Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

Balul de la Curtea de Apel Bucuresti – Ziua Justitiei 2012 a marcat o revolutie in salile de judecata. Judecatorii au placute cu numele lor, iar banca avocatului a fost pusa in acelasi rand cu cea a procurorului. Ambasadorul Olandei a fost impresionat de noua fata a Palatului de Justitie

Duminică, 1 iulie 2012 17:25 | Scris de Razvan SAVALIUC - Ionut MURESAN | pdf | print | email

 

Incepand cu orele 11.00 ale diminetii, la Curtea de Apel Bucuresti, in „sala pasilor pierduti” a Palatului de Justitie s-a sarbatorit Ziua Justitiei – 1 iulie 2012, organizata de Asociatia Magistratilor din Romania si Curtea de Apel Bucuresti. La eveniment au participat: Excelenta Sa Ambasadorul Olandei la Bucuresti Matthijs van Bonzel; ministrul Justitiei, Titus Corlatean; presedintele CSM, Alina Ghica; presedintele UNBR, Gheorghe Florea; decanul Baroului Bucuresti, Ilie Iordachescu; presedintele AMR judecatorul Dan Spanu si presedintele de onoare al AMR Viorica Costiniu; presedintele Tribunalului Bucuresti, Laura Andrei; presedintele APR, Gheorghe Sima; directorul INM Octavia Spineanu, precum si aproape 300 de judecatori, procurori si jurnalisti de pe domeniul Justitiei. Moderata de jurnalista Gabriela Stefan, sarbatoarea Zilei Justitiei a fost deschisa de presedintele Curtii de Apel Bucuresti, Dan Lupascu, unul dintre cei mai reprezentativi judecatori ai magistraturii romane.


Cu doua zile inainte de finalul mandatului sau – care exprira in data de 3 iulie 2012 - de presedinte al Curtii, Dan Lupascu le-a multumit invitatilor pentru prezenta si a glumit cu auditoriul spunand ca asista la Ziua Justitiei – “faza pe municipii”, deoarece “faza nationala” va avea loc duminica dupa-amiaza la Cercul Militar, lucru care a generat “legitime nedumeriri in randul unora daca sa se duca sau nu in uniforma”. Dupa ce a destins atmosfera in „sala pasilor pierduti” a Palatului de Justitie, presedintele Curtii de Apel a spus ca in justitie e nevoie de “concordie deplina”, deoarece justitia “are propria sa criza”.

Dan Lupascu: “Se fac sapaturi, vor urma sapaturi, se doreste identificarea unui homo juridicus”

Dan Lupascu s-a referit si la judecatorul Petre Similean care si-a lansat cartea intitulata “Magistrat la sfarsit de mileniu” cu prilejul Zilei Justitiei 2012, spunand despre acesta ca l-a intrebat direct daca are decret prezidential de numire in functie: “A devenit o formula de salut printre judecatori – Aveti decret? – Am! Sau – Nu am decret – si atunci expresia e alta” Presedintele CAB Dan Lupascu a anuntat finalizarea primelor doua volume de comentarii la Codul Civil si a prezentat sculpurile miniaturale in lemn a judecatorului Petre Similean. Secondat de presedintele UNBR, Gheorghe Florea, Dan Lupascu a dezvelit primele busturi in „sala pasilor pierduti”, cel al lui Titu Maiorescu, respectiv Constantin Naumescu.

Presedintele interimar al Asociatiei Magistratilor din Romania, judecatorul Dan Spanu, a declarat ca are convingerea ca asociatiile profesionale din sistem au un cuvant greu de spus in europenizarea justitiei si ca “justitia nu poate fi considerata o cenusareasa a partidelor politice (...) “Doresc clasei politice sa aiba intelepciunea de a nu implica justitia in jocuri politicianiste”.

Presedintele CSM, Alina Ghica, a tinut la randul sau un discurs in care a apreciat ca Ziua Justitiei trebuie dedicata judecatorului Dan Lupascu, de la care a precizat ca a avut mereu de invatat, elogiind meritele acestuia in modernizarea Curtii de Apel Bucuresti si contributia sa in reforma Justitiei. Raspunzand ulterior acestui discurs, Dan Lupascu a precizat cu modestie ca nu merita asemenea laude si ca tot ce a realizat in cariera sa a facut-o pur si simplu pentru ca asa a crezut ca trebuie.

Organizator al evenimentului, Asociatia Magistratilor din Romania a facut cadou judecatorului Dan Lupascu un tablou cu caricatura sa realizata de marele caricaturist Popa Popas, care a amuzat asistenta.

La randul sau, ministrul Justitiei Titus Corlatean a declarat: “E o mare placere sa va adresez cateva cuvinte sub cupola Palatului Justitiei. E o zi importanta pentru cei implicati in actul de justitie. Vreau sa ii felicit pe cei ce cu onoare si profesionalism isi fac datoria fata de lege, cetatean – care are asteptari de la actul de justitie – si fata de Statul Roman. Ati ridicat la randul dumneavoastra mai multe chestiuni de fond pe care in spatiul public nu avem timp sa le dezbatem cu adevarat. Am invatat sa vorbesc mai putin si sa ascult mai mult. Am aflat ca mare parte din chestiunile de fond sunt altele decat cele pe care le vedem in mass-media. Am discutat la Curtea de Apel Brasov despre faptul ca spatiile sunt improprii, din tavan cad bucati si e o problema. La Craiova am discutat probleme de competenta. Am aflat ca la Focsani Palatul de Justitie sta sa cada pe magistrati. La Cluj am aflat ca in centrul orasului functioneaza penitenciarul de femei.(...) O justitie poate fi cum ne dorim noi, dar daca nu beneficiaza de credibilitate statul de drept are de suferit substantial. Atunci cand avem aceste obiective importante, raportul privind justitia (...) daca vorbim despre provocari sunt foarte multe. Parlamentul si-a asumat in unanimitate sprijinirea acestor demersuri, Guvernul si-a asumat eforturile de continuitate. E nevoie de eficienta si colaborare, e nevoie de multa intelegere, echilibru si pace. Pace in aceasta tara. Cred ca mediul politic a ajuns atat de framantat, iar institutiile pierd si pierde cetateanul. Am facut apel inclusiv la CSM la multa intelepciune si echilibru (...)”

Revolutia lui Dan Lupascu: in salile de judecata s-au instalat placute cu numele judecatorilor, iar banca avocatului a fost pusa pe acelasi rand cu cea a procurorului

In fata audientei au mai luat cuvandul consilierul pre-aderare Dieter Schlafen, Judecatoarea Elena Ursulescu, de la CAB, judecatorul suprem, Mircea Aron, de la CSM si altii. Dupa luarile de cuvant, participantii au fost invitati sa intre in salile de judecata din renovatul Palat al Justitiei, unele dintre cele mai moderne din tara. In premiera, la Curtea de Apel Bucuresti prezidiul judecatorilor din fiecare sala a fost prevazut cu placute cu numele judecatorilor. De asemenea, pe stanga si pe dreapta salii, au fost puse in acelasi rans si la acelasi nivel banca avocatului si cea a procurorului, purtand placute cu mentiunea „avocat” si „procuror”.

Ambasadorul Olandei la Bucuresti Matthijs van Bonzel (foto) l-a insotit pe presedintele Dan Lupascu, alaturi de un translator, prin salile CAB si a ramas placut surprins de cele aratate de presedintele Curtii. La muzelul CAB, ambasadorul a fost insotit si de ministrul Justitiei Titus Corlatean.

Evenimentul s-a incheiat cu sampanie si cu o receptie pe holurile de la etajul 1 unde magistratii si invitatii au servit bucate si bauturi alese. Totodata s-a anuntat si inaugurarea la Curtea de Apel Bucuresti a unui bufet pentru magistrati si justitiabili.

Accesari:7029

Comentarii

# lica date 1 iulie 2012 17:33 -7

Președintele Curții de Apel București: JUSTIȚIA din România este în CRIZĂ. FALS TOTAL. JUSTITIA ROMANA IN POFIDA SALARIILOR SI A PENSIILOR DE NABABI, LIPSESTE CU DESAVARSIRE DIN ROMANIA IAR CEEA CE SE INTAMPLA ESTE UN SIMULACRU , DAR NUMAI JUSTITITIE NU ESTE . POATE DOAR DUPA 1945 SA MAI FI FOST CEEA CE ESTE ASTAZI IN EPOCA DICTATURII TRAIAN BASESCU.

# sa fim seriosi date 1 iulie 2012 21:36 +11

1200 euro salariu la judecatorie si 1400 la tribunal nu par a fi salarii de nabab.

# raluca date 1 iulie 2012 23:25 +7

si in tari din lumea a3a au magistratii salarii mai mari...

# dodo date 2 iulie 2012 11:21 0


Citeza pe lica
Președintele Curții de Apel București: JUSTIȚIA din România este în CRIZĂ. FALS TOTAL. JUSTITIA ROMANA IN POFIDA SALARIILOR SI A PENSIILOR DE NABABI, LIPSESTE CU DESAVARSIRE DIN ROMANIA IAR CEEA CE SE INTAMPLA ESTE UN SIMULACRU , DAR NUMAI JUSTITITIE NU ESTE . POATE DOAR DUPA 1945 SA MAI FI FOST CEEA CE ESTE ASTAZI IN EPOCA DICTATURII TRAIAN BASESCU.
cata puscarie ai facut lica? :D

# eu date 2 iulie 2012 14:10 +1

Zau, Lica? Tu cat ai salariu?Te rugam, spunene-ne si noua, sa stim daca le dam foc la juzi sau nu....

# CR1 date 1 iulie 2012 17:52 +2

Tare faza cu plăcuțele și banca avocaților față în față du cea a procurorului!! Este corect să fie așa, dar, în acest moment e o mare tâmpenie. De ce?? Păi nu cred că avem mai mult de 10 instanțe în toată țara unde să poți face așa ceva, tocmai datorită infrastucturii. Asta e doar o fumigenă, atât. O să înceapă avocații să sară 2 km în aer.

# eu date 2 iulie 2012 14:12 +2

Saracii de ei! Si daca sar ce? Tot pe -pamant or sa revina, intr-un tarziu!

# BERCEA MONDIAL - DURERE LA FRATII MEI date 1 iulie 2012 18:06 +1

Citiți pe LUJU răspunsurile date de MJ, Guvern, etc, la petițiile formulate de UNBR - președinte NIMERINCU, sunt fulminate. De acum avem concurență legală.

# pt BERCEA date 1 iulie 2012 18:12 -2

da-ne un reper unde gasim raspunsurile la petitii?

# traditionalu' date 2 iulie 2012 12:45 0

@ bercea zvonerul - Nu-l luati in seama, e doar un provocator si generator de mishtouri ieftine. Nu exista nicio reactie de la institutiile statului, si nici nu cred ca va apare vreodata ceva. Batista-i pe tzambal, capul in nisip sau purceaua moarta-n cotetz.

# pentru ,,BERCEA MONDIAL - DURERE LA FRATII MEI,, date 1 iulie 2012 18:11 0

Este un aspect de normalitate, cred că urmează comasarea din câte am înțeles eu. Chiar dacă oponenții au în lucru un memoriu prin care contestă conținutul răspunsurilor, oricum este un lucru bun.

# interesat date 1 iulie 2012 18:15 0

UNDE VEDETI VOI PE LUJU.RO RASPUNSURILE VENITE DE LA MJ,GUVERN ERC??????????????????????????????????????????????

# avocat date 1 iulie 2012 18:24 -1

unde vedeti raspunsurile la petitiile UNBR- Nimerincu

# cititor de rspunsuri date 2 iulie 2012 12:50 0

@avocat - Pe Luna ??. Dar cred ca-ti trebuie o luneta de putere mare ...

# hhhh date 2 iulie 2012 19:18 0

poate esti cititor de ...card anal-fabet cutumiar!

# Baroul Bacau-UNBR date 1 iulie 2012 18:47 +5

Sa ne spuna  domnul judecator Dan Lupascu,daca i se pare firesc ca magistrati,doctorii in drept,profesorii universitari, sa sustina examen pentru admitere in profesia de avocat! 

# carcotas date 1 iulie 2012 23:08 +4

cred ca zilele astea nu este util sa clamam seriozitatea doctoratelor obtinute pe pile, sex, bani, sprituri, solutii, furt

# www.bereune.info. pp.otv date 2 iulie 2012 13:54 0

In cazul tau, da, e normal sa se sustina si un examen psihiatric RIGUROS. :-*

# u.ne.bere.info.ppdd.etc.samd. date 2 iulie 2012 19:55 +1

Sa se inceapa cu limba romana. Si sa fie proba eliminatorie

# Asociaţia Victimelor Magistraţilor din România (A.V.M.R.) date 1 iulie 2012 18:52 -2

Domnule Lupaşcu, când începe reforma în Justiţia. Că de minciunile judecătorilor suntem sătui. Pentru A.V.M.R., av.Neagu Rodica(tel.0743242121).

# printre victime date 2 iulie 2012 12:57 +1

@AVMR - ...... niciodata ?? Cu toata stima ptr. eforturile dvs., duceti o lupta inegala, de uzura si cu un rezultat previzibil, adica zero..... E imposibil ca o mana de oameni sa lupte cu un sistem urias, cu resurse si interese la fel de uriase. Acum 50 - 60 de ani se rezolva cu cateva gloantze bine tzintite, acum te lasa sa te sinucizi, sa nu se mai murdareasca ei, adica realizeaza crime " curate ".

# A.V.M.R. date 2 iulie 2012 17:43 0

Buturuga mică...

# A.V.M.R., erată. date 1 iulie 2012 18:56 -4

Corectăm:"...când începe reforma în Justiţie?".

# Stelica date 1 iulie 2012 19:18 +6

La dracu', cand am vazut prima fotografie am crezut ca e de la parada gay.

# privitor date 2 iulie 2012 12:52 +1

@Stelica - :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .Super tare Stelica....ce ne-am face fara haz de necaz...

# gicu date 1 iulie 2012 19:20 0

astia chiar sunt dubiosi, se invita reciproc. priviti la iordachescu cat de penibil este.

# Ilarion date 1 iulie 2012 19:52 +5

Domnu Razvan il considerati mort pe D.Lupascu de il vorbiti doar de bine ? Magistratii prezenti la festivitate sigur considera Justitia romana moarta ca tot numai de bine o vorbesc. Cu mult mai de folos ar fi fost sa se inceapa inregistrarea sedintelor de judecata[care ar da peste cap multe manarii]dar aceea e continut iar Lupascu prefera forma podiumuri si tablite cu numele aproape nimic.

# Dan date 1 iulie 2012 20:47 -1

Deci asa arata cea mai mare adunatura de infractori din Romania. Pe langa astia, puscariasii sunt bieti copii in corul bisericii.

# jojo date 1 iulie 2012 21:31 +3

mai ales cei din foto 2 cu iordachescu rascracanat. neamul prost il vezi de la o posta, degeaba il speli ca nu faci domn. asa arata parvenitii, nulitatile de ieri "profesorii si maestrii de azi"care au confiscat avocatura.

# maria date 1 iulie 2012 22:07 0

Nici eu nu gasesc raspunsurile autoritatilor la petitiile av. Nimerincu, sunt secrete????? Le asteptam de ceva vreme iar acum ne tineti in suspans... Hei, LuJu voi ati facut mult pentru noi si va multumim dar .. postati raspunsurile daca acestea exista.

# POLO.NICU date 1 iulie 2012 22:44 -1

:D :D Nu va impacientati. Nu exista nici un raspuns.

# doica date 2 iulie 2012 11:25 -3

cat de penibili pot fi avocatii astia paraleli...chiar sunt paraleli....cred ca au o foame... de raspunsuri la petitii:lol: voi nu intelegeti ca sunteti in afara legii?

# pt doica date 2 iulie 2012 11:58 0

asta e raspunsul tau pt mata? bouane!!

# Rambo date 2 iulie 2012 12:26 0

Domnule deputat Croitoru, chiar nu aveti nimic de spus ? Atat dvs, cat si copiii dvs sunteti, totusi, avocati in cadrul legalei UNBR-Nimerincu. Faptul ca ati ales tacerea, mi se pare straniu intrucat va stiam un luptator, care nu se da la o parte cand vine vorba de a apara o cauza dreapta.

# taliban date 2 iulie 2012 12:39 0

@Rambo - o fi fost luptator, dar ptr. interesele mercantile proprii, nu ptr. fraieri.......s-a suparat pe pizdilici ca nu i-au dat nicio functie. A plecat la uslinosi fiindca i s-a promis un loc caldutz si cu resurse, sa-si poata plati creditul de 200.000 de la banca. Astia-s marii luptatori....

# doica doi date 2 iulie 2012 13:51 0

In afara legii, dar nu oricum, ci in afara legii rau de tot. Noi, astia mai beizadele, am fost prostiti o viata-ntreaga si invatati ca pana si legea e in afara legii. Noi, obedientii cutumiari, asa stim.

# Ultimul Charlot date 2 iulie 2012 17:02 0

Corlateanu asta nu se da dus de langa Florea, vrea musai sa se stie ca e cu traditionalii. Sau oare Florea si Iordachescu stau mereu in preajma ministrului sa-i spuna ce trebuie sa vorbeasca? Cine face foto cu maimuta? 8) Cine este maimuta? a) = ? b) = ? c) = ?

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Veti vota la referendumul pe Justitie al lui Iohannis?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 24.05.2019 – Presiuni pe fata in dosarul lui Liviu Dragnea

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER