6 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BALTAG L-A DESPUIAT PE MATEESCU – Judecatoarea Gabriela Baltag a dezvaluit cauza nervilor simplului membru CSM Bogdan Mateescu: supararea ca nu mai e sef. “Bobita” a incercat, frecandu-si mainile, sa o bruieze pe Baltag in cazul plangerii prealabile pe care aceasta si judecatoarea Evelina Oprina au formulat-o impotriva hotararii prin care Sectia pentru judecatori a CSM i-a spalat pe magistratii Daniel Gradinaru si Liviu Odagiu

Scris de: George TARATA | pdf | print

7 July 2022 12:54
Vizualizari: 3658

Fost presedinte CSM, fost asa-zis presedinte interimar al CSM pe langa mandat, lege si Constitutie, in curand un judecator ca alte cateva mii de judecatori din aceasta tara, si ajuns astazi pe un colt de masa in sala de sedinte, Bogdan Mateescu (foto) – poreclit de colegii sai “Bobita”, “Slugarete”, ”Matilet”, “Jelly” etc - a iesit din nou in evidenta. Si, din nou, a facut-o producand zgomot de fond in cadrul sedintei Sectiei pentru judecatori a CSM de joi, 7 iulie 2022.


 

Mateescu a incercat sa o bruieze pe judecatoarea Gabriela Baltag in momentul in care aceasta si-a sustinut plangerea prealabila pe care, impreuna cu judecatoarea Evelina Oprina din CSM, a formulat-o impotriva unei hotarari a Sectiei pentru judecatori a CSM. Este vorba despre hotararea prin care Sectia pentru judecatori a CSM, pe vremea in care era condusa chiar de Bogdan Mateescu, a facut scut pentru judecatorii Daniel Gradinaru de la ICCJ si Liviu Odagiu, presedintele Curtii de Apel Alba Iulia, dar si pentru alti magistrati, membri ai comisiei de la concursul de numire in functii de conducere in instante. Este vorba despre hotararea prin care Sectia pentru judecatori a CSM le-a acuzat pe judecatoarele Baltag si Oprina ca ar fi incalcat, vezi Doamne, reputatia profesionala a judecatorilor Gradinaru, Odagiu si a celorlalti membri ai comisiei de concurs, cand au facut publice nemultumirile anumitor candidati de la respectivul concurs (click aici pentru a citi).


Bobita” cel grabit


Astfel, in momentul in care judecatoarea Gabriela Baltag a inceput sa isi sustina plangerea, Bogdan Mateescu s-a bagat in discutie. Frecandu-si mainile in stilul caracteristic, “Bobita” a incercat sa o bruieze pe judecatoarea Baltag, cerandu-i, pe un ton care din punctul nostru de vedere se dorea a fi unul arogant, sa nu isi mai povesteasca viata, si sa treaca la subiect. Iar asta pentru ca “Slugarete” (asa cum l-a gratulat procurorul militar Bogdan Pirlog) era foarte grabit.

In replica, judecatoarea Gabriela Baltag a raspuns cu eleganta, explicand ca de fapt Bogdan Mateescu sufera pentru ca nu mai sta pe scaunul de presedinte al CSM. Dupa care Baltag a continuat sa isi sustina plangerea prealabila, trecand peste zgomotul de fond produs de Bogdan Mateescu.


Comentarii

# maxtor date 7 July 2022 17:06 +71

supararea ca nu mai e sef-"furia im-copetentului"(sau in-copotentului",cum o fi corect)

# Pacute suedeze la "Bobita" ! date 7 July 2022 22:24 +38

Felicitari judecatoarelor Baltag si Oprina !

# santinela date 8 July 2022 07:17 +21

Numai sa alaturi numele doamnei Baltag (lasind la o parte stiinta de carte) cu a nulitatii Slugarete este o impietate ! Ciumpalacul nu se lasa dus de pe acolo si mai incearca sa faca valuri .

# sava date 8 July 2022 09:19 +11

slugărete tot slugărete rămâne, nu se mai poate schimba. Are atitudine de vătaf.

# stan p. date 12 July 2022 16:04 0

"Sangele albastru" ,este "in fiinta" prin multa munca , verticalitate, onoare ,tact etc, etc ,iar recunoasterea celorlalti se castiga ff greu, e cireasa(nu se castiga- "prin numire"). Alaturi de stimatele Doamne, Justitia mai are "adepti" , care , cat de cat, rezista, in a mentine"stindardul" sus.Cinste lor ! Dar, ce te faci, cand unii, isi iau culoarea sangelui "de la ochi"?iar "auto suficienta" este "palmaresul studiilor (3:1?). La "culoare" si "studii" atasand "comportamentul sangvinic" rezulta "individul" nou cu toleranta "0" la drept si democratie. Dreptul,aplicand, "Dreptul de a te indoi" si Empatia ,au la baza "cunoasterea" data prin "carte efectiva" si mult studiu. Cat despre Codul deontologic ar trebui sa fie Transant si Definitoriu in accederea si mentinerea in Magistratura si fara "intermediari si intermedieri" din " alte caste".Raspunderea pe"persoana fizica"nu pe "la gramada" este definitorie daca vrem "Justitie" si recunoastere ! Succes, stimate Doamne si Respect !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 6.10.2022 – Codul deontologic al magistratilor a fost modificat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva