DE CAMERA PRELIMINATA). SE FIXEAZA TERMENE DE PE LA O ZI LA ALTA IAR ACUM TERMENELE SUNT LA 2 LUNI. NUMARUL DE DOSARE IN CEL MAI BUN CAZ SE MENTINE, DACA NU CRESTE. ASTA INSEAMNA CA E NECESAR MAI MULT PERSONAL. GREU CU LOGICA, NU? AI TERMINAT LICEUL?

# Tiberiu KOVACS date 31 March 2012 18:30 0

Doresc de la inceput sa imi cer scuze fata de acei juristi, parte a sistemului pe care il critic, care nu apartin portretului hidos pe care il descriu. Este foarte greu ati expune un punct de vedere cu caracter general in Romania, pentru ca imediat esti catalogat ca fiind un imbecil si inconstient de faptul ca poti pune o anatema pe toata lumea si mai ales pe toti profesionistii dintr-un asemenea sistem cum este cel juridic. Sunt de-acord, dar in conditiile in care sistemul juridic desconsidera individualitatea, prin comunicarea belicoasa si improprie cu individul, grupul ori colectivitatea umana, este foarte greu sa nu ajungi la un moment dat sa nu expui puncte de vedere cu caracter de generalitate. Se considera ca daca intr-un grup, 90% sunt hoti iar 10% sunt cinstiti, intotdeauna se va spune ca ne aflam in prezenta unui grup criminal. In acest context se poate afirma ca putinatatea profesionistilor cu vocatie din domeniul juridic ma indreptateste sa sustin ca intregul sistem juridic este falimentar si guvernat de nonvaloare, pupincurism, servilism, ipocrizie, snobism, trafic de influenta, nepotism, discriminare, monopol specific societatilor dictatorial - comuniste etc. Aciditatea punctului meu de vedere rezulta din starea de fapt a lucrurilor in sala de judecata, din experienta de peste 9 ani, in care am constatat la cald crunta mizerabilitate a sistemului in forma sa de manifestare si mai ales in fondul problemei, adica al mentalitatii si atitudini animal - mimetice a juristului Judecator, Procuror si mai ales Avocat. Sala de judecata apare ca o incapere in care justitiabilul este sistemul de referinta al prostiei si nimicniciei umane, judecatorul se expune ingimfat, ca o prelungire inutila a divinitatii, indrituit cu libertati absolute si inchizitorii, iar procurorul si avocatul apar foarte aproape de pozitia „superioara” specifica libidinosilor din societatile medievale, cu privilegii specifice bisericii inchizitorii. Trebuie mentionat ca si mobilierul este depersonalizat/depersonalizant, megaloman si identic cu salile de judecata din U.R.S.S.( C.S.I.), CHINA, CUBA, ALBANIA, etc. In ceea ce priveste modul de lucru si atitudinea juristilor care innobileaza negativ magistratura, avocatura, politia judiciara,etc., se poate afirma ca in procent de peste 90 % sunt plictisiti, superficiali si se poarta desconsideratoriu la adresa justitiabilului, astfel incit, bunul plac, arbitrariul, infatuarea, snobismul si forma fara fond, sunt elemente care stau la baza unei caracterizari reale a celor deja mentionati. Reforma domeniului justitiei este imposibila in aceste conditii si mai ales in acest moment, pentru ca, de facto si de jure, a avut loc o restauratie a comunismului sub forma neocomunismului, care promoveaza democratia in forma si dictatura parlamentar-neocomunista in fond. Atitudinea de casta/monopol impusa de juristii formati la scoala de drept socialist, parte a sistemului de referinta al valorii regimului politic comunist, face ca pentru a reforma justitia in Romania ar trebuie sa gindim o forma brutal – infractionala de rasturnare a dictaturii comuniste din justitie ori sa ne expunem amarul prin carti, astfel incit tineretul sa ia la cunostinta despre mizerabilitatea sistemului, si apoi, acest tineret foarte alunecos, sa procedeze la o reforma graduala, inceata, ca in final, peste 300 de ani, in Romania sa putem vorbi de un sistem juridic cel mult acceptabil. Faptul ca lucrurile se misca incet si mai ales faptul ca am avut incredere in juristii comunisti existenti in 1989, ma indrituiesc sa afirm ca in anul de gratie 2009, dupa 20 de ani de la lovitura de stat si restauratia comunismului de catifea in Romania, sistemul juridic se prezinta falimentar, blocat, corupt si indreptat impotriva justitiabilului si a statului de drept, justificind mai mult ca oricind prezenta carte. Starea de lucruri ar putea sa fie alta, dar datorita juristilor marxisti si a incapacitatii lor patologice de a intelege continutul notiunii de democratie, ROBELE ROSII au dovedit cu prisosinta ca au fost, sunt si vor fi incapabili sa inteleaga care este diferenta dintre o persoana juridica de drept public si una de drept privat iar reforma in justitie este un fiasco, neintelegindu-si mizerabilitatea si ineficienta in care se balaceste besmetic. In prezenta carte incerc sa explic cititorului ca prostia mimetic – primitiva, promovata de Statul Roman, este o metoda generala, aplicata de orice colectivitate umana, numita societate ori stat european, aflat la inceputul instaurarii democratiei si a statului de drept. Regimul politic comunist din Romania - spre deosebire de celelalte state europene - a facut ca noi cetatenii sa fim formati ca indivizi primitivi, interesati de necesitati animalice primitive imediate, pentru ca numai asa Satatul Comunist putea crea omul nou mimetic, care nu stie sa faca nimic fara coordonarea „intelectuala” si despotica a Partidului Comunist. Astfel, scopul fundamental al juristului comunist este hrana, casa si procreerea, iar libertatea de gindire era si este rezervata oligarhilor direct interesati ca masele de prosti sa creasca in favoarea pupincuristilor si parvenitilor semidocti. In Romania, oligarhiile profesionale si-au fundamentat puterea discretionara prin acte normative care impiedeca practicarea profesiilor liberale, impunindu-se filtre de accedere in profesie, filtre rigide si straine de vocatie si profesionalism, incercindu-se promovarea monopolului de breasla, organizat pe principiul „cu cit mai putini cu atit este mai mare bucata de ciolan ce ne revine.” Acest mod de abordare a lacomiei si prostiei patologice, vom avea ca finalitate incompetenta si falimetul institutional al Romaniei in general si a sistemului juridic in special. Uniunea Europeana promoveaza ideea concurentei acerbe in domeniul profesiile liberale prin eliminarea ingradirilor de accedere, pe considerentul cresterii calitatii seviciilor in beneficiul clientului pe de-o parte iar pe de alta parte in defavoarea starii de protectie si a privilegiilor medieval – libidinoase actuale. In Romania nu se intelege acest mod de a vedea lucrurile, pentru ca in Romania, Restauratia Comunista este in plin apogeu si doar generatiile urmatoare, in mod gradual si foarte incet, vor putea schimba sistemul si mentalitatea actualelor Robe Rosii ale justitiei, formate si repartizate la locul de munca de catre CEAUSESCU. Robele Rosii, spun ca au intinerit sistemul, dar nu spun ca intinerirea s-a facut astfel incit noile robe rosii accepta imbecil, pur si simplu, regulile jocului, asa cum veritabilele Robele Rosii ale justitiei au acceptat regulile jocului in perioada comunista, raportindu-se sistemului de referinta al valorii promovat de regimul politic dictatorial – comunist. Ca urmare, noii juristi nu pot fi decit o prelungire inutila de gindire, atitudine si mentalitate, identica cu a mentorilor lor, a Robelor Rosii ale justitiei socialiste. Av. Tiberiu KOVACS

# ionela date 20 April 2012 01:34 +1

bagati odata codurile cas pline judecatoriile de dosare zici ca daty de la voi,pleaca unu vine altul,dracu mai voteaza,staty la birouri la cafele pe banii nostry

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva