15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ASA AU VRUT NISTE DOMNI PROCURORI – Avocatul Cristian Winzer cere tragerea la raspundere a autorilor inscenarii judiciare comise de DNA impotriva fostului presedinte al Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea: “Intr-un stat puternic abuzurile nu pot fi acceptate, trebuind a fi exemplar sanctionate. Pentru ca nu este normal ca un om care nu a savarsit o fapta penala sa fie suspectat, acuzat si trimis in judecata, supus oprobriului, chinuit si umilit doar pentru ca asa doresc niste domni procurori”

Scris de: G.T. | pdf | print

13 February 2022 12:11
Vizualizari: 5471

Cazul fostului presedinte al Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea, trimis in judecata de DNA si apoi achitat defintiv, reprezinta o noua confirmare ca abuzurile comise de anumiti procurori nu trebuie sa ramana nesanctionate. O spune avocatul Cristian Winzer (foto), care a reactionat dupa ce vineri, 11 februarie 2022, judecatorii Alexandra Panait si Aurel Gaitan de la Curtea de Apel Bucuresti au dispus achitarea lui Zgonea, stabilind ca pretinsa fapta de trafic de influenta pentru care acesta a fost trimis in judecata de DNA Ploiesti nu exista (click aici pentru a citi).


 

Intr-un comentariu facut pe pagina sa de Facebook, avocatul Cristian Winzer atrage atentia ca intr-un stat cu adevarat puternic asemenea derapaje judiciare nu pot fi tolerate. Si asta pentru ca nu este deloc normal ca un om nevinovat, indiferent de nume si conditie sociala, sa fie acuzat, trimis in judecata, supus oprobriului public si umilit doar pentru ca asa au vrut anumiti procurori.


Iata comentariul avocatului Cristian Winzer dupa achitarea definitiva a fostului presedinte al Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea:


“In anul 2018, procurorii DNA (Serviciul Teritorial Ploiesti) au dispus trimiterea in judecata a lui Valeriu Zgonea (vicepresedinte, in perioada 2010-2012, si ulterior presedinte al Camerei Deputatilor in legislatura 2012-2016 - la data faptei retinute in sarcina), pentru infractiunea de trafic de influenta.

Dupa 4 ani de cercetare judecatoreasca, pe baza probatoriului administrat in cauza, acesta a fost achitat definitiv, judecatorii stabilind ca fapta pentru care a fost trimis in judecata de catre DNA nu exista, Valeriu ZGONEA fiind nevinovat!

Am spus mereu ca un stat puternic (o democratie consolidata) are nevoie si de un Minister Public puternic (cu structuri si procurori temeinic specializati si bine pregatiti), dar si ca in acelasi stat puternic abuzurile (de orice fel) nu pot fi acceptate/tolerate, trebuind a fi exemplar sanctionate.

Pentru ca nu este normal ca un om (indiferent de nume, conditie sociala, etc.) care nu a savarsit o fapta de natura penala sa fie suspectat, acuzat si trimis in judecata, supus oprobriului, chinuit si umilit doar pentru ca asa doresc niste domni procurori...”.

Comentarii

# Visu date 13 February 2022 12:29 +51

Avocate, fapta nu exista e cea mai rea sanctiune pt procurori, dar tu si multi altii, nu mai spuneti ,,de natura penala" caci atunci avem deja alta litera. Cand pur si simplu Nu exista fapta, nici macar in forma ei civilă, e clar ca ai inchipuiri gresite, procurorule!

# Cetateanul date 13 February 2022 16:07 +50

Suspectat, acuzat SAU trimis in judecată... asta dacă tot ne dăm ochii peste cap.

# Da! Sa fie imediat identificati si promovati disciplinar! date 14 February 2022 06:12 +113

Sunt sute de posturi de conducere libere si este loc pentru asa vajnici luptatori cu o generalizata coruptie si oameni ai legii. Sa nu fie discriminari. Asa cum domnul Lazar a fost un procuror ce a luptat cu infractorii ideologici si a fost pus sef peste sefi la parchetul general iar fosta sefa dna domnisoara-doamna-domnisoara Lascu-Kovesia fost promovata post siluirea romaniei in numele coruptiei mare sefa la parchetul european este clar ca si acesti mici tortionari trebuie promovati pe posturi de conducere.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva