29 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ASTIA SUNT SANATOSI LA CAP? - Bataie de joc: PICCJ a trimis la DNA plangerea formulata de fosta vicepresedinta ANRP Ingrid Mocanu impotriva Laurei Kovesi. Procurorii DNA vor trebui sa-si ancheteze sefa pentru abuz in serviciu si instigare la represiune nedreapta. PICCJ nici macar nu a avut curaj sa mentioneze numele lui Kovesi in adresa prin care Mocanu a fost informata de redirectionarea plangerii catre DNA. Ce procuror din DNA va avea curaj sa o ancheteze pe bune pe Kovesi (Adresa)

Scris de: George TARATA | pdf | print

28 June 2017 13:40
Vizualizari: 6447

Unde credeti ca a ajuns plangerea pe care fosta vicepresedinta ANRP Ingrid Mocanu a depus-o impotriva sefei DNA Laura Kovesi? Chiar la DNA! PICCJ a directionat plangerea lui Mocanu impotriva lui Kovesi la parchetul anticoruptie, ceea ce inseamna ca procurorii DNA vor trebui sa isi ancheteze sefa pentru abuz in serviciu si instigare la represiune nedreapta. Evident, avem de-a face cu o situatie absurda, caci este putin probabil ca vreun procuror din DNA sa aiba curaj sa o cerceteze pe bune pe Laura Kovesi. Iar singura solutie care va fi dispusa in acest dosar va fi, in opinia noastra, cea de clasare.

Astfel, in 21 iunie 2017, Ingrid Mocanu a primit de la Parchetul General condus de Augustin Lazar (foto 1) o adresa - pe care Lumeajustitiei.ro o prezinta in exclusivitate - prin care este informata ca plangerea pe care a depus-o impotriva lui Kovesi pentru abuz in serviciu si instigare la respresiune nedreapta, dupa inregistrarile devastatoare cu sefa DNA difuzate de Romania Tv, a fost directionata catre DNA. Adresa este semnata de seful Sectiei de urmarire penala si criminalistica din PICCJ, procurorul Romulus Varga:


Va facem cunoscut ca plangerea dvs. a fost trimisa, conform competentei, Directiei Nationale Anticoruptie – Structura centrala.

Pentru orice alte relatii, urmeaza sa va adresati unitatii de parchet mentionate”.

Se observa un lucru interesant. PICCJ nici macar nu a indraznit sa mentioneze numele Laurei Kovesi, informand-o pe Ingrid Mocanu despre „plangerea dvs.”. Bine ca fosta vicepresedinta ANRP nu a depus mai multe plangeri impotriva lui Kovesi, caci atunci ar fi fost ceata totala. La fel de interesant este ca adresa PICCJ este din 21 iunie 2017, adica la doar o zi dupa ce Ingrid Mocanu a depus plangerea la PICCJ impotriva lui Kovesi.

Iata adresa PICCJ catre Ingrid Mocanu:

 

Mocanu: “Dorinta procurorului sef DNA de a face dosare penale cat mai multe pentru a fi pe placul publicului, ca si cum lupta anticoruptie ar fi o chestiune de PR”

Amintim ca Ingrid Mocanu a depus, in 20 iunie 2017, la PICCJ, o plangere penala impotriva Laurei Kovesi, dupa ce postul de televiziune Romania Tv a difuzat inregistrarile devastatoare cu sefa DNA. Mocanu cere PICCJ punerea in miscare a actiunii penale impotriva sefei DNA si trimiterea Laurei in judecata pentru abuz in serviciu si instigare la represiune nedreapta.

In plangerea pe care Lumeajustitiei.ro a prezintat-o in exclusivitate, Mocanu precizeaza ca inregistrarile cu Laura Kovesi arata ca lupta anticoruptie a devenit o propanda in beneficiul DNA si a sefei acestui parchet. Mocanu explica faptul ca DNA nu urmareste decat sa obtina sustinerea si increderea cetatenilor, iar asta se face prin intermediul dosarelor deschise imptriva demnitarilor si persoanelor publice.

Extrem de important, Ingrid Mocanu arata ca ea insasi a fost victima indemnurilor pe care Laura Kovesi le adresa procurorilor din subordine, asa cum s-a auzit pe inregistrarile audio difuzate. Mai exact, Mocanu subliniaza ca dupa sedintele in care Kovesi le cerea procurorilor DNA sa sa deschida dosare si sa puna sub invinuire cat mai multe persoane, ea insasi a fost chemata la DNA intr-un dosar ANRP, dispunandu-se efectuarea urmaririi penale.

Prezentam fragmente din plangerea lui Ingrid Mocanu impotriva sefei DNA Laura Kovesi:

La data de 18.06.2017 au aparut in spatiul public (initial la televiziunile Romania TV si Antena 3) si ulterior s-a propagat in toata mass-media, o serie de inregistrari din care rezulta ca procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, in cadrul unor sedinte de lucru cu o 'sectie operativa' a indemnat procurorii din subordine sa faca suspecti, sa inculpe persoane, sa dreseze rechizitorii cat mai multe.

Toate aceste indemnuri ale procurorului sef DNA adresate subalternilor s-au focalizat nu pe descoperirea unor fapte de coruptie care erau de competenta acestei directii, ci pe tintirea unor persoane, in functie de pozitia publica pe care o ocupau.

Astfel, din aceste inregistrari, rezulta ca Procurorul sef al DNA ii indeamna pe procurorii din subordine sa 'decapeze' un anumit dosar, in care sa fie inculpat chiar primul-ministru, sa inculpe si sa trimita in judecata persoane, sa 'iasa' cu dosare importante, 'dosare cu potential'.

(...)

Din cele de mai sus rezulta, practic, ca Procurorul Sef al Directiei Nationale Anticoruptie dadea dispozitii procurorilor din subordine sa faca trimiteri in judecata pe banda rulanta fara 'sa se mai incurce in lege', avand in vedere ca cei care ii sustin vor sa vada ca astfel de dosare 'cu potential' sunt scoase, pentru ca DNA sa 'supravietuiasca' in aceasta 'perioada grea'.

Gravitatea maxima a acestor indemnuri are de fapt doua coordonate: in primul rand procurorul sef DNA nu indeamna procurorii la cercetarea faptelor de natura penala, ci indeamna la cercetarea persoanelor in functie de pozitia publica pe care o au, lucru extrem de grav, care arata caracterul subiectiv si lipsit de impartialitate al anchetelor DNA.

Apoi, in al doilea rand, din cele spuse transpare dorinta procurorului sef DNA de a face dosare penale cat mai multe pentru a fi pe placul publicului, ca si cum lupta anticoruptie ar fi o chestiune de PR.

Cele doua aspecte de mai sus arata clar ca, de fapt, lupta anticoruptie nu mai este despre aflarea adevarului cu privire la fapte si condamnarea persoanelor vinovate de incalcarea legii penale, ci despre acuzarea unor demnitari/persoane publice de presupuse fapte de coruptie cu scopul de a obtine sustinerea si increderea cetatenilor.

Altfel spus, lupta anticoruptie a devenit propaganda in beneficiul DNA si al procurorului sef care conduce aceasta directie.

Aceste inregistrari, date fiind elementele de identificare temporala din continutul celor mentionate, par a fi facute in contextul organizarii a doua sedinte de analiza, in luna martie 2017.

In urma acestor 'indemnuri', in opinia mea, la 30 martie 2017, pe fondul scandalului public iscat de decizia Curtii Constitutionale prin care s-a stabilit ca DNA a depasit cadrul constitutional in anchetarea ministrilor si a modalitatii de adoptare a Ordonantei de urgenta nr. 13/2017, am fost citatat telefonica la sediul DNA si s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de mine.

Aceasta masura a fost dispusa intr-un dosar similar cu multe altele aflate 'in lucru' in cadrul DNA, un dosar denumit de presa 'dosar cu retrocedari ANRP', un 'dosar cu potential', deoarce se retin prejudicii de milioane de euro cu care as fi 'imbogatit' persoane pe care nu le cunosc, care nu mi-au oferit nimic si care nu au nicio calitate in aceste dosare (unii nu sunt nici macar martori).

Imprejurarea ca va urma un dosar 'important' fusese deja anuntata presei, care, inca de la prima ora a zilei de 30 martie 2017, se afla in numar mare in fata sediului DNA, cunoscand ca urma sa fie 'detonat' un dosar de 'mare coruptie'.

(...)

Asadar, acest ultim dosar a fost 'detonat' la solicitarea procurorului sef al DNA avand in vedere ca in cauza nu s-au efectuat acte de urmarire penala din anul 2015 (singura proba avuta in vedere pentru a mi se acorda calitatea de suspect fiind un raport de constatare efectuat de un specialist DNA in anul 2015).

Brusc, dupa doi ani, dosarul este reactivat, fiind astfel, evidenta legatura de cauzalitate dintre 'indemnurile' procurorului sef al DNA, doamna Laura Codruta Kovesi, si actul efectuat de procuror.

(...)

Or, este evident ca, potrivit atributiilor legale, procurorul sef nu poate sugera solutii in dosare, cate persoane sa fie inculpate pe luna, cine sa fie cercetat intr-un anumit dosar sau ce dosare sa fie 'detonate'.

Apoi, folosul pentru sine consta in beneficiul de imagine pe care procurorul sef al DNA l-a obtinut, prin publicitatea pe care aceasta a facut-o dosarului in care am fost facuta suspect si a diminuarii aspectelor negative pe care sefa DNA le atribuia lipsei de inculpate a unor persoane.

(...)

Prejudiciul, respectiv vatamarea cauzate prin savarsirea faptei este producerea unor vatamari grave de imagine (am fost prezentata presei ca o persoana 'corupta', care savarseste astfel de fapte de obicei) dar si cel cauzat de prelungirea perioadei in care nu imi pot exercita profesia (din acelasi motiv mi s-a refuzat si inscrierea in tabloul avocatilor definitivi, desi am fost declarata admisa la examenul de admitere in aceasta profesie). In plus, si onorariul avocatial este un prejudiciu pecuniar.

(...)

Asadar, chiar daca fapta la care a instigat nu este consumata (dat fiind ca nu a fost inca pusa in miscare actiunea penala), avand in vedere ca aceasta infractiune este una de pericol, scopul urmarit de procurorul sef este evident: sa fie 'scoase' cat mai multe dosare, adica sa se trimita in judecata cat mai multe persoane, de impact, denumite de procurorul sef al DNA dosare cu potential. Astfel, instigarea la aceasta infractiune a fost consumata la data la care procurorul a fost determinat, a luat decizia de a actiona in acest mod, realizand acte materiale ale infractiunii la care a fost instigat (represiunea neadreapta), prin Ordonanta emisa.

Imprejurarea ca actiunea penala nu a fost inca pusa in miscare a fost determinata de prudenta si diligenta procurorului de caz, care nu a dat curs decat partial solicitarii procurorului sef al DNA, limitandu-se (probabil pentru a nu savarsi represiune nedreapta) la acordarea calitatii de suspect, desi stia ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii pentru care s-a dispus efectuarea urmaririi penale fata de mine, mai ales prin prisma deciziei Curtii Constitutionale nr. 405/2016, care nu a fost avuta in vedere la formularea acuzatiilor.

In acest fel, numai teama procurorului de caz de a suporta rigorile legii au limitat efectele legale ale indemnurilor derulate in afara legii de procurorul sef al DNA, cu ocazia sedintelor de lucru si nu au produs consecinte atat de dramatice ca intensitate in ceea ce ma priveste, astfel cum s-a intamplat in primul dosar.

In aceste conditii, chiar daca fapta la care a instigat procurorul sef al DNA nu a avut ca rezultat infractiunea consumata de represiune nedreapta, activitatea acesteia, de instigare la represiune nedreapta subzista autonom, scopul urmarit de aceasta fiind evident acela de a trimite in judecata cat mai multe persoane, printre care si a mea, chiar daca stia ca fapta nu intruneste elementele constitutive ale vreunei fapte penale (cu putin timp in urma Inalta Curte tocmai pronuntase o astfel de solutie). Aceasta instigare s-a realizat in scopul imbunatatirii imaginii acesteia si pentru a fi in continuare sustinuta de cei la care facea referire in declaratii ca ar fi indrumat-o sa faca multe dosare, cu oameni politici importanti sau dosare 'cu potential'.

Scopul urmarit era mentinerea sa in functie si depasirea unui moment considerat de aceasta a fi dificil, critic (opinie corecta, dar determinata de activitatea 'iesita din matca legala' la care a facut referire Curtea Constitutionala si pe care am afirmat-o inca din ziua iesirii mele din sediul DNA).

Fata de aceste aspecte, va rog sa dispuneti punerea in miscare a actiunii penale si trimiterea in judecata a doamnei Laura Codruta Kovesi, pentru faptele sus-mentionate”.

Iata plangerea lui Ingrid Mocanu impotriva sefei DNA Laura Kovesi:


Comentarii

# Capac date 28 June 2017 14:44 +14

Astfel funcționează un sistem mafiot. Victima cercului vicios nu poate ieși de sub abuzul mafiei.

# Lucifer date 28 June 2017 15:55 +2

indiferent la ce procuror ajunge plangerea, la urma urmei fie ca va dispune U.P. sau N.U.P. impotriva Codrutei, la urma va trebui ca Codruta sa se respinga sau sa se mentina ordonanta, iar verificarea o va face chiar Codruta. Atunci sa vedem ce solutie va dispune Codruta!

# DODI date 28 June 2017 15:24 +3

Zdreanță a dat (dacă mai era necesar) încă o mostră de profesionalism și s-a conformat sistemului: a făcut din nou sluj în fața luluței. O așa ”verticalitate” nu este întrecută decât de cea a lui ciolanis în fața serviciilor și a nevestei.

# outsider date 28 June 2017 16:41 +7

Prea de tot! Penalul Lăzărică Azorică dovedește, pe de o parte, că e momîia Luluței iar pe de alta - că e tufă de Veneția în drept. Petenta s-a adresat Procurorului general iar ăsta a pus un subaltern să scape de jalbă TAMAM la dugheana unde e boassă pîrîta ;-) .

# REMEMBER date 28 June 2017 18:05 0

Ba nu-i de mirare! 1/4dokta Ko (nașa alde MAKARENKO&GLASER + expert în engleza de baltă - White coilar crime) nu se rușinează să-l cheme la ordine, în public, pe Lăzărică Azorică - AVEM DE VORBIT... TAMAM de Ziua Europei, luju.ro, 18 mai 2017.

# Menton date 28 June 2017 16:00 +5

Sanatosi la...e putin spus.E mult mai grav.Procuror stahanovist din Rusia anilor 30.pai cum sa ancheteze subalternul seful.Ma intreb retoric daca Dorel Tudorel face ceva,sau poate csm,pentru ca deja e prea mult.

# Suzana date 28 June 2017 18:14 +2

L-ati vazut cumva pe Zdreantza ? Daca nu priviti si va amuzati , ce slugarnic avem ca procuror general. Aveti dreptate, poate ca "general" e gradul ...

# santinela date 29 June 2017 07:41 +4

" Cica dupa Lazar dosarul a fost trimis "conform competentei" la DNA.Mai jos de atit nu poate ajunge un om.Adica este reclamata sefa unei institutii si tu trimiti plingerea aceleiasi institutii ! Sint doua posibilitati aici,ambele proaste pentru nulitatea de Lazar. Ori este un las,sluga,ori este prost de impunge.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.03.2024 – Bomba cu fas a lui Kovesi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva