21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ALARMA: SE DESFIINTEAZA INALTA CURTE – Dintre cei 95 de magistrati care activeaza la ICCJ, cel putin 80 pot sa iasa in orice moment la pensie. Sefa ICCJ Corina Corbu avertizeaza ca instanta suprema risca sa ramana fara judecatori, din cauza modificarilor intempestive la regimul pensiilor de serviciu, prin care se doreste inclusiv cresterea varstei de pensionare la 65 de ani

Scris de: George TARATA | pdf | print

25 May 2023 11:55
Vizualizari: 5787

Exista un risc urias ca Inalta Curte de Casatie si Justitie sa ramana fara judecatori si, in cel mai bun caz, sa isi desfasoare activitatea pe avarii. Presedinta ICCJ Corina Corbu (foto) a atras atentia asupra situatiei fara precedent de la instanta suprema, unde zeci de judecatori ar putea iesi la pensie dintr-un foc din cauza modificarilor legislative intempestive care se doresc a fi facute la regimul pensiilor de serviciu, inclusiv cresterea varstei de pensionare pentru magistrati la 65 de ani (click aici pentru a citi).


 

Astfel, in sedinta Plenului CSM de joi, 26 mai 2023, Corina Corbu a explicat ca in acest la Inalta Curte activeaza 95 de judecatori. Dintre acestia, atentie, 80 ar putea pleca oricand din sistem, indeplinind conditiile de pensionare: “Din ce 95 de judecatori de la Inalta Curte, aproximativ 80 indeplinesc conditiile de pensionare si pot sa solicite o astfel de masura. Nu spun ca toti vor alege sa plece din magistratura, dar nu pot sa nu imi manifest ingrijorarea ca exista un asemenea risc”.

De asemenea, Corbu a precizat ca se refera doar la magistratii cu o vechime de 25 de ani strict in functia de judecator sau procuror, fara sa ii aiba in vedere pe cei cu vechimi asimilate din alte profesii, ceea ce inseamna ca numarul judecatorilor ICCJ care ar putea pleca la pensie ar putea fi chiar mai mare.

Nu in ultimul rand, sefa ICCJ Corina Corbu a tinut sa precizeze, la fel ca seful CSM Daniel Gradinaru, ca nici Inalta Curte, nici Consiliul Superior al Magistraturii nu au fost consultate in legatura cu modificarile la pensiile de serviciu.


* Cititi aici declaratiile sefului CSM Daniel Gradinaru despre numarul judecatorilor de la instantele din tara care indeplinesc conditiile de pensionare

* Cititi aici declaratiile Procurorului General Alex Florenta despre numarul procurorilor care pot pleca la pensie

Comentarii

# Shielda date 25 May 2023 11:57 +22

Nu mai debitati atatea prostii ! Totul este functional si nu conteza ce varsta si ce culoare are pisica, daca ea mananca soareci. La fel a fost si in 50', la fel a fost si pe vremea lui Octavian Augustus care a scazut varsta la care puteai ajunge judector, de la 25 ani, la 20 ani , dar ca sa fi edil, trebuia sa ai 30 ani ! Asteptam principiul contributivitatii si la CASSul juzilor, x 8 ca beneficiaza ei, si sotii si rudele lor si ale sotilor, pana la grd. 4 inclusiv. Si toti trantorii neplatitori beneficiaza "di tati cele" .

# Cetateanul date 25 May 2023 12:04 +6

Adicătălea o putere în stat miaună că niște #penereriști or belit profesiunea? Brrrr

# Prometheus date 25 May 2023 12:18 +21

Așa si? Decât cu judecători rai, mai bine fara judecători. Chiar îmi doresc sa iasă la pensie toți aia 95. S-ar putea sa trăim intr-o tara mai buna in momentul ala.

# Ioana M. date 25 May 2023 12:18 +9

A mai fost o criza in magistratura dupa '89. Cand salariile lor erau de mizerie si multi magistrati au plecat dupa bani, in special, in avocatura. Au ramas cei care chiar au dorit sa lucreze in magistratura, cu toate lipsurile din sistem si cu un salariu mic. Care au facut din meserie o pasiune.

# Rodica date 25 May 2023 15:08 +6

Justitia inseamna sa ai stat de drept si garantii pentru respectarea drepturilor fundamentale. Refuz sa cred ca celelalte puteri ale statului ar putea vreodata sa renunte la ce s a castigat in ani de lupta si de profesionalism al judecatorilor.

# santinela date 25 May 2023 15:38 +14

Povesti de adormit copii ! Nu se desfiinteaza nimic,angajati in loc altii,sint cu miile care deabea asteapta.Nici o paguba daca plecati, si asa 75 % din voi la ICCJ sint obedienti,santajabili si judeca ca niste greble ! Ce mai face "completul" de 5 care l-au albit de Portocala .Este pacat daca pleaca neterminatii aia ?

# Gabriela Ungureanu date 26 May 2023 08:54 0

Dacă familia mea nu ar fi avut parte de “ dreptatea” justiției care din lucruri mari face …. nimic iar din nimic face bici as fi crezut ca lumea vorbește prostii . Sotul meu după 36 De Aviație și mii de ore zburate in folosul României și al romanilor - salvând mii de vieți omenești a fost aruncat in închisoare cu mare ușurintă pentru “ abuz “in serviciu și o așa zisa paguba de 2116 lei . Da, 2116 lei !!!

# Tăiați tot, nu iertați nimic date 26 May 2023 10:28 -50

Tăiați, tăiați și iar tăiați. Numai dările și prețurile lăsați-le să crească precum Greuceanu. Iaca avem și noi o țară ca afară: antreprenori care oferă salarii de 5000 lei net și în plus calificare,transport, cazare și masă sunt luați la bășcălie pe facebook de putorile care nu mai pot de salariile și pensiile altora, dar ele refuza să muncească. Dacă au 8 clase, vor deja posturi la birou, la plimbat hârtii, ori să tragă de timp in trafic cu mașina firmei,în cămășuță fină și cu ochelarii de soare pe creștet. Sunt pline, de dimineața, terasele, marketurile, târgurile, iar la muncă sunt numai sri-lankezi, indieni, etc. Numai frecători ai mentei care butoneaza de zor I-Phoane de manageri de top și comenteaza despre toți și toate cu dispreț. Astia sunt adevărații speciali, care trăiesc la negru din ,,combinații”, cum le zic ei și care vor vrea in final pensii sociale din sistemul public, iar dacă altul are pensie mai mare, de ce are ăla și el nu.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva