4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ACADEMIA DE POLITISTI ABUZIVI – Sindicatele ANP l-au denuntat la DIICOT pe fostul rector al Academiei de Politie Claudiu Chindris: „Modul bolnav de a conduce Academia ca pe un penitenciar din lumea a treia, cu abuzuri la ordinea zilei, ii pot determina pe viitorii politisti si jandarmi sa considere ca abuzarea cetateanului e o normalitate, cat timp sunt cazati in conditii inumane, hraniti cu mancare alterata, invata in conditii similare detinutilor din puscariile cu gandaci, sobolani, plosnite”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

22 November 2023 13:43
Vizualizari: 4275

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor – condusa de subcomisarul Cosmin Dorobantu (foto stanga) – a depus la DIICOT marti, 21 noiembrie 2023, o plangere penala in care il acuza pe fostul rector al Academiei de Politie, colonelul de Jandarmerie Claudiu Chindris (foto dreapta), de abuz in serviciu si fals intelectual dupa ce la 14 noiembrie zeci de studenti au fost internati cu toxiinfectie alimentara.


 

Insa lucrurile nu se opresc aici: intr-un comunicat ulterior (pe care il veti citi la finalul articolului), FSANP sustine ca problema este mai ampla decat atat, studentii Academiei fiind supusi la abuzuri si cazati in conditii inumane, similare celor din penitenciarele Romaniei: camere cu gandaci, sobolani, plosnite etc. De aceea, nu trebuie sa ne mire ca inchisorile Romaniei arata cum arata, din moment ce viitorii politisti de penitenciare sunt formati intr-un mediu abuziv, acuza sindicalistii.

FSANP adauga ca acesta este doar varful icebergului, Academia de Politie devenind, de-a lungul timpului, tinta a numeroase si felurite scandaluri: de plagiate la comanda, amenintari cu moartea, hartuiri sexuale etc.

Comunicatul se incheie cu apelul sindicalistilor ca ministrul Afacerilor Interne Catalin Predoiu sa ia masuri urgente de remediere a problemelor. In caz contrar, abuzurile la care sunt supusi studentii Academiei se vor perpetua la nivelul intregii societati, din institutia de invatamant urmand sa iasa politisti care se vor purta cu cetatenii la fel de nedrept cum au fost si ei tratati, la randul lor, pe bancile scolii.

Lumea Justitiei l-a contactat miercuri, 22 noiembrie 2023, pe Claudiu Chindris, insa, in ciuda insistentelor noastre, colonelul a refuzat sa faca orice fel de comentariu.


Fostul rector, acuzat ca a musamalizat dezastrul


Revenind la plangerea depusa de FSANP la DIICOT: informatiile initiale indicau ca este vorba despre 50 de astfel de cazuri, insa Dorobantu sustine in plangere ca numarul real este mult mai mare, iar conducerea Academiei a ascuns adevarata dimensiune a problemei. Mai exact, Cosmin Dorobantu a declarat miercuri pentru Lumea Justitiei ca numarul studentilor intoxicati se ridica la 150, dintre care 68 au facut chiar forme grave de toxiinfectie alimentara, necesitand spitalizare.

Inainte de a va lasa sa cititi plangerea, mentionam ca ministrul Afacerilor Interne l-a demis pe Claudiu Chindris de la conducerea Academiei de Politie in 15 noiembrie, la o zi dupa izbucnirea scandalului.


Iata sesizarea depusa de FSANP la DIICOT (vezi facsimil):


Formulam prezenta plangere penala impotriva fostului rector al Academiei de Politie 'A. I. Cuza', Claudiu-Stefan CHINDRIS, precum si impotriva tuturor factorilor de conducere ai institutiei de invatamant pentru savarsirea infractiunilor prevazute de dispozitiile art. 297 NCP, respectiv abuz in serviciu (constand in aceea ca, in mod nelegal si abuziv, au permis ca studentii institutiei pe care o conduce sa primeasca 'mancare stricata') si art. 321 NCP, respectiv fals intelectual, constand in aceea ca, cu stiinta, 'au incercat sa ascunda adevarul prin declararea neadevarata a numarului real al studentilor intoxicati in data de 14.11.2023, incepand cu ora 20:30'.

Peste 50 de studenti de la Academia de Politie au ajuns marti, 14 noiembrie 2023, la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals, acuzand stari de voma si dureri abdominale. Incriminata ar fi mancarea pe care au primit-o la cele doua mese, de pranz si de seara. Studentii ar fi inceput sa se simta rau la cateva ore dupa masa de pranz de marti, 14 noiembrie 2023. La masa de seara, multi dintre ei nu au mai mers, pentru ca se confruntau cu greturi, varsaturi si dureri abdominale. O parte si-au sunat parintii si i-au alertat despre cele intamplate.

In realitate, numarul studentilor intoxicati a fost mult mai mare, insa acesta a fost ascuns de conducerea Academiei de Politie 'A. I. Cuza'.

Modul de achizitie a alimentelor, precum si cel de preparare si servire a hranei studentilor sunt in masura sa demonstreze coruptia institutionalizata in Academia de Politie si furtul alimentelor care ar trebui sa ajunga la studenti.

 Redam precizarile suplimentare ale liderului de sindicat Cosmin Dorobantu, publicate pe Facebook marti, 21 noiembrie 2023:


In data de 14 noiembrie 2023 (martea neagra a Academiei de Politie 'Alexandru Ioan Cuza'), peste 150 de studenti ai acestei institutii de invatamant au acuzat greturi, varsaturi si dureri abdominale. In traducere, studentii Academiei de Politie au suferit o toxiinfectie alimentara.

De la incompetenta la corutie nu este decat un singur pas, iar sefii incapabili ai Academiei de Politie nu au mai putut musamaliza pana la capat situatia inumana si degradanta, intrucat zeci de studenti au ajuns la Spitalul de Boli Infectioase 'Matei Bals' din capitala.

Iata cauzele ipotetice care au condus la intoxicarea studentilor! Ce trebuia sa faca Academia de Politie si nu a facut:

1. Nu a verificat daca alimentele care au ajuns in institutie sunt in concordanta cu cerintele din documentele care au stat la baza achizitiei (caiet de sarcini, fise tehnice, anumite avize).

2. Nu a mentinut standardele de igiena in spatiile unde se depoziteaza si se prepara hrana pentru studenti.

3. Nu a pastrat probe pentru 48 de ore in borcane speciale.

4. Nu a mentinut standardele de igiena in sala de mese conform autorizatiilor sanitar-veterinare.

5. Nu a asigurat echipamente de protectie pentru personalul care a preparat si a servit hrana.

6. Nu a distribuit suficiente produse destinate dezinfectarii ustensilelor si vaselor in care s-a preparat, s-a distribuit si s-a servit hrana.

7. Nu a respectat procedurile de dezinsectie si deratizare in spatiile unde se depoziteaza, se prepara si se serveste hrana studentilor.

Iata ce trebuia sa faca echipa de control a ministrului de interne Catalin Predoiu!

1. Sa verifice in primul rand conditiile de depozitare, de preparare si de servire a alimentelor.

2. Sa verifice, daca au existat, probele de hrana conform ordinului ministrului sanatatii, probe care trebuiau trimise la laborator pentru analize din momentul semnalarii primului caz de toxiinfectie alimentara.

De ce avem suspiciunea rezonabila ca se incearca musamalizarea cazului? Iata de ce!

Daca sefii Academiei de Politie ar fi trimis prima data probele la laborator si ar fi obtinut buletinul de analize care confirma ca mancarea corespunde din punct de vedere calitativ, astazi nu mai plana suspiciunea de incompetenta si coruptie asupra factorilor de conducere ai Academiei de Politie.

Se spune ca: in fata celui care minte se afla cineva care accepta sa fie inselat, insa noi, ca organizatie sindicala, ne pozitionam in spatele Ministerului Afacerilor Interne si ii cerem domnului Catalin Predoiu sa faca public buletinul de analize de la probele de hrana trimise la laborator!

STOP ABUZURILOR! Vrem ofiteri sanatosi si apti, care sa poata asigura in mod echilibrat si responsabil ordinea publica si siguranta nationala”.

 

 

Prezentam comunicatul in care FSANP reclama abuzurile din Academia de Politie:


„Sindicatele din penitenciare denunta la DIICOT conducerea Academiei de Politie 'A. I. Cuza', pentru abuz in serviciu si fals intelectual. Sindicalistii din penitenciare acuza Academia de Politie de coruptie intoxicata, transformata de sefii promovati 'pe pile' intr-o puscarie indepartata de Romania educata a lui Klaus Iohannis.


Plangere penala la DIICOT. Grup infractional care abuzeaza viitorii ofiteri


Marti, 21.11.2023, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a sesizat Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism impotriva fostului rector al Academiei de Politie 'A. I. Cuza', Claudiu-Stefan CHINDRIS, precum si impotriva tuturor factorilor de conducere ai institutiei de invatamant pentru savarsirea infractiunilor prevazute de dispozitiile art. 297 NCP, respectiv abuz in serviciu, constand in aceea ca, in mod nelegal si abuziv, au permis ca studentii institutiei pe care o conduce sa primeasca 'mancare stricata' si art. 321 NCP, respectiv fals intelectual, constand in aceea ca, cu stiinta, 'au incercat sa ascunda adevarul prin declararea neadevarata a numarului real al studentilor intoxicati in data de 14.11.2023, incepand cu ora 20:30'.


Conditii de penitenciare in Academia de Politie 'A. I. Cuza'


Mancarea, conditiile de cazare si supraaglomerarea fac din Academia de Politie 'A. I. Cuza' cea mai mare puscarie din Romania, institutie de invatamant macinata de-a lungul anilor de coruptie, hartuire sexuala, limbaj suburban si abuzuri. Academia de Politie 'A. I. Cuza' a creat mai multe probleme in societatea romaneasca decat interlopii Romaniei (plagiate la comanda, amenintari cu moartea, scandaluri sexuale).

Modul bolnav de a conduce Academia de Politie 'A. I. Cuza' ca pe un penitenciar din lumea a treia, cu abuzuri la ordinea zilei, ii pot determina pe viitorii politistii, jandarmi, pompieri, politisti de penitenciare sa considere ca abuzarea cetateanului reprezinta o normalitate, atata timp cat 3-4 ani acesti tineri sunt cazati in conditii inumane, sunt hraniti cu mancare alterata si invata in conditii similare detinutilor din puscariile pline de gandaci, sobolani si plosnite ale Romaniei. Conditiile din caminele studentesti ale Academiei de Politie ar surprinde si oficialii Comitetului European pentru Prevenirea Torturii si a Pedepselor sau Tratamentelor Inumane sau Degradante (CPT) familiarizati cu realitatea dezastruoasa din penitenciare.


FSANP cere masuri ministrului de interne Catalin PREDOIU


Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) solicita ministrului de interne Catalin PREDOIU sa ia masuri urgente de remediere a problemelor cronice din Academia de Politie 'A. I. Cuza', intrucat cetateanul roman are nevoie de ofiteri sanatosi si apti, care sa poata asigura in mod echilibrat si responsabil ordinea publica si siguranta nationala.

Comentarii

# Cetateanul date 22 November 2023 13:51 +1

Faină poza! Fain ecusonul cu DGIPI! Restul... cu explicații... fără comentarii :lol:

# Io date 22 November 2023 15:14 -5

Si ce conteaza daca au fost spitalizati 10-50-150? Importanta e toxiinfectia alimentara.La unii nu se manifesta, la altii da, mai mult sau mai putin, in functie de cat ai consumat, ce ai consumat, de imunitatea fiecaruia. Interesant ca imediat dupa plangerea penala au aparut in presa informatii compromitatoare despre sindicalist.Asta da, actiune in grup.

# Ghita date 23 November 2023 06:13 +2

Să ne povestească nea Dorobanțu și motivul pt care a fost dat afara din academia de politie. Poate așa înțelegem mai multe din exagerările lui

# parerea mea date 23 November 2023 07:38 +1

Politia pentru ce este "creata"? Pentru siguranta cetateanului si protectia acestuia? Nu a fost creata pentru a deveni stuctura de forta a "SISTEMULUI"? Abuzurile publicate( SCAPATE) in presa (dar cate mult mai grave nepublicate) din ce cauze au aparut iar pt celelalte ,care este motivul NEaparitiei lor? Puterea data de "capacitatea " de a "constata, cum mai este controlata? In ceea ce priveste "comportamentul discretionar" al " structurilor" nu se leaga cumva( atat la figurat cat si la propriu) de notiunea de "cainii de paza ai democratiei"? Ma gandesc ca "scoala" si "semantica" sunt solutia de viitor al acestor "apucaturi" grobiene. Ce ne facem pana atunci? Cine "pune degetul pe rana"? "Toate acestea vin" din trecutul "rosu"( dualitatea militie - parchet) care acum sunt "finisate la alt nivel".

# PricePruteanu date 23 November 2023 09:08 +2

Gata au inceput alde "Ghita" "dezvaluiri" despre cel care a facut publica nenorocirea... Ai dracului sobolani rosii!... :D

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva