Asociatia Organizatorilor de Sloturi Romslot sustine ca a propus Oficiului National pentru Jocuri de Noroc masuri pentru imbunatatirea cadrului legislativ dedicat jocurilor tip slot-machine in Romania UPDATE - AOPJNR isi exprima ingirjorarile asupra "masurilor anticoncurentiale cu efecte dezastruoase"
Asociatia Romslot ne-a trimis cateva precizari in urma articolului “MONOPOL IN DETRIMENTUL BUGETULUI SI CAPITALULUI ROMANESC – Firme din Austria si fosta URSS pot controla piata jocurilor de noroc, gratie unui proiect de OUG pritocit la S.G.G. si Oficiul National pentru Jocurile de Noroc, care prevede masuri vadit anticoncurentiale”, publicat de Lumeajustitiei.ro, referitor la proiectul de ordonanta de urgenta pentru modificarea Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc. Directorul executiv al Romslot, Dan Iliovici (foto), sustine ca Asociatia a prezentat Oficiului National pentru Jocuri de Noroc o serie de propuneri de amendamente pentru imbunatatirea cadrului legislativ dedicat jocurilor tip slot-machine in Romania.
Potrivit Romslot, propunerile se refera la cresterea numarului minim de aparate detinute de un operator la 200 de aparate, ce pot fi exploatate in cadrul aceleiasi locarii sau in locatii diferite sau la reintroducerea posibilitatii de asociere in participatiune intre operatorii de sloturi si unul sau mai multi operatori economici.
Iata precizarile Romslot:
“In data de 4 noiembrie 2013, Romslot a prezentat Oficiului National pentru Jocuri de Noroc o serie de propuneri de amendamente pentru imbunatatirea cadrului legislativ dedicat jocurilor tip slot-machine in Romania. Printre acestea se numara si cresterea numarului minim de aparate detinute de un operator la 200 de aparate, ce pot fi exploatate in cadrul aceleiasi locatii sau in locatii diferite. Consideram ca aceasta propunere duce la o mai mare responsabilizare a organizatorului de jocuri de noroc, fiind evident din controalele efectuate faptul ca cele mai multe nereguli se gasesc la operatorii care exploateaza numarul minim de aparate. De asemenea, aceasta masura va conduce la diminuarea evaziunii fiscale, existand in piata practica neplatirii tuturor ratelor de licenta si de autorizare, si transferarea aparatelor pe o alta persoana juridica, avand uneori chiar aceiasi asociati.
Mai mult, doresc sa subliniez faptul ca Romslot propune reintroducerea posibilitatii de asociere in participatiune intre operatorii de sloturi si unul sau mai multi operatori economici. Masura este necesara pentru responsabilizarea proprietarilor de baruri, restaurante si alte locatii mici in care sunt instalate slot-machines, in acest caz responsabilitatea administrativa fiind impartita intre parteneri. Noi consideram ca si aceasta propunere, daca va fi implementata, va duce la diminuarea evaziunii si a pietei negre.
In plus, am propus mentinerea prevederilor legislative cu privire la numarul minim de 15 aparate pentru salile de joc dedicate, si un numar minim de 2 sau 3 aparate, dar nu mai mare de 5 aparate de tip slot-machine pentru casele de pariuri si agentiile loto si, respectiv, pentru micile locatii precum barurile sau restaurante. Aceasta masura este in vigoare incepand cu 2010 si consideram ca ajuta la o mai buna regularizare a pietei.
Precizam faptul ca toate propunerile inaintate de Romslot sunt dezbatute in cadrul Consiliului Consultativ de pe langa ONJN, Consiliu din care fac parte toate asociatiile reprezentative ale industriei jocurilor de noroc, conform prevederilor legale.
De asemenea, doresc sa va asigur ca va stam la dispozitie pentru orice informatie cu privire la actiunile initiate de Romslot – Asociatia Organizatorilor de Sloturi sau cu privire la piata de sloturi din Romania.
In incheiere, mentionez faptul ca Romslot reuneste 18 organizatori si producatori de aparate tip slot-machine din Romania, de toate categoriile, mici si mari. Misiunea noastra asumata este de a reprezenta in mod egal interesele acestora, indiferent de marime, si de a asigura existenta unui cadru legislativ coerent si echitabil, care sa duca la eficientizarea modului de reglementare a industriei de tip solt-machine in Romania”.
UPDATE - Asociatia Organizatorilor si Producatorilor de Jocuri de Noroc din Romania isi exprima ingrijorarea fata de intentia de modificare a legii: "Referitor la cele doua reglementari prezentate in articol, A.O.P.J.N.R. le considera intradevar masuri anticoncurentiale cu efecte dezastruoase asupra majoritatii operatorilor mici si mijlocii si a bugetului de stat"
In urma articolelor publicate pe marginea intentiei SGG - ONJN de a promova un proiect de ordonanta de urgenta care sa modifice legea privind jocurile de noroc, a venit si randul Asociatiei Organizatorilor si Producatorilor de Jocuri de Noroc din Romaniade a-si exprima ingrijorarile fata de demers si speranta ca in final se vor lua doar masuri de natura a asigura o concurenta loiala in piata. Iata precizarile AOPJNR:
"Stimata redactie, Asociatia Organizatorilor si Producatorilor de Jocuri de Noroc din Romania (A.O.P.J.N.R.) prin vocea Presedintelui Executiv, d-nul Cristian Pascu, doreste sa faca cateva precizari in urma articolului “MONOPOL IN DETRIMENTUL BUGETULUI SI CAPITALULUI ROMANESC – Firme din Austria si fosta URSS pot controla piata jocurilor de noroc, gratie unui proiect de OUG pritocit la S.G.G. si Oficiul National pentru Jocurile de Noroc, care prevede masuri vadit anticoncurentiale”, publicat de Lumeajustitiei.ro. in data de 5 noiembrie 2013.
A.O.P.J.N.R. impreuna cu celelalte asociatii de profil si conducerea O.N.J.N. participa in prezent la discutiile ce au ca obiect unele modificari legislative in domeniu.
Pozitia de principiu a A.O.P.J.N.R. este de a imbunatati cadrul legislativ dedicat jocurilor tip slot-machine in Romania fara a afecta insa in mod negativ activitatea economica a organizatorilor prin prevederi legale excesive, asa cum s-a intamplat in trecutul nu prea indepartat (O.U.G.77/2009).
Referitor la cele doua reglementari prezentate in articol, A.O.P.J.N.R. le considera intradevar masuri anticoncurentiale cu efecte dezastruoase asupra majoritatii operatorilor mici si mijlocii si a bugetului de stat.
Imbunatatirea cadrului legal in acest domeniu, ce are ca scop reducerea evaziunii fiscale prin intarirea si eficientizarea controalelor efectuate de organele abilitate dar si rentabilizarea acestui sector, este un deziderat comun tuturor asociatiilor de profil.
Ne exprimam convingerea, contrar celor afirmate in articol, ca discutiile referitoare la aceste modificari legislative se vor desfasura si in continuare cu o totala transparenta din partea O.N.J.N. si vor duce in final la adoptarea unor masuri echilibrate care sa satisfaca toate partile implicate, operatori, bugetul de stat si jucatori."
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Badoi
17 April 2014 11:53
0
# Alt jucator
11 June 2014 19:16
0