A APARUT O NOUA PUBLICATIE JURIDICA – Judecatorul CCR, Tudorel Toader, alaturi de lector univ. dr. Marieta Safta, prim-magistrat asistent al Curtii Constitutionale, au fondat "Revista de Drept constitutional". Revista promoveaza principiile si valorile constitutionale, cercetarea stiintifica in domeniu si standardele moderne de protectie a drepturilor si libertatilor fundamentale, standarde rezultate din actele juridice nationale si internationale
Lista publicatiilor juridice este mai bogata incepand cu acest an. Recent am avut onoare de a fi anuntati ca in mediul de specialitatea si-a facut aparitia o noua publicatie juridica. Este vorba despre Revista de Drept constitutional, editata de Universul Juridic sub coordonarea celor doi redactori Tudorel Toader (foto) Prof.univ.dr., Facultatea de Drept, Universitatea "Al.I.Cuza" din Iasi, judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei si membru titular in Comisia de la Venetia, si Marieta Safta, lector univ.dr., Facultatea de Drept, Universitatea "Titu Maiorescu" din Bucuresti, prim-magistrat asistent la Curtea Constitutionala a Romaniei, corespondent al Curtii Constitutionale la Comisia de la Venetia, ambii castigatori ai Premiului "Anibal Teodorescu" acordat, in 16 decembrie 2015, de Uniunea Juristilor din Romania pentru Lucrarea "Dialogul judecatorilor constitutionali", editata de editura "Universul Juridic".
Revista de drept constitutional isi propune publicarea de studii si comentarii de practica judiciara din domeniul dreptului constitutional roman si comparat, atat in limba romana, cat si in limba engleza.
Propunandu-si sa complineasca lipsa unei reviste de stricta specialitate din literatura juridica din Romania, revista de drept constitutional isi deschide paginile catre autorii din tara, in scopul promovarii principiilor si valorilor constitutionale, al cunoasterii si diseminarii jurisprudentei instantelor de jurisdictie constitutionala, a Curtii de Justitie Europene si a Curtii Europene a Drepturilor Omului, a altor instante internationale, a standardelor europene de garantare a drepturilor si libertatilor fundamentale, standarde promovata de catre Comisia de la Venetia.
Sunt invitati sa contribuie la calitatea Revistei de drept constitutional cu studii si articole autorii care sunt de acord sa cesioneze revistei, cu titlu exclusiv, dreptul de reproducere si difuzare a materialului, in format fizic, dar si electronic, cu conditia ca lucrarile sa nu mai fi fost publicate intr-o alta platforma.
Prezentam in continuare Cuvantul de deschidere al fondatorilor Revistei de Drept constitutional din primul numar al publicatiei, Tudorel Toader si Marieta Safta:
"Demersul de realizarea a Revistei de drept constitutional a fost determinat in special de dinamica si importanta evolutiilor constitutionale, la nivel national si international. Consideram ca aceasta evolutie, precum si schimburile permanente care au loc intre cele doua planuri mentionate impune un spatiu distinct de prezentare si analiza la nivel national, respectiv existenta unei reviste de specialitate, care lipseste la acest moment in Romania.
Pornind de la aceste premise, revista de drept constitutional promoveaza cercetarea stiintifica in domeniu, dialogul referitor la teoria si jurisprudenta constitutionala, in cadrul procesului complex de constitutionalizare a dreptului. Revista ilustreaza si promoveaza standardele moderne de protectie a drepturilor si libertatilor fundamentale, standarde rezultate din actele juridice nationale si internationale, consacrate prin jurisprudenta instantelor constitutionale si a instantelor internationale, standarde codificate prin activitatea Comisiei de la Venetia.
Cu o aparitie trimestriala, revista va publica studii referitoare la teoria si jurisprudenta constitutionala, cu accent pe dreptul comparat in domeniu si pe raporturile cu dreptul Uniunii Europene. De asemenea, aceasta va cuprinde o rubrica destinata evolutiilor institutionale si jurisprudentiale ale instantelor de contencios constitutional, posibile repere pentru jurisdictia constitutionala nationala, pentru doctrina de specialitate, dar si pentru autoritatile publice implicate in actul de legiferare, pentru identificarea celor mai adecvate solutii, fundamentate si pe o analiza comparativa. Sectiunea dedicata actualitatilor constitutionale va cuprinde, deopotriva, referiri la studii su jurisprudenta constitutionala din tara sau din strainatate pe temele de interes ale momentului.
In egala masura, paginile revistei sunt deschise specialistilor din tara si din strainatate".
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Vladi Mir
10 January 2016 20:57
+5
# Vladi Mir
11 January 2016 07:28
+1
# ashura
11 January 2016 22:12
-2
# Vladi Mir
12 January 2016 07:51
+1
# ashura
12 January 2016 15:28
0
# Vladi Mir
12 January 2016 19:04
+1
# ashura
12 January 2016 20:10
+1
# Marin
11 January 2016 22:06
0
# klopstock
13 January 2016 10:56
-1
# Vladi Mir
13 January 2016 19:25
+1
# klopstock
13 January 2016 20:18
0
# Vladi Mir
14 January 2016 15:20
0
# klopstock
15 January 2016 01:16
0
# Vladi Mir
15 January 2016 07:06
+1