1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BATAIE DE JOC – Vicepresedintele Comisiei Europene, comisarul pentru Justitie Viviane Reding, a refuzat sa raspunda la intrebarile europarlamentarului PNL Renate Weber cu privire la lipsa de reactie a CE la incidentele din CSM si abuzurile DNA si ANI din cazurile judecatorilor Adrian Toni Neacsu si Horatius Dumbrava: “Am luat act de observatiile dumneavoastra privind evenimentele din Romania... Va multumesc inca o data pentru opiniile dumneavoastra privind situatia din Romania” (Scrisorile)

Scris de: G.T. | pdf | print

7 June 2013 14:14
Vizualizari: 13128

Reactie uluitoare a vicepresedintei Comisiei Europene, comisarul european pentru Justitie Viviane Reding (foto), la problemele semnalate de europarlamentarul PNL Renate Weber cu privire la incidentele care au avut loc in CSM in ultimele luni, la abuzurile comise de ANI si DNA in cazurile judecatorilor Horatius Dumbrava si Adrian Toni Neacsu, precum si cu privire la scurgerile de informatii din dosare ori amenintarile lui Daniel Morar la adresa judecatorilor. La toate aceste probleme, Viviane Reding a ales sa raspunda intr-un limbaj de lemn, fara sa spuna ceva concret.


Intr-o scrisoare pe care i-a adresat-o lui Weber in data de 29 mai 2013, comisarul european pentru Justitie a explicat ca CSM este o institutie cruciala pentru sistemul judiciar, i-a amintat europarlamentarei PNL despre constatarile din ultuimul Raport MCV si i-a dat asigurari ca CE va monitoriza indeaproape progresele inregistrate. In final, Viviane Reding i-a multumit Renatei Weber pentru opiniile exprimate “privind situatia din Romania”.

Iata raspunsul vicepresedintei Comisiei Europene, Viviane Reding, acordat europarlamentarului Renate Weber:

Stimata d-na Weber,

Va multumesc pentru scrisoarea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii din Romania. Am luat act de observatiile dumneavoastra privind evenimentele din Romania. Sunt de acord ca CSM este o institutie cruciala pentru un sistem judiciar independent, functional si responsabil. Comisia acorda o importanta deosebita acestor obiective si a verificat in mod regulat daca sunt respectate in rapoartele publicate sub Mecanimsul de Cooperare si Verificare.

Asa cum stiti, Comisia a adoptat ultimul sau raport privind Romania la data de 30 ianuarie 2013, in care a constatat ca Romania a implementat mai multe, dar nu toate recomandarile sale. In timp ce respectul pentru Constitutie si deciziile Curtii Constitutionale a fost restabilit, lipsa de respect fata de independenta sistemului juridic si instabilitatea cu care se confrunta institutiile judiciare raman o sursa de ingrijorare. Raportul stabileste evolutiile-cheie pe parcursul ultimelor sase luni in ceea ce priveste reforma sistemului judiciar si masurile impotriva coruptiei, mentionand capacitatea de rezistenta a instantelor si a institutiilor anticoruptie in circumstante dificile.

Va asigur ca Comisia va monitoriza indeaproape progresele inregistrate, inclusiv in ceea ce priveste respectarea independentei justitiei si a statului de drept, si va adopta un raport suplimentar asupra preocesului de reforma pana la sfarsitul acestui an.

Va multumesc inca o data pentru opiniile dumneavoastra privind situatia din Romania.

Cu stima,

Viviane Reding”.

Amintim ca Renate Weber i-a transmis comisarului Viviane Reding o scrisoare, la inceputul lunii martie 2013, in care vicepresedintelui Comisiei Europene mai multe probleme privind sistemul judiciar din Romania. Cu acea ocazie, Weber ii cerea Vivianei Reding sa isi exprime o pozitie oficiala in legatura cu ultimele evenimente din CSM. De asemenea, Renate Weber o intreba pe Viviane Reading de ce incidentele din Consiliul Superior al Magistraturii nu au fost reflectate in ultimul Raport MCV.

Weber ii solicita lui Reding, in aceeasi scrisoare, sa explice de ce nu a existat nicio reactie din partea Comisiei Europene in ceea ce priveste abuzurile comise de DNA si ANI impotriva judecatorilor Adrian Toni Neacsu si Horatius Dumbrava din CSM, anchetati dupa ce acestia au protestat fata de alegerea unui procuror in fruntea Consiliului.

Nu in ultimul rand, Renate Weber i-a adus aminte vicepresedintei Comisiei Europene si despre abuzurile comise de procurori in vara anului 2012, de scurgerile de informatii de la DNA sau despre momentul in care Daniel Morar a amenintat anumiti judecatori, nemultumit fiind de deciziile acestora, precizand ca va incepe urmarirea penala impotriva lor, ceea ce s-a si intamplat.

* Cititi aici scrisoarea Renatei Weber

Comentarii

# marius date 7 June 2013 14:27 +29

Cerem demisia d-nei Haineala pentru abuz de putere. Asta nu este justitie independent , este justitia slugoilor basisti care aresteaza oameni fara probe legale. Incalca Constitutia Romaniei, libertatea presei, libertate la opinie. Cei mai proooosti magistrate sunt in fruntea justitiei Romane. Rusine Hainela, ai uitat cum te-ai cocotat in fruntea CSM ???

# Eu date 7 June 2013 14:50 +12

propun o soluție ceva mai eficientă: să fie supusă unei disecții live, centrată pe neuronii care o supun epistemologic unor îngrozitoare chinuri geoerotice. Apoi, partea lemnoasă a trupșorului ei hipersensibil să fie tratată biomecanic și expusă   didactic în expoziția „Human body”.

# viviane o sluga basista chiora date 7 June 2013 14:40 +22

;-) blonda din bruxel viviane este intoxicata de macovei ,eba,preda pdl,si macacu basescu ia nu stie ce face dictatorul cu justitia dependenta de el,are in csm slugii :P :P :P haineala ,ghica,danilet etc,ccr a lui,sri,a lui,dna a lui,b1 tv ,evz,rtv,pro tv,a lui lingaii servili pora o vaca nebuna cere inchiderea ant.3 ,care este singaura care informeaza abuzurile mafiei basescu macacu in chelia lui de bosorog ,drogat de putere,avere,are dosare la sertat,nul vrea 98 % din popor care iau dat suturii in fund ,dar sa intors la masa verde cu wisky ,cu udrea,cu gasca de procurorii,judecatorii necinstiti fara onore demonizati de chiorul iar ponta tace de frica si coabiteaza rusine gunoie comuniste

# Ghita Cojanu date 28 October 2013 12:19 0

Cum tipa are vagi notiuni de drept din mileniul trecut, nu e de mirare ca uita maxima aia latina sa asculte si cealalta parte! Si-o fi inchipuind ca e un vultur plesuv si aia nu pierd vremea sa vineze muste  :D . . .

# Compatrioți! date 7 June 2013 14:43 +19

Trebuie să salutăm demersul doamnei Renate Weber, dar este imperativ să nutrim convingerea că treburile se rezolvă aici, în muribunda noastră țărișoară. Ce este UE, dacă nu o adunătură supranațională de borfași cu ștaif și pretenții „high”? Soluția? Una singură: toți procurorii nopții pure, / oricât ar fi de agramați, / să decoreze în pădure / căderea celor spânzurați... 

# Misto sau...ce ?! date 7 June 2013 16:14 +19

:lol: ce flit ne da Viviane Reding ! Bravo Europa,sunteti un exemplu de urmat din sculare in culcare.La voi ne vom inchina pururea ,amin !

# Nelamuritul de serviciu date 7 June 2013 16:16 -19

Adica Macovei paraste si Weber informeaza ?

# bunelul date 7 June 2013 17:39 +19

Ce face aceasta(comisarul) se numeste prostitutie politica.

# von-klaus date 8 June 2013 15:13 +4

........ prostitutie e pt curvele de pe la Marriott :P Ce face asta tine de \"prestatiile\" boarfelor de pe soseaua Petricani. Intre F-ca de glucoza si \"bariera\" . UIMITOARE COINCIDENTA... :cry:

# von-klaus date 8 June 2013 15:17 +1

........ prostitutie e pt curvele de pe la Marriott :P Ce face asta tine de \"prestatiile\" boarfelor de pe soseaua Petricani. Intre F-ca de glucoza si \"bariera\" . UIMITOARE COINCIDENTA... :cry:

# ce vorbesti? date 7 June 2013 21:36 -9

tu crezi ca si comisarul mananca din banii soparlei fericite? sa fredoneze cantecul vostru marsav?

# von-klaus date 8 June 2013 15:14 +3

nuuu...... doar ca ISI IA TAINUL DE LA liCHEL, si cu ceva dobanda

# kiky date 8 June 2013 00:00 -10

trebuia sa-i spuneti voi lui vivi ce sa-i raspunda lui renate, ca sa fiti multumiti.

# SED LEX date 8 June 2013 04:11 -13

Pai ce credeati voi, ca d-na Reding asculta de toti mani******torii care solicita reactii la minciuni si la dezinformari gen d-na Weber(care se face de ras si face Romania de ras cu astfel de abordari cretine)? D-na Reding, in mod elegant si politicos, a trimis-o pe mincinoasa noastra sa plimbe ursul! :lol:

# Salvamar date 9 June 2013 11:31 +5

Mai Sed...Legea e dura, dar e lege, dar se pare ca numai pentru dulai nu si pentru catei. Tu cred ca te crezi dulau, dar noi de astia ca tine cunoastem destui in Romania, dar si prin Europa. Adica ce se inatmpla in CSM este prin prima ta durule normal? Haineala in primul rand nu putea sa se adreseze cu aceasta cerere fara aprobarea CSM, dar a facut-o? undei \"dura lex\"? Tot ce s-a petrecut in CSM, care prin \"avizul\' dat conduceri procuraturii dovedesc mani******re politica pura (adica daca vrea Basescu ne grabim si aprobam si ce am scuipat anterior) nu te pune pe ganduri? Tot ce face procuratura, ICCJ si CSM aripa Haineala pute a mani******re politica. Unde-i \"dura lex\" mai sed lex. Esti penibil!

# free jiji date 8 June 2013 09:49 +3

neacsu este banuit de masluirea foilor de parcurs si voi ca ce mare ******t a facut, este abuzat saracu...sunteti jalnici...in usa erati demult inchisi

# N date 8 June 2013 11:06 +9

VACA ASTA DE REDING CE PREGATIRE ARE? TOTI TAMPITII SUNT MARI  IN UE. CE ERA IN PDL E SI IN PPE.SICTIR FA SCROAFA NESIMTITA.

# Pregătiea? date 8 June 2013 17:55 +4

Pregătirea madamoasei Viviane Reding? Școala Cibernetică  de Sortat Juridic a Căpșunilor Ajunse la Maturitate!

# Marinaru date 9 June 2013 11:30 +5

Raspunsul Vivianei Reding,reprezinta de fapt masura interesului CE manifestat fata de Romania.Suntem neinsemnati si tolerati de CE.Basescu este o unealta pentru CE pentru asi rezolva anumite interese,apoi raminem aceeiasi NIMENI.

# un cetatean date 9 June 2013 11:37 +6

Vivian reding se face ca nu vede , ca nu aude , ca nu intelege ,ca nu o intereseaza etc. Pai mai poti avea incredere in ei ?

# Moșu date 23 August 2013 13:46 +2

BABA asta nu e numai chioară , e și proastă rău, ca orice curvă din Luxemburg scoasă la reformă . Să se ducă dracului la pensia ei grasă de nesimțită că nu am auzit două propoziții deștepte de la ea ! Mă întreb cum o proastă ca asta (seamănă cu EBA ) o fi făcut jurnalism ? Hai , ca-mi face silă !

# Moșu date 23 August 2013 14:05 +2

Uitai să zic si altă părere = încep să-i dau dreptate lui Corlățean (cu toate că nu îmi plac ifosele lui de bostan gol ) când a spus că îl doare drept în cur de MCV-ul lui Reding,Baroso și & . Chiar ar trebui să ne întrebăm toți CE AVANTAJE ARE POPORUL ROMÂN cu MCV bun , cu SCHENGEN și intrarea în zona EURO ? TOATE SUNT ȚEPE ale UE ! CE S-AR ÎNTÂMPLA DACĂ AM REFUZA NOI SA LE MAI FACEM JOCUL ? NE-AR SCOATE DIN HARTĂ ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva