20 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

L-au lucrat pe marele Lupascu! Aflati lucruri infioratoare despre isprava Inaltei Curti, care poate lasa Justitia fara procurori!

Scris de: | pdf | print

4 December 2010 14:23
Vizualizari: 20075

Judecatorul Dan Lupascu de la CSM (foto 1) a primit vineri seara, cu profunda neplacere, vestea surpriza ca Tribunalul Bucuresti a admis contestatia formulata de rivala lui, judecatoarea Dana Garbovan de la Curtea de Apel Cluj, impotriva candidaturii sale pentru un nou mandat de sase ani la Consiliu, respectiv a deciziei Comitetului Electoral Local al Curtii de Apel Bucuresti de validare a candidaturii lui Lupascu, care a fost anulata. Pe surse, am aflat ca sentinta a fost pronuntata vineri in dosarul nr. 45070/3/2010 al TMB – Sectia de contencios-administrativ. Chiar daca sentinta este atacabila cu recurs, si nu are in prezent niciun efect asupra candidaturii lui Dan Lupascu, daca ea va ramane definitiva va avea drept consecinta reluarea intregului proces electoral de la toate curtile de apel din tara, pentru posturile de reprezentanti in CSM de pe acest palier, posturi pentru care au fost alesi judecatorii Dan Lupascu, Alexandru Serban si Horatius Dumbrava. Autoarea contestatiei – Dana Garbovan (foto 2) cunoscuta drept presedinta Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR) a pierdut aceste alegeri, fiind clasata pe ultimul loc. Contactat telefonic, judecatorul Dan Lupascu ne-a declarat: „Nu pot comenta, e un proces aflat pe rol, la care nici nu am fost prezent. Voi ataca solutia pe caile legale. Sunt insa niste ciudatenii...

 

Din surse bine informate, am aflat ca decizia TMB, chiar daca nu e definitiva, va fi folosita ca argument pentru influentarea Senatului, in scopul de a invalida rezultatele alegerilor in cazul membrilor CSM, care au fost realesi pentru un nou mandat. Senatul se va prounta asupra rezultatele alegerilor CSM cel mai probabil in data de 16 decembrie 2010.

Procuroarea Roxana Tasica Budulan a fost facuta judecator peste noapte, printr-o decizie dubioasa a Inaltei Curti

Surse avizate ne-au declarat ca judecatoarea care a dat solutia de anulare a actului de validare a candidaturii judecatorului Dan Lupascu se numeste Roxana Tasica Budulan, magistrat aflat intr-o situatie de conflict fata de judecatorul Lupascu, dar si fata de CSM. Si care in situatia in care a solutionat acest proces, ar fi trebuit sa se abtina. De ce? Pentru ca Roxana Tasica Budulan a avut recent un proces cu Consiliu Superior al Magistraturii, pe care l-a dat in judecata pentru refuzul acestuia de a o transforma din procuror in judecator.

Roxana Budulan, procuror la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti a solicitat in luna octombrie 2009 Consiliului sa o transfere pe un post de judecator la Curtea de Apel Bucuresti, iar daca nu va exista un post liber pentru dumneaei, sa fie numita judecator la Tribunalul Bucuresti sau la una dintre judecatoriile de sector.

Analizand nastrusnica solicitare - a doua de acest gen (prin Hotararea CSM nr. 378 din 12.03.2009 CSM i-a mai respins anterior o cerere similara) - dar si avizul negativ dat de Parchetul Curtii de Apel Bucuresti (aflat intr-un deficit major de procurori) Plenul CSM, cu unanimitate de voturi (inclusiv votul lui Dan Lupascu) a respins cererea de transfer a judecatoarei Budulan, prin Hotararea nr. 1850 din 29.10.2009. Nemultumita de primul refuz al CSM, procuroarea Budulan a atacat cu recurs hotararea de respingere a transferului solicitat, la Sectia de contencios-administrativ a Inaltei Curti care, surprinzator, a admis recursul procuroarei Budulan. Astfel, prin Decizia nr. 4918 din 06.11.2009, Inalta Curte a anulat Hotararea CSM nr. 387 din 12.03.2009 a CSM si a dispus obligarea CSM sa emita o hotarare prin care „sa aprobe cererea de numire a doamnei procuror in functia de judecator la Tribunalul Bucuresti si sa emita propunere, in acest sens, Presedintelui Romaniei.” Ati mai auzit vreodata de una ca asta!?

In urma deciziei irevocabile, CSM a emis Hotararea nr. 2049 din 19.11.2009 prin s-a conformat celor dispuse de Inalta Curte, propunant lui Traian Basescu numirea lui Budulan in functie. Devenita judecator, Roxana Tasica Budulan nu s-a oprit aici si a solicitat CSM sa-i recunoasca inclusiv gradul de judecator de curte de apel, chiar daca ea a fost numita judecator la Tribunalul Bucuresti. Iar CSM s-a conformat de data aceasta, admitand cererea prin Hotararea nr. 29 din 21.01.2010. Uite asa a devenit Roxana Tasica Budulan judecator. Acest caz, este deocamdata primul de acest gen din Romania. Cate vor mai urma insa?

Sectia de contencios-administrativ a Inaltei Curti a devenit stat in stat

Modul de transfer al procurorilor, in functii de judecator, printr-o simpla cerere adresata CSM, care in caz de refuz, este aprobata automat de Inalta Curte – Sectia de contencios-administrativ, va deschide o noua portita de migrare in sistem, care contravine legii, moralei si bunului-simt. Este opinia noastra. Desi Constitutia prevede ca Justitia se infaptuieste prin Inalta Curte si celelalte instante judecatoresti (puterea judecatoreasca), precum si faptul ca procurorii activeaza sub autoritatea ministrului Justitiei (membru al Executivului) faptul ca un procuror, fara sa parcurga examenele de judecator, poate ajunge peste noapte judecator de curte de apel, printr-o simpla cerere, incalca in mod flagrand – in opinia noastra – independenta Justitiei. Si pune justitiabilii intr-un real pericol, intrucat un procuror nu are experienta si pregatirea necesara pentru a da hotarari judecatoresti. Este posibil ca procurorii, prin natura muncii lor, nici macar sa fi intrat o singura data in sala de judecata (cu exceptia celor de judiciar), caz in care se ridica intrebarea cum pot ei sa garanteze ca au experienta si priceperea necesare. Faptul ca au absolvit Dreptul nu poate fi luat in consideratie, pentru ca pe acest argument orice avocat, jurist, notar sau politist pot pretinde sa devina judecatori, printr-o simpla cerere. De retinut ca CEDO de la Strasbourg a statuat ca procurorul roman nu este magistrat independent, ci “agent guvernamental”.

Judecatorii Sectiei de contencios-administrativ a Inaltei Curti, condusa de Gabriela Victoria Barsan (sotia judecatorului roman de la CEDO de la Strasbourg - Corneliu Barsan) a mai deschis brese de promovare in sistem, dubioase, criticabile si chiar in flagranta opozitie cu legea. In ultimii ani, sute de procurori de la DNA si DIICOT, cu grad de parchete de judecatorie si tribunal, promovati la cele doua directii din Parchetul General prin simple interviuri, au cerut CSM-ului sa le acorde gradul maxim profesional de procurori de parchet de Inalta Curte. CSM le-a respins la toti cererile, pe motivul de necombatut ca Legea 303/2004 prevede ca promovarile prin sistem se fac exclusiv prin examen. Hotararile CSM au fost atacate cu recurs de procurorii in cauza, iar Sectia de contencios-administrativ a ICCJ le-a admis pe toate. Astfel, sutele de procurori, multi dintre ei de la judecatorii si care au activat la DNA sau DIICOT doar cateva luni, au primit gradele profesionale maxime, cu salarii pe potriva, care costa greu statul roman, creand o discriminare majora in sistem, fata de toti ceilalti procurori din tara, care trebuie sa dea examen pentru orice promovare in grad profesional. Daca cineva nu va lua masuri impotriva “ingineriilor juridice” prin care Sectia de contencios-administrativ a ICCJ a ajuns sa faca legea in Romania, in loc sa se supuna ei, putem asista la noi fenomene aberante. Cazul Roxanei Tasica Budulan este precendentul - periculos spunem noi - prin care de maine toti procurorii sa ceara sa fie automat transferati ca judecator, doar pentru ca functia de judecator este mai atractiva si garanteaza o inamovibilitate pe care procurorii nu o detin. Cel mai grav, exista pericolul major ca parchetele sa ajunga sa fie depopulate, cu consecinta afectarii sigurantei cetateanului, pe care nimeni nu-l va mai putea apara de infractori. Poate ca a venit vremea ca Sectia de urmarire penala a PICCJ sa intervina cu determinare in bucataria acestei Sectii, si chiar sa nu mai tina la sertar dosarele penale ale unor rude ale unor judecatori de la aceasta sectie, care apar santajabili din acest punct de vedere.

Budulan face parte din grupul Garbovan care a semnat petitia “Demnitate si Integritate”

Important de retinut, actuala judecatoare Roxana Tasica Budulan de la TMB a semnat in luna aprile 2010 petitia publica “Demnitate si integritate” (petitie initiata de judecatoarele Dana Garbovan, Lavinia Lefterache si Francisca Vasile), prin care a fost criticata vehement activitatea CSM, inclusiv cea a judecatorului Dan Lupascu.

* Cititi aici Hotararea Plenului CSM nr. 2049 din 19.11.2009, prin care procuroarea Budulan a fost facuta judecator pe baza deciziei Inaltei Curti!

Comentarii

# petrica date 4 December 2010 14:57 +10

Hotararea tribunalului este foarte buna, exista o interdictie clara, limpede, neechivoca, pentru inca un mandat, consecutiv primului.
Dar asta nu inseamna ca trebuie reluate alegerile, ci doar ca este inlaturat lupascu si validat urmatorul, parca un judecator de la ploiesti.

# nikky date 4 December 2010 15:28 +7

O mica rectificare: dana garbovan nu este presedintele UNJR. Nu sunt de acord cu petrica, validarea nu va surveni pentru urmatorul pe lista, ci va trebui reluat votul.

# pompiliu bota date 4 December 2010 16:22 +2

Noul CSM e mult mai bun decât fostul. Ar fi păcat că în locul lui Lupaşcu să vină un magistrat mult mai slab pregătit...

# ortegas date 5 December 2010 06:08 -7

Ar fi pacat ca noul CSM sa te tolereze in public, cadano, in loc sa-ti arate usa ...

# DOREL date 4 December 2010 16:27 +3

Daca v-ati fi documentat cu adevarat , ati fi vazut ca domnisoara judecator Roxana Budulan a absolvit INM-ul , institutie de elita pe care o urmeaza toti judecatorii si procurorii si ca aceasta a avut la examenul de definitivat o nota mai mare decat multi colegi judecatori din aceeasi generatie a INM-ului cu domnia sa.Asa ca domnisoara judecator nu a absolvit o simpla facultate de drept, cum lasati dvs. sa se inteleaga.
Cu privire la procurorii diicot aveti insa dreptate din anumite puncte de vedere. Astfel, daca va veti documenta in mod serios de data aceasta, veti vedea ca procurorii diicot care participa la sedintele de judecata la judecatoriile bucurestene, Tribunalul Bucuresti si Curtea de Apel Bucuresti primesc salariu de procuror cu grad corespunzator Parchetului de pe langaICCJ, iar procurorii de sedinta de la parchetele de pe langa judecatoriile bucurestene ,de pe langa Tribunalul Bucuresti si de pe langa Curtea de Apel Bucuresti care participa la judecarea dosarelor diicot-ului primesc salarii mult mai mici. Adica muncesc la fel, ba chiar mai mult decat cei de la diicot, iar salariile sunt mai mici.
Ca sa fiu mai bine inteles , trebuie sa spun ca procurorii de sedinta de la diicot participa doar la judecarea dosarelor diicot-ului la care considera necesar,adica la o parte infima a dosarelor instrumentate de diicot,iar la judecarea marii majoritati a dosarelor diicot-ului participa procurorii de sedinta de la parchetele de pe langa judecatoriile bucurestene ,de pe langa Tribunalul Bucuresti si de pe langa Curtea de Apel Bucuresti . Aceasta situatie aberanta e permisa de dispozitiile art.2 al.3 din legea 508/2004 privind diicot-ul. Aceasta situatie inechitabila nu se intalneste insa in cazul dna -ului, procurorii de sedinta din aceasta structura participand la judecarea tuturor dosarelor instrumentate de dna.

# duralex date 5 December 2010 08:44 +6

O ineptie care demonstreaza ca magistratii nostri numai gandesc cu capul. Si ce daca Budulan ar avea INM? Institutul te pregateste sa poti deveni stagiar. Dupa stagiatura mai dai definitivatul, iar apoi examenele de avansare in grad. Madam Budulan nu s-a definitivat ca judecator, nici nu a dat vreun examen de judecator, deci este o impostoare, cu complicitatea instantei supreme, e drept.
Cat priveste ca avut medie mai mare la INM decat unii care au optat ca judecatori, sa-i fie de bine. Ce-are a face? Si altii au avut note mai mari! Da de cand te face nota de la scoala si magistrat?

# cotili date 8 December 2010 21:11 +2

Pai ce examen ar trebui sa dea. Du-te, absolva INM-ul,da definitivaul si apoi mai vorbim. Desigur, daca reusesti sa intri la INM si sa iei toate examenele amintite. Iar un procuorr format la INM linistit poate da hotarari judecatoresti. Si chiar pe civil. Intreaba pe cunoscutii tai care cunsoc aceste lucruri.

# Procuror date 10 December 2010 22:35 +2

esti p.r.o.s.t. de mori!
examenul de definitivat este comun. aceeasi materie. subiecte usor nuantate pe fiecare profesie.

ca de obicei LUJU scrie articole de 2 lei. continut juridic corect: zero barat.

# 2NA date 4 December 2010 19:38 +3

Daca este vorba de hotararea Comitetului electoral local al CAB... atunci contestatia este inadmisibila. Pentru ca nu este prevazuta de lege!!! Comitetul local nu VALIDEAZA candidaturile, ci verifica numai conditiile de forma ale acestora!!
Doamna Garbovan avea posibilitatea sa conteste listele electorale sau hotararea Comitetului Electoral Permanent! Restul... e rafuiala!

# ortegas date 5 December 2010 06:07 -7

Depinde despre ce lege vorbesti. In cauza se aplica legea 554, la fel ca pentru orice alt litigiu de contencios administrativ. Prin urmare, exista o procedura legala de atacare a unei decizii a unui comitet electoral.

# 2NA date 5 December 2010 11:58 -3

Care este textul din Legea nr.554 care prevede acest tip de CONTESTATIE? Daca hotararea in speta a fost atacata ca simplu act administrativ, atunci vorbim despre altceva! Insa, din cele povestite de doamna Garbovan pe la presa reiese ca domnia sa s-a adresat cu o contestatie impotriva hotararii prin care a fost validata candidatura domnului D.L. si nicidecum cu o plangere impotriva actului administrativ vatamator emis de o autoritate... bla, bla. Avand aceste date, eu m-am raportam la Legea nr.317/2004 si Regulamentul privind alegerea membrilor CSM, acte normative ce au stat la baza alegerilor in discutie si care nu prevad o atare cale de atac impotriva hotararilor Comitetelor locale!!!

# sergiu date 4 December 2010 20:08 -1

judecatoarea roxana budulan are mai multa stiinta de carte decat toti cei din csm la un loc

# ceres date 6 December 2010 12:37 +3

...spuse Sergiu in intelepciunea lui,inainte de culcare.Mai gindestete...

# Procuror date 10 December 2010 22:36 -2

de mai multa decat toti cei de la luju plus 100 avocati.

# dan date 5 December 2010 09:16 -6

Super articolul

Ca sa se vada, inca o data, ca Justitia este una dintre cele mai corupte (pana in maduva oaselor) institutii din Romania. Si ca interesele politice care roiesc in jurul Justitiei nu sunt deloc de ignorat. Apropo, pe cat facem pariu ca deputatul Voicu va fi pus in libertate, iar dosarul retrimis procurorilor spre reanchetare? Unde vor urma disjungeri, declinari de competenta, amanari si alte asemenea...

# lionelamar date 5 December 2010 10:12 -1

Nu sunt de acord cu legarea de glie a procurorilor.In ce alt domeniu esti obligat sa muncesti la stat numai intr-o anumita functie?O improspatare a corpului magistratilor este intotdeauna necesara.Cunoscatorii stiu ca sunt unii procurori mult mai bine pregatiti decat unii judecatori.In ceea ce priveste examenele, si unii si altii trec in cariera mai departe doar pe baza de examen.Ce are a face problema independentei cu problema unui ins anume care vrea si poate sa treaca dinspre executiv spre magistatura de scaun? Se poate spune ca oamenii care sunt acum judecatori sunt nascuti independenti? Si, apropo, cine garanteaza ca judecatorii sunt in mod real independenti si nu conteaza lantul de putere ierarhica din care fac parte? Pe mine prevederile legale nu ma conving cata vreme vad in salile de judecata ce prestatii au unii!

# gogu date 5 December 2010 11:40 -4

duralex ,este evident ca habar nu ai ce e ala inm

# sudoku date 5 December 2010 11:52 -1

duralex , ai vrea si tu la inm ,nu? dar daca nu esti in stare nu arunca noroi spre cei mai inteligenti decat tine .

# Sorin date 5 December 2010 15:38 -6

Hotarirea e data in contencios administrativ. Ceea ce inseamna ca este definitiva si executorie de drept.
Mai puneti mina pe carte.
Cu alte cuvinte, in aces moment jud Lupascu este, pina la judecarea recursului de drept eliminat.
Si daca nu se judeca recursul pina cind Senatul valideaza listele, el nu poate fi validat.
E foarte tare.
Mai ales ca dna jud Girbovan mai are si alte actiuni pe rol.

# jorj date 5 December 2010 20:59 0

Atentie! in contencios admin hotararea e definitiva si executorie de drept doar daca e data in cererea de suspendare, daca e in cea de anulare, atunci e definitiva ...dar recursul introdus suspenda executarea !

# ceres date 6 December 2010 12:33 +1

Mai citeste Sorine...

# bogdan zdrenghea date 5 December 2010 17:12 -5

pt autor: si unde anume este flagranta contradictie cu legea in deciziile csm sau ale inaltei curti? un text, un articol de lege, ceva? nu ne indicati nimic?

# and_justice_for_all date 5 December 2010 19:49 -7


Citeza pe bogdan zdrenghea
pt autor: si unde anume este flagranta contradictie cu legea in deciziile csm sau ale inaltei curti? un text, un articol de lege, ceva? nu ne indicati nimic?


Don't bother, se vede clar ca e articol comandat.

# pompiliu bota date 5 December 2010 18:52 -5

bogdan zdrenghea? Sunteţi cumva nepotul regretatului avocat Eugen Zdrenghea?

# florians date 5 December 2010 20:11 -1

comandat de cine? de garbovan, de lupascu, de Senat????hahaaahah :D

# oleg date 5 December 2010 20:15 +2

mai petrica, nu exista sti******t i lege sa vina urmatorul, dupa ce se invalideaza! mai cititi si voi, nu mai comentati aiurea!

# oleg date 6 December 2010 06:25 -1

CORECT, FOARTE CORECT JORJ! :-)

# oleg date 6 December 2010 06:33 +1

sorine, nu e executorie! citeste- pe jorj, el a invatat mai mult ca tine! :lol: :lol: :lol:

# georgel date 6 December 2010 08:39 -3

articolul induce ideia unei conspiratii a ICCJ care a admis o contestatie impotriva unei hotarari a CSM, a transferat un procuror pe post de judecator, pentru ca acesta sa-i dea în cap lui Lupascu! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
e o teoria a conspiratiei a naibii de bine pusa la punct.
ce este ciudat, este ca ICCJ - Sectia Contencios Administrativ, a admis o contestatie împotriva unei hotarari CSM pentru motive de oportunitate si nu de legalitate.

# 2NA date 6 December 2010 18:38 0

Georgel, draga! ideea era ca odata ajuns judecator, doamna fosta procuror ar fi trebuit sa fie "vesnic recunoscatoare" sectiei de contencios ad-tiv, sectie care are un presedinte candidat (perdant!) la CSM! Sa nu uitam ca daca acelasi judecator (sau poate altul!!)ar judeca si contestatia impotriva candidaturii L. Barbulescu, potrivit practicii, urmatorul pe lista... cu voia dumneavoastra... va fi chiar presedintele in discutie! ;-)

# georgel date 9 December 2010 06:49 0

un jude nu trebuie sa aiba nici tata nici mama. chestia cu recunostinta nu are ce cauta in justitie. mereu sunt oameni carora trebuie sa le fim recunoscatori, dar pana la justitie. punct

# nota bene date 6 December 2010 19:13 0

O cunosc pe Roxana Budulan si cred ca este un magistrat foarte bine pregatit.Nu este singurul magistrat procuror care a trecut magistrat judecator.Si nici polite nu are de platit, asa cum acrediteaza ideea articolul.Desi personal cred ca Dan Lupascu poate candida la un nou mandat in CSM, intrucat legea s-a modificat dupa alegerea sa ca membru,judecatorul poate avea o alta opinie.Sa lasam caile de atac sa vorbeasca.Daca vreti situatii deocheate de numiri contestate, va propun eu o tema de meditatie: Alexandra Sinc.Pentru aceasta s-a modificat legea de organizare judecatoreasca printr-o ordonanta de urgenta emisa de celebrul guvern Boc, in sensul de a putea sa fie delegata pe post mai mult de 6 luni pe an,si iat-o, aproape ca a fost delegata un imtreg mandat de 3 ani, fara examen.Aici nu se incalca legea si printipiile?????

# pompiliu bota date 6 December 2010 19:22 -6

Alexandra Sinc este un procuror profesionist. De ce nu o contestaţi pe Kovesi, grad de parchet de tribunal!

# nota bene date 6 December 2010 23:09 +7

Pompilica, matale de unde ai scos-o cu profesionalismul lui Sinc? Este de aceeasi natura cu profesionalismul lui Nelu Carpen!Prietenii stiu de ce!

# Fisherman date 7 December 2010 07:23 -6

Alexandra Sinc chiar ESTE o profesionista. A fost delegata 3 ani pentru ca este valoroasa. Cat despre marea doamna Kovesi, mandatul ei, se stie, este destinat marilor descoperiri din bulibaseala din 89, pe care eu nu o pot numi revolutie. revolutia, in esenta, este un fenomen magnific care ar fi trebuit sa creeze o noua identitate poporului roman. Or, ce a iesit la noi, ma mir ca nu se casca pamantul ca sa ne inghita odata. Ca atare, Kovesi mai are de sapat, cica, la dosarele revolutiei, numai ca cei mai vinovati au murit sau se pregatesc sa treaca pe cealalta lume. Chitac, a luat probabil cu el, povara secretului de stat pe car a impartasit-o cu tov. Stanculescu. Cei mai informati insa, sunt in viata, in pozitii politice de lider, tac malc si arata cu degetul unul spre celalalt. De aceea este Kovesi atat de derutata, caci nu stie in cine sa traga. Spre marele ei noroc, stie sa joace in sfori...ca multi altii care se dau zmei cu aripi de musca.

# nota bene date 7 December 2010 19:58 +4

Profesionista? Pe ce va bazati?A facut personal un singur dosar de rasunet? NU.Nu stie decat sa urle si sa fure meritele altora.A verificat cineva cati oameni au plecat de la PTB de cand SINC este prim procuror? Sau cate arestari lasate sa expire are? Sau relatiile notorii cu Nelu Carpen si avocatii acestuia care au aparut ca si invitati la ziua domniei sale?? Sau modul cum a platit la restaurantul din Herastrau unde si-a serbat ziua, cu peste 100 de invitati?Sau platile preferentiale de prime de vacanta pentru prieteni? Sau modul in care o injura pe Kovesi ca sa fie po******ra la unitatile din teritoriu, desi in fata este numai miere?Singura vina a lui Kovesi este ca are incredere in astfel de oameni.

# pompiliu bota date 7 December 2010 21:20 -3

Spuneţi-mi o propoziţie juridică pronunţată de Laura Kovesi! Nu are rost să vă cer o arestare sau un rechizitoriu!

# pompiliu bota date 7 December 2010 21:28 -7

D-ra Şinc? A spulberat mafia din avocatură:
http://bota.ro/wp-content/uploads/2010/06/CAP-AB-BUC.-2-SINC-MINCA.pdf

# nota bene date 8 December 2010 06:03 +4

Sa fim seriosi!Faptul ca a emis o rezolutie in favoarea dvs. nu dovedeste nimic.Sau dovedeste ca persoana in cauza doreste publicitate oriunde se poate.Documentati-va despre relatiile lui Sinc cu o multime de interlopi, unii luati deja de DNA.A se vedea preferatul sau Nelu Carpen, avocatul Zamfirachi, etc.Pe de alta parte, Kovesi a facut treaba la Sibiu ca sef DIICOT, ceea ce Sinc la PTB nu a reusit.Doar tipete, crize si insusirea muncii procurorilor din subordine.Iar cand a fost procuror la PCAB nu a facut decat sa dea NUP-uri fata de notari, tatal sau fiind presedintele acestei caste intangibile.

# in atentia csm date 22 January 2011 21:11 0

:D prosti...nu este fata notarului...

# dima date 8 December 2010 16:06 0

procurorii sunt delegati de procurorul general . deci sinc a fost delegata de kovesi. daca nu ar fi apreciat-o ,ar mai fi delegat-o?

# in atentia csm date 22 January 2011 20:50 0

8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Numarul 2055 01/05/2011

LA ÎNCHIDEREA EDIŢIEI
MAFIA DIN JUSTIŢIE TREBUIE LICHIDATĂ RAPID!

4 08 2010
Judecătoarea Maria Speranţa Cornea, de la Secţia a V-a Comercială a Curţii de Apel Bucureşti, este fina Elenei Udrea. Cele două au multiple legături cu oameni de afaceri de origine arabă.

Între judecătoarea Maria Speranţa Cornea şi un afacerist arab au existat legături amoroase, după care ea s-a încurcat cu preotul Cristian Deheleanu, cu care trăieşte în concubinaj (acesta a slujit la o biserică de lîngă Magazinul Unirea). Acest preot e căsătorit cu o pianistă, pe nume Crinela, cu care are 3 copii.
Din anturajul judecătoarei fac parte Gabriela Bogasiu (judecătoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), Antonela Costache (şefa Secţiei a II-a Penală a Tribunalului Bucureşti) şi Irina Gheorghe (avocata mafiotului Ştefan Rădulescu). Prin intermediul acestora, Elena Udrea muşamalizează dosare ilegale de retrocedări de terenuri şi imobile, privatizări frauduloase, deturnări de fonduri şi alte fapte penale grave. Este din ce în ce mai evident că Justiţia din România a trecut de partea Mafiei. Revenim.

Copyright Tricolorul

# ELENA date 27 May 2011 21:53 0

VA RUGAM SA FITI MAI BLANZI CU TINERII, GRESESC ,PENTRU ETONOBOTANICELE ASTEA SE PRIMESC ANI GREI DE PUSCARIE .INCERCATI SI FITI MAI INTELEGATORII PENTRUCA LI SA PERMIS SA FUNCTIONEZE 3-4 ANI FARA SA FACA NUIMENI NIMIC .IN ALTE TARII PEDEPSELE SUNT MAUL MAI BLANDE.SUNTEM INDURERATI CA SI PARINTI, SA-I VEDEM IN PUSCARII.

# ionica date 4 September 2011 15:49 0

Către: CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII Bucureşti, Calea Plevnei nr. 141 B, sector 6 DOMNULE PREŞEDINTE, Subsemnatul Cârstea Ion domiciliat în Craiova, str. Doljului nr. 14, bl. C8c, sc. 1, et. 2, apt. 7, telefon 0744-643073, prin prezentul memoriu vă solicit cercetarea disciplinară şi sancţionarea judecătorilor VARZARU EUGENIA , MARIA ADRIANA CAIMAC, CARMEN MIHAELA ARIF, AURELIA VASILESCU, ADELA ILIANA ALBU şi ILIE SILVIU VISAN care s-au prefăcut că judecă cauza din dosar 3901/63/2011, Secţia litigii de muncă la Tribunalul Dolj, dosar întocmit abuziv prin conexarea a trei dosare de la secţia de contencios administrativ. Aceştia într-o obedienţă fără margini faţă de pârâta Universitatea din Craiova se prefac că judecă cauza nereuşind ca timp de un an de zile să intre în posesia singurului act contestat de subsemnatul şi emis de clanul mafiot al cuplului Ion Vladimirescu- Popescu Dan, clan la care judecători sus menţionaţi au aderat trasformând actul de judecată într-un circ. Aceşti judecători cu asistenţii judiciari Stefana Iriza, Nicoliţa Tănăsoiu şi a grefierele de şedinţă Silvia Popa, Mădălina Delia Suhan, Ana Firescu, Camelia Popa au întocmit Încheieri de şedinţă false şi se fac vinovaţi de un complex de infracţiuni: „rea credinţă” , „gravă neglijenţă”, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi asociere şi servilism fără margini faţă de o grupare mafiotă din Universitatea din Craiova. Rolul acestor judecători era tergiversarea cauzei ştiind că excepţia de nelegalitate pe care am ridicat-o permanent dar neconsemnată, încurca planurile clanului mafiot pe care judecătorii îl susţin cu toată forţa. Din 8 noiembrie 2010 şi până la această dată 25 iulie 2011, singurul act contestat în cele trei dosare conexate în dosarul 3901/63/2011 nu a fost depus la dosar de către pârâtă dar nici nu a fost sancţionată pentru refuz. Am asistat la scene care reprezintă o ruşine pentru justiţia română. La data de 18 mai 2011 judecătoarea Vărzaru Eugenia se „ruga” de consilierul Ciobanu Laurenţiu să depună actul contestat iar pe acesta nu l-a durut nicăieri spunându-i că nu este relevant şi că nu-l depune. Iar încheierea de şedinţă este un fals ordinar. In slugărnicia ieşită din comun a judecătoarei Vărzaru Eugenia faţă de pârâta, aceasta nu a văzut că eu am depus o sentinţă judecătorească şi alte acte prin care am susţinut excepţia de nelegalitate a actului numit „Stat de funcţiuni al Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică pentru an univ 2010/2011, catedra de ingineria calculatoarelor şi comunicaţiilor”. Judecătoarea Vărzaru Eugenia a refuzat să discute excepţia de necompetenţă materială a cauzei şi nici nu a consemnat în Încheierea de şedinţă din 18 mai 2011 această cerere formulată şi scris. ESTE O RUSINE ACEASTA ATITUDINE DE OBEDIENTA. La data de 17 ian. 2011 judecătoarea AURELIA VASILESCU a refuzat să consemneze cererea mea verbală dar şi scrisă referitor la excepţia de nelegalitate a actului administrativ pe baza căruia funcţionează o instituţie, act contestat prin cererea de chemare în judecată cu menţiunea că nu „este funcţionar public”. OBIECTUL SESIZĂRII Cauza şi succesiunea faptelor: Am asistat la asocierea într-un grup organizat de judecători cu scopul de a tergiversa judecarea unei cauze cu efecte dezastruoase pentru mine şi familia mea. La data de 1 oct. 2010 am fost forţat să predau în limba engleză într-o Universitate de STAT în condiţiile în care eu m-am titularizat pe un post cu predare în limba română, nu am nicio competenţă de a preda în limba engleză iar legea 128/1997 art. 55 al. 9 şi Constituţia României art. 32 îmi interzic. PENTRU ACEST REFUZ AL MEU AM FOST DAT AFARA DIN INVATAMANT. Am contestat statul de funcţiuni, act administrativ unilateral. INSTANTELE AU REFUZAT SA VADA ACTUL SI SA JUDECE CAUZA. 1. La data de 18 nov. 2010 am chemat în judecată Universitatea din Craiova prin care am solicitat suspendarea actului administrativ Stat de funcţiuni al Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică pentru an univ 2010/2011, referitor la poziţia mea , până la pronunţarea instanţei pe fond. Am invocat legea 554/2004 art.1, art. 14 al. 1S-a format dosarul 17574/63/2001, secţia contencios administrativ. Primul termen: 29 nov. 2011. Amână cauza pe 13 dec. 2010 . La termenul din 13 dec. 2010 dispune conexarea la dosar 16255/63/2010. 2. La data de 18 nov. 2010 am chemat în judecată pe funcţionarul Marian Gheorghe de la Universitatea din Craiova prin care am solicitat anularea în parte a actului administrativ Stat de funcţiuni al Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică pentru an univ 2010/2011, referitor la poziţia mea , până la pronunţarea instanţei pe fond. Am invocat legea 554/2004 art.1, art. 14 al. 1. S-a format dosarul 17575/63/2010, secţia contencios administrativ. Primul termen: 13 dec. 2010. Dispune conexarea la 16255/63/2010. 3. La data de 8 nov. 2010 am chemat în judecată Universitatea din Craiova prin care am solicitat anularea în parte a actului administrativ numit Stat de funcţiuni al Facultăţii de Automatică, Calculatoare şi Electronică pentru an univ 2010/2011 referitor la poziţia mea care nu corespunde specializării pe care m-am titularizat prin concurs, recunoaşterea dreptului meu de a fi titular pe un post în specializarea pe care m-am titularizat prin concurs, emiterea unui nou ştat de funcţiuni cu încadrarea mea pe un post conform specializării pe care m-am titularizat, repararea pagubei ce mi-a fost cauzata prin emiterea actului administrativ mai sus menţionat. S-a format dosarul 16255/63/2010, secţia contencios administrativ şi fiscal. Primul termen: 13 dec. 2010. Amână cauza pe 21 dec. 2010. Amână cauza pe 17 ian. 2011 când îşi declină competenţa. 4. La data de 17 ian 2011 are loc conexarea celor trei dosare şi declinarea competenţei materiale pentru secţia litigii de muncă. Până la această dată instanţa nu a solicitat pârâtei actul pe care eu l-am contestat. 5. La data de 23 ian. 2011 cele trei dosare au fost trimise la Secţia Conflicte de muncă cu prim termen de judecată 23 feb. 2011. 6. La data de 23 feb. 2011 am lipsit, am trimis un reprezentant (procurator) dar consilierul pârâtei a fost dar a ieşit din sală când s-a strigat dosarul. S-a suspendat cauza. Am solicitat repunerea pe rol. 7. La data de 18 mai 2011 are loc circul lui Varzaru Eugenia care s-a „milogit” la consilierul pârâtei să depună actul contestat de mine. Judecătoarea Vărzaru Eugenia şi grefiera de şedinţă 8. au întocmit o încheiere care nu corespunde realităţii atribuind consilierul pârâtei fapte pe care nu le-a realizat 9. nu a consemnat cererea mea privind excepţia de necompetenţă materială 10. s-a târguit ca la piaţă cu consilierul ca urmare a insistenţei mele ca pârâta să depună actul contestat 11. Pe data de 18 mai nu m-am putut prezenta. S-a dat un nou termen pe 14 sept. 2011. Am consultat dosarul la arhivă şi am constatat că pârâta nu a depus actul administrativ pe care l-am contestat ca fiind nelegal. 12. Pe data de 6 iulie 2011 am depus cerere de judecare în lipsă pentru că:  timp de 9 luni pârâta a refuzat şi instanţa n-a cerut actul pe care eu îl contest ci doar s-a prefăcut  pentru a nu mai da prilejul unor judecători corupţi şi incompetenţi să amâne la nesfârşit cauza Depun următoarele înscrisuri: 1. Cele trei chemări în judecată conexate 2. Cererea de excepţii de nelegalitate neconsemnată în Incheiere 3. Cererea de excepţie de necompetenţă materiala neconsemnată în Incheiere 4. Incheierea din 17 ian. 2011 5. Incheierea din 18 mai 2011 25 iulie 2011 Ion Cârstea DOMNULUI PREŞEDINTE AL CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva