1 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAB I-A TAIAT DAUNELE LUI CORBU – Judecatorii Gheorghe-Liviu Zidaru si Roxana Stanciu de la Curtea de Apel Bucuresti au redus daunele pe care presedinta Inaltei Curti Corina Corbu le-a obtinut dupa abuzul la care a supus-o DNA in dosarul in care a stat patru ani suspendata si a fost achitata definitiv. Corbu a primit in apel despagubiri de 200.000 lei dupa ce la fond judecatorul Iulian Tartau de la Tribunalul Bucuresti ii daduse 500.000 lei (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

14 February 2023 16:23
Vizualizari: 4395

Judecatoarea Corina Corbu (foto) – presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie – a obtinut daune morale mai mici de la statul roman decat primise initial pentru abuzul judiciar comis de DNA impotriva ei. Ne referim la dosarul in care Corbu a fost nevoita sa stea suspendata din functie timp de patru ani, fiind achitata definitiv de ICCJ (click aici pentru a citi).
Solutia a fost dispusa anul trecut, iar peste doua saptamani la Inalta Curte va incepe recursul declarat de statul roman, prin Ministerul Finantelor.

Concret, la 16 iunie 2022, judecatorii Gheorghe-Liviu Zidaru si Roxana Stanciu de la Curtea de Apel Bucuresti i-au acordat sefei ICCJ despagubiri de 200.000 de lei. Suma este cu 300.000 de lei mai mica decat cea acordata initial Corinei Corbu. Mai exact, prin sentinta din 8 martie 2021, magistratul Iulian Tartau de la Tribunalul Bucuresti obligase statul roman sa-i achite Corinei Corbu daune de 500.000 lei (click aici pentru a citi). Este o suma de zece ori mai mica decat cei 5 milioane de lei solicitati in actiune, dupa cum a scris presa anul trecut.


Iata minuta deciziei CAB nr. 972/2022 din cauza nr. 42359/3/2018:


Admite apelul. Schimba in parte sentinta apelata, in sensul ca:

Obliga paratul sa plateasca reclamantei suma de 200.000 lei daune morale.

Mentine restul dispozitiilor sentintei apelate.

Cu drept de recurs in termen de 30 de zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucuresti, sub sanctiunea nulitatii. Pronuntata prin punerea la dispozitia partilor prin intermediul grefei astazi, 16.06.2022”.


Corbu s-a multumit cu daunele initiale


Asa cum am mentionat la inceputul articolului, cauza a ajuns deja la Inalta Curte de Casatie si Justitie. La instanta suprema, judecatoarele Adina-Georgeta Nicolae, Lavinia Dascalu si Lavinia Curelea au fixat pentru 1 martie 2023 primul termen al recursului formulat doar de Ministerul Finantelor, nu si de Corina Corbu – care, de altfel, nu atacase nici cu apel sentinta Tribunalului Bucuresti.

Comentarii

# M date 14 February 2023 13:59 +10

Felicitari acestor judecatori de la CAB. Asta nu se mai satura de bani. In sfarsit mai sunt si juxecatori cordcti

# king julien date 14 February 2023 16:15 -3

Si banii probabil pica din cer sau de unde? Ca e un leu sau o mie de lei tot fraierii platesc. Sau curajosul asta de caciu (altul cu nume de regurgitat din guvern) recupereaza banii de la dna? Sau ii recupereaza de la procurorii abuzivi? Astia de la finante aplica panarama aia de lege pe care s-au scremut reptilele astea psd\pnl sa o faca sau platim in continuare securismele nulitatilor de la dna? Si raspunsul ar fi.. noi suntem dna si nu ne lasam.. pana nu va falimentam..

# maxtor date 14 February 2023 17:42 0

„despăgubirea stabilită de prima instanță a fost echitabilă și justificată prin probele administrate”-maxtor aminteste aici de tigarile "slim",nu sint pt. aia micii!

# Cetateanul date 14 February 2023 17:42 -8

Nație profund bolnavă! Pentru imbecilii ce se bucură de scăderea cuantumului...să aibă parte de binefacerile anticorupței. Nu patru ani...măcar unul, dacă rezistă. Cât despre împățitorii ”obiectivi” ai dreptății poate ar fi într-adevăr utilă recomandarea omului de la măsuță...măcar o lună de sejur preventiv.

# dragos barna date 14 February 2023 20:47 -2

Bine ca nu au condamnat-o si bine ca a fost angajata intre timp si nu a suferit pierderi si mai mari.Ca dupa cum incepusera in verva cu perchezitii la judacator CEDO erau f.determinati initiatorii.

# barna dragos date 14 February 2023 20:48 -1

Bine ca nu au condamnat-o si bine ca a fost angajata intre timp si nu a suferit pierderi si mai mari.Ca dupa cum incepusera in verva cu perchezitii la judacator CEDO erau f.determinati initiatorii. Mici daunele raportat la traume. Bataie de joc, nu ca e sefa ICCJ, dar a un om paradit de un sistem mafiot

# @King Julien date 15 February 2023 08:42 +6

Dupa logica ta, DNA este sursa tuturor relelor din Romania si din cauza acestei institutii tara este furata bucata cu bucata. Politicienii si ceilalti magistrati sunt fete mari.... Chiar crezi ce spui sau incerci sa manipulezi cu nerusinare?

# #Cetateanul date 15 February 2023 08:57 +4

Sa ai parte NUMAI de "beneficiile" coruptiei!

# @M date 15 February 2023 09:23 +8

Judecatorii corectii sunt exclusi din magistratura de CSM & IJ pentru tot felul de motive de un ridicol absolut. E o chestiune de timp pana vor fi pedepsiti acesti judecatori, Orzata etc

# Inițial, Corbu a cerut 5 milioane de lei daune morale!!! date 15 February 2023 09:51 0

In motivare, magistrații CAB au susțin că procurorii care au anchetat-o pe Corina Corbu ar fi trebuit să grăbească ancheta, având în vedere calitatea acesteia de judecător. Acuzațiile aduse unui magistrat „trebuie tratate cu cea mai mare responsabilitate și seriozitate”. În cazul Corbu, reprezentantul Statului Român în proces a fost Ministerul de Finanțe ai cărei angajati au cerut CAB să respingă solicitarea judecătoarei, invocând că ministerul „nu răspunde pentru obligațiile asumate de alte organe participante la circuitul civil în nume propriu”. MF a mai arătat că nu a fost vorba de o eroare judiciară și s-a plâns că suma de 500.000 de lei stabilită de prima instanță este mult prea mare, invocând practica CEDO. Corbu a răspuns Statului printr-o întâmpinare în care a menționat că, potrivit jurisprundenței ÎCCJ, statul român este "garant al funcționării autorității judecătorești"

# P date 15 February 2023 10:03 +10

Decizia CAB poate fi atacată cu recurs la instanța supremă, unde președinte este Alina Corina Corbu :lol: Dosarul cu numărul 42359/3/2018 nu apare pe portalul instanțelor de judecată, nici pe site-ul instanței supreme, fiind secretizat încă de la debutul judecății. Oare de ce? Corbu s-a plâns de durata urmăririi penale în cazul său, care a durat 2 ani şi 5 luni; procesul penal a durat 3 ani și 10 luni. Corbu a reclamat inclusiv comunicatul DNA care anunța punerea ei sub acuzare, dar și un comunicat al CSM care anunța suspendarea ei din funcție. Suspendată din magistratură, Corbu s-a angajat la Mușat & Asociații Tax, firmă care ține de casa de avocatură Mușat și Asociații.

# ??? date 16 February 2023 08:27 +3

Madame Corbu a uitat ca si ea reprezinta statul? Cate din dosare au fost solutionate cu celeritate de catre ea? Ce daune au primit justitiabili carora in marea lor majoritate li se tergiverseaza solutionarea dosarelor? Ce a facut Corbu in calitate de sefa a Inaltei Curti si membra CSM pentru a intampina a facilita solutionarea cu celeritate a dosarelor?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva