4 august 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BAMBINA SE AFUNDA – Judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor este cercetata de Inspectia Judiciara pentru manifestari care aduc atingere onoarei si nerespectarea secretului deliberarii. Muntean a fost deja trimisa in judecata disciplinara intr-un alt dosar pentru nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor. Ambele actiuni au la baza sesizari ale avocatului Razvan Doseanu (Document)

Scris de: George TARATA | pdf | print

15 octombrie 2019 15:34
Vizualizari: 8110

Trimisa deja in judecata disciplinara de Inspectia Judiciara, judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor (foto) s-a ales cu un nou dosar. Tot disciplinar. Poreclita “Bambina” conform procurorului Cristian Ardelean de la Parchetul Tribunalului Bihor, Muntean este cercetata pentru posibila comitere a doua abateri disciplinare.

Astfel, Inspectia Judiciara o ancheteaza pe judecatoarea Muntean sub aspectul savarsirii abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) si j) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Este vorba mai exact de:


-manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu; (art. 99 lit. a)

-nerespectarea secretului deliberarii sau a confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a altor informatii de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii, daca fapta nu constituie infractiune; (art. 99 lit. j)

Anuntul a fost facut de Inspectia Judiciara intr-o adresa trimisa cunoscutului avocat Razvan Doseanu din Baroul Bihor, autorul sesizarii disciplinare impotriva judecatoarei Muntean (vezi facsimil):

In aplicarea dispozitiilor art. 31 alin. 6) din Regulamentul privind normele de efectuare a lucrarilor de inspectie va comunicam ca prin rezolutia nr. 3279/A din 30 septembrie 2019 s-a dispus inceperea cercetarii disciplinare fata de doamna judecator Muntean Crina Elena din cadrul Tribunalului Bihor, sub aspectul abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. a) si lit. j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare”.


Cosmarul Doseanu

Cazul in care Inspectia Judiciara o ancheteaza pe Crina Muntean priveste un interviu acordat de “Bambina” intr-o publicatie din aparatul de propaganda al SRI-DNA, ocazie cu care a lansat mai multe acuzatii la adresa avocatului Razvan Doseanu, oferind in acelasi timp si detalii din dosarele de pe rolul Tribunalului Bihor. Trebuie spus ca acelasi avocat Razvan Doseanu se afla si la baza primului dosar disciplinar deschis pe numele Crinei Muntean, cel in care judecatoarea a fost trimisa deja in judecata disciplinara pentru comiterea abaterii disciplinare constand in “nerespectarea dispozitiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor”, abatere prin care ar fi fost afectat inclusiv principiul dreptului la aparare.

* Cititi aici mai multe detalii despre primul dosar disciplinar in care judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home3/luju/public_html/_template/article.php on line 152
    • VERDICTUL ZILEI - Trebuie prelungita starea de alerta?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 03.08.2020 – Politia Rutiera il protejeaza pe Nicusor Dan. Talibanismul COVID ucide

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva