30 November 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BRIGADA LUI PIRLOG – Dosarele disciplinare ale procurorului militar Bogdan Pirlog sunt inchise pe banda rulanta. Sectia pentru procurori a CSM l-a salvat din nou pe procedura pe Pirlog intr-o cauza in care era acuzat inclusiv de desfasurarea de activitati cu caracter politic. “Brigada Nufarul” a constatat nulitatea actiunii disciplinare. Mare minune: a existat un vot impotriva solutiei de albire (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

18 January 2022 19:34
Vizualizari: 4589

Inspectia Judiciara nu trebuie sa se mai oboseasca sa il trimita in judecata disciplinara pe procurorul militar Bogdan Pirlog, unul dintre liderii miscarii #rezist din magistratura, atat timp cat timp actuala Sectie pentru procurori a CSM (foto) isi va desfasura activitatea. Asta intrucat procurorii din CSM, reuniti in “Brigada Nufarul” inchid pe banda rulanta dosarele disciplinare ale lui Bogdan Pirlog.


 

Istoria s-a repetat marti, 18 ianuarie 2022, cand Sectia pentru procurori a CSM in materie disciplinara a trantit din nou pe procedura o cauza in care Pirlog era acuzat de comiterea a doua abateri. Este vorba despre abaterile constand in:

 

-manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu (prevazuta de art. 99 lit. a din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor);

-desfasurarea de activitati publice cu caracter politic (prevazuta de art. 99 lit. d teza I din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor);


Concret, la fel ca in alte dosare, “Brigada Nufarul” a admis o exceptie a lui Bogdan Pirlog si a constatat nulitatea actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara.

Mare minune insa: a existat totusi un vot impotriva solutiei adoptate de Sectia pentru procurori a CSM in materie disciplinara, in sensul respingerii exceptiei nulitatii actiunii disciplinare, ca neintemeiata. Cu alte cuvinte, unul dintre procurorii Nicolae Solomon, Codrut Olaru, Cristian Mihai Ban, Florin Deac si Tatiana Toader s-a pronuntat pentru continuarea judecarii pe fond a lui Bogdan Pirlog.


Iata minuta Sectiei pentru procurori a CSM in materie disciplinara:

 


Comentarii

# Aia de l-au albit ... date 18 January 2022 23:04 +193

Sunt din aceeasi familie de oxiuri ca el ! Astia-s viermalaii care distrug imaginea justitiei iar apoi colegii lor trebuie sa munceasca enorm s-o refaca , niste mizerabili ce paraziteaza bugetul tarii , adica banii nostri.

# M date 18 January 2022 23:29 +323

Fratie la hotie, clanu este foarte bine organizat ei cunosc ce tema are fiecare, le cine trebue sa il termine si cine sa fie aparat. Referitor la acest Parlog o lume intreaga vede ce face el, crede cineva ca el face de capu lui? Un ... ca si cei care l au alarat si scos bazma curata

# DODI date 19 January 2022 00:46 +29

Slugoilor SRI li se fac dosare doar pentru a li se arăta pisica, locul și poziția de patruped în care trebuie să se așeze pentru un viitor... liniștit.

# santinela date 19 January 2022 07:02 +162

Primprocuror militar adjunct- mai frate ce functie poate sa primeasca o nulitate profesionala.Adica trebuie sa ragi pe niste trepte,sa ai legitimatie de hasstagist si sa te sesizezi din oficiu la mitinguri si gata functia.Nu conteaza ca esti plopist in ale meseriei . Sectia asta din CSM este haznaua justitiei romanesti !

# Maricica Amotostivuitoriței date 19 January 2022 10:49 +1

Sunt numeroase motivele fundamentale pentru care Constituția României este imperios necesar să fie revizuită. Unul dintre aceste motive, reliefat încă din anul 2005 de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului, este acela privind poziția procurorului în cadrul instituțional al Statului, fiind demonstrat cu argumente de necombătut că procurorul nu este și nu poate fi considerat magistrat, independent și inamovabil, ci el este doar un amploaiat guvernamental, subordonat și executant docil al imperativele politicii de stat, dependent de ordine ierarhice și, mai grav, așa după s-a și probat peremptoriu prin devoalarea celebrelor Protocoale, executant al indicațiilor și dispozițiilor provenite de la serviciile secrete (vezi mai jos continuarea).

# Maricica Amotostivuitoriței date 19 January 2022 10:51 +1

Au existat de-a lungul anilor și există, încă – rara avis ! – procurori demni de toată stima și aprecierea ca profesioniști ai Dreptului, cărora nu li se poate reproșa lipsa de coloană vertebrală și subordonarea. Aceștia, însă, nu acced nici în funcții de conducere și nici nu pot influența majoritatea breslei procurorilor și funcționarea pernicioasă a sistemului. Nimic mai convingător în sensul celor de mai sus este componența și acțiunea actualei secții pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Rolul acestor oameni nu este altul decât acela de a face totul și orice în afara legii, al logicii și al bunului simț elementar, astfel încât sistemul stalinist al anilor ’50 din secolul trecut să continue, iar abuzurile strigătoare la cer ale slujbașilor răului din Procuratură să se perpetueze.

# NEMULTUMITUL date 20 January 2022 09:52 +1

Inteleg ca D.Domn este intr-o institutie MILITARA-CE GRAD POARTA SI DE CINE A FOST ACORDAT?Contrar inchipuirilor COTIDIENE,gradul militar incumba nu numai DREPTURI CI SI INGRADIRI-RESTRICTII.I.Gandhi PUNCTEAZA „Oamenii tind să-și amintească drepturile,în schimb tind să-și uite îndatoririle”.Daca MAGISTRATII nu au restrictii,dar ca MILITAR (f(?)-cine la acordat-mi,mapn,servicii)NU SUNT RESTRICII(ex-tanarul ofiter trecut in rezerva deoarece a demonstrat,caz mediatizat)?Cat despre C.EDO.,va rog,c.mic.Onor STATUL,cum indreapta condamnarile nationale dupa Deciziile CEDO?-mortii au ramas condamnati,cu memoria PATATA,STIGMATIZATE FAMILIILE-datorita CUI?-CUM SE NUMESC CEI CARE AU"CERCETAT,CEI CARE AU PROPUS SI CEI CARE AU CONDAMNAT?-cu atat mai mult,parte din"faptsi"au fost descoperiti dar beneficiarii-autorii(fuctionari publici cu statut sp.)sunt cu buzunarele pline si ONOARE.In rest-CUVINTE PARAZITE,REALITATEA VORBESTE !!!RASPUNDERE PT FAPTE NU DREPTURI IN PLUUUS!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva