13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BRIGADA NUFARUL SI-A FACUT DATORIA – Procurorii din CSM au boicotat sedinta de plen in care urma sa fie discutata validarea numirii Adinei Florea la sefia Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, dar si-au facut timp ca sa o spele pe Laura Kovesi. Sectia pentru procurori in materie disciplinara a facut iar sluj in fata Lulutei, albind-o in dosarul disciplinar in care Inspectia Judiciara o acuza de nerespectarea confidentialitatii lucrarilor (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

24 June 2019 15:18
Vizualizari: 7741

Sectia pentru procurori in materie disciplinara si-a inceput saptamana cu un sluj in fata fostei sefe DNA Laura Kovesi (foto). Cei cunoscuti drept „Brigada Nufarul” au albit-o pe Luluta luni, 24 iunie 2019, in dosarul in care fusese trimisa in judecata disciplinara pentru divulgarea unor informatii nepublice din dosarul familiei Cosma.


Astfel, procurorii din CSM au respins actiunea disciplinara exercitata de Inspectia Judiciara fata de Kovesi pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. j) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „nerespectarea (...) confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a altor informatii de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii, daca fapta nu constituie infractiune”.

Redam minuta Sectiei pentru procurori in materie disciplinara (dosar nr. 17/P/2018 - vezi facsimil):

Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva paratei Laura Kovesi, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru savarsirea abaterii disciplinare prev. de art. 99. lit. j din Legea nr. 303/2004 privind statutul procurorilor si judecatorilor. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

ICCJ – ultima speranta

Inspectia Judiciara mai are o sansa: formularea unui recurs la ICCJ. Toata treaba e sa nimereasca un complet curajos si sa n-aiba nici ghinionul de pe 25 martie 2019, cand doua completuri de 5 judecatori supremi au respins in aceeasi zi cele doua dosare disciplinare pe care le aveau pe rol si in care Inspectia Judiciara atacase cu recurs hotararile prin care Brigada Nufarul o spalase pe Kovesi. Una dintre cauze avea in vedere felul in care Kovesi isi trimisese consiliera (pe judecatoarea Dana Titian) in control la DNA Suceava si DNA Iasi, iar celalalt dosar se referea la refuzul repetat al Lulutei de a se prezenta in fata comisiei parlamentare de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009. Trebuie sa precizam ca decizia din dosarul Titian a fost luata la limita, cu votul a 3 dintre cei 5 judecatori din complet.

Altminteri, observam ca desi si-au facut timp s-o spele pe Laura Kovesi, procurorii CSM au boicotat sedinta plenului Consiliului Superior al Magistraturii programata de catre presedinta CSM Lia Savonea tot pentru luni, 24 iunie 2019, sedinta in care trebuia sa se discute validarea numirii procuroarei Adina Florea la sefia Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (click aici pentru a citi).


In 14 septembrie 2018, Inspectia Judiciara a anuntat trimiterea Laurei Kovesi in judecata disciplinara pentru ca in comunicatul Directiei Nationale Anticoruptie nr. 126/VIII/3 din 12 februarie 2018 (disponibil aici) inserase transcrierile mai multor discutii dintre persoane apropiate de fostul presedinte al CJ Prahova Mircea Cosma si un politist, respectiv un procuror de la DNA Ploiesti. Kovesi facuse acest gest in ciuda faptului ca discutiile respective constituiau probe intr-un dosar aflat pe rolul Sectiei a II-a DNA, acuza Inspectia Judiciara.

Iata comunicatul Inspectiei Judiciare:

Inspdctia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de doamna Laura Codruta Kovesi, la data faptei procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, pentru nerespectarea (…) confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter, precum si a informatiilor de aceeasi natura de care a luat cunostinta in exercitarea functiei, cu exceptia celor de interes public, in conditiile legii, abatere disciplinara prevazuta de art. 99 lit. j) din Legea nr. 303/2004. Inspectorii judiciari au retinut ca procurorul a inserat in comunicatul de presa nr. 126/VIII/3/2018 pasaje din inregistrarile discutiilor purtate la sediul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti, despre care a luat cunostinta in exercitarea functiei si care constituiau probe intr-un dosar inregistrat la Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie”.

Comentarii

# Homoroceanu Adrian Camil date 24 June 2019 16:40 0

De ce era nevoie de un ministru captiv al justitiei,apropiat al lui G.Maior,in bune relatii cu Iohannis, cu Hot news:Tudorel Toadersugereaza ca a discutat cu expertii Greco si ca raportul Greco nu a fost facut de expertii organismului si pune sub semnul intrebarii competenta redactorilor,banuind contributii venite din spatiul national.Autor R.M.9 Vi2018" Eu personal am stat de vorba la Ministerul Justitiei cu expertii GRECOsi nu mi au creat convingerea ca profesional se ridica la nivelul continutului raportului din 04.2018" a spus Tudorel Toader""Preocuparile din raport se suprapun peste ceea ceCCR a stabilit.Infiintarea "sectiei speciale"este in acord cu constitutia.Raportul este unul facultativ, stabileste standarde europene,dar expertul Greco nu poate trece peste vointa legiuitoruluinational.Am asistat la o dezbatere eminamente politice pe o tema juridica.Mafia cybernetica mi a virusat irevocabil laptopul ce nu se mai deschide dupa depunerea la SIJ19V. 2018.ora 16.32 ziua 24.06.19

# livia date 24 June 2019 16:53 0

Ce sa faci cu astfel de specimene? Toata lumea vrea sa fie libera, sa decida fiecare pentru el;numai astia vor sa fie sclavi, slugi, sa pupe condurul, mana, sa raspunda la comenzi. Cred ca asta este telul suprem al vietii lor. Si atunci?

# Homoroceanu AdrianCamil date 24 June 2019 17:22 0

Cel selectat pt.a fi folosit impotriva SIIJ de sistemul paralel in 12.01.18ca vicepresedinte alCSMsi reprezentant la GRECO( prin renuntarea sub santaj a lui C.Olaru la aceasta calitate),Nicolae Solomon a scris in ultima fraza a proiectului de candidatura exact cerintele statului subteran:"CSM trebuie sa implementeze recomandarile cuprinse in rapoartele periodice emise de C.E.sau organismele Consiliului Europei( Comisia de la Venetia).recunoasterea independentei procurorului si a iesirii acestuia de sub autoritatea ministrului justitiei".similare cu dezinformarile PNL catreC.E si Greco si angajamentului PNL pt implementarea recomandarilor prev .in raportul MCV,ale Greco si Comisiei de la Venetia.Presa nu a comentat hartuirea lui T.Toader de N.Solomon :"18.12.18Cum luati in considerare si va raportati la recomandarile MCV aleCE de a supenda procedurile de numire si revocare a procurorilor de rang inalt?"Legatura cu justitia independenta clamata de captiva ABirchal ora17.09ziua24.06.19.

# HomoroceanuAdrianCamil date 24 June 2019 18:49 0

Desi pe laptopul virusat de STS eu nu am internet( ci doar pe celular am)sunt non stop sub supravehere tehnico informativa a SRI,STS din ordinul colaborationistuluiTraian Basescu.La orice schimbare in propozitie sau fraza se salveaza de catre supraveghetori tot ce scriu eu cu conotatie politica. Mafia supravegheaza si pe cei la care trimit eu.Deci nu conteaza cand apare comentariul meu pe vreun site sau altul .Nu hackerii chinezi au virusat site -ul CCR( pt intimidare) ,al Lumii justitiei etc,ci uneltele STS. Citez din precizarea depusa azi ora10.18sub nr.8141 din 24.062019la SIIJ"avand in vedere faptul ca anterior m am referit doar in rem la membrii sectiei de procurori ai CSM ,inteleg sa ma plang prin prezenta in personam, impotriva procurorului Nicolae Solomon vicepresedinnte CSM si reprezentant al CSM la GRE COI ales la Plenul CSM si in baza intentiilor manifeste din proiectul sau de candidatura in vederea salvarii L.C.Kovesi pt ocuparea primei functii EPPO.ora18.29.ziua24.06.19.

# Homoroceanu Adrian Camil date 24 June 2019 20:17 0

Lupul ( procurorul sef al PICCJ)imbracat in straie de berbec ,lupoaica ( ocupanta functiei de ministrul justitiei) imbracata in straie de oaie, si alti lupisori sau lupisoare, in fata opiniei publice joaca rolul de baieti buni buni si fete bune .Dar pt.asta aveau nevoie de un eveniment provocat ,cel al minorei Sorina,care evidentiaza solidaritatea intre Yes Manii cu functii.Nimeni din presa nu a supus atentiei publice cazul oficialului PSD Draghici ce raspundea pe linie de partid de un scor rezonabil la alegerile europarlamentare si referendum ,anchetat de DNA din aprilie,caruia azi i s a schimbat in rau incadrarea juridica,"paralizat"laBaneasa in a apara PSDprin comunicarea catre electorat a fraudelor premeditate de Iohannis si ai sai atat de obedienti supusi din intern STS,SPP,PNL,PMP,PLUS si din extern.Dancila face tardiv, formal comisia caci vrea revizuirea constitutiei priv.introducerea" fara corupt in fct .pub."din referendumul fara cvorum..ora19.56ziua24.06.19

# Homoroceanu Adrian Camil date 24 June 2019 20:57 0

Din 26 mai pana azi dimineata nu s a facut nimic pe linia celor sesizate de L.Dragnea pe 26mai aratate pe www.g4media( autor redactia)in aceasi data.Cifrat B.T.,K.W.Iohannis,si comunicatorii lor au transmis actualei conduceri a PSDului sa nu mai mearga pe liniile lui L.Dragnea,de fapt sa musamalizeze fraudele .PDD ul a sesizat BEC,AEP,STSla ora 12.00 in 26.mai despre tabletele STSsi operatorii STS din sectiile de vot despredifetenta semnificativa .....Cititi comunicatulPSD dim 26 mai siconvingrtii va singuri! ora20.56ziua24.06.19

# Homoroceanu Adrian Camil date 24 June 2019 21:48 0

Este semnificativ articolul de presa din 26 mai denumit"Psd denunta risc mare de fraudare si ameninta cu plangeri penale:"In multe sectii de votare nu este trasa bara pe listele persoanelor cu drept de vot la referendum .,dar care nu au votat si pt referendum,ceea ce foarte probabil atrage riscuri mari de fraudare a referendumului." potrivit comunicatului PSD.S a incalcat si se incalca in continuare inmod sistematic art.1 alin2 din decizia 72/D14.052019a BEC in care se precizeaza ca Presedintele sectiei de votare bareaza in prezenta alegatorului cu o linie orizontala rubrica destinata semnaturii din lista electorala aferenta referendumului .Dreptul de a opta pt votul la referendum este viciat".ora21.45.ziua 24.06

# HomoroceanuAdrianCamil date 24 June 2019 22:06 0

" In acelasi timp PSD a sesizat BEC, AEP,STSca in prima parte a zilei operatorii de tablete au bifat ambele variante ( fara a intreba in prealabil pe cetateni dsca vor sa voteze si pt.europarlamentaresi pt.referendum)in aplicatia gestionata de STS pt a pune alegatorii in faya faptului implinit ,diferenta dintre votantii de la europarlamentare si cel de la referendum crescand semnificativ dupa trsnsmiterea acestor semnalari" sustine PSD.In conditiile in care dupa numararea voturilor se constata o diferenta semnificativa intre buletinele de vot introduse in urna si nr.de semnaturide pe lista de prezenta la referendum,vom sesiza organele de cercetare penala".ora22.05ziua 24.06.19

# oameni buni date 25 June 2019 08:12 +3

Va mai mira ceva? In CSM este un grup infractional organizat, care se impotrivesc ca nemernica de Kovesi sa raspunda pentru faptele ei! Fac scut in jurul ei, asa cum saboteaza SIIJ!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva