23 septembrie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ABUZUL LUI ARAFAT, DOVEDIT DEFINITIV – Completul sefei ICCJ Corina Corbu a respins recursul prin care Departamentul pentru Situatii de Urgenta contesta sentinta Curtii de Apel Bucuresti din cazul Gornet. CAB desfiintase ordinul emis de seful DSU Raed Arafat pentru carantinarea comunei, demonstrand caracterul excesiv al masurii. Avocatul Bogdan Dumitru ii va face plangere penala prefectului de Prahova pentru ca nu a ridicat carantina, desi sentinta CAB era executorie (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

13 august 2020 15:23
Vizualizari: 22891

S-a batut in cuie faptul ca seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat (foto 1), a actionat despotic atunci cand a carantinat comuna Gornet din judetul Prahova. Un complet condus de catre presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Corina Corbu, a respins definitiv joi, 13 august 2020, recursul DSU impotriva sentintei prin care Curtea de Apel Bucuresti a eliberat Gornetul din carantina (click aici pentru intregul serial).Completul a fost alcatuit din judecatorii supremi Corina Alina Corbu, Denisa Angelica Stanisor, Iuliana Maiereanu, Nicolae Gabriel Ionas si Decebal Constantin Vlad.


Redam minuta din cauza nr. 3887/2/2020:


Respinge exceptiile inadmisibilitatii si nulitatii recursului formulat de paratul Departamentul pentru Situatii de Urgenta, invocate de recurenta-reclamanta Unitatea Administrativ Teritoriala Comuna Gornet.

Respinge recursul declarat de paratul Departamentul pentru Situatii de Urgenta impotriva sentintei civile nr.694 din 4 august 2020, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a de contencios administrativ si fiscal, ca nefondat. Ia act de renuntarea la judecata recursului formulat de reclamanta Unitatea Administrativ Teritoriala Comuna Gornet.

Obliga recurentul-parat Departamentul pentru Situatii de Urgenta la plata sumei de 1.000 lei, cu aplicarea art.451 alin.2 Cod Procedura Civila, reprezentand cheltuieli de judecata catre recurenta –reclamanta Unitatea Administrativ Teritoriala Comuna Gornet. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 13 august 2020”.


Amintim ca avocatul Bogdan Dumitru a informat instanta ca renunta la recursul prin care cerea daune pentru locuitorii comunei Gornet in suma de 4 milioane de euro, urmand ca acestia sa initieze un proces colectiv, separat. De asemenea, mentionam ca accesul presei a fost ingradit in chip scandalos de catre presedinta ICCJ Corina Corbu (click aici pentru a citi).


Dosar penal pentru prefect


Imediat dupa pronuntarea hotararii definitive a ICCJ, avocatul Bogdan Dumitru a declarat pentru Lumea Justitiei ca ii va face plangere penala prefectului judetului Prahova, Cristian Ionescu (foto 2), pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti (art. 287 Cod penal), din cauza ca Ionescu a ridicat carantina din Gornet nu imediat dupa pronuntarea Curtii de Apel Bucuresti, ci o zi mai tarziu, cand a expirat masura restrictiva. Subliniem ca sentinta CAB, chiar daca nedefinitiva, era executorie.


Iata ce prevede art. 287 CP:


Nerespectarea hotararilor judecatoresti

(1) Nerespectarea unei hotarari judecatoresti savarsita prin:

a) impotrivirea la executare, prin opunerea de rezistenta fata de organul de executare;

b) refuzul organului de executare de a pune in aplicare o hotarare judecatoreasca, prin care este obligat sa indeplineasca un anumit act;

c) refuzul de a sprijini organul de executare in punerea in aplicare a hotararii, de catre persoanele care au aceasta obligatie conform legii;

d) neexecutarea hotararii judecatoresti prin care s-a dispus reintegrarea in munca a unui salariat;

e) neexecutarea hotararii judecatoresti privind plata salariilor in termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de catre partea interesata;

f) nerespectarea hotararilor judecatoresti privind stabilirea, plata, actualizarea si recalcularea pensiilor;

g) impiedicarea unei persoane de a folosi, in tot sau in parte, un imobil detinut in baza unei hotarari judecatoresti, de catre cel caruia ii este opozabila hotararea, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

h) nerespectarea unei masuri de protectie dispuse in executarea unui ordin european de protectie.

(2) In cazul faptelor prevazute in lit. d)-g), actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

(3) In cazul faptei prevazute la alin. (1) lit. h), impacarea partilor inlatura raspunderea penala”.

Comentarii

# Cetateanul date 13 august 2020 16:26 +2

Paraditoriii... colegii lu domnu portocala de la republica din ploiesti! Da da... deosebitii si specialistii la anticorupțe...se face ceva cu abuz in serviciu la domnu prefect? Ceva perchezitii si retineri, asa ca la justițea independenta din vremile bune? Sau nu e voie la lepra galbena? Pai atunci luati de la ciuma rosie ca sigur sunt aia vinovati cu ceva ptr asta.

# Liţă date 13 august 2020 18:24 +3

Cetateanul … "republica din Ploiesti"... Exact, a existat în istorie şi o asemenea republică ciudată. Dar nimic nu se compară cu ciudata “unitate de elită”, fabrica de dosare susţinută mediatic de o formidabilă maşină de propagandă internă şi externă.

# Neanae date 13 august 2020 21:31 -31

Pe undeva îmi pare rău ca sta sa-i apună steaua lui RA! A creat totuși ceva util oamenilor și României. Vom realiza binele făcut când cine va veni după el va reuși sa pună la pământ tot know-how-ul. Sa nu avem grija, Arafat se va evapora curând și de restul se va alege praful. Romanii sunt extrem de abili sa distrugă. Din păcate. Închid cu o întrebare. Ca o dă rău in bară Arafat, cu măsuri și despotism după chipul și modelul “guwernului lu’ăla”nu cumva e vina PSD și mai ales a consilierului din umbra Dragnia? Voi lingăi ai PNL/USR & CO ce cuminți sunteți, ți-aii dracului de guri rele. Că ceați că Arafat e kour și cămeașă cu PSD! Și de voi se va alege praful. Curànd, Orbán e pe ducă si chiar ca VA FI VINA PSD ...

# Andrei Muresan date 13 august 2020 22:17 -36

Arafat are un caracter josnic. Se vede din actiunile intreprinse la ordinul SRI (Serviciul Roman de Idioti).

# Liţă date 14 august 2020 10:04 -28

Neanae* A existat un serviciu public de urgenţă cu nume frumos (părere subiectivă) românesc : “Salvarea” . A fost canibalizat (în sens strict tehnic) de “SMURD” (acronim urât, iarăşi o părere subiectivă). A fost mai bine? Mulţi au spus că da, însă se spune şi că mai binele e duşmanul binelui.

# Andrei Muresan date 14 august 2020 21:36 -44

Concluzie pentru "minusurile" comentariilor de pe acest site. Serviciul Roman de Idioti (SRI) actioneaza de sub fusta bulibasei de la Cotroceni. Cand vor fi arestati aceste scursuri? Cine credea ca Ceausescu va fi executat? Baieti cu ochii albastri si tenul tuciuriu vine si timpul vostru. Pana la "timpul vostru" va doresc sa traiti aceleasi clipe precum mama si tatal Alexandrei, mama si bunicul Luizei. Sefii vostrii sa plateasca dupa "Blestemele" lui Tudor Archezi.

# [email protected]ăsistem date 15 august 2020 21:42 +2

Arafat e doar în capu' de listă ìnsă ruşinea e pt.TOT sistemul medical. Covideala e o Afacerea CRIMINALA la propriu care a prins "CEL MAI BINE" în RO. deoarece aici există CEL MAI MARE NR. DE SLUGI. Absolut tot e mascaradă-SPECTACOL NU ŞTIINȚĂ ce acoperă crime în masă. Virusul sars.cov-2 desigur EXISTĂ ÎNSĂ NU A FOST IZOLAT-DETECTAT-DOVEDIT de nimeni. IAR Testul PCR e IRELEVANT ŞI NUL, Asta nu e Medicină şi NICI ŞTIINȚĂ! Ci doar UN TEST DE VERIFICARE A PROSTIEI. Adevărul că ESTE MARFĂ e multăăă..99%'Au PUS BOTU' să vedeți ce cutremure în lanț vin după covideală :)) exact proportional cu cantitatea de prostie. Apropos.. purtarea măştii reduce oxigenul din creier(adică prosteşte mai rău pe cei care au virusul prostiei) iar conform STUDIILOR ŞTIINTIFICE(NU POVEŞTI) frecvențele de 60Ghz(adică şi banda 5G) au inpact Negativ la nivel celular asupra [Oxigenului] :)) adică exact de Oxigen are nevoie creierul ca să.. gândească 8)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Va fi pus Nicusor Dan sub urmarire penala pentru trafic de influenta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.09.2020 – Andreaua o sa mai verse o lacrima

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva