24 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAPUL JUDECATORILOR #REZIST A SCAPAT NEVATAMAT – Exclusiv: judecatorul Dragos Calin de la Curtea de Apel Bucuresti ramane in functie. Sectia pentru judecatori a CSM a respins in unanimitate cererea Inspectiei Judiciare de suspendare din functie a lui Calin, presedintele asociatiei #rezist Forumul Judecatorilor din Romania. Cercetarea disciplinara a lui Dragos Calin pentru discutiile de pe forumul magistratilor merge mai departe. Calin sa-i multumeasca lui Netejoru (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

9 June 2021 13:51
Vizualizari: 6548

Dupa amanari in serie, Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a reusit sa transeze cazul judecatorului Dragos Calin (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti, presedintele Forumului Judecatorilor din Romania, seful judecatorilor #rezist si activisti. Dragos Calin ramane in functie.


 

Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara a respins miercuri, 9 iunie 2021, cererea formulata de Inspectia Judiciara de suspendare din functie a lui Dragos Calin pana la finalizarea procedurii disciplinare, masura propusa in dosarul in care acesta este cercetat disciplinat pentru discutiile de pe forumul magistratilor la care a participat, discutii in care erau “injurati” alti magistrati, politicieni si ziaristi (click aici pentru a citi). De asemenea, CSM a respins si cererea de suspendare din functie pana la finalizarea procedurii disciplinare formulata de Inspectia Judiciara fata de alti doi judecatori cercetati disciplinar in acelasi dosar cu Dragos Calin, si anume Laurentiu Grecu de la Tribunalul Mehedinti si Alina Gioroceanu de la Tribunalul Olt.

Decizia CSM a fost luata in unanimitate. Motivele le vom afla insa odata cu redactarea hotararii de respingere a suspendarii din functie a lui Dragos Calin.

Este insa o decizie corecta din punctul nostru de vedere, suspendarea fiind practic imposibila. Si totul din cauza Inspectiei Judiciare conduse de Lucian Netejoru. Afirmam asta avand in vedere dubla masura cu care Inspectia Judiciara a actionat. Concret, Inspectia i-a facut dosar disciplinar lui Dragos Calin si celorlalti judecatori, insa nu la fel a procedat si in cazul presedintelui CSM Bogdan Mateescu, cel care la randul sau a fost devoalat cu niste discutii pe forumul magistratilor care ii sunt atribuite, discutii chiar mai grave credem noi decat cele ale lui Calin. In acest sens, era de nepermis ca CSM sa il suspende din functie pe Dragos Calin, in timp ce pentru fapte similare seful CSM Bogdan Mateescu era ocolit cu gratie. Cu alte cuvinte, dubla masura si teama sefilor Inspectiei Judiciare fata de Bogdan Mateescu l-au salvat pe Dragos Calin.


Masura suspendarii din functie pana la finalizarea procedurii disciplinare este ceruta de Inspectia Judiciara in baza art. 52 alin. 1 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii:


Pe durata procedurii disciplinare, sectia corespunzatoare a Consiliului Superior al Magistraturii, din oficiu sau la propunerea inspectorului judiciar, poate dispune suspendarea din functie a magistratului, pana la solutionarea definitiva a actiunii disciplinare, daca exercitarea in continuare a functiei ar putea afecta desfasurarea cu impartialitate a procedurilor disciplinare sau daca procedura disciplinara este de natura sa aduca atingere grava prestigiului justitiei. Masura suspendarii poate fi reevaluata oricand pe durata judecarii actiunii disciplinare, pana la pronuntarea hotararii de catre sectia corespunzatoare”.


Exceptia pe CJUE a fost respinsa


Respingerea cererii Inspectiei Judiciare de suspendare din functie a celor trei judecatori a venit dupa ce Sectia pentru judecatori a CSM a respins o exceptie formulata de acestia. Este vorba despre exceptie prin care cei trei judecatori fortau anularea cercetarii disciplinare invocand decizia CJUE care a criticat modalitatea de numire a sefului Inspectiei Judiciare Lucian Netejoru ca interimar prin OUG. Practic, in mod corect CSM nu a facut aplicarea deciziei CJUE.

Iata minuta Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara prin care s-a respins cererea Inspectiei Judiciare de suspendare din functie a judecatorilor Dragos Calin, Laurentiu Grecu si Alina Gioroceanu pana la finalizarea procedurii disciplinare:

 


 

Foto: avocatura.com

Comentarii

# Cetateanul date 9 June 2021 14:35 +7

Incorectă a fost abordarea netezitorului care a sărit din baie atunci câ a fost atacat la, sanchi, onoare. În rest, cotețul tot coteț rămâne... găini și găinării. :lol:

# Ion date 9 June 2021 16:45 +7

Chiar nu mai au nici un pic de rusine cei din CSM? Cineva ii numea , Cotetul Superior al Mgistraturii ! Altcineva ii numea Spalatoria Numărul! Au dreptate!

# santinela date 10 June 2021 06:14 +9

A ajuns si Netejorul asta un fel de Slugarete la patrat. Chiar poti dormi bine noaptea bai nulitate ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.07.2024 – Judecatoarea la care a picat gruparea Coldea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva