23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

BOBI VREA SA CALCE COTETUL – Judecatorul Bogdan Mateescu si-a anuntat candidatura la sefia CSM contra judecatoarei Evelina Oprina. Mateescu ajunge jupan doar cu ajutorul judecatoarelor Margareta Tint, Lia Savonea, Simona Marcu si Mariana Ghena. In decembrie va fi momentul adevarului: Tint, Savonea, Marcu si Ghena trebuie sa aleaga intre Mateescu si Oprina. Ce spun asociatiile profesionale ca un judecator de la cel mai mic nivel sa conduca CSM in detrimentul unor judecatori cu grad mai mare?

Scris de: George TARATA | pdf | print

19 November 2020 20:22
Vizualizari: 6148

Judecatorul Bogdan Mateescu (foto), zis “Bobita Matilet” sau “judecatorul Savarina”, vrea sa fie jupan peste Cotetul Superior al Magistraturii, asa cum Lumea Justitiei a anuntat in exclusivitate cu luni bune in urma. Mateescu si-a anuntat joi seara, 19 noiembrie 2020, candidatura la sefia Consiliului Superior al Magistraturii. De fapt, Mateescu a facut public faptul ca si-a instiintat colegii din CSM ca a decis sa-si incerce norocul.


 

Drept urmare, pentru sefia CSM pe anul 2021 vom avea o confruntare intre Bogdan Mateescu si judecatoarea Evelina Oprina, care si-a anuntat candidatura cu mai multe saptamani in urma, si care din punctul nostru de vedere este indiscutabil mai potrivita pentru aceasta functie, fiind unul dintre cei mai apreciati magistrati de catre opinia publica, alaturi de Gabriela Baltag.

Bogdan Mateescu va putea ajunge sa conduca CSM in 2021 doar cu ajutorul judecatoarelor Margareta Nicoleta Tint, Lia Savonea, Simona Marcu si Mariana Ghena. La inceputul lunii decembrie, caci atunci vor avea loc alegerile pentru sefia CSM, vom vedea daca cele patru judecatoare il gireaza pe Bogdan Mateescu sau isi anuleaza voturile lasand decizia in seama judecatorilor Andrea Chis si Mihai Balan, favorabili lui “Bobita Matilet”. Ambele variante nu inseamna decat un sprijin pentru Bogdan Mateescu, si in cazul in care una dintre ele va fi pusa in practica, in opinia noastra, nu va fi decat confirmarea faptului ca judecatoarele Margareta Nicoleta Tint, Lia Savonea, Simona Marcu si Mariana Ghena au parasit tabara sanatoasa, in care s-au aflat ani de zile alaturi de Evelina Oprina si Gabriela Baltag.


Oare ce spun asociatiile?

 

Altfel, ne intrebam oare ce reactii vor avea asociatiile profesionale traditionale si magistratii din tara cand vad ca CSM ar putea ajunge sa fie condus de un judecator de cel mai jos nivel (ne referim, desigur, la faptul ca Mateescu este judecator de judecatorie), desi in CSM exista alti trei judecatori cu grad mai mare care ar putea ocupa aceasta functie – mai exact, Evelina Oprina, Gabriela Baltag si Andrea Chis. Iar cutuma spune ca abia dupa epuizarea celor mai inalte functii se trece si la judecatorii de judecatorie.

In final, va prezentam mesajul postat de Bogdan Mateescu pe pagina sa de Facebook, in care si-a anuntat candidatura la sefia CSM. Un anunt care noua ne lasa senzatia ca a fost scris cu celebra sa voce afectata si intr-un limbaj care ar face invidios orice politician.

Iata postarea lui Bogdan Mateescu:

“Dupa o atenta analiza, am luat hotararea de a candida pentru presedintia Consiliului Superior al Magistraturii. Le-am impartasit hotararea mea colegilor din CSM astazi (considerand corect ca ei sa fie cei care sa o cunoasca primii), iar acum o fac si aici, public, asumandu-mi tot ceea ce urmeaza.

Decenta, asumarea, profesionalismul, dialogul onest si constructiv, responsabilitatea, respectul sunt valori in care cred cu tarie si care trebuie atasate ideei [sic!] de consolidare a Consiliului, decredibilizarea sa fiind extrem de daunatoare.

Consider ca este esential pentru magistratura dar si pentru societate un Consiliu coerent, care sa contribuie cu toata energia lui si cu toata forta argumentelor miilor de magistrati la imbunatatirea cadrului legal care sa le apere cu adevarat independenta, in contextul imensei responsabilitati pe care o poarta.

Un Consiliu care sa depuna toate eforturile posibile pentru a fi indeplinite conditiile necesare infaptuirii unui act de justitie de calitate in beneficiul cetatenilor, dar si pentru a asigura pastrarea standardelor de demnitate si de conduita atasate statutului de magistrat.

Pledez in continuare pentru un Consiliu prezent adecvat in comunicarea publica, partener neutru si si [sic!] onest de dialog cu alti factori decidenti dar si cu institutiile indispensabile infaptuirii actului de justitie, cu un aparat robust si format din adevarati profesionisti, nebirocratic, transparent in conditiile legii, care sa raspunda in mod real rolului sau constitutional".

Comentarii

# Elena U date 19 November 2020 20:45 +15

Domnule Mateeescu, ce ati facut in cei 4 ani de mandat? Mai dormiti inca 2 si asta va fi culmea carierei dumneavoastra. Somn usor in impostura, postul de presedinte e cam mult.

# laechiorul date 19 November 2020 21:29 +6

Bobita, tata, esti tare (ambitios), dar ai grija sa nu te (mai) faci de ras! In activitatea consiliului ai fost, mai intai, pe sens giratoriu apoi ai cotit-o pe interzis.L-ai copiat la indigo pe tristul tau predecesor care a ajuns comicul satului. Pacat, intr-o vreme chiar promiteai!Vroiam sa-ti spun ca ce gandesti nu e de tine, nu doar pentru ca-ti lipseste pedigree ul ci si caracterul. De aia care te sustin ce sa mai zic? Bai nemernicilor v-ati batut si va bateti joc de o gramada de oameni care tin la profesia lor si isi fac treaba cu credinta!Ei v-au ales, iar voi ii faceti de ras. Sa va fie rusine!

# laechiorul date 19 November 2020 22:01 +10

Bobita, mai ai o problema, nu doar ca palaria e cam mare pentru tine, dar ti se cam vede chipiul baiatule!

# jurca date 20 November 2020 01:31 +6

Statul colonial paralel pune mana pe CSM, hai cu restaurația de pe vremea Victoriei Nuland cu al sau expresiv crez politic "Fuck the EU! - Exactly!" https://www.youtube.com/watch?v=CL_GShyGv3o

# santinela date 20 November 2020 07:08 +1

Ce asociatii profesionale,ce competenta,ce morala ? Este ordin sa iese nulitatea,recte Bobita,asta va iesi !

# M date 20 November 2020 19:11 0

nu pot sa inteleg cum dreacu bobita cu atatea dosare penale la SIIJ in lucru, nu inteleg cum poate candida si de ce dosarele lui nu se finalizeaza odata. poate cineva sa raspunda daca este posibil cu dosare penale sa candideze?

# Realitatea date 20 November 2020 20:03 +1

Nu cred ca toate lucrarile de doctorat sunt atat de autentice.Oare galatenii de frunte din CSM au muncit atat de mult la propria lor lucrare? Exista o similaritate mare,aproape identitate,intre paginile 121-145 a lucrării unei doamne mentionate in articol si paginile 173-188 din tratatul de psihologie judiciara al domnului Mitrofan N.;aceste similaritati/identitati privesc si restul lucrarii?Vom analiza.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva