27 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ALLEN & OVERY PLEACA DIN ROMANIA – Firma internationala de avocatura Allen & Overy a incetat asocierea cu Radu Taracila Padurari Retevoescu, dupa 12 ani de parteneriat exclusiv. Dupa plecarea Allen & Overy, Radu Taracila Padurari Retevoescu redevine RTPR. Reprezentant Allen & Overy: ''Am realizat o schimbare de natura organizatorica... Continuam sa consideram Romania o piata importanta''

Scris de: L.J. | pdf | print

8 March 2020 10:10
Vizualizari: 4528

Schimbare la varful avocaturii. Firma internationala de avocatura Allen & Overy (A&O) a luat decizia de a se retrage din Romania, incetand astfel asocierea pe care o avea pe plan local cu societatea de avocatura Radu Taracila Padurari Retevoescu SCA (RTPR). Potrivit publicatiei britanice Legal Week, Allen & Overy, care face parte din asa-numitul „Magic Circle” londonez, a decis incetarea asocierii de nume cu RTPR, dupa aproape 12 ani de cand cele doua firme incheiasera un parteneriat exclusiv. Ca urmare a deciziei Allen & Overy de a-si inchide activitatea in Romania, societatea de avocatura romana va continua sa opereze sub numele sau initial, RTPR.


 

Conform precizarilor facute de purtatorul de cuvant al Allen & Overy pentru publicatia britanica Legal Week, A&O si RTPR vor continua sa aiba o relatie bazata pe recomandarea reciproca de clientela, dar si o colaborare pe proiecte la nivel local si international, ori activitati precum organizarea unor sesiuni de training si initiative comune de marketing.


Reprezentatul A&O a precizat ca un alt motiv care a stat la baza deciziei de retragere din Romania a fost dat si de faptul ca Allen & Overy lucreaza intens si cu alte firme locale din alte state, unde nu au insa un birou propriu, astfel ca s-a impus aceasta schimbarea pentru a se "alinia cu alte tari". "Am realizat o schimbare de natura organizatorica in relatia dintre Allen & Overy si Radu Taracila Padurari Retevoescu SCA (RTPR) pentru a o alinia cu alte tari in care nu avem un birou propriu, dar lucram indeaproape cu firmele locale. Continuam sa consideram Romania o piata importanta, iar colaborarea stransa intre cele doua firme va continua”, a precizat purtatorul de cuvant al Allen & Overy pentru Legal Week.


In prezent, piata de avocatura din Romania este dominata de firme romanesti precum Tuca Zbarcea & Asociatii, NNDKP, Popovici Nitu Stoica & Asociatii, Zamfirescu Racoti Vasile & Partners, Musat & Asociatii, de-a lungul anilor casele de avocatura internationale negasind aici, un teren propice pentru dezvoltarea business-urilor lor pe termen lung.

Ramane totusi de vazut cum va evolua piata de avocatura in contextul temerilor tot mai mari privind o posibila recesiune mondiala generata de epidemia COVID-19. In acest caz, este de asteptat o contractie severa a afacerilor firmelor internationale, astfel ca o alta mutare similara pe plan local nu ar trebui sa surprinda. Sustinem aceasta intrucat, in acest moment, singura firma de avocatura din Magic Circle inca prezenta in Romania este Clifford Chance Badea.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.01.2023 – Favoritul pentru sefia PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva