4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVOCATII SI PUBLICITATEA – Hotararea UNBR de a interzice avocatilor „publicitatea comerciala” naste proteste. Avocatul Victor Draghicescu din Baroul Bucuresti: „Interpretarea conform careia majoritatea avocatilor sunt niste infractori pune sub semnul intrebarii capacitatea UNBR de a supraveghea si reglementa aceasta profesie. Publicitatea este permisa tuturor profesionistilor... Avizarea 'adresei de internet' de catre Barou este contrara oricarui drept la libera exprimare”

Scris de: L.J. | pdf | print

7 February 2014 15:48
Vizualizari: 8724

Hotararea Consiliului Baroului Bucuresti nr. 852 din 14.12.2013, prin care se intentioneaza modificarea statutului profesiei de avocat in scopul interzicerii avocatilor de a-si mai face „publicitate comerciala”, si obligarea acestora la a avea acceptul prealabil al baroului pentru orice decizie pe care o iau in privinta informarii publicului asupra activitatii lor, a iscat in ultimele saptamani numeroase controverse si proteste publice. Lumeajustitiei.ro va prezinta in continuare opinia unui tanar avocat din Baroul Bucuresti – Victor Draghicescu (foto) fata de Hotararea UNBR. Cititi si luati aminte!


Avocatii si publicitatea

<nr. 852/2013 din 14.12.2013 prin care elimina orice forma de exprimare publica a avocatului. Modificarile introduse de consiliul UNBR interzic avocatului sa mai informeze publicul despre performantele sale profesionale si elimina „publicitatea comerciala”. Nu se poate sti ce inseamna publicitatea comerciala intrucat noua reglementare nu are o definitie si termenul nu apare nici in limbajul folosit de legiuitor (legile 148/2000 privind publicitatea si 158/2008 privind publicitatea inselatoare si comparativa) si nici in limbajul de specialitate din domeniul marketingului. Este neclar in acest moment ce alte tipuri de publicitate mai pot face avocatii in viziunea UNBR. Insasi notiunea de comerciant a fost aproape abandonata odata cu intrarea in vigoare a Noului Cod Civil.

Consiliul UNBR nu a oferit o motivatie pentru adoptarea acestor modificari, dar proiectul comisiei, hotararea de instituire a comisiei de propuneri legislative(nepublicata), lista prevederilor din legislatia straina (care permit publicitatea!) si un interviu cu conducerea UNBR ne pot oferi cateva indicii despre motivele care au stat la baza noilor reglementari.

In cele ce urmeaza voi trata o parte din problemele tehnice si legale ale noii reglementari. Alti autori au indicat deja gravele deficiente ale noii reglementari in ceea ce priveste dreptul la exprimare si compatibilitatea cu drepturile protejate de CEDO sau in ceea ce priveste posiblitatea avocatilor de a comunica informatii corecte despre activitatea lor.

Probleme birocratice

Fata de orice problema statul si autoritatile pot avea una dintre urmatoarele atitudini: interzicere, reglementare sau liberalizare. Avand in vedere ca traim intr-un stat de drept, de obicei se foloseste reglementarea sau liberalizarea, interzicerea fiind rezervata pentru fapte grave din domeniul penal, contraventional etc.

Liberalizarea nu inseamna anarhie, ci doar ca se recunoaste ca majoritatea avocatilor sunt cinstiti si nu trebuie striviti de birocratie. Interpretarea conform careia majoritatea avocatilor sunt niste infractori pune sub semnul intrebarii capacitatea UNBR de a supraveghea si reglementa aceasta profesie. Publicitatea este permisa tuturor profesionistilor/comerciantilor inclusiv producatorilor de medicamente sau prestatorilor de servicii medicale. Majoritatea profesionistilor nu trebuie sa indeplineasca nici o formalitate pentru a-si face publicitate. Astfel, societatea merge inainte si cei necinstiti sunt sanctionati ”din mers”. Legile mai sus amintite sunt arhi-suficiente pentru a-i sanctiona pe avocatii incorecti. Dincolo de aceste legi, in avocatura exista si prestigiu profesional pe care nici o publicitate nu il poate repara odata ce este distrus. Modelarea matematica a tranzactiilor explica stiintific ca, ”ingroparea de bani” in publicitate si in marca ii face pe comercianti sa devina ”prizonierii” acesteia. Asta inseamna ca daca au investit mult in publicitate, avocatii pierd foarte mult daca se comporta neloial. Comerciantii care investesc intr-o marca sau intr-un renume nu vor risca valoarea renumelui pentru a insela un client; ei gandesc pe termen lung spre deosebire de paradigma propusa de UNBR in care este imposibil sa se faca vreo diferenta intre avocati si este mai profitabil pentru avocatii neloiali sa insele clientii care in lipsa oricaror informatii au ales gresit avocatul.

Nu trebuie uitat ca documentul pus la dispozitie de Consiliul UNBR arata ca in toate tarile avute in vedere publicitatea ESTE PERMISA. Ne este greu sa intelegem care a fost rationamentul urmat de Consiliul UNBR in formularea propunerilor la care ne referim. Este si mai greu de inteles de ce a publicat materialul documentar cu privire la legislatia straina. Acest document arata ca in tari cu traditie in avocatura publicitatea este permisa in conditii lejere si rationale. Documentul amintit arata ca in Austria, Germania, Spania, Luxenburg, Marea Britanie si Portugalia publicitatea personala a avocatului este permisa cu respectarea unor conditii minime si rationale privind claritatea si onestitatea. Trebuie subliniat ca in Marea Britanie prin publicitate se mentioneaza si tariful practicat de avocati. Nu exista nici o logica in a studia prevederile legislative dintr-un numar de tari civilizate si apoi, fara nici o justificare sa interzica orice forma de publicitate.

Mai trebuie subliniat ca atat reglementarea anterioara, cat si noua reglementare constituie o mare discriminare in privinta avocatilor care nu pot sa isi faca publicitate in timp ce mediatorii, lichidatorii, recuperatorii de creante, consultantii, etc. pot sa faca orice fel de publicitate. Omul de rand este considerat suficient de inteligent ca sa vada publicitate la case, masini, medicamente, imprumuturi, active financiare, dar nu poate sa vada reclame cu privire la avocati.

Esenta birocratiei este ca majoritatea sa suporte proceduri si interdictii aberante si disproportionate pentru ca o minoritate incorecta nu poate fi controlata institutional.

Probleme tehnice

Interviul acordat denota o grava necunoastere a felului in care functioneaza internetul si arata ca nu exista nici un fel de expertiza la baza noilor modficari. Se pare ca pe Facebook multa lume are nume ”codat”. Codat inseamna folosirea encriptarii sau a obfuscarii. Nu este cazul, pe Facebook numele sunt scrise in clar. Juridic nu se are in vedere faptul ca Facebook are politici stricte impotriva folosirii de nume ”codate” (pseudonime).

Este inacceptabil ca UNBR (in lipsa unui studiu de impact interviul este singura sursa care ne poate arata la ce s-a gandit Consiliul UNBR) nu stie nici macar lucruri de baza despre infrastructura juridica a internetului:

Nu ma hazardez, pentru ca Facebook nu reprezinta un agent economic.”

O astfel de afirmatie nu mai poate avea ca scuza lipsa de cunostiinte tehnice. Este vorba de lipsa de cunostiinte juridice de specialitate. Ar fi interesant de vazut cum se explica ca Facebook s-a listat la bursa desi nu este agent economic. incercarea de a arata ca Facebook nu face parte dintre agentii economici avuti in vedere de modificarile aduse statutului arata cat de neclare sunt aceste modificari.

Tot in acelasi interviu se recunoaste ca este de interpretat si de discutat despre noile modificari ale statutului dupa ce acestea au fost adoptate si publicate. Reglementarile ar trebui sa aiba la baza o expertiza si sa fie CLARE. Nu este in interesul nimanui ca statutul avocatilor sa fie clarificat prin decizii interpretative fara forta juridica sau prin jurisprudenta facuta pe spinarea avocatilor.

Formularile din noul statut sunt atat de neclare incat au aparut imediat opinii care spuneau ca emailurile yahoo, gmail, hotmail, facebook etc. sunt interzise de art. 244 lit e pentru ca sunt adrese de email de pe un domeniu folosit de un agent economic (google, yahoo, hotmail, facebook sunt agenti economici, iar serviciile lor online sunt pentru a aduna date si a servi publicitate personalizata, deci ei se prezinta publicului online). Urmare a acestor interpetari legitime a aparut si interpretarea ”corecta” care arata ca Google nu este ”agent economic care se prezinta”. Explicatia este fortata si s-ar fi putut evita aceasta nebunie daca modificarile la statut ar fi fost clare de la inceput. Este edificator ca insusi autorul articolului cere UNBR sa emita o decizie interpretativa ca sa clarifice situatia creata.

Modificarile privind publicitatea sunt deficitare in privinta intelegeri modului de functionare al internetului si al comunicarii online. Probabil aceasta situatie este de inteles in conditiile in care insusi site-ul UNBR este un model de opacitate. Hotararile sunt publicate fie in format doc, fie in format PDF si nu sunt semnate electronic. Nu sunt publicate toate hotararile Consiliului UNBR sau sunt publicate imprastiat. Hotararea interpretativa privind publicitatea nu apare in lista hotararilor Consiliului UNBR din 2009. Mai mult decat atat, hotararea mentionata nu este vizibila pentru motoarele de cautare, fiind pusa in sectiunea documentelor anexate Hotararii 852/2013.

Avand in vedere limbajul folosit de hotararea UNBR se impun niste clarificari neexaustive cu privire la terminologia specifica internetului:

domeniul de internet = in principiu adresa principala de internet (toate celelalte pagini web contin aceasta adresa in radical; este numele care se rezerva la ROTLD). De exemplu www.unbr.ro;

adresa de internet = url (unique resource locator) care se scrie in bara de sus a browserului, de exemplu http://unbr.ro/ro/contact/ este o adresa de internet. Daca o scrieti in adress bar-ul browserului si dati enter, ajungeti pe site.

pagina web = continutul afisat de browser dupa ce se acceseaza o adresa de internet (poze, text si alt continut) ; de exemplu ce se afiseaza dupa accesarea http://unbr.ro/ro/contact/;

link = adresa de internet cuprinsa in interiorul unei pagini. in cuprinsul paginii linkurile sunt subliniate si colorate diferit in functie de setarile browserului sau de stilul aferent paginii. De exemplu acest articol este plin de linkuri (text subliniat).

adresa de email = adresa de corespondenta electronica; identificator folosit pentru a se transmite un mesaj electronic. De exemplu: unbr@unbr.ro.

Pe fond modificarile folosesc un limbaj care nu este nici tehnic, nici juridic. De exemplu se foloseste sintagma: domeniu de internet si pagina web la art. 244, dar la art. 248 se vorbeste despre adresa de internet care este diferita de adresa electronica. Din perspectiva celor care au modificat statutul adresa de Internet face parte din corespondenta formei de exercitare a profesie. Art. 249 vorbeste din nou despre adresa de internet care cuprinde mentiuni cu privire la modul de realizare a corespondentei. Asadar art. 248 si 249 arata ca adresa de internet include corespondenta si corespondenta include adresa de internet, astfel incat corespondenta este acelasi lucru cu adresa de internet.

Conform UNBR adresa de internet poate contine informatii cu privire la activitatea profesionala, adresa fizica etc. Avand in vedere ce inseamna de fapt adresa de internet, este probabil ca UNBR se referea la pagina web. E destul de bizar sa ne imaginam url-uri de forma:

http://unbr.ro/ro/contact/Telefondirect:021-314-1135;Fax:021-315-1406CODFISCAL:RO4315974

Avizarea ”adresei de internet” (art. 249) - paginii web probabil - de catre Barou este contrara oricarui drept la libera exprimare. Nici o alta profesie, in nici un alt mediu de comunicare nu mai cere aprobarea unei institutii pentru a publica. Exista judecatori cu blog care publica ce vor ei si raspund daca incalca o lege. Prin reglementarea propusa UNBR se presupune ca avocatii in general incalca legea. Daca nu se dorea folosirea internetului, oamenii ar fi comunicat in continuare prin scrisori. Avizarea continutului paginilor va fi nu numai abuziva ci si inceata. Sa ne aducem aminte cat dureaza eliberarea unei decizii sau a unui card de catre UNBR si sa multiplicam asta cu sutele sau miile de modificari pe care avocatii le fac zilnic la site-urile lor. Multe din aceste site-uri au costat mult si au fost realizate cu un deosebit efort din partea avocatilor implicati. Toata munca acestor avocati este pusa sub semnul intrebarii de noua reglementare. Nu este o expropiere prin statut, ci doar o distrugere a muncii a sute sau mii de avocati pentru ca asta a vrut UNBR.

Foarte interesanta este situatia avocatilor ”in house” care in mod legitim si-au facut email @firmaincarelucreaza. Ce ar trebui sa faca acesti avocati? Sa isi schimbe emailul sau firma in care lucreaza? UNBR nu ofera o explicatie.

Nu poate fi inteles ce s-a vrut prin interdictia afisarii functiilor detinute in autoritati publice (art. 244, alin (2) lit. h). Ce ar trebui sa scrie avocatul? Vor exista gauri penibile in CV-ul fiecarui avocat doar pentru ca UNBR a decis asta. De exemplu, zeci sau sute de avocati nu vor mai putea sa vorbeasca despre nici una dintre functiile publice detinute.

Tot ilogica este si interdictia ca site-ul sa contina linkuri catre site-uri care ar afecta prestigiul si onoarea profesiei de avocat (art. 249). Avand in vedere ca UNBR a tinut in profesie persoane condamnate penal, avocatilor le va fi foarte greu sa isi mai dea seama ce anume incalca onoarea si prestigiul profesiei de avocat. Incluzand un link catre un raport despre coruptie si trafic de influenta, avocatii s-ar putea trezi ca incalca jurisprudenta UNBR in materie si sa fie sanctionati in conformtitate cu noile prevederi.

Nici o institutie nu raspunde pentru continutul site-urilor catre care face trimitere. Nu asa functioneaza internetul; fiecare persoana raspunde pentru ceea ce posteaza. Un link generic catre un site ca www.unbr.ro face trimitere la mult continut si nimeni nu sta sa verfice daca una din paginile care ar putea fi afisate afecteaza onoarea profesiei.

Precizarile de mai sus sunt necesare pentru ca, UNBR a avut grija sa incalce aproape toate normele de tehnica legislativa (legea 24/2000 din pacate ignorata in Romania):

Textul legislativ trebuie sa fie formulat clar, fluent si inteligibil, fara dificultati sintactice si pasaje obscure sau echivoce. (a se vedea folosirea notiunii de adresa de internet si pagina web)

In cazul existentei unor paralelisme acestea vor fi inlaturate fie prin abrogare, fie prin concentrarea materiei in reglementari unice (a se vedea reglementarile referitoare la publicitate)

Elaborarea proiectelor de acte normative trebuie precedata de o activitate de documentare si analiza stiintifica (a se vedea studiul UNBR care arata ca TOATE tarile studiate permit publicitatea)

Solutiile legislative preconizate prin noua reglementare trebuie sa aiba in vedere reglementarile in materie ale Uniunii Europene, asigurand compatibilitatea cu acestea (a se vedea dreptul la libera exprimare si jurisprudenta CEDO in materie)

Foarte putine dictaturi au reusit sa castige lupta cu libertatea de exprimare pe internet. Dupa intrarea in vigoare a noilor prevederi, pe harta gaurilor negre ale internetului, alaturi de Belarus, Burma, China, Cuba, Iran, Libya, Madive, Nepal, Corea de Nord, Arabia Saudita, Siria, Tunisia, Turkmenistan, Uzbekistan si Vietnam, a mai aparut o pata: UNBR.>>

 

Comentarii

# Adrian-Cosmin date 7 February 2014 17:46 0

Inca o mare batjocura pentru toti avocatii din Baroul Traditional. De aceea foarte multi colegi se gandesc sa treaca oficial in Baroul Constitutional. Eu, deja m-am inscris oficial i Baroul Constitutional.

# ceva ar trebui dar ce anume? date 8 February 2014 07:45 +1

Chiar asa : nu poti scoate baluba de atatia \"maestri buni la toate\" in fapt niste neica nima dornici sa mai fraiereasca un amarastean ...... zau asa stiti cumva vreun nene avukat condamnat pentru malpraxis? Asta deoarece greselile lor sunt de sute de ori mai multe decat la doctori, dar nimic! Ce fraieri suntem noi  :-*

# dana date 8 February 2014 18:09 0

Adrian-Cosmin, nu te-am regasit la UNBR, ai dovada ca ai fost traditional ? merci

# diana date 7 February 2014 18:57 +3

bravo colega,te sustinem total cat putem.cred ca prin atitudinea sa din ultimii ani unbr impreuna cu presedintele sau si-au pierdut nu numai controlul ,dar si legitimitatea.

# gelu date 7 February 2014 18:58 +2

Nu e rea ideea lui adrian. Sa ramina florea si cu pupincuristul ala de ratat traditional in baroul ilegal sustinut de unii politicieni murdari si obedienti.sa trecem masiv la bota si sa lasam securistii sa moara de foame. Ne este greata de florea si cei de teapa lui

# dana date 8 February 2014 18:10 0

Gelu, esti la traditionali, arata dovada ca sa te credem..

# gelu date 8 February 2014 19:51 +1

danuta ce dovada vrei sa-ti arat?  sa ma dezbrac pentru tine ca sa vezi dovada?  

# icsulescu date 7 February 2014 19:16 -2

mai cioaca si aici apari?Sa inteleg ca te cheama si gelu?Sau l 3/48,Rik,unul care citeste,unul care stie carte,etc.etc?Iar pentru greata ia un Emetiral.

# mirela date 7 February 2014 19:51 +4

as vrea sa te cunosc carnat traditional alias oarecare, avo******t traditional, icsulescu, cc, BI,CI, etc. etc. etc. esti un tip simpatic!! maine la ateneu la ora 10 si un pic te astept. o sa am in mina o carte de telefon groasa cu care iti voi da in cap pina o sa admiti ca esti tolomac.!! ps nu sunt bota pervers mic ce esti.  :D :D :D :D

# oarecare date 7 February 2014 20:01 -2

Nu esti Bota, el a avut azi termen la Ploiesti. A mai scos o amanare. Decan, presedinte UNBR, presedinte Sindicatul Independent al Juristilor, director fabrica de impachetat fum, etc. Exemplu de \" avocat \" cu cabinet radiat. Ce exemplu poate da fraieritilor care doneaza ???

# avik k date 7 February 2014 20:27 +3

avi, stii ce te doare mai tare ? Nu intelegi manevrele lu Bota ! Te roade mai tare ca nu poti invata gramatica !

# avi on date 7 February 2014 20:27 +4

http://www.luju.ro/avocati/barouri/explozie-in-razboiul-barourilor-pompiliu-bota-il-someaza-pe-gheorghe-florea-sa-prezinte-actele-de-infiintare-ale-uniunii-sale-in-baza-unei-sentinte-penale-definitive-a-judecatoriei-sectorului-1-care-a-desfiintat-plangerea-unbr-florea  :P :P :P :P

# AVIATORU OAREK K date 7 February 2014 20:38 0

AVIatoare, ai fost azi la Ploiesti ? Cand s-a dat termen ? Bota a zis ca i s-a respins cererea si s-a mentinut NUP-ul !

# avocat date 7 February 2014 20:06 +3

eu vreau sa plec din baroul lui florea. hai sa migram masiv sa scapam de taxele absurd de mari si sa-i lasam pe comunisti sa se taxeze intre ei. sa vedem cum vor aparea in instanta si se vor face de ris.unii nu au mai vazut instanta din tinerete asa ca va dati seama cata legislatie stiu. altii sunt slab dotati intelectual gen oarecare, care nu pricepe legea si pace. noi avocatii adevarati il urim pe florea si vrem sa ne unim sa scapam de aceasta piaza rea.

# dana date 8 February 2014 18:18 +1

Nu te cred ca esti la UNBR, arata-ne dovada, media de varsta la intrare in UNBR e mai mica decat cea la fundatia lu bota ! :lol:

# dandana date 8 February 2014 18:29 0

Si cum ai facut tu media la intrare danuta? Stii mediile astea la intrare numai tu poti sa le calculezi. Oare cum vine calculul ala lungimea  ori numarul de pretendenti sau viceversa?  :lol: :lol:

# oarecare date 7 February 2014 21:17 -1

Ia intreaba-l de ce a cerut revizuirea. Nu am fost la Ploiesti dar stim ce face chiar daca pe voi va abureste si nu va spune decat ce ii convine. Nu doresc NIMANUI condamnare, nici lui. Vreau doar sa avertizez naivii sa nu mai aiba iluzia ca pot deveni avocati. In rest, sa fie sanatos si sa aiba timp sa-si cheltuiasca banii. In fond, cum exista destule \" gaste \" care abia asteapta sa fie jumulite, ar fi pacat sa nu le creeze iluzia ca vor deveni vreodata avocati. El nu a bagat mana in buzunar nimanui, era coada de fraieri la inscriere. Periculos pentru el ar fi daca ar incepe sa creada ca are dreptate, l-ar termina asta. In rest, trai nineaca pe banii fraierilor, nu s-a dus acasa la ei sa ceara.

# avi atorului kk date 7 February 2014 21:35 -1

Te-ai dat de gol, oare******re, vezi ca esti avi (si BI si polo si ....) !?

# avi ato date 7 February 2014 21:44 -1

Oricum, cand ia medicatia, avi e mai linistit, mai uita de Bota !

# av. date 8 February 2014 18:31 0

Bai ,,oarecare\'\' draga, mama, ce te f....e grija pe tine de banii lui bota? De judecatorii onesti si cinstiti(atati cati mai exista) care au statutat si au dat putere de lege sutelor de hotatri judecatoresti care transeaza definitiv problematica barourilor UNBR 2004, ce zici? ai auzit de ele? Vad ca-ti plac dezinformarile, poate esti vreun pui de secu crescut pe vremea epocii de trista amintire.

# oare k k date 7 February 2014 21:27 0

da tu, avi, ai inteles la ce a cerut revizuirea ? Si cand s-a dat termen ?

# ygrecescu date 7 February 2014 21:33 +1

Voi stiti cine este oarecare asta? Asta-i decanul ala chelios cu barba care n-are ce face. Chiar azi a sunat la noi la ploiesti curios ce face bota. Nu-l bagati in seama .omul nu e intreg la minte. 

# ooops date 8 February 2014 13:07 +1

a amutit individul cu o mie de nick-uri traditionale. cheliosul cu barba a fost identificat. mai este un pas pina o sa-i dam numele.

# POLO.NICU date 8 February 2014 14:15 +1

E doar in weekend. De luni vine la serviciu si va fi iar prezent

# julieta date 8 February 2014 18:24 +1

Ala nu are servici. E casnic dupa orele la care posteaza. Cred ca e vreun puscarias care se viseaza avocat traditional. Numai asa imi explic fetisul lui cu bota.

# DOREL date 8 February 2014 18:54 0

DRAGI COLEGI, UNBR 2004 CARE ARE PRESEDINTE PE DL. NIMERINCU VIOREL ALES LEGAL SI CONFIRMAT DE JUDECATORIA SECTOR 3 ( BOTA A PIERDUT ATIT CALITATEA DE AVOCAT CIT SI FUNCTIA DE PRESEDINTE SI NU MAI ARE CE CAUTA PRINTRE AVOCATII UNBR 2004 CI VA AJUNGE CIT DE CURIND LA JILAVA) VA ASTEAPTA !!! IMPREUNA VOM MERGE INNAINTE!!

# du-te date 8 February 2014 19:10 0

du-te Dorele inainte, la sediul vostru- Socola !

# saracu Nimernicu date 8 February 2014 19:15 0

Saracu Nimernicu, iar a luat-o in barba ! http://portal.just.ro/303/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30300000000194152&id_inst=303

# DOREL date 9 February 2014 09:41 0

CE-I AIA SOCOLA???  MAI BOTA, VAD CA ESTIOBSEDAT DE BANI SI DE NIMERINCU!!! :D :D :D :D :D :D ACCEPTA CA NIMERINCU A CISTIGAT!!! NU MAI FRAIERI OAMENII. DOAR O MINA DE TIMPITI CRETINI ITI MAI TIN HANGUL SI TE MAI CONSIDERA PRESEDIN :D :D TE!! CREZI TU CA LUMEA NU S-A PRINS CINE ESTI???  USOR USOR VEI VEDEA CA AJUNGI ACOLO UNDE ITI ESTE LOCUL....LA PUSCARIE!!!! CREZI CA TOTI SUNT ASA IDIOTI CA TINE SA MAI CREADA IN CONTINUARE IN MINCIUNILE TAL :-x :-x :-x :-x :-x :-x E???? FUGI DE PE LUJU SI LASA-NE SA MERGEM MAI DEPARTE !!!!!!! NU MAI DA INNAINTE CU MINCIUNI :-x :-x :-x :-x LE TALE!!!! COLEGII AU INCEPUT SA SE TREZEASCA!!!!  LASA-NE!!!!!

# socola date 9 February 2014 10:05 0

Socola e sediul vostru cu 3 membri. Mai bine ati pune mana pe gramatica: ,,ESTIOBSEDAT,, ,,MINA DE TIMPITI,, ,,DA INNAINTE,, !! Mergeti iNNainte spre Socola !

# DOREL date 12 February 2014 18:13 0

******LICA NICI NU STII CIT DE MIC INCEPI SA FII!!!! :D :D :D LASA-NE!!!!! LASA-NE CU INEPTIILE TALE!!!!! DAU IN GREATA CIND VAD CE POSTEZI!!!! NU MAI CORECTA GRESELILE DE TEHNOREDACTARE!!! NU AI HABAR CE E AIA O GRESEALA GRAMATICALA SI CE E AIA GRESEALA DE TEHNOREDACTARE!! :-x :-x :-x !!

# dorele aviatorius date 12 February 2014 18:26 0

dorele, avi, BI, polo..., te lasam toti, dar lasa-ne si tu ca nu ai nicio treaba nici cu gramatica, nici cu dreptul ! Tu nu incepi, esti minuscul !

# polo.nicu ala micu date 12 February 2014 18:38 0

Explica de ce pe site-ulciunbr legal apare baroul bacau si baroul bucuresti alea pastorite de Botomei...ca parca ala era cu uniunea lui...

# Romeao cheliosu date 8 February 2014 19:01 0

Scriti copii,.scriti (sic!)doar ,doar o sa va ia in seama cineva.Va  credeti inteligenti ,logici si vizionari.Aveti un fix pentru cei care nu sunt de acord cu voi.Iar in obsesia voastra sunteti convinsi ca doar unul singur cu n nick-uri  scrie impotriva botistilor.ASflati ,dragi copii(de fapt oamnei batrani) ca suntem multi pe LUJU,fiecare cu pseudonimul lui.Stiti care este tragedia voastra?Va credeti legali dar nu puteti profesa iar noi,pe care ne credeti nelegali,profesam.Cine e mai castigat?V-a luat bota mintile.Donati copii,donati si v eti pati precum BI si altii.

# jason statham date 8 February 2014 19:57 +1

sunteti mai multi aia care \"scriti\"? :D sunt sigur ca stii pluralul de la unu ... mai tu nu stii gramatica limbii romane ca si prietenul nostru otv-ist mare parlamentar in partidul lui dd. toti analfabetii au ajund sa profeseze la florea. 

# Ciucnoris date 8 February 2014 20:18 0

Acum va lepadati si de parlamentarul vostru.De fapt,el s-a debarasat de voi.Precum Bota.Scapati de Bota si atunci altfel se vor pune problemele.Pana atunci donati,obtineti o hartie fara valoare si somati prin curtile instantelor.

# norise date 9 February 2014 10:07 0

norise, tu nu esti chiar asa de prost cum pare pitica, nu ne dai adresa sa te contactam ?

# el eyn date 9 February 2014 18:35 +1

persoana din fotografie este din the revenge of the nerds : ))

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva