23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

AMETITOR – CAA a propus majorarea cu 25% a salariilor lucratorilor sai si aprobarea unei investitii de 18 milioane euro pentru un imobil in care sa se mute UNBR, Casa centrala si filiala Bucuresti. Propunerile au fost facute inainte de inchiderea lucrarilor primei zile de Congres al Avocatilor, CAA motivand ca a avut excedent in anul precedent. Avocatii s-au revoltat si au parasit sala! Sambata se dezbate subiectul si se exprima votul

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

28 March 2014 21:04
Vizualizari: 7398

Mult asteptatul Congres al Avocatilor din 2014 a ajuns la finalul primei zile cu scandal si usi trantite! Chiar inainte de a se incheia lucrarile primei zile a Congresului UNBR, reprezentantii Casei de Asigurari a Avocatilor, condusa de avocatul Nicu Tiberius, le-a propus membrilor Conducerii Uniunii si participantilor din sala sa aprobe marirea cu 25% a salariior lucratorilor din cadrul CAA. Ce este interesant este ca acestia si-au argumentat propunerea halucinanta prin aceea ca in anul 2013, asa cum arata datele din Raportul de activitate intocmit de Consiliul de Administratie al CAA, a fost inregistrat un excedent de 4.153.002 lei, "la care, bineinteles, se adauga in conturile Casei centrale suma reprezentand fondul de rezerva, respectiv cei 12.312.615 lei de care am vorbit mai sus, suma totala fiind de 16.465.617 lei".


CAA a propus teren si cladire de milioane de euro, Consiliu UNBR a aprobat!

Si asta nu este tot! Tavalugul ideilor halucinante ale reprezentantilor CAA au continuat cu o alta propunere, de data aceasta de ordinul milioanelor de euro. Mai exact, CAA a propus in cadrul Congresului Avocatilor sa fie aprobata o investitie de 16-18 milioane euro pentru achizitionarea unui teren in Bucuresti si construirea pe acesta a unei cladiri de birouri in care sa isi desfasoare activitatea UNBR, Casa Centrala si a filialei Bucuresti a avocatilor. Ce este si mai interesant este ca Consiliul UNBR a aprobat inca de anul trecut acesta propunere.

In fond, ideea avocatilor initiatori nu ar fi trebuit sa ii ia prin surprindere pe avocatii din sala, din moment ce acesta propunere apare si in Raportul de activitate al Consiliului de Administratiei al CAA pe care l-au avut o zi intreaga pe masa. Iata ce presupune propunerea CAA, conform Raportului:

In luna decembrie 2013 am supus Consiliului UNBR o propunere privind un plan investitional pe anul 2014 cu extensie in perioada 2014-2018 in comun cu filiala Bucuresti pentru o investitie de 16-18 milioane euro din care o cota de participare a CAA este de 25% pe intreaga perioada. Din cele patru variante propuse, in sedinta din 13-14 decembrie 2013 Consiliul UNBR a adoptat acel punct privind achizitionarea unui teren in Municipiului Bucuresti si edificarea unei constructii de birouri, dar in care sa se regaseasca si sediul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, a Casei centrale si a filialei Bucuresti.

Varianta discutata la acea data privind terenul in suprafata de 2.100 mp situat in bulevardul Unirii nr.29J am abandonat-o desi pretul negociat era foarte convenabil (680 euro/mp) dar fiind vorba de un teren situat in asa-zisul amplasament Esplanada nu exista un PUZ (plan urbanistic zonal) iar in urma discutiilor purtate cu membrii comisiei de elaborare a acestui PUZ ni s-a prezentat un termen de asteptare de 2-3 ani. Solutia de a investi este o solutie care rezulta din faptul ca dobanzile mici pe care le incasam la certificatele de trezorerie sunt din ce in ce mai mici, ultimele pe care le-am achizionat cu o perioada de maturitate de 12-18 luni au fost de de 2,8-3,0% astfel ca planul de buget pe anul viitor vom lua in calcul un coeficient si mai mic cuprins intre 2 si 2,5%”.

Cum era de asteptat, avocatii prezenti in sala s-au opus categoric unor astfel de propuneri. Cand a fost insa vorba de vot, care le dadea posibilitatea avocatilor sa isi exprime refuzul fata de aceste initiative, lucrurile s-au precipitat si s-a instituit ora tarzie si promisiunea ca in cursul zilei de sambata, 29 martie 2014, va exista o dezbatere ampla pe aceste doua teme, urmata de un vot. Aceasta varianta insa, nu este pe placul avocatilor, intrucat sambata numarul acestora la Congres va fi unul mult mai mic si prin urmare situatia va fi mai convenabila pentru initiatorii propunerilor. De altfel, la iesirea din sala mai multi avocati si-au exprimat indignarea fata de aceasta tehnica, despre care spun ca va permite conducerii sa aprobe mai usor proiectele de interes.

Ca o pata de culoare intr-o zi atat de ploioasa de Congres, Teodor Burnar de la Avocatura.com a descris, intr-un stil pamfletar, Congresul Avocatilor ca fiind o reuniune masonica: “...acea perioada a lunii din viata unei femei. Asta se traduce, la intervale, prin "suferinte", a se citi "arogante", dureri de cap si varsaturi, ultimele, imediat dupa ce parasesti hotelul in care e gazduita reuniunea masonica. Am vrut sa zic avocatiala, eroarea mea".

Asta sa fi fost motivul atitudinii triste a lui Florea? Faptul ca tocmai in timpul mandatului sau, fie si in gluma, se vorbeste despre reuniune masonica!

Comentarii

# Participant la Congres date 28 March 2014 21:38 +9

Ca sa fim mai corecti, si mai exacti, dl. Florea a incercat sa forteze votarea Bugetului CAA pe 2014 in aceasta seara, cu 57 voturi pentru la 54 impotriva si 4 abtineri. Iar cand s-a trecut propriuzis la votul Bugetului CAA pe 2014, a avut surpriza sa iasa 58 de voturi pentru, si 58 impotriva, deci EGALITATE. Asa ca a decis sa mai votam o data maine, poate intre timp delegatii din provincie se vor lasa imbunati de masa luxoasa de seara... ca sa voteze maine investitia imobiliara de 9.000.000 lei din banii CAA.

# crustaceu date 28 March 2014 21:54 +8

super tare, la ce dracu va trebuie voua pensii, cand puteti avea parte de cavouri onorifice inca din viata, vezi sedii de vis pentru pensioanri de trista amintire,,pentru asta as muncii non stop, as lua clienti si de la morga!

# julia date 28 March 2014 22:28 +18

Bai turbatilor treziti-va!! Astia efectiv ne iau de prosti. Dupa ce ca traiti din cotizatiile  noastre vreti majorari la salarii si sedii de lux? Aloooo voi va credeti ca faceti dezmat pe bani publici? E strigator la cer, in loc sa-si ceara scuze ca ne-au tocat banii acesti turbati vor sa ne lase saraci lipiti. 

# ghicesc in stele reale date 28 March 2014 22:28 +2

prima data nu va iau banii a doua oara va invat saracia, ceva trebuie revizuit.sunteti o putere si azi puterea aceasta ar fi  fost buna sa fie pe Luna.

# florica date 28 March 2014 22:35 +2

Ba neispravitilor, gura ca va bag 20 la suta cotizatie pe luna. Sclavilor , ciocul mic si platiti.

# si eu date 28 March 2014 22:54 +4

Vor cadea capete!  :D

# ELEFANTII AGRAMATI DORESC NUMAI 18.000.000 EURO date 28 March 2014 23:22 +10

“... dar in care sa se regaseasca si SEDIUL Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, A Casei centrale si A filialei Bucuresti.\" Mai tineti minte acele delegatii tiparite ani la rand si impuse avocatilor in care scria negru pe alb \"clientul... iNputerniceste pe dl. avocat ...\"??? Pai astia sunteti voi, elefantii comunisti si agramati care astazi mai castiga nu din exercitarea profesiei ci din ciupelile pe care le faceti din fruntea organelor de conducere. Hotelas la Techerghiol cu numai 6.000.000 euro. Mai, sa fie!!! Inainte sa discutam daca o investitie de 18.000.000 euro este oportuna sau nu, mai intai va trebui sa avem o conducere cu adevarat reprezentativa. Momentan, nu este cazul. 

# Ultimul Charlot date 29 March 2014 11:42 -1

Eu ma rog sa iasa conducerii voastre ce si-au propus. Sa se aprobe majorarea cu 25%. Sa va majoreze si alte taxe. Sa reuseasca sa supuna si mai mult Barourile judetene. Si sa va treziti. Bota poate fi intradevar o varianta logica si de bun simt. Mai ganditi-va

# noi date 31 March 2014 09:05 +2

Investitie inseamna profit... deci se presupune ca imobilul va aduce bani.... dar, cum poate un alt imobil pentru birourile proprii (- care oricum existau) sa aduca bani........... un astfel de imobil doar toaca bani, asa ca 

# profitul date 31 March 2014 09:16 +1

Profitul , daca este, ajunge in buzunarele lor. Ce ramine baga doar de ochii fraierilor. Cineva trebuie sa traiasca superbine din afacerile pe banii fraierilor. O afacere de gen famiglia unde hotii fura bine.

# 1982 date 28 March 2014 23:45 +16

Gheorghe Florea si Nicu Tiberius doua persoane care vor raul acestei profesiuni nobile.Cred ca masa gustoasa de asta-seara o sa\" convinga\" avocatii care se opuneau propunerilor lui Florea si maine ce sa vezi propunerea va trece.La UNBR este ca la FRF \"nasul\" Florea propune si masa de manevra voteaza ce spune papasa.Tataie Florea este timpul sa te retragi de acolo ca mult rau ai facut profesiei.

# pol date 29 March 2014 08:22 +10

Au dezgropat cocoseii mosteniti de la Uniunea avocatilor prin efectul legii! Apoi, dinozaurii au transpirat de teama ca li se iau scaunele de catre tinerii avocati asupra carora au pus biruri mari, pentru a-si obloji si satisfice doar ei hemoroizii si,respectiv amantlacul.... In acest timp avocatii tineri nu au ce sa puna familiei pe masa si se suspenda pentru a se angaja juristi de intreprinderi cu salariu regulat, primit lunar si cu contributiile la pensie platite de stat! HALAL natiune, ne meritam conducatorii!!!!!

# Avocatul31 date 29 March 2014 08:24 0

de ce nu recunoasteti ca florea isi bate joc de voi...in stil băsist, si voi  il pupati in cur deoarece sunteti niste nulitati? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: niste fantome si la propriu si la figurat.

# eu date 29 March 2014 09:01 +9

si al cui teren il vor cumpara?are cineva din conducerea UNBR teren de vanzare si nu poate scapa de el?siiiigur.auzi, excedent!!pai in somatiile de pe site spun ca trebuie achitate darile ca altfel se intra in colaps!!unde e excedentul?in penalitatile percepute sau ei fac planurile pe contributiile viitoare???TEAPA -jumatate se vor suspenda monser,nu sunt clienti,divortul s-a dus la primarie,notar,mediator,partajul la fel. si altele si altele.cozonacul e miiiiiiiiiiic!!clientul descarca cererea de pe net .cei mai multi bani ii fac executorii dar dl Florea nu a presimtit asta. s-a dus vremea cand orice martafoi se vroia avocat. mai bine castigi acum ca si consilier,cunosc multi,multi care iau de la 2000 lei in sus net iar darile sunt platite de angajator si multi sunt plecati de la Florea din pricina darilor. asa ca,sa fii avocat in ziua de azi e o pierdere nu un castig,aduceti-va aminte de avocatul din Enigma Otiliei care facea foamea,fura din casa batranului,spre foame ne indreptam. 

# Ha ha date 29 March 2014 09:18 +9

Asta e singurul proiect al avocaturilii romarlanesti ?! Un mousoleum de 18 mil de euro? Cate alte lucruri bune pot fi facute cu banii astia? Cate proiecte de investitii aducatoare de venit real, nu de spagi si comisioane? Orasele mici din germania aduc bani in romania sa faca profit iar banii romanesti se scurg in buzunarele unor initiati, prin votul prostimii. Bravos, natiune!!

# crustaceu date 29 March 2014 17:53 +1

unde pot sa ma inscriu pt asa salariu? vreau decan de barou la traditionali, primesc salariul si in rate!

# Costin Marculescu date 29 March 2014 20:45 -2

Daca vreti sa aruncati cu pietre, va spun de pe acum in cine. Delegatia trimisa de Baroul Hunedoara a votat pentru! Pentru ca sunt toti sclavii lui Florea.....cand e vb de votat ceva impotriva avocatilor, conducerea Baroului Hunedoara e prima care ridica mana.

# asa e la HD date 29 March 2014 21:21 -1

DECANUL BAR HUNEDOARA E CRISTIAN SORIN, UN ANALFABET PUP IN C...RIST SI UN PACALICI RADU FLORIN CARE TOT COMENTEAZA PE juridice

# hai sictir date 31 March 2014 12:21 +4

radu florin va fi urmatorul đecan al baroului hunedoara, din 2016.

# matei alb date 30 March 2014 04:58 -4

decanu de la deva un om de nimic fara principii si care nu iasa din cuvantu lui florea un soarec de bibllioteca care nu stie sa respecte legea ... comunist securist !

# ..,,, date 30 March 2014 05:00 -2

ia cautati intrarile in profesia de av de pe HD a unpr copii de judecator sa vedeti cum au intrat.. numai prin contestatii si etc toti prof pe bucuresti sa nu bata la ochii si etc.. vreti nume? is vreo 6 lejer...  trebuie sa luam initiativa ! jos decanu de la hunedoara !!!!!!!!!

# cristi date 30 March 2014 10:26 +2

mariti-le dragilor, mariti-le... ca doar de asta cresteti cotele in draci ... ce poate fi mai frumos ? vara, cand noi transpiram ca ... in robe , la 40 de grade, bietii salariati ingheata de la aerul conditionat... iarna , bine ca  functioneaza centrala termica la maxim... si tot asa ... si de ce nu le-ati mari? ca doar sunt numai rudele mai marilor din barouri... felicitari... ca de obicei, o decizie inteleapta...

# felicia date 31 March 2014 10:58 +2

cota de 11%trebuie platita , ca sa le fie lor bine.decanul sa aiba bani multi fara sa faca ceva anume ,iar personalul baroului sa aiba salarii cat mai grase si nejustificate.oare de ce toate astea pe contributia avocatilor?

# Catalin date 11 May 2014 19:18 0

Cine are interes si cat vi se mai permite traditionalilor sa abuzati de lege si de Constitutie ?... Unde s-a mai vazut entitate inexistenta care sa ocupe un spatiu sub forma unui sediu principal intr-o institutie cum e Curtea de Apel Bucuresti ? Culmea, nu vede si nu aude nimeni aceste abuzuri. Judecatorul - magistratul - nu ceeaza dreptul unui unbr fara documente de infiintare a persoanei juridice, ci il coboara cu picioarele pe pamant, de la general la particular. A se vedea in acest sens despe procesul civil in R.P.R., Editura stiintifica, Bucuresti, 1957,pag. 20. In acelasi sens, a se vedea : Anita M. Naschitz, Ina Fodor, opis cit., pag.248 ; Ceterchi si colab., op. cit., pag.357 ; dr.doc.Yolanda Eminescu,op.,cit.,pag.74. Problema aparemult mai complexa cand e vorba de solutionarea unor cauze pentru care nu exista prevederi clare pentru prosti care nu inteleg sensul legii si a Constitutiei sau exista Legea 51/1995 indeajuns de abigua. Judecatorul e dator sa rezove inexistenta lor.

# TERTIUS date 11 May 2014 21:19 0

mai Cataline,cati ani ai de ne aburesti cu aste carti de pe vremea lui Dej?mananca-ti mai pensia si lasa avocatii seriosi sa comenteze.

# Wagry date 29 May 2014 09:39 0

Asa da rezultat in favoarea lor. Sa-i vedeti cu se joaca pe internet unul cu altul ca n-au ce face. I-ati numarat cati sunt toti pe care ii platim din banii nostri incepand de la parter pana pe la nivelul trei in sediul Curtii Apel Bucuresti  ? Mergeti de curiozitate cum spun in incinta Curtii de Apel Bucuresti trecad holul principal intrati pe culuar spre stanga si urmatoarea usa pe dreapta dintr-un holisor intri in fata ,apoi in dreapta si mai urci si pe scari sa-i vedeti pe trantorii care ii platim noi. Casa de pensii a Statului sau o alta privata ar fi solutia ideala de urmat si pentru noi. Fe4riciti sunt cei care traiesc ca ei fara griji si fara riscuri incasand bani stand pe scaune cumparate tot de noi.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva