27 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BOMBA: LULUTA S-A SPART LA NERVI – Mesajul lui Kovesi catre procurorii DNA dupa aparitia la RTV a inregistrarilor compromitatoare: ”Am inregistrat dosar penal... trebuie sa raspunda in fata legii cel/cea care a inregistrat ilegal... epoca lasa ca fac 3 rechizitorii si e OK a apus... e momentul sa curatam DNA... aceasta fapta penala comisa de unul din DNA... sa nu lasam un infractor sa ne timoreze... va tin spatele... nu uitati ca suntem DNA!”

Scris de: L.J. | pdf | print

2 July 2017 12:09
Vizualizari: 41239

Lumeajustitiei.ro va prezinta in premiera informatii de maxim interes national - parvenite prin surse avizate a caror identitate o vom proteja - privind “vanatoarea de vrajitoare” declansata de sefa DNA in interiorul DNA pentru a-l depista pe acel “el” si “o ea” care au inregistrat-o la sedinta de lucru din 31 martie 2017 de la Sectia a II-a a DNA si a transmis la Romania TV inregistrarile respective in care aceasta cerea dosare penale pe banda rulanta cu nume cat mai sonore, pentru ca institutia sa supravietuiasca si sa nu ajunga sa fie “calcata in picioare”.

Mesajul plin de sensuri si intelesuri a fost transmis de sefa DNA in data de 20 iunie 2017 catre toti procurorii din subordine si releva un fapt extrem de grav in opinia noastra, acela ca Laura Kovesi a asmutit toata institutia pe care o conduce pentru a-i depista pe acei “el” si “o ea” care au indraznit sa o inregistreze si sa-i divulge prestatiile manageriale in presa. Foarte important: precizam ca mesajul sefei DNA pe care il publicam mai jos a fost transmis Inspectiei Judiciare de procurorii DNA Doru Florin Tulus, Mihaela Iorga Moraru si Marin Nicolae, fiind atasat la plangerea disciplinara facuta in data de 26 iunie 2017 impotriva conducerii DNA sub aspectul indeplinirii profesiei cu rea-credinta, precum si al unor manifestari de natura sa aduca atingere prestigiului justitiei si independentei procurorilor.


Putem vorbi de folosirea institutiei in interes propriu in scop de razbunare? Opinia noastra este ca da, pentru ca dosarul penal pe aceasta tema de DNA a fost pornit la vrerea Laurei Kovesi si nu poate constitui o ancheta obiectiva si impartiala cata vreme inregistrarile o vizau direct si personal pe marea sefa. Credem ca in orice tara normala ar fi trebuit sa se se investigheze mai intai comportamentul sefei DNA si nicidecum al celor care au demascat comportamentul ei, care reprezinta un interese public major.

Inregistrarea unei sedinte de lucru de la DNA nu poate constitui un secret ori o informatie care sa poate fi inclusa la categoria celor nedestinate publicitatii, atunci cand se cer dosare penale la norma, pe banda rulanta, cu capete de demnitari cat mai sonore, de premieri daca se poate, ori cand se recunoaste ca abuzivul dosar al OUG 13/2017 (catalogat ca atare de Curtea Constitutionala) a fost facut “la milimetru” cu acceptul conducerii.

Lumeajustitiei.ro solicita CSM si Inspectiei Judiciare sa intervina si sa ia masuri de suspendare a Laurei Codruta Kovesi din functia de procuror sef al DNA pana la clarificarea scandalului din interiorul acestui parchet, pentru a se evita distrugerea iremediabila a imaginii unei institutii necesarein orice stat european.

Consideram ca sefa DNA pune in pericol imaginea institutiei din cauza scandalurilor publice continue in care e implicata si pana nu vor fi clarificate acuzatiile ce i se aduc de subalterni, precum si cele din spatiul public privind implicarea ei in activitati cu caracter politic (cercetate in prezent de o comisie speciala de ancheta a Parlamentului) ori plangerea penala impotriva sa privind acuzele de instigare la represiune nedreapta, vor exista suspiciuni legitime ale romanilor asupra acesteia, care se vor rasfrange negativ asupra imaginii parchetului anticoruptie.

Cititi in continuare o serie de fragmente din mesajul transmis in data de 20 iunie 2017 de sefa DNA Laura Kovesi catre toti subalternii din subordine – astfel cum ne-a fost transmis de sursele avizate - si trageti concluziile care le considerati oportune. Daca sefa DNA va dori sa faca precizari in legatura cu aceste dezvaluiri anuntam ca le vom publica in integralitate. Iata mesajul:

<< Catre procurori

Sunt convinsa ca ati vazut cu totii zilele acestea ca o sedinta interna de lucru a DNA a devenit subiect de dezbatere nationala si trebuie sa discutam cu totii despre aceasta situatie. Am dat si un punct de vedere institutional (…)

Ceea ce RTV a dat pe post este un “Fake Film”, trucaj grosolan, pentru ca anumite afirmatii n-au fost facute deloc in acea sedinta de lucru. Colegii nostri de la Serviciul tehnic au realizat o evaluare preliminara a asa zisei inregistrari si au constatat ca exista interventii pe inregistrare prin adaugarea, suprapunerea sau imbinarea unor sunete/zgomote/cuvinte. Anumite afirmatii, ca cele exemplificate in comunicat nu le-am facut si s-au constatat interventii pe inregistrare exact in acele parti ale inregistrarii. Cu toate acestea, acel trucaj postat pe siteul RTV ne ofera indicii bune pentru ancheta.

Din evaluarea preliminara se pare ca o parte din discutia difuzata a fost inregistrata cu ocazia unei sedinte de lucru la Sectia a doua din 31 martie 2017, la care au fost prezenti peste 20 de procurori din acea sectie. Cam ce s-a discutat la Cheile Gradistei s-a discutat si la aceasta sedinta, plus anumite dosare in lucru la sectia a doua. La sedinta au luat cuvantul mai multi procurori, iar in spatiul public au fost date pasaje care aparent contin vocea mea, pasaje in care stiu ca este vocea mea si pasaje in care aparent este vocea altui coleg.

Masuri imediat dispuse

Am comunicat public imediat dupa aparitia primei asa zise inregistrari faptul ca este un trucaj, iar a doua zi am detaliat prin comunicat de presa;

Am inregistrat dosar penal pentru infractiunea de divulgare de date nedestinate publicitatii, avand in vedere ca in acea sedinta s-a discutat despre stadiul anumitor dosare penale, despre aspecte interne ale DNA si vom verifica cine a inregistrat si cine a furnizat inregistrarea in exteriorul institutiei;

Am sesizat procurorul general cu rugamintea de a analiza posibilitatea ca SUPC sa intocmeasca dosar penal cu privire la ticluirea de probe si s-a inregistrat dosar penal si acolo;

Am sesizat si inspectia judiciara cu privire la aceasta situatie

Ce trebuie sa facem?

In primul rand trebuie sa ne facem curatenie in interior si deja la structura centrala am inceput. In ziua de 31 martie 2017 am avut mai multe sedinte in urma carora am dispus controale la cele trei sectii din structura centrala (sectia 1, sectia 2 si judiciar penala). Toti cei care nu corespund standartelor profesionale si etice trebuie au plecat sau deja vor pleca, la fel cum trebuie sa plece si cei care nu muncesc si nu solutioneaza dosare. Epoca “lasa ca fac 3 rechizitorii si e ok” a apus. In urma controalelor avem situatia clara a ceea ce a muncit fiecare si o sa vedeti ca vor fi luate masuri in consecinta. La fel si pentru procurorii de la judiciar, unde am constatat ca unii “au dormit” in sedintele de judecata si nu si-au facut treaba.

Apoi trebuie sa raspunda in fata legii cel/cea care a inregistrat ilegal si a dat public inregistrarile cu sedinta de lucru interna a DNA (spun cel/cea pentru ca cercul limitat de suspecti are si “ea” si “el” dar il vom numi de acum incolo “infractor” - fara gen – pentru ca asta este). In acest moment avem conturat un cerc de suspecti si vom afla cine este vinovt de aceasta fapta. Multumesc celor care ne-ati dat informatii utile in aces sens!

De altfel, eu am dat un mail in urma cu putin timp in care spuneam unor colegi sa aiba grija cu cine si ce vorbesc. Mai ales dupa ce un mail trimis de mine a fost dat lui Serban Nicolae care l-a citit direct la TV. Si stiti ceva? Oamenii se lauda cu ce afla sau cu ce sms uri/discutii pe whats up sau telegram au cu cei din DNA. Asa incat, asa cum v-am spus, se afla cine a facut asta si se afla de ce a facut-o. Acum ramane sa raspunda penal pentru aceasta. Probabil dupa mailul meu cel/cea care furniza toate barfele unor persoane din afara DNA a stat cuminte cateva zile spunandu-si ca, daca nu i s-a spus nimic probabil nu se stie. Nu! Va raspunde penal pentru furnizarea unor informatii asa cum va raspunde si pentru inregistrarea ilegala care a furnizat-o in afara DNA. Cum spuneam... lumea e mica si asa ceva se afla mereu!

(…)

Cred ca ar trebui de acum incolo sa inregistram noi sedintele de lucru, sa scriem procese verbale detaliate cu ce s-a vorbit, ce opinii au fost si ce s-a decis. Mai mult, control strict la intrarea in sedii si nimeni sa nu intre fara control. Am dispus deja un control la sediu central si o sa verificam toate persoanele care au intrat (la toate intrarile in DNA), cand au intrat si de ce, ce procuror/politist a inlesnit accesul, de ce a venit persoana in DNA, inclusiv anumit avocati pentru prezenta carora o sa solicitam documentele procedurale intocmite. Inteleg ca unii avocati vin la anumiti procurori ca la ei acasa si stau la discutii fara sa aiba audieri. Din pacate, aceeasi avocati la aceeasi procurori desi nu se fac audieri si nici nu se depun documente. Sa vedem cum vor explica anumiti colegi ca au fost vizitati de anumiti avocati/persoane fara calitate in dosare care nu au depus documente pentru clientii lor, nu au asistat la audieri si nu s-au consemnat nici un fel de informatii (daca se va justifica ca au venit sa spuna informatii procurorului).

In egala masura trebuie sa verificam si activitatea grefierilor, a politistilor, a specialistilor. Din pacate, unii au un aer de superioritate acum si spun: uite ce fac procurorii, se inregistreaza intre ei. Desigur, trebuie sa ramanem uniti dar fiecare sa fie verificat pe ceea ce are de facut.

Nimeni sa nu lipseasca de la birou sau sa intarzie fara ca seful sa stie unde este si fara cereri de concediu sau zile libere.

E momentul sa curatam DNA de cei lenesi sau de cei care nu mai vor sa munceasca, pentru ca tot greul este dus de unii si aceeasi oameni.

Opinia mea cu privire la aceasta fapta penala

In final m-am decis sa va scriu ce simt eu si ce cred eu despre aceasta fapta penala comisa de unul din DNA.

In ultimii 4 ani am format o echipa a unui nou DNA. Va reamintesc cum zaceau anumite dosare prin sertare, cum se lucrau anumite dosare...

(…)

E momentul sa fim uniti si sa aratam oamenilor ca DNA inseamna tot ceea ce era in ianuarie cand au iesit in strada sa ne sustina. Ca DNA nu este un infractor las care inregistreaza ilegal. Ca DNA sunt acei oameni care fac zilnic dosare si se implica.

Si noi sa ne facem treaba in continuare si sa iesim cu capul sus, mandrii de ceea ce facem. Nu uitati ca sunt oameni carora daca le dai o bucata de hartie si le spui sa scrie ce au facut pentru tara lor, nu u ce sa scrie. Noi, avem ce scrie. Fiecare dintre dvs a contribuit la curatirea tarii. Cu fiecare dosar si cu fiecare efort pe care l-ati facut. Sa nu lasam un infractor ca alaturi de infractori disperati investigati de noi sa ne intimideze sau sa ne timoreze. Nu va temeti pentru ca noi am fost corecti si cinstiti! Sunt multi oameni seriosi si corecti in aceasta echipa a DNA. Suntem o echipa unita. Nu veti fi singuri niciodata. Mereu voi fi aici sa va sprijin si sa va tin spatele cat pot de mult (…)

Iar la final, nu uitati ca suntem DNA!>>

INTREBARI LEGITIME:

-daca sefa DNA coordoneaza ancheta, foloseste termeni de “infractor” si afirma ca s-a savarsit o fapta penala pentru care autorul trebuie sa raspunda in legatura cu o fapta comisa fata de ea insasi, pot procurorii din subordinea ei sa mai faca o ancheta impartiala si obiectiva?

-avertismentele sefei DNA ca va face curatenie in DNA si cei care nu fac suficiente rechizitorii “vor pleca”, intrucat s-a dus "epoca fac 3 rechizitorii si e OK”, constituie o amenintare?

 

Comentarii

# ho nebuno! date 2 July 2017 12:05 +37

Ce insemna: nu uitati ca suntem DNA??? Ne credem cumva la vreun meci de fotbal american si tu esti Coach? Mai era unul care se intitula Daddy! Stii cum fac aia la meciurile de fotbal-rugby? Fac un guguloi asa, gen musuroi de furnici si striga precum gorilele: Ho Ho Ho Ho! Hai, scoate-i pe Stirbey Voda sa faca asa, in curte, ca vin eu cu berea si cu popcornul!

# Marin date 2 July 2017 12:59 +13

Luluta incepe sa semene cat mai mult cu Elena Ceausescu cand dadea ordine oricui, pana si daca i se parea ceva, obisnuita cu linguselile slugoilor de doi bani cat si cu decoratiile ambasadorilor interesati de rezolvarea unor probleme. Kovesi ar trebui sa ne spuna in primul rand de ce protejeaza firmele straine in cazurile de coruptie si ancheteaza doar pe romani, de aici si protectia externa pe care se bazeaza impreuna cu cozile de topor de aici, unii mai prosti ca altii. Noi sunt DNA, nu seama cu "noi suntem legiune" din Biblie, adica noi suntem cei care fac doar rau?

# gogu date 2 July 2017 15:06 +6

Aceasta scrisoara dovedeste ”disperarea” la care a ajuns. Are un morcov in cur, cat ”trompa calului”... Vai de chilotii ei, ca s-au gălbenit...

# eugen date 3 July 2017 07:25 +1

Cred ca morcovul este in alta parte. Mai precis, prin alte cururi !

# Vladimarrr...!!! date 2 July 2017 16:02 +14

Oare ce mai trebuie sa faca aceasta autentica Matraguna (vezi DEX), fara ca sa pateasca nimic, dar ABSOLUT NIMIC, pentru a vedea pana si ultimul nevaztor de pe malurile dambovitene ca radacinile ei de autentica buruiana otravitore, sunt implantate in pamanturi straine atat geografic, cat si in ceea ce priveste interesul Romaniei ...

# Mereu voi fi aici sa va sprijn si sa va tin spatele... date 3 July 2017 09:22 +2

Potrivit dex-ului, faraoanca ar avea asigurata vesnicia/eternitatea in varful DNA. In primul rand ea este DNA, fireste.Dupa aia si restul, insa doar cei care merita sa fie DNA impreuna cu ea.

# gheorghe pensionaru' date 2 July 2017 16:45 +11

Bre tanti, ceea ce ai ordonat acum, ca sa afli cum s-au scurs informatiile, trebuia sa faci si atunci cand apareau, in presa agreata de catre DNA, fragmente din dosarele aflate in lucru... Atunci era bine, acum e naspa, nu? @unu... avea o vorba: "ce faci, te face!"  8)

# escu date 2 July 2017 17:32 +3

De ce se tem cei din CSM de Luluța? Cumva ar fi în stare să-i aresteze în trafic sau când ies pe poarta casei sau din scara blocului pentru cine știe ce vini închipuite?

# un alt om din lumea larga date 2 July 2017 18:34 +5

DNA incet dar sigur s-a transformat si se va transforma intr-o structura Fascistoido-Stalinista. Ea , ea Justitiara este Capitanul iar Garda de FIer sant acolitii ei de procurori. Daca Hidrei nu i se va taia repede elanul DNA risca sa devina o batjocora de institutie.

# avocat traditional date 2 July 2017 19:15 +14

Mai multe probleme se cer a fi comentate,legate de scrisoarea ,,catre procurori,,. 1.Intr-o institutie serioasa,seful nu s-ar fi adresat tuturor subalternilor in acest mod.Era suficient sa cheme sefii teritoriali si cativa de la structura centrala si sa discute aceste probleme.Adresandu-se tuturor,miroase amenintare. 2.Luluta nu banuieste pe nimeni in baza unor indicii .Ea stie ca are niste adversari si i-a varat in cercul de banuiti.In mod cert a facut referire la Tulus si,poate,la doamna Iorga.3.Masurile pe care le-a luat nu erau necesare si inainte?De ce abia acum? 4.Cum poate Luluta sa demonstreze ca inregistrarile sunt false?Macar 4% de ar fi adevarate,tot ar fi grav.5.Acum specialistii DNA pot face(sa le zicem) expertize dar cand cer inculpatii sunt trimisi la plimbare.6.Cam ciudate banuielile Lulutei cu privire la avocati. Adica vrea sa ne spuna ca avocatii merg la DNA si fac afaceri cu procurorii. Prostii.Dar procurorii nu fac afaceri cu denuntatorii?si altele,si altele.

# simpla imprejurare date 2 July 2017 20:25 +10

Prin fraza "Epoca lasa ca fac 3 rechizitorii si e ok a apus" huiduma se da singura de gol si recunoaste ca inregistrarile sunt autentice si ca ordona cat mai multe dosare la hectar, nemaiavand importanta ca exista sau nu fapte.

# CINE VORBESTE date 2 July 2017 22:12 +1

CUCUVEAUAMOV „uită” cît de mult a muncit de s-a ajuns mare sculă, prin principiul lui Băse de promovare a NULITĂȚILOR CONTROLABILE!

# Ion date 2 July 2017 23:41 -12

Bravo ei!!!

# Ion date 3 July 2017 02:13 +3

Interesant ca Lulutza deschid dosar pentru "divulgare de date" si nu pentru "fals si uz de fals" (sau care-o fi incadrarea pentru mult invocata falsificare), sa inteleg ca datele sunt corecte si reale?... Pai ce-am facut ma Lulutza, mah?

# Un cetatean... date 3 July 2017 08:22 +3

Intamplarea pare ca este desprinsa dintr un film cu "inteligenti". Chiar ma minunez cum o persoana, sefa unei institutii subordonata statului, isi face de cap cat vrea si cum vrea...iar cand este demascata...adica mai evident de atat nu cred ca se poate...nimeni nu face nimic impotriva ei. Ce sa intelegem din asta? ca putem perpetua asa ceva :o ...iar procurorii care au avut sange in vene sa spuna intr un final ce se vorbeste si cum se "stimuleaza verbal" angajatii...sa fabrice dosare pe banda rulanta doar doar pt a demonstra eficacitatea unei persoane care se confuda cu institutia....sunt trimisi la colt pt tradare...O da!...Hei! ..dar cum si au permis asa ceva? :-x

# ionica date 3 July 2017 12:06 -3

Mi se pare normal sa se ancheteze scurgerea de informatii! La fel cum mi se pare normal ca DNA sa se ocupe de demnitari, politicieni, functionari publici corupti si nu de HOTI DE BUZUNARE.

# 22,12,1989 date 3 July 2017 13:33 +6

In decembrie 1989 au murit oameni pentru libertatea noastra.Dupa 27 de ani avem de a face cu sintagma"NOI SUNTEM INCHIZITIA" si va ardem pe rug cand vrem noi.Am"evoluat"fantastic.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.01.2023 – Favoritul pentru sefia PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva